Inductiebeschermer: De top 5 inductie matten

Last updated by Kaz on

inductiebeschermer

Kook je met veel plezier op je inductiekookplaat? Logisch. Een inductiekookplaat doet veilig en snel zijn werk.

Keerzijde is echter dat een inductiekookplaat vrij snel beschadigd raakt. Om zo’n beschadiging te voorkomen, is het aan te raden om inductie matten te gebruiken.

Wat inductie matjes zijn? Dit zijn matjes die je op de kookplaat zelf neerlegt. Je plaatst vervolgens je pan op de matjes, waarna je op de ‘normale’ manier kunt koken.

De inductiebeschermer zorgt er ondertussen voor dat de kookplaat goed beschermd blijft.

5 beste inductie matten uitgelicht

Spreekt een matje voor op je inductie kookplaat je aan? Dat is goed voor te stellen. Wij zijn zelf ook grote liefhebber van deze matten, mede door het gemak.

Om op je inductie kookplaat veilig te koken, heb je eigenlijk niks meer nodig dan goede inductie matten. Hiervoor raden wij je de onderstaande 5 varianten aan.

1. NAZROM Inductie Beschermer

De NAZROM Inductie Beschermer vinden wij de beste inductiebeschermer van dit formaat. Met deze inductie matten bescherm je je kookplaat op de best mogelijke manier. Ondertussen kun je op de normale manier van je kookplaat gebruik maken.

Wat deze inductie beschermer erg goed doet, is de warmte doorgeven aan de pan. Daarbij komt ook de hoge temperatuur goed van pas; deze inductie beschermer is bestand tegen een temperatuur van maar liefst 260 graden.

Deze inductie matten zijn bovendien van een duurzaam materiaal vervaardigd en krijg je in 3 formaten geleverd. Deze matten zijn hierdoor voor elke inductie kookplaat geschikt.
2. Cuisine King Inductie Bescherm Matten

Ben je op zoek naar een uitgebreide set van inductie matten? Dan raden wij je graag de Cuisine King Inductie Beschermer Mat aan. Dit is een set met daarin maar liefst 5 inductie matten.

Het gaat hierbij om 4 ronde matten en om 1 vierkante mat. Met deze matten kook je altijd op de gewenste manier met je inductie kookplaat.

Deze matten zijn tegen een temperatuur van 250 graden bestand. Ook zijn de matten van een antislip laag voorzien, waardoor de pannen nooit wegschuiven op deze matten.

De matten zijn in de vaatwasser te reinigen, van een prima kwaliteit en voor alle soorten inductie pannen geschikt.
3. MoreCore Inductie Bescherm Set

Ook over de MoreCore Inductie Beschermer zijn wij erg te spreken. Dit betreft een set met daarin maar liefst 5 inductie matten. Het merk MoreCore heeft voor een simpele samenstelling gekozen: 4 ronde matten en 1 vierkante mat.

Door deze samenstelling zijn deze matten voor alle kookzones van een inductie kookplaat geschikt.

Deze matten zijn bestand tegen een temperatuur van maximaal 240 graden. Dit betekent dat ze net iets minder hittebestendig zijn dan bovenstaande varianten.

Deze matten zien er wel strak uit, zijn makkelijk te reinigen en hebben een antislip laag. Door deze laag schuiven je pannen nooit van deze matten af.
4. QuaLife Inductie beschermer rond

Heb je een inductie kookplaat met alleen maar ronde kookzones? Dan wijzen wij je graag op de QuaLife Inductie beschermer 4X. Dit is een set met daarin 4 ronde inductie matten.

Deze 4 ronde inductie matten zijn uiterst geschikt voor ronde kookzones, waardoor ‘ie mogelijk perfect voor jouw kookplaat geschikt is.

Deze matten zijn van de juiste kwaliteit en van de juiste materialen vervaardigd. Dit zorgt er onder meer voor dat deze inductie matten lang mee gaan.

Ook zorgt dit ervoor dat je deze matten uitermate eenvoudig kunt reinigen. Wat wil je nog meer? Voor deze set betaal je bovendien niet al te veel geld.
5. Myrr Inductie beschermer set

Tot slot zijn wij ook nog over de Myrr Inductie beschermer set te spreken. Net zoals andere sets uit deze top 5 is dit een set van 5 inductie matten. Het gaat hierbij om 1 rechthoekige/vierkante mat en om 4 ronde matten.

Deze inductie matten zorgen in ieder geval voor de perfecte bescherming van je inductie kookplaat.

Deze matten zijn hittebestendig tot een temperatuur van 240 graden. Ze zijn bovendien vaatwasbestendig en van een antislip laag voorzien. Dankzij het handige ophangsysteem berg je deze inductie matten ook nog makkelijk in je keuken op.

Belangrijk voordeel: je kunt deze matten ook nog als onderzetter op bijvoorbeeld tafel gebruiken.
Waarom voor inductie matten kiezen?

Kun je koken zonder inductie matten? Ja, het is op zich mogelijk, maar het is niet aan te raden. Je hebt namelijk geen bescherming voor je inductiekookplaat in dat geval.

Door de juiste inductie matjes te gebruiken, geniet je van de juiste inductie beschermer tijdens het koken.

Dat brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • De inductie kookplaat blijft langer mooi. Normaal gesproken kunnen de inductie pannen schade aan je kookplaat aanbrengen, maar dat is dankzij inductie matten niet langer aan de orde. De pannen staan immers in direct contact met de matjes en niet met de kookplaat.
  • De inductie kookplaat blijft schoon. Tijdens het koken kan er uiteraard iets over de rand van de pan heenkomen. Indien je een matje voor een inductie kookplaat gebruikt, komt dit op de mat terecht in plaats van op je kookplaat. De inductie kookplaat blijft hierdoor schoon. Belangrijk voordeel hierbij is dat je de inductie matjes erg makkelijk kunt reinigen.
  • De inductie kookplaat gaat lang mee. Met een beschermplaat voor inductie verleng je de levensduur van de inductie kookplaat aanzienlijk. Door voor de handzame en handige matjes te kiezen, geniet je dus veel langer van je inductie kookplaat. Hier hoef je bovendien niet al te veel voor te doen. Deze matjes dienen namelijk zelf als een prima bescherming voor je inductiekookplaat.

Brengt een inductie mat nadelen met zich mee?

Nee, dat is niet zozeer het geval. Het enige waar je wel heel goed rekening mee moet houden, is met de kwaliteit van de inductie matten.

Kies je bijvoorbeeld voor hele goedkope inductie matten? Dan beschikken de matten waarschijnlijk niet over een antislip laag. Door het ontbreken van die laag schuiven je pannen van de matten af.

Dat zorgt ervoor dat je alles behalve veilig kookt. Investeer daarom altijd in de beste inductiemat.

Bestaan er alternatieven voor een inductie mat?

Nee, er bestaan eigenlijk geen alternatieven voor een inductie mat. Net zoals dat er eigenlijk geen alternatieven voor een gootsteenmat bestaat.

Het enige dat je als ‘alternatief’ kunt zien, is koken zonder een inductie mat. Zoals hierboven gesteld, is dat echter onverstandig.

Door een goede inductiebeschermer te gebruiken, geniet je immers van belangrijke voordelen.

Hoe vind je de beste inductie matten?

Ben je onder de indruk van de werking en voordelen van inductie matten? Dan is het zaak om op zoek naar de beste inductie matten te gaan.

Hier helpen wij je graag een handje bij. In deze koopgids bespreken wij namelijk wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het uitkiezen van inductiematten.

Aantal matjes

Ten eerste moet je goed naar het aantal matjes kijken. Denk je aan 3 matjes voldoende te hebben? Wil je 4 matjes? Of wil je mogelijk 5 matjes voor je inductie kookplaat hebben? Dit is uiteraard iets dat je goed op je inductie fornuis af moet stemmen.

Heb je een inductie fornuis gekocht? Dan heeft dit fornuis waarschijnlijk 4 of 5 kookzones. Op basis van het aantal kookzones bepaal je hoeveel matjes je nodig hebt.

Kijk uiteraard ook goed naar de vorm van de matjes. Heb je alleen ronde inductie matjes nodig? Of wil je liever ook een rechthoekige/vierkante mat hebben?

Kijk al met al goed naar je inductiekookplaat. Voor een grote inductiekookplaat heb je meer matjes nodig. Dat is ook het geval als je een inductie fornuis van 60 cm hebt. Voor een kleiner inductie fornuis heb je voldoende aan bijvoorbeeld 3 matjes.

Hittebestendigheid

Bij een inductie mat moet je heel goed naar de hittebestendigheid kijken. Wij hebben opgemerkt dat de meeste inductie matten tegen een temperatuur van maximaal 240 graden bestand zijn.

Wil je echter nóg hetere pannen op de inductie matten neerzetten? Dan heb je een inductiebeschermer met een hogere temperatuurgrens nodig. Die bestaan gelukkig, dus bekijk het aanbod even goed.

Materiaal

Het is zeer wenselijk dat de inductie matten van siliconen vervaardigd zijn. De reden hiervoor is in het reinigen te vinden: een siliconen mat maak je bijzonder makkelijk schoon met een vochtige doek.

Eigenschappen

Bij inductie matten moet je goed naar verschillende eigenschappen kijken. De hittebestendigheid en het materiaal zijn hier goede voorbeelden van.

Ook moet je goed kijken naar de antislip laag van de mat. Het is zéér wenselijk dat elke inductiebeschermer over een antislip laag beschikt.

Ook moet je goed kijken naar het opbergen van de inductie mat. Kun je de mat bijvoorbeeld ophangen? Of moet je de mat in een lade opbergen? Aan jou de keus, maar het soort inductie mat is hier wel bepalend voor.

Wat kost een goede inductiebeschermer?

Voor een bedrag van 20 á 30 euro koop je al een prima inductiebeschermer set.

Met zo’n set bescherm je je dure inductie kookplaat goed. Alleen dat gegeven is al voldoende reden om zo snel mogelijk goede inductie matten te kopen.

Waar koop je een goede inductiebeschermer?

inductiebeschermer kopen

Het advies is om een inductiebeschermer bij onder andere Bol.com te kopen.

Bij deze aanbieder heb je de keuze uit allerlei soorten inductie matten van de beste kwaliteit. Bovendien geniet je bij deze aanbieder van behoorlijk scherpe prijzen.

Ook bij winkels als Blokker kom je regelmatig goede aanbiedingen tegen.

Zijn inductie matten aan te raden?

Als je een inductie kookplaat hebt, zijn inductie matten inderdaad aan te raden.

De matten bieden de gewenste bescherming van je inductie kookplaat. Ook geniet je van een makkelijke reiniging, een voordelige aanschafprijs en een prima veelzijdigheid.

De meeste inductie matten kun je namelijk ook nog als onderzetter gebruiken.


Categorieën: Keuken