Warmtepompboiler 300 liter kopen

Last updated by Joni on

Warmtepompboiler 300 liter

Woon je met meerdere huisgenoten in één huis? Of heb je meerdere thuiswonende kinderen?

In beide gevallen is het aan te raden om voor een grote boiler te kiezen.

Eén van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is om voor een warmtepompboiler 300 liter te kiezen. In dit artikel vertellen wij je meer over de warmtepompboilers met een inhoud van 300L.

Een warmtepompboiler van 300 L is sowieso niet voor elk huishouden geschikt. Heb je een kleiner huishouden? Of woon je alleen of samen met je partner?

Kijk dan naar een warmtepompboiler 100 liter of een warmtepompboiler 200 liter

Hoe werkt een warmtepompboiler precies?

Warmtepompboiler 300L werking

De werking van een warmtepompboiler is simpel doch efficiënt te noemen.

In principe bestaat zo’n boiler namelijk uit een warmtepomp en een verwarmingselement.

Dit element werkt op basis van elektriciteit, waardoor je de boiler altijd op een elektriciteitsaansluiting aan moet sluiten.

De warmtepomp zorgt voor een snelle opwarming van het water. Hierbij is de maximale temperatuur 50 graden.

Het verwarmingselement doet vervolgens de rest; dit element warmt het water tot 65 graden op. Dit doet het verwarmingselement overigens ook om legionella te voorkomen.

Zet je vervolgens de douche aan? De boiler levert snel warm water, waardoor je snel van een heerlijke douche kunt genieten.

Kies je voor een warmtepompboiler 300 liter? Dan kun je ook nog eens lang onder de douche blijven staan. In het reservoir van de boiler zit immers meer dan voldoende water.

Waarom voor een warmtepompboiler 300 liter kiezen?

Badkamer bad

Met een warmtepompboiler geniet je van meerdere voordelen.

Zo is het een groot voordeel dat je van een lager energieverbruik geniet. Een veel lager energieverbruik ten opzichte van de elektrische boilers.

Dit heeft vooral te maken met de techniek van de waterpompboiler.

Een belangrijk voordeel is bovendien dat voor de werking geen fossiele brandstoffen benodigd zijn. Het enige dat de boiler nodig heeft, is een elektriciteitsaansluiting.

Met een inhoud van 300 liter ben je van veel gemak verzekerd. Zo weet je zeker dat je langere tijd achtereen gesloten kunt douchen.

Ook weet je zeker dat iedereen binnen je huishouden van lekker warm water kan genieten.

Vind je het zelf fijn om bijvoorbeeld in een warm bad te liggen? Ook dan komt een warmtepompboiler 300 liter goed van pas.

In een bad gaat immers het nodige water, waardoor een warmtepompboiler 300 liter perfect op je wensen aansluit.

Overigens is het ondertussen ook nog mogelijk dat één van je gezinsleden bijvoorbeeld onder de douche stapt. Een warmtepompboiler is hier krachtig genoeg voor.

Zodoende is een warmtepompboiler in de basis voor grotere gezinnen ideaal. Dit is onder meer te danken aan het feit dat zo’n boiler snel veel warm water kan leveren.

Mocht je met meerdere personen ’s ochtends willen douchen, is dat met zo’n boiler dus prima mogelijk.

Tevens is het ideaal dat je een warmtepompboiler met meerdere andere systemen kunt combineren. Zo kun je prima de boiler met zonnepanelen combineren.

Ook is het mogelijk om de boiler aan een CV systeem te koppelen.

Voor wie is een warmtepompboiler 300 liter geschikt? 

Warmtepompboiler zonnepanelen 300L

Als je een groot gezin/huishouden hebt, is een warmtepompboiler 300 liter ideaal. Met zo’n boiler kun je tot wel 80 minuten achtereen gesloten douchen.

Dat je zelf zo’n lange periode doucht, is niet aannemelijk. Wel is het logisch dat meerdere personen ’s ochtends van een warme douche willen genieten.

Met een warmtepompboiler van 300 liter is dat in ieder geval mogelijk.

Heb je op het dak van je woning of schuur zonnepanelen laten leggen? Ook dan lijkt een warmtepompboiler van 300 liter uiterst geschikt te zijn.

Zoals hierboven al aangegeven werkt een dergelijke boiler namelijk prima samen met zonnepanelen.

Door voor een combinatie van zonnepanelen en een warmtepompboiler te kiezen, ben je écht duurzaam bezig!

Wat zijn de afmetingen van een warmtepompboiler 300 liter?

Warmtepompboiler 300 liter

Voor het plaatsen van een warmtepompboiler van 300 L moet je de nodige ruimte vrijmaken. Dit heeft een simpele reden: de boiler is behoorlijk groot.

Hoe groot de boiler precies is, hangt van het model af. Sommige modellen zijn relatief compact vormgegeven, terwijl andere modellen grote jongens zijn om te zien.

Feit is dat je ook nog uit twee soorten modellen kunt kiezen:

  • Horizontaal model. Een horizontaal model is meer breed dan dat deze hoog is. Als je op een muur op zolder bijvoorbeeld veel ruimte over hebt, kan dit een prima optie zijn. Dit is zeker het geval als je bijvoorbeeld met schuine wanden te maken hebt. Dan komt de horizontale vorm maar al te goed van pas.
  • Verticaal model. Heb je weinig ruimte in de breedte, maar wel veel ruimte in de hoogte? Dan is het verstandig om voor een verticale warmtepompboiler 300 liter te kiezen. Zo’n boiler is vrij hoog, maar is alles behalve breed. Als je de nodige ruimte in de hoogte hebt, is dit dus de beste optie voor je.

De variant waar je voor kiest, is uiteraard ook bepalend voor de afmetingen. Ga in ieder geval goed na hoeveel ruimte je precies hebt. En waar je de warmtepompboiler precies wilt gebruiken.

Als je dit eenmaal weet, kun je gericht op zoek naar de beste koop gaan.

Wat kost een goede warmtepompboiler 300 liter?

Denk je dat je een warmtepompboiler van 300 liter nodig hebt?

Dan is het goed om te weten dat je hier het nodige geld voor vrij moet maken. Voor een goede warmtepompboiler van 300 L betaal je al snel 2000 tot 3000 euro.

Hoe het komt dat deze boilers zo prijzig zijn? Dit heeft gewoonweg met de werking, afmetingen en complexiteit te maken.

De werking van zo’n boiler is erg simpel, maar hiervoor zijn wel complexe onderdelen benodigd. Dit brengt uiteraard een prijskaartje met zich mee.

De exacte prijs is wél van meerdere factoren afhankelijk:

  • Merk: als je voor een warmtepompboiler van een A-merk kiest, betaal je in de basis altijd meer dan voor een boiler van een B-merk. Het is echter wel aan te raden om voor een A-merk boiler te kiezen. Díe merken zorgen namelijk voor een efficiënte werking van de boiler, waardoor de elektriciteitskosten nog lager uitvallen.
  • Vermogen: ga goed na wat het vermogen van de warmtepompboiler is. Des te hoger dit vermogen ligt, des te sneller het water opgewarmd wordt. Maar, voor een warmtepompboiler met een hoger vermogen betaal je in de meeste gevallen wel meer geld.
  • Energieklasse: niet alleen het vermogen is van invloed, maar ook de energieklasse. In een ideale wereld kies je uiteraard altijd voor een zo’n zuinig mogelijke warmtepompboiler 300 liter. Met zo’n boiler bespaar je het nodige geld op je energierekening.
  • Efficiency: een warmtepompboiler zou altijd zo efficiënt mogelijk zijn werk moeten doen. Des te efficiënter het water verwarmt wordt, des te minder warmteverlies er is. Dát resulteert sneller in de gewenste warmte en in een lagere energierekening.

Bij het uitkiezen van een geschikte warmtepompboiler moet je niet alleen naar het prijskaartje kijken. Nee, je moet ook (heel) goed naar de energiekosten kijken.

Is warmtepompboiler A duurder én efficiënter dan warmtepomp B? Dan is het op de lange termijn waarschijnlijk voordeliger om toch voor warmtepompboiler A te kiezen.

Maak deze afweging/berekening voor jezelf, zodat je op de korte- én lange termijn de juiste keuze maakt.

Waar koop je een warmtepompboiler 300 liter?

Warmtepompboiler kopen

Het aanbod van warmtepompboilers van 300 liter is niet overdreven uitgebreid.

Dit heeft onder meer te maken met het feit dat deze boilers niet voor elk gezin geschikt zijn. Daardoor houdt ook niet elke fabrikant zich bezig met boilers met een dergelijke, grote inhoud.

Maar, bij meerdere specialisten kun je wel uit enkele warmtepompboilers van 300 liter groot kiezen.

Deze specialisten zetten wij graag voor je op een rijtje:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden