Koelkast Black Friday Deals 2024 – Hoge kortingen

Een nieuwe koelkast is in veel gevallen een prijzige aankoop. Met name als je voor een grote koelkast gaat, moet je vrij diep in de buidel tasten.

Gelukkig kun je óók van interessante aanbiedingen profiteren. Black Friday is daar een ideale mogelijkheid voor. Tijdens deze feestdag geniet je van hoge kortingen op de beste koelkasten.

In dit artikel kom je de beste black friday aanbieders te weten en geven wij je tips om de beste deal te scoren. Lees snel verder!

Beste koelkast Black Friday Deals

Veel geld besparen; daar leent Black Friday zich prima voor. Voorafgaand, tijdens en na deze feestdag stunten veel aanbieders met hoge kortingen, onder meer op koelkasten.

Bij onderstaande aanbieders geniet je van de beste koelkast Black Friday deals:


Hoeveel korting kun je verwachten tijdens Black Friday?

Normaal gesproken moet je veel geld betalen voor een nieuwe koelkast. De nieuwe koelkasten lijken ook steeds duurder te worden.

Komt dit door nieuwe technologieën en/of door de inflatie? Wij durven het niet met zekerheid te stellen. Wat wij wel met zekerheid kunnen stellen, is dat Black Friday een fijne ‘oplossing’ biedt.

Tijdens Black Friday lopen de aanbiedingen op koelkasten namelijk fors op. Dit uit zich vooral bij bovenstaande aanbieders. De kortingen bij die aanbieders lopen op tot een paar honderd euro op een koelkast.

Daar waar je normaal gesproken bijvoorbeeld €1500 voor een koelkast moet betalen, is dat tijdens Black Friday bijvoorbeeld nog €1200.

Deze korting van 300 euro geldt uiteraard niet op alle koelkasten. Hoe hoog de korting tijdens Black Friday precies oploopt, is per aanbieder afhankelijk. Ook het merk koelkast speelt hier nog een rol bij. Daar vertellen we je verderop graag iets meer over.

Daarnaast is het goed om het volgende te weten: de Black Friday korting wordt niet altijd in euro’s aangeduid.

Het is ook mogelijk dat je bij aanbieder X bijvoorbeeld 10% korting op de nieuwe koelkast ontvangt. Bij bovengenoemd voorbeeld zou het gaan om een korting van €150.

Het soort korting wordt ook nog bepaald door het soort koelkast. Een inbouw koelkast Black Friday deal is uiteraard anders dan een mini koelkast Black Friday deal.

Dat geldt ook nog voor de tafelmodel koelkast Black Friday deals en de wijnkoelkast Black Friday deals.

Welke merken geven doorgaans de meeste korting?

Heb je interesse om een nieuwe koelkast aan te schaffen? Dan is het advies om tijdens Black Friday toe te slaan. Of tijdens Cyber Monday. Ook tijdens Cyber Monday geniet je nog van forse aanbiedingen op de beste koelkasten.

Tijdens deze feestdagen lopen de kortingen hoog op. De exacte korting is wel per merk koelkast verschillend, zo hebben wij in de afgelopen jaren opgemerkt.

Over het algemeen kan gesteld worden dat je bij A-merken van de meeste korting profiteert. Het gaat hierbij onder meer om Bosch en Samsung.

Deze A-merken hebben over het algemeen de grootste marges op hun koelkasten. Dat stelt hen ook in staat om de hoogste kortingen weg te geven.

Gaat je voorkeur uit naar een koelkast van een budget merk? Dan moet je in veel gevallen met een mindere korting rekening houden. Kijk onderstaand voorbeeld maar eens:

  • Een koelkast van Bosch kost normaal €1500, maar daar krijg je nu 15% korting op. De korting komt daarmee uit op €225.
  • Een koelkast van een budgetmerk kost normaal €600, maar daar krijg je nu 15% korting op. De korting komt daarmee uit op €90.

Het kortingsbedrag is dus per merk en koelkast verschillend. Waar het uiteraard uiteindelijk om gaat, is het te betalen bedrag. Het is aan jou om tijdens Black Friday op dat gebied de juiste afwegingen te maken.

Kortom, de korting op een koelkast tijdens Black Friday wordt door meerdere factoren bepaald:

  • Het soort koelkast. Meestal krijg je op de duurdere koelkasten een hogere korting. Althans; in harde euro’s uitgedrukt. Check maar eens de Amerikaanse koelkast Black Friday aanbiedingen.
  • Het merk. Over het algemeen geven de A-merken de meeste korting op hun koelkasten tijdens Black Friday. Dit heeft puur te maken met de hoge marges.
  • De aanbieder. Je hebt uiteraard ook nog met de aanbieder te maken. Gelukkig hebben wij dit zo eenvoudig mogelijk voor jou gemaakt. In dit artikel vind je immers de beste aanbieders wat betreft koelkast Black Friday deals!

Waarom bieden merken hun koelkasten in de aanbieding aan?

Jaren geleden werd Black Friday in Amerika aan begrip. Het werd voor de Amerikanen een ware feestdag, waarop zij heel veel geld konden besparen.

Op internet verschenen al snel doldwaze filmpjes uit warenhuizen en dergelijke. Uit deze filmpjes bleek dat de Amerikanen werkelijk alles er aan deden om zoveel mogelijk geld te besparen.

Door de jaren heen is dit fenomeen ook naar ons land over komen waaien. Op dit moment bieden veel aanbieders jaarlijks tijdens Black Friday koelkasten in de aanbieding aan.

Normaal kun je profiteren van bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast aanbieding, maar tijdens Black Friday liggen de kortingen vaak nóg hoger.

Waarom geven merken überhaupt korting op hun koelkasten tijdens Black Friday? Dat heeft eigenlijk meerdere redenen:

Elk merk doet het

Het is tegenwoordig erg gebruikelijk om als merk zijnde aan Black Friday mee te doen. Weiger je dit als merk zijnde? Dan verlies je vanzelf de concurrentiestrijd met je concurrenten.

De concurrenten die de koelkasten wél met een Black Friday deal aanbieden, verdienen hier alsnog geld mee.

Op een normale koelkast zit de nodige marge; dit stelt een merk altijd in staat om een koelkast in de aanbieding aan te bieden. En Black Friday is daar het uitgelezen moment voor.

De consument verwacht het

Min of meer verwachten consumenten tegenwoordig ook interessante Black Friday deals. Dit sluit eigenlijk op bovenstaand punt aan. Als een merk géén Black Friday deal aanbiedt, kies je als consument logischerwijs voor een koelkast van een ander merk.

Ideaal moment om van de oude voorraad af te komen

Heb je als eens naar het aanbod van Bosch en Siemens koelkasten gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat deze merken ontzettend veel koelkasten ontwikkelen.

De innovatie gaat maar door en door, waardoor deze merken al snel met ‘oude’ modellen komen te zitten. Deze modellen zijn in werkelijkheid nog helemaal niet zo oud, maar zijn dus wel al opgevolgd door nieuwe modellen.

Met nieuwere technologieën. Tijdens Black Friday is het een ideaal moment voor deze merken om van hun oude voorraad af te komen. Gezien de hoge marges op de koelkasten verdienen deze merken alsnog geld tijdens Black Friday.

Is elke koelkast Black Friday deal interessant?

Nee, lang niet alle koelkast Black Friday deals zijn interessant te noemen. Dit komt vooral doordat sommige aanbiedingen ietwat misleidend zijn.

Zo zijn er webshops die voorafgaand Black Friday hun prijzen verhogen. Tijdens Black Friday geven zij interessante kortingen, waardoor je mogelijk alsnog geneigd bent om van de deal te profiteren.

In werkelijkheid is de deal echter een stuk minder interessant. Dit komt puur doordat de prijzen op voorhand verhoogd zijn. Een korting van 10 of 15% is interessant, maar is in dit geval uiteraard niet super interessant te noemen.

Wij raden je daarom het volgende aan: kijk kritisch naar elke Black Friday aanbieding op een koelkast. Is iets te mooi om waar te zijn? Besef dan dat het in veel gevallen ook is. Kijk bovendien kritisch naar de aanbieder.

Wij raden je echt aan om te kiezen voor één van de aanbieders die wij in dit artikel benoemen. Bij deze aanbieders geniet je van de beste Black Friday deals én van een interessant aanbod.

Hoe vind je de beste Black Friday aanbieding op een koelkast?

Ben je toe aan een nieuwe koelkast? Dan is het verstandig om tijdens Black Friday toe te slaan. Dat doe je het beste door deze tips op te volgen:

  • Bepaal wat voor soort koelkast je wilt hebben. Ben je op zoek naar een deal op een Amerikaanse koelkast, een tafelmodel koelkast of een wijnkoelkast? Je hebt op dit moment de keuze uit veel soorten koelkasten. Bepaal daarom eerst voor jezelf wat voor koelkast je idealiter wilt hebben.
  • Verdiep je in de prijzen. Het advies is om je in de weken voorafgaand Black Friday alvast te verdiepen in de prijzen. Mocht een aanbieder voorafgaand Black Friday de prijzen verhogen, heb jij dit door. Je trapt hierdoor niet in de mogelijke misleiding waar sommige webshops zich schuldig aan maken.
  • Verdiep je goed in de korting. Je moet je niet alleen goed in de prijzen verdiepen, maar ook in de korting. In wat voor eenheid wordt de korting uitgedrukt? En welk bedrag kun je precies besparen, dankzij de Black Friday deal? Uiteindelijk gaat het om de besparing in harde euro’s, dus richt je specifiek op dat bedrag.
  • Sla je slag. Kom je een geweldige Black Friday deal op een interessante koelkast tegen? Sla dan direct je slag. Indien je nog enigszins twijfelt, is het goed mogelijk dat alle koelkasten tegen de Black Friday prijs al verkocht zijn. Twijfel daarom niet, maar kom direct in actie bij een interessante deal.

Kom je geen interessante Black Friday korting op een koelkast tegen? Wacht dan even op Cyber Monday.

Tijdens die feestdag, 3 dagen na Black Friday, stunten de nodige aanbieders met nog eens hoge kortingen op de koelkasten.

Bij onderstaande aanbieders geniet je van de beste koelkast Black Friday deals: