Beste elektrische scooter kopen? De top 5 beste e-scooters

Last updated by Kaz on

beste elektrische scooter

De laatste jaren is de elektrische scooter steeds populairder geworden. De e-scooter beschikt over een mooi modern uiterlijk en is ook nog eens goed voor het milieu.

De e-scooter is dus eigenlijk een hele duurzame manier om jezelf te kunnen vervoeren.

Als je op zoek bent naar een elektrische scooter, dan is het uiteraard goed om te weten welke modellen het best uit de test komen.

We hebben daarom de beste 5 elektrische scooters voor je op een rij gezet. Deze scooters zijn de best geteste e-scooters van 2023.

Daarnaast vergelijken we in dit artikel de e-scooter met de reguliere scooter die rijdt op fossiele brandstoffen, bespreken we de kosten van een e-scooter en leggen we je uit waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen van een goede elektrische scooter.

Dit zijn de beste elektrische scooters

Speciaal voor jou hebben we de top 5 beste geteste elektrische scooters voor je samengesteld. Tijdens het samenstellen van deze lijst is er o.a. rekening gehouden met de kwaliteit van de e-scooter en de reviews van andere e-scooter gebruikers.

 1. IVA- E- GO S5
 2. IVA- E- GO S4
 3. Senzo Balance
 4. EVO- Maxx E-LINE
 5. EVO- IVA E-GO S2

1. IVA- E- GO S5

 • Actieradius: 60 tot 80 kilometer
 • Snelheid: 25 tot 45 km/h
 • Gewicht: 72 kilogram
 • Wielmaat: 12 inch

Deze robuuste scooter is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een krachtige uitstraling. De IVA E-GO S5 beschikt over een unieke 3000 watt Bosch motor en deze motor kan worden beschreven als zeer krachtig.

De IVA E-GO S5 beschikt over een ingebouwd alarm en is hierdoor extra veilig. Ook het EBS-remsysteem zorgt voor een extra veilige rit op de scooter. Daarnaast kun je heerlijk genieten van de ingebouwde Bluetooth speaker.

👍 Voordelen

 • Lithium accu eenvoudig uitneembaar om op te kunnen laden
 • In meerdere kleuren beschikbaar
 • Grote actieradius
 • Keyless Driving
2. IVA- E- GO S4

 • Actieradius: 60 tot 80 kilometer
 • Snelheid: 25 tot 45 km/h
 • Gewicht: 57 kilogram
 • Wielmaat: 10 inch

De IVA E-GO S4 is een prachtige scooter die beschikt over een duurzame en betrouwbare 1440 watt motor van Bosch. Deze motor start je zonder geluid en dit is heerlijk als je ‘s ochtends vroeg de deur uit moet.

De IVA E-GO S4 is eenvoudig te onderhouden en net als bij de IVA E GO S5 kun je de accu eenvoudig overal opladen. Daarnaast wordt de IVA E-Go S4 gezien als de elektrische scooter met de grootste actieradius. De e-scooter kan namelijk wel 60 tot 80 kilometer afleggen.

De elektrische scooter beschikt over een Keyless Driving. Dit betekent dat je de scooter vanaf een afstand al op kunt starten voordat je de scooter hebt bereikt.

Hoe zit het met de veiligheid? De IVA E-GO S4 beschikt over een veilig EBS-remsysteem en een ingebouwd alarm. Op deze manier staat jouw scooter altijd veilig.

👍 Voordelen

 • Beschikt over duurzame Led-verlichting
 • Zeer krachtige Bosch motor
 • Uitklapbare voetensteunen
3. Senzo Balance

 • Actieradius: 50 tot 60 km
 • Snelheid: 25 tot 45 km/h
 • Gewicht: 60 kg
 • Wielmaat: 10 inch

Start jouw elektrische scooter vanaf een afstand met de Keyless Driving. De Senzo Balance is kwalitatief een zeer goede scooter met een ingebouwd alarmsysteem en uitneembare lithium-ion accu.

De Senzo Balance beschikt over een 500 watt koolborstelloze elektromotor. De motor is zeer eenvoudig te onderhouden en zal niet snel slijten. Als je op zoek bent naar een stijlvolle elektrische scooter, dan is de Senzo Balance een uitstekende keuze.

👍 Voordelen

 • Beschikt over een koffer voor opbergruimte
 • Heldere Led-verlichting
 • Lithium accu is uitneembaar
4. EVO- Maxx E-LINE

 • Actieradius: 45- 70 kilometer
 • Snelheid: 25 tot 40 km/h
 • Gewicht: 51 kilogram
 • Wielmaat: 10 inch

Deze prachtige elektrische scooter is geschikt voor dagelijks gebruik. Een ritje naar de supermarkt of naar de andere kant van de stad is ideaal te doen op de EVO- Maxx E-LINE.

De elektrische scooter is verkrijgbaar in de kleuren zwart, pearl white en wine red. Keuze is er dus genoeg.

De EVO- Maxx E-LINE is zeer veilig door de Led-verlichting aan de achter- en voorkant van de scooter. Daarnaast beschikt de scooter over een krachtige en betrouwbare 500 watt motor.

👍 Voordelen
5. EVO- IVA E-GO S2

 • Actieradius: 50 tot 60 kilometer
 • Snelheid: 25 tot 45 km/h
 • Gewicht: 51 kilogram
 • Wielmaat: 10 inch

De IVA E-GO S2 is een eenvoudige goedkope elektrische scooter met een mooie en bescheiden uitstraling. Wil jij graag je telefoon opladen tijdens het rijden? Dat kan gemakkelijk op de IVA E-GO S2.

Via de USB laad je eenvoudig je telefoon op. De elektrische motor hoef je eigenlijk amper te onderhouden, omdat het een 500 watt koolborstelloze motor is. Slijtage zal hierdoor nauwelijks voorkomen.

Is de IVA E-Go S2 veilig? Deze elektrische scooter is ontzettend veilig door de Led-verlichting die aan de voor- en achterkant is bevestigd. Wat nog een groot voordeel is aan deze e-scooter, is dat dit een goede elektrische scooter is voor 2 personen.

De uitklapbare voetsteunen en de vele beenruimte zorgen ervoor dat je heerlijk comfortabel met zijn tweeën op de e-scooter zit.

👍 Voordelen

 • Motor is onderhoudsvrij
 • Dubbele achtervering
 • Telefoon opladen via USB tijdens het rijden
 • Veel beenruimte
Elektrische scooter kopen? Dit zijn de aandachtspunten

Als je graag een e-scooter wilt aanschaffen, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Deze aandachtspunten vind je hieronder. Dit zijn ook punten waarop wij de beste e-scooters hebben beoordeeld.

Waarvoor gebruik je de e-scooter?

Het is goed om bij jezelf na te gaan waar je de e-scooter voor wilt gaan gebruiken. Rijd je hiermee alleen door de stad? Of reis je ook grotere afstanden?

Daarnaast kun je jezelf afvragen of dit het hoofdvervoermiddel is waarmee je reist. Reis je bijvoorbeeld vaak met de trein, maar wil je een elektrische scooter voor kleine ritjes door de stad?

Of doe je alles met de scooter? Het is goed om hierbij stil te staan, zodat je weet welk model het meest geschikt voor je is.

De wielmaat

Als je van plan bent om langere ritten te maken, dan is het zeker belangrijk om naar de wielmaat te kijken. Het is namelijk belangrijk dat je een scooter hebt die ook bij jouw lichaamslengte past.

Ben je een langer persoon? Dan is het zeer belangrijk dat jouw scooter niet te klein is. Hiermee voorkom je namelijk lichamelijke klachten.

De accu

Kijk tijdens het aanschaffen goed naar de accu. Is de accu uitneembaar en eenvoudig op te laden? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de duur van de accu. Maak je lange ritjes, dan is het zeker belangrijk dat de accu lang mee zal gaan.

Het draagvermogen

Als je graag boodschappen vervoert op de elektrische scooter, dan is het belangrijk om te kijken naar het draagvermogen. Kies een e-scooter met een hoger draagvermogen, zodat je eenvoudig spullen mee kunt nemen op de scooter. Ook is het handig om bijvoorbeeld te kijken naar een e-scooter voor 2 personen.

Waarom een e-scooter kopen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische scooter te kopen. De elektrische scooter biedt namelijk vele voordelen tegenover een scooter die niet elektrisch is.

E-scooters beschikken over een mooi modern design en zijn voorzien van de beste en meest moderne technieken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Bluetooth of Led-verlichting.

Naast het feit dat de e-scooter een mooi uiterlijk heeft en beschikt over de meest moderne technieken, is het een zeer duurzaam vervoermiddel. Met de elektrische scooter betaal je geen brandstofkosten en laad je eenvoudig de scooter op via een accu.

Vaak is dit een uitneembare accu die je overal waar je maar bent kunt opladen. Daarnaast is het een groot voordeel dat de elektrische scooter weinig geluid maakt. Dit is voor jezelf veel fijner tijdens het rijden, maar ook voor de mensen om je heen.

Wat kost een goede e-scooter?

Wat een elektrische scooter kost, hangt af van een aantal factoren. Het merk van de e-scooter, welke uitvoering het is en wat voor accu de scooter heeft. Dit zijn allemaal aspecten die meespelen in de prijsbepaling.

Daarnaast zijn elektrische scooters in de aanschaf iets duurder dan scooters die op benzine rijden. Het is echter zo dat e-scooters in gebruik vele malen voordeliger zullen zijn. Brandstofkosten hoef je niet te betalen en de scooter is eenvoudig te onderhouden.

Voor een goede e-scooter betaal je gemiddeld 2000 euro. Nu zijn er uiteraard altijd goedkopere elektrische scooters te vinden. De IVAE-GO S2 is de meest goedkope elektrische scooter die er is en wordt ook nog eens zeer goed beoordeeld.

Er bestaan echter ook e-scooters die uitkomen op een prijs van 5000 euro. Dit hangt maar net af van de verschillende factoren.

Heeft een elektrische scooter nadelen?

Een elektrische scooter kent vele voordelen, maar heeft de elektrische scooter ook nadelen? Ja, de elektrische scooter heeft ook nadelen.

Allereerst is de elektrische scooter veel duurder in de aanschaf dan een scooter die rijdt op fossiele brandstoffen. Zoals je net hebt kunnen lezen kost een gemiddelde e-scooter al zo’n 2000 euro.

Ook de actieradius van de e-scooter is zeer beperkt. De elektrische scooter haalt de helft van een scooter die rijdt op fossiele brandstoffen. Een e-scooter wordt daarom vaak gezien als een scooter die voor kleinere ritten wordt gebruikt, zoals in de stad.

Tot slot kost het opladen van de e-scooter veel tijd. Gemiddeld gezien kost het opladen van de accu een paar uur, terwijl je een tank binnen een mum van tijd vol kunt hebben met benzine.

Nieuw of tweedehands: Wat is de beste keus?

Het kopen van een tweedehands elektrische scooter is een duurzame en voordelige optie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de e-scooter tweedehands aan te schaffen, maar is dit wel de beste keuze?

Of je nu een nieuwe scooter koopt of een tweedehands model, beide opties bieden voor- en nadelen. Als je veel geeft om duurzaamheid, dan is het kopen van een tweedehands e-scooter een goede optie.

Je bent daarmee goedkoper uit en ook nog eens goed voor de wereld om je heen. Daarnaast ben je voor het kopen van een tweedehands model veel minder geld kwijt.

Er is een groot aanbod aan tweedehands e-scooters en daarom kun je goed kiezen welk model het beste bij je past.

Bij het aanschaffen van een nieuwe scooter weet je zeker dat er geen gebruikssporen te vinden zijn op de scooter. De e-scooter is helemaal nieuw uit de fabriek en daarbij weet je zeker dat de kwaliteit goed is.

De nieuwe e-scooter heeft nog geen kilometers gereden en het vervangen van onderdelen is ook nog lang niet van toepassing.

Wat is dan beter? Uiteindelijk ligt het eraan wat het beste bij je past. Als je echt op zoek bent naar een model dat er gloednieuw uitziet met weinig onderhoud, kies dan zeker voor een gloednieuwe e-scooter.

Geef je veel om duurzaamheid en wil je besparen in de kosten? Dan is de tweedehands elektrische scooter een perfecte keuze voor je.

Voor wie is een e-scooter geschikt?

De elektrische scooter is geschikt voor iedereen van 16 jaar of ouder die ervoor kiest om heerlijke ritjes door de stad of over het platteland te maken. Met de elektrische scooter reis je op een duurzame en rustige manier van A naar B.

Ben je van plan om lange ritten te maken? Dan kun je beter kiezen voor een scooter die rijdt op fossiele brandstoffen. Deze scooters kunnen namelijk grotere afstanden afleggen en daarnaast hoef je niet uren te wachten tot de scooter is opgeladen.

Wat zijn mogelijke alternatieven?

Is de elektrische scooter toch niet iets voor jou? Het kan namelijk zijn dat je geen rijbewijs hebt of dat je liever toch een ander vervoermiddel zoekt, dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven waarmee je ook op een duurzame en eenvoudige manier kunt reizen.

Wil je weten welke dat zijn? We hebben om je te helpen de mogelijke alternatieven voor je op een rij gezet.

Elektrische step

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor de elektrische scooter, dan is de elektrische step zeker een leuke optie. De elektrische step is namelijk de rage van het moment.

Met de e-step verplaats je jezelf eenvoudig van A naar B. E-steps gaan vaak tot 25 kilometer per uur. De e-steps zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Daarbij zijn ze zelfs aan te schaffen voor kinderen.

Elektrische fiets

Zoek je een snel vervoermiddel waarbij je ook nog je dagelijkse beweging krijgt? Met de elektrische fiets kom je eenvoudig aan op de plek van bestemming.

Het voordeel van de elektrische fiets is dat je wel aan beweging doet, maar dat dit niet teveel moeite kost. Met de elektrische fiets verplaats je jezelf ontzettend snel.

Elektrische chopper

De elektrische chopper heeft een stoer uiterlijk en is eigenlijk een elektrische scooter die zich net iets langzamer verplaatst.

De chopper kan tot 25 kilometer per uur en hierdoor is een rijbewijs niet verplicht. Dit is erg handig als je niet beschikt over een rijbewijs, maar je toch snel wilt verplaatsen.

Waar koop ik een goede elektrische scooter?

Besloten om een e-scooter te kopen? Dan is het natuurlijk fijn om te weten waar je een goede elektrische scooter kunt aanschaffen.

Op het web zijn ontzettend veel aanbieders te vinden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom hebben wij voor jou de beste aanbieders samengesteld.
Conclusie

Het kopen van een elektrische scooter is uiteindelijk een voordelige en duurzame keuze.

Bij aanschaf is de e-scooter een duurdere optie dan een scooter die rijdt op fossiele brandstoffen, maar door het opladen van de scooter en het niet hoeven gebruiken van benzine, is de e-scooter een duurzame keuze.

De e-scooter die het beste uit de test is gekomen is de IVA E- GO S5. Deze scooter heeft een prachtig robuust uiterlijk en een zeer sterke motor.

Daarnaast zijn de IVA E- GO S4, de IVA E- GO S2, de Senzo Balance en de EVO- Maxx E-LINE zeer geschikte en goed beoordeelde elektrische scooters.
Veelgestelde vragen

Hoe hard mag je met een elektrische scooter?

Er bestaan twee soorten elektrische scooters. De elektrische bromscooter en de elektrische snorscooter. De elektrische snorscooter mag tot maximaal 25 kilometer per uur. De elektrische bromscooter daarentegen mag maximaal tot 45 kilometer per uur.

Is een helm verplicht op de elektrische scooter?

Voorheen was het niet verplicht om een helm te dragen op de elektrische snorscooter, maar in 2023 komt hier verandering in. Per 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen bij snorscooters en snorfietsen. Bij elektrische bromscooters die tot 45 kilometer per uur kunnen, is de helm al langer verplicht.

Waar mag je rijden met een elektrische scooter?

Elektrische snorscooters kunnen tot 25 kilometer per uur en mogen daarom op het fietspad rijden. Dit geldt echter niet voor onverplichte fietspaden. Hier zijn de snorscooters niet welkom.
Elektrische scooters die tot 45 kilometer per uur rijden, zijn verplicht om op de weg te rijden in de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom mogen zij op de fietspaden rijden.


Meer over e-scooters:


Categorieën: Outdoor