Senzo Scooters: Een betrouwbaar merk? (Review)

Last updated by Kaz on

senzo scooters review

Het merk Senzo omschrijft zichzelf als ‘hét scootermerk van Nederlandse bodem’.

Is deze omschrijving terecht? Wat kun je precies verwachten van een Senzo scooter? En wat voor scooters vind je in het huidige Senzo aanbod terug? Je leest het allemaal in deze Senzo scooters review!

Over het merk Senzo

senzo scooter merk

Het merk Senzo vindt haar oorsprong in Nederland. In eigen land worden de scooters ontworpen, waarbij de focus op onder meer een sportieve uitstraling richt. Dit merk is simpelweg erg stijlbewust te noemen.

Tevens hecht Senzo veel waarde aan de hedendaagse comfortstandaarden.

Volgens het merk zelf voldoen alle scooters aan de moderne standaarden op het gebied van comfort. Daarmee voldoen de scooters ook aan de wens op het gebied van rijeigenschappen.

Goed om te weten: alle Senzo scooters zijn van de nieuwste technologieën voorzien. Dit Nederlandse merk is voortdurend aan het innoveren.

Iets dat je overduidelijk merkt aan de technieken en de algehele kwaliteit. Met een Senzo scooter lijk je goed te zitten.

Kortom, dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een Senzo scooter:

 • Compleet uitgericht
 • Voorzien van de nieuwste technologieën
 • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veel modellen en types
 • Stijlbewust

Het aanbod van Senzo

senzo scooters

Overweeg je om een scooter van Senzo te kiezen? Ongeacht naar wat voor scooter je op zoek bent, kun je in ieder geval bij dit Nederlandse merk terecht. Senzo heeft door de jaren heen namelijk een divers aanbod opgebouwd.

Zowel elektrische als benzine varianten

Wil je de beste elektrische scooter aanschaffen? Of gaat je voorkeur toch uit naar een benzine scooter? In deze beide situaties kun je bij het merk Senzo terecht.

Dit merk richt zich namelijk op beide aandrijvingen. Hiermee spreekt Senzo met name een bijzonder breed publiek aan.

Veel mensen geven de voorkeur aan een moderne elektrische scooter, maar er zijn ook voldoende mensen die alsnog voor een benzine scooter kiezen.

Verschillende uitvoeringen

Spreekt bijvoorbeeld de Senzo Rivalux S je aan? Of heb je een voorkeur voor de Senzo Rivalux R? Bij elk model van Senzo kun je uit verschillende uitvoeringen kiezen:

 • Kleurstelling. Senzo biedt haar scooters in veel kleurstellingen aan. Wil je bijvoorbeeld een retro elektrische scooter hebben? Kies dan voor een elektrische scooter van Senzo in een retro kleurstelling.
 • Snor- of bromfiets. Bij het bestellen van een Senzo scooter heb je uit twee uitvoeringen de keuze: een snorfiets of een bromfiets. De eerstgenoemde variant is een scooter met een maximale snelheid van 25 km/h. De laatstgenoemde variant is een scooter met een maximale snelheid van 45 km/h. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Speciale uitvoeringen

Binnen het aanbod van Senzo vind je altijd meerdere productlijnen terug. Zo kun je dus voor de Rivalux, Rivalux S en Rivalux R kiezen. Aan deze productlijnen heeft Senzo nóg een variant toegevoegd: de Special uitvoeringen.

Zoals de naam al aangeeft, zijn dit speciale uitvoeringen. Deze uitvoeringen zijn bijvoorbeeld in nóg uniekere kleurstellingen uitgevoerd. Of deze uitvoeringen zijn van nog meer functies voorzien.

Het aanbod is niet direct transparant, mede door de benamingen die op elkaar lijken. Ons advies: bekijk vooral het aanbod van Senzo op je gemakje. Let hierbij goed op de verschillende productlijnen en de kleurstellingen.

👍 Wat zijn de voordelen?

senzo scooters recensies

Hoort Senzo wat ons betreft in het lijstje van beste scooter merken? Ja, dat is wat ons betreft het geval. Dit merk heeft simpelweg veel voordelen te bieden.

Veel modellen

Het belangrijkste voordeel vinden wij de diversiteit binnen het aanbod. Ongeacht wat je voorkeuren exact zijn, kun je bij Senzo terecht. Dit geldt voor zowel elektrische- als voor benzine scooters.

Ook vinden wij het ideaal dat je uit veel kleuren kunt kiezen. Heb je specifieke voorkeuren wat betreft de kleurstelling van je nieuwe scooter? Dan is Senzo gewoonweg één van de beste scooter merken.

Stem de kleur op je wensen af en geniet daarmee nóg meer van je nieuwe scooter.

Uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

Een groot voordeel van Senzo is de fabricatie in eigen land. Doordat Senzo een volledig Nederlands merk is, ben je van een prima kwaliteit verzekerd. Dit merk je onder meer aan de levensduur van een gemiddelde Senzo scooter.

Hier bovenop komt het relatief voordelige prijskaartje. Zet een Senzo scooter maar eens naast een scooter van een ander A-merk. Je ziet dan al snel dat de Senzo scooter relatief voordelig is.

Uiteraard maakt het wel uit voor welke uitvoering en extra’s je kiest.

Nieuwste technologieën

senzo-review-e-scooter

Aan meerdere zaken is te merken dat Senzo een Nederlands merk is. Dit merk je dus aan de kwaliteit en ook aan de samenstelling. Alle scooters van Senzo zijn van de nieuwste technologieën voorzien.

Dit uit zich onder meer in de gewenste rijeigenschappen. Je geniet simpelweg van veel comfort en van veel gemak. Dit is op zowel de langere- als op de kortere ritten goed waarneembaar.

Complete uitrusting

Kies je voor één van de scooters van Senzo? Dan geniet je hoe dan ook van een complete scooter. Alle Senzo scooters zijn van een rijke uitrusting voorzien.

Op de Senzo Rivalux tref je onder meer de volgende zaken aan:

 • LED dagrijverlichting
 • LED knipperlichten
 • USB poort voor het opladen van een smartphone
 • Anti inbraaksysteem in het contactslot
 • Handschoenenkastje
 • Uitklapbare voetsteunen voor een passagier

Leuk detail: het is ook nog mogelijk om een Senzo scooter naar wens aan te kleden. Zo kun je kiezen voor een fraai gekleurd duozadel of een windscherm.

Prima te verkrijgen

Heb je de wens om een Senzo scooter aan te schaffen? Dan geniet je van een prima verkrijgbaarheid. De scooters van dit merk zijn bij meerdere aanbieders te verkrijgen.

Eén van de beste aanbieders is wat ons betreft Voordeelscooters.nl. Bij deze aanbieder geniet je van een divers aanbod én scherpe prijzen!

👎 Wat zijn de nadelen?

senzo scooters beoordeling

Het is niet altijd verstandig om voor een Senzo scooter te kiezen. Dit heeft vooral met deze twee nadelen te maken:

 • Niet de beste specificaties. Je moet bij een Senzo scooter met iets mindere specificaties rekening houden. Zo valt de actieradius bij een gemiddelde Senzo scooter ietwat tegen. Dit geldt voor zowel de benzine- als voor de elektrische modellen.
 • Niet de zuinigste scooters. Kies je voor een Senzo benzine scooter? Dan moet je rekening houden met een iets hoger brandstofverbruik. Het opgegeven verbruik van de Senzo Rivalux is bijvoorbeeld 1 op 35 liter. Bij andere merken ligt het verbruik soms op wel 1 op 50 liter. Dat scheelt aanzienlijk dus.

Hoe weerhoudt Senzo zich tot andere merken?

Op dit moment is Senzo één van de betere scooter merken. Dit komt onder meer door het diverse aanbod, de stijlvolle uitstraling en de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Wel moet je dus met iets mindere specificaties rekening houden. Wij vinden Senzo hierdoor niet direct het allerbeste scootermerk.

Wel is het een merk dat de strijd met veel andere merken wint. In onze lijst met de beste scooter merken staat Senzo niet voor niets op plek 3!

Een aanrader?

senzo elektrische scooter review

Ja, een Senzo scooter is sowieso een aanrader. Je betaalt niet overdreven veel geld, je geniet van een prima kwaliteit en je geniet van een rijk uitgeruste scooter. De rijeigenschappen zijn bovendien prima.

Op het gebied van specificaties kan Senzo nog een slag maken. Maar, dit weegt wat ons betreft niet op tegen de vele voordelen.

Als je een nieuwe scooter wilt kopen, raden wij je aan om altijd het aanbod van Senzo te bekijken. Grote kans dat je bij dit scooter merk de gewenste scooter vindt!


Meer over scootermerken en winkels:


Categorieën: Outdoor