Goedkope scooter kopen? Bekijk de top 5

Last updated by Kaz on

goedkope scooter kopen

Een goede scooter hoeft niet duur te zijn. Als je voor een variant van één van de beste goedkope scooter merken kiest, ben je vaak voor maximaal 1500 euro klaar.

Wil je maximaal 500 euro uitgeven? Ook dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij laten je namelijk graag kennismaken met de 5 beste goedkope scooters van dit moment.

De top 5 beste goedkope scooters:

 1. IVA E-GO S2
 2. Senzo RivaLux S
 3. Senzo Balance
 4. Senzo Vico Nardo
 5. Evomaxx E-Vantage

Wat valt onder een goedkope scooter?

Het begrip ‘goedkoop’ is uiteraard een ruim begrip. De ene persoon vindt 600 euro veel geld, terwijl dit voor een ander een schijntje is.

Wij hebben voor onze top 7 in ieder geval een limiet van €1500 aangehouden. Elke scooter die je onder de 1500 euro kunt kopen, is wat ons betreft ‘goedkoop’.

De 5 beste goedkope scooters uitgelicht

Heb je al naar de 5 bovenstaande scooters gekeken? Dan heb je waarschijnlijk direct naar het prijskaartje gekeken. Logisch, maar verlies niet de andere zaken uit het oog.

Je moet ook goed kijken naar de specificaties, kwaliteit en samenstelling van de goedkope scooter.

Hier helpen wij je graag een handje bij. In onderstaande reviews vind je namelijk meer informatie over de beste goedkope scooters van dit moment.

1. IVA E-GO S2

EVO-IVA-E-GO-S2-scooter-elektrisch

De IVA E-GO S2 vinden wij de beste goedkope scooter van dit moment. Voor deze scooter betaal je ongeveer 1300 euro. Hij valt hiermee dus net onder onze gestelde grens van 1300 euro.

Wat de IVA E-GO S2 zo uniek maakt, is dat dit een elektrische scooter is. Veel elektrische scooters zijn duur, maar daar is bij deze scooter geen sprake van.

Met de IVA E-GO S2 haal je een geweldige, veelzijdige en duurzame scooter in huis. Hij stoot geen uitlaatgassen uit, ziet er mooi uit en weegt slechts 51 kilogram. Ook is het ideaal dat je maar liefst 60 kilometer op één acculading kunt rijden.

Met dank aan de ingebouwde USB poort laad je tijdens het rijden ook nog je smartphone op.
2. Senzo RivaLux S

Senzo RivaLux S goedkope scooter

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope benzine scooter? Kies dan voor de Senzo RivaLux S. Deze scooter is net zo duur/goedkoop als bovenstaande variant, maar heeft net wat andere voordelen te bieden.

Zo vinden wij deze scooter veel mooier om te zien dan bovenstaande variant.

Ook geniet je met deze scooter van een flinke actieradius. Dat is vooral te danken aan de zuinige motor waar het merk Senzo voor gekozen heeft. Doordat je ‘m met benzine kunt vullen, ben je bovendien niet afhankelijk van stroomvoorziening.

De Senzo RivaLux S is van veel handige extra’s voorzien, waaronder een anti-inbraak systeem, een achterdrager en een USB aansluiting.
3. Senzo Balance

Senzo-Balance-goedkope-e-scooter

We blijven nog even bij het merk Senzo. Dit merk biedt namelijk óók een goedkope elektrische scooter aan. Het gaat hierbij om de Senzo Balance. Voor deze scooter betaal je ongeveer 1400 euro, waardoor ‘ie een slag duurder is dan bovenstaande varianten.

Dit is in ieder geval een ideale metgezel. De Senzo Balance biedt namelijk veel rijcomfort, is van een top kwaliteit en biedt een lange actieradius aan. Dit is te danken aan de krachtige accu.

Door het alarmsysteem, de koffer en de dubbele achtervering geniet je van nóg meer gemak en mogelijkheden.
4. Senzo Vico Nardo

Senzo Vico Nardo goedkope scooter

Wil je een goedkope elektrische- of goedkope benzine scooter? Mocht je voorkeur toch naar een benzine variant uitgaan, wijzen wij je graag op de Senzo Vico Nardo. Deze scooter kost je ongeveer €1300 en kent een stijlvol design.

Met de Senzo Vico Nardo is het bovendien op en top genieten, tijdens de rijden. Dit is te danken aan de handige opbergruimte, de veilige LED verlichting, de zuinige Euro5 motor en het fijne veringsysteem.

Moet je elke dag een aanzienlijke afstand afleggen? Dan is dit dé goedkope scooter waar je naar op zoek bent.
5. Evomaxx E-Vantage

Evomaxx E-Vantage goedkope scooter

Ben je de gewenste goedkope scooter in deze top 5 nog niet tegengekomen? Mogelijk sluit de Evomaxx E-Vantage wél op je wensen aan.

Als je naar deze scooter kijkt, zie je niet direct de mooiste scooter naar voren komen. Het is echter wel een super praktische scooter, mede door de handige koffer aan de bovenzijde.

Dit is overigens een elektrische scooter. De accu is makkelijk uitneembaar, waardoor je ‘m eenvoudig binnen in je woning op kunt laden.

Het prijskaartje van de Evomaxx E-Vantage is uiteraard interessant: je betaalt hier zo’n 1495 euro voor. Hij valt hiermee dus net onder onze grens van 1500 euro!
Waarom zou je voor een goedkope scooter kiezen?

Is het aan te raden om voor bovenstaande goedkope scooters te kiezen? Ja, zonder enige twijfel.

Met één van deze scooters geniet je namelijk van meerdere voordelen:

 • Je bespaart oprecht veel geld. Ten opzichte van veel andere scooters zijn bovenstaande varianten erg goedkoop te noemen. Door het interessante prijskaartje bespaar je veel geld. Dit geld kun je vervolgens aan andere (leuke) dingen uitgeven.
 • Goedkope scooters zijn steeds beter geworden. Een goedkope brommer of scooter is door de jaren heen steeds beter geworden. Het heeft er alle schijn van dat de fabrikanten hun scooters steeds goedkoper kunnen produceren. Om ook nog de concurrentiestrijd met andere merken aan te gaan, kiezen de goedkope scooter merken voor nóg goedkopere prijzen. Dat is een tendens waar jij perfect van kunt profiteren.
 • De goedkope scooters doen hun werk perfect. Wil je van A naar B rijden op je nieuwe scooter? Dan heb je hier echt niet de duurste of meest bijzondere scooter voor nodig. Nee, je hebt hiervoor genoeg aan één van de bovenstaande modellen. Deze scooters zijn namelijk goedkoop en doen exact wat ze moeten doen. Zonder al te veel poespas; dat spreekt ook nog eens veel mensen aan.

Verschillende mogelijkheden

goedkope e scooter

Heb je een budget van bijvoorbeeld maximaal 1500 euro tot je beschikking? Dan heb je meerdere mogelijkheden voor een goedkope scooter.

Ten eerste is het dus mogelijk om voor één van bovenstaande scooters te kiezen. Daarbij moet je wel onderscheid maken tussen twee soorten scooters:

 • Een goedkope elektrische scooter. Met een elektrische scooter verplaats je jezelf op een duurzame manier. Bovendien zijn deze scooters uitermate geschikt voor de toekomst.
 • Een goedkope benzine scooter. Met een benzine scooter heb je geen omkijken naar het opladen van de accu en dergelijke. Wel heb je met uitlaatgassen te maken, waardoor je een stuk minder duurzaam bezig bent.

Je hebt echter nog veel meer mogelijkheden. Deze mogelijkheden bespreken we graag hieronder.

Een tweedehands scooter kopen

Het is wellicht een aanrader om voor een tweedehands scooter te kiezen. Zo’n scooter heeft bijvoorbeeld al 10.000 kilometer gereden en is bijvoorbeeld 2 jaar oud.

Voor zo’n scooter betaal je significant minder geld, terwijl ‘ie wel doet wat ‘ie moet doen.

Spreekt een tweedehands scooter je aan? Kijk dan wel heel goed naar het soort scooter.

Kies je bijvoorbeeld voor een tweedehands scooter van één van de Chinese scooter merken? Dan is het ontzettend belangrijk om goed naar de kwaliteit te kijken.

Vraag in elke situatie sowieso zoveel mogelijk informatie op bij de verkoper. Ga ook vooral bij de verkoper langs om de tweedehands scooter met je eigen ogen te aanschouwen.

Goed om te weten: een tweedehands scooter hoeft niet altijd goedkoper te zijn.

Koop je onverhoopt een kat in de zak? Dan ben je alsnog veel geld kwijt, bijvoorbeeld aan de reparaties van je tweedehands scooter. Maak daarom een goede afweging tussen een nieuwe scooter en een tweedehands scooter.

Een scooter leasen

goedkope elektrische scooter

Je hoeft niet altijd te kiezen voor de koop van een scooter. Sinds enige tijd kun je namelijk ook een scooter leasen.

Een scooter leasen werkt vrij eenvoudig:

 • Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan de leasemaatschappij. In ruil voor dit bedrag mag je de gebruiker van de scooter zijn.
 • Je hebt geen omkijken naar onderhoud en dergelijke. De kosten voor onderhoud, maar ook de verzekering, zijn reeds in het leasetarief opgenomen. Je hoeft dus alleen nog maar de brandstofkosten te betalen.
 • Aan het einde van de looptijd kun je mogelijk de scooter overnemen. Dit hangt volledig af van de leasevorm en de afspraken die je met de leasemaatschappij maakt.

Is het leasen van een scooter aan te raden? Ja, het grote voordeel hiervan is dat je niet in één keer een flink bedrag op tafel hoeft te leggen.

Het nadeel hiervan is echter dat de scooter niet van jou is. Je hebt ‘m min of meer in bruikleen.

Gelukkig heb je naar bijkomende kosten geen omkijken. Je hoeft alleen maar de brandstof voor de scooter te betalen.

Is het goedkoper om een scooter te leasen? Dat hangt heel erg van de exacte situatie, de voorwaarden en het leasetarief af. Het is bovendien lastig om een vergelijking tussen het kopen en het leasen van een scooter te maken.

Het zijn immers twee compleet verschillende situaties. Een eerlijk prijsvergelijk is hierdoor bijzonder lastig.

Een goedkope scooter kopen: Wat je allemaal moet weten

goedkope scooter

Heb je de wens om op een goedkope scooter rond te rijden? Dan heb je hier dus drie mogelijkheden voor: een nieuwe scooter kopen, een tweedehands scooter kopen of een scooter leasen. Voor alle drie de mogelijkheden valt absoluut iets te zeggen.

Ben je van plan om een scooter te kopen? Dan is het vooral van belang om je even goed in het huidige aanbod te verdiepen. Ook moet je van onderstaande zaken goed op de hoogte zijn.

Je kunt van aanbiedingen profiteren

De beste scooterwinkels stunten regelmatig met forse aanbiedingen op scooters. Kun je bijvoorbeeld van een aanbieding van €300 profiteren? Dan is dit een onwijs makkelijke besparing.

Wij raden je daarom aan om goed de aanbiedingen van verschillende scooterwinkels in de gaten te houden.

Je moet met bijkomende kosten rekening houden

Het blijft niet alleen bij de aanschaf van een scooter. Nee, je hebt ook nog een slot, een helm en mogelijk andere accessoires nodig. De totale investering in een scooter loopt hierdoor altijd forser op.

Bovendien heb je met gebruikskosten te maken. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de benzine/elektriciteit.

Ook heb je met de verzekeringskosten, onderhoudskosten en mogelijk reparatiekosten te maken.

Staar je dus niet alleen blind op de aanschafprijs. Er komen nog tal van kosten bij.

Niet alle scooters zijn goedkoop

Wil je een kleine elektrische scooter aanschaffen? Dan hoef je hier niet altijd veel geld aan uit te geven.

Wil je een stoere elektrische scooter met een forse actieradius aanschaffen? Dan heb je hier wel een forser budget voor nodig. Of misschien een stoere scooter op benzine, het ligt er helemaal aan wat jij kiest.

Met andere woorden: niet alle scooters zijn goedkoop. Het prijskaartje van een scooter hangt namelijk van tal van factoren af:

 • Het soort scooter. Voor een grotere scooter betaal je over het algemeen meer dan voor een kleinere scooter.
 • De aandrijving. Tussen een elektrische- en benzine scooter betaal in veel gevallen ook aanzienlijke prijsverschillen.
 • Het merk. Voor kwaliteit moet je betalen. Als je voor een scooter van één van de beste scooter merken kiest, ben je daardoor sowieso meer geld kwijt.
 • De totale samenstelling. Ook de totale samenstelling van de scooter is van grote invloed op de prijs. Beschikt de scooter bijvoorbeeld over een handig koffertje? Dan betaal je hier waarschijnlijk al meer geld voor. Dat is ook het geval als je kiest voor een scooter met een forse actieradius of maximale snelheid.

Maak voor jezelf de juiste afweging

scooter kopen goedkoop

Zo, je weet nu in principe alles over het kopen van een goedkope scooter. Onder aan de streep komt het op één ding aan: het maken van de juiste afweging voor jezelf. Dit doe je onder meer door goed op bovenstaande aandachtspunten te letten.

Ook moet je een keuze maken tussen een nieuwe- en tweedehands scooter. Verder kun je nog even goed kijken naar de leasemogelijkheden van een scooter.

Je hebt al met al voldoende mogelijkheden. Om tot de juiste keuze te komen, is het een kwestie van vergelijken en afwegen. Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe goedkope scooter!Meer over scooters:


Categorieën: Outdoor