Elektrische mini scooter: De 5 beste mini e-scooters!

Last updated by Kaz on

elektrische mini scooter

Op een mini scooter leg je ideaal de kortere afstanden af. Je neemt op het zadel plaats, je geeft gas, je let goed op en je stuurt.

De elektrische motor van de mini e-scooter doet de rest van het werk voor je. Klinkt dit als muziek in je oren? Wij hebben alvast de 5 beste mini e-scooters voor je op een rijtje gezet:

  1. Windgoo B3
  2. IZINQ H1
  3. Windgoo B20 V2
  4. BluMill Elektrische Step
  5. Kugoo Kirin elektrische fiets/step

De 5 beste elektrische mini scooters uitgelicht

Heb je interesse om een elektrische mini scooter aan te schaffen? Graag raden wij je aan om voor één van de 5 bovenstaande mini scooters te kiezen.

Deze 5 mini scooters voorzien we hieronder graag van iets meer toelichting. Neem de korte reviews door en bepaal direct wat voor jou de beste elektrische mini scooter is.

1. Windgoo B3

Windgoo B3

De Windgoo B3 is volgens ons de beste elektrische mini scooter. Deze scooter beschikt over 2 banden met een inchmaat van 12 inch, waardoor je van veel comfort verzekerd.

Ook is het fijn dat je deze mini scooter op kunt vouwen. Dit maakt het eenvoudig om deze mini scooter ook in de trein mee te nemen.

Deze elektrische mini scooter is van trappers en een zadel voorzien. Je hebt de keuze uit meerdere ondersteuningsniveaus, waardoor je zelf bepaalt hoe hard je zelf moet trappen.

Deze keuze is ook van invloed op de actieradius. De maximale actieradius is in ieder geval 25 kilometer.
2. IZINQ H1

Ook de IZINQ H1 is een geweldige elektrische mini scooter. Deze scooter heeft een onwijs compact design, waardoor je ’m makkelijk overal mee naar toe neemt.

Ook is het daarbij ideaal dat je deze mini scooter in kunt klappen. Door de opvouwmogelijkheid is het nóg praktischer om ‘m in de trein mee te nemen.

Op deze elektrische mini scooter behaal je een maximale snelheid van 25 km/h. Doordat het merk IZINQ voor een krachtige 10.0Ah accu gekozen heeft, geniet je van een relatief lange actieradius.

Hierbij geniet je ook van veel comfort, mede door de 14 inch luchtbanden. Volgens IZINQ is deze elektrische mini scooter voor zowel kinderen als volwassenen geschikt.
3. Windgoo B20 V2

De Windgoo B20 V2 is één van de meest unieke elektrische mini scooters van dit moment. Deze mini scooter heeft namelijk geen gashendel, waardoor ‘ie volledig straat legaal is.

Het enige dat je hoeft te doen, is te trappen. Door de ondersteuning fiets je vervolgens met een maximale snelheid van 25 km/h. Zonder dat dit je enige vorm van moeite kost.

Deze elektrische mini scooter is ook nog makkelijk op te vouwen. Doe dit en je neemt ‘m vervolgens overal moeiteloos mee naar toe.

Deze elektrische mini scooter heeft 14 inch wielen, is voor zowel heren als dames geschikt en weegt slechts 24 kilogram. Voor de begrippen van een mini e-scooter is dit licht.
4. BluMill Elektrische Step

blumill_elektrische_step_met_zadel

Wil je per sé een elektrische mini scooter voor je kind aanschaffen? Dan raden wij je graag de BluMill Elektrische Step aan. Dit is eigenlijk een combinatie van een step, een vouwfiets en een scooter.

Deze step is bijzonder compact uitgevoerd, maar is ook van een zadel voorzien. Die combinatie brengt veel gemak met zich mee.

Zo kun je deze e-step overal opbergen. Dit komt overigens ook door de invouwmogelijkheid. Verder is deze step bijzonder comfortabel, mede door het zadel en de goede vering.

Op deze step is het mogelijk om een maximale snelheid van 12 km/h te behalen. De BluMill Elektrische Step is geschikt voor iedereen tot 70 kilogram.
5. Kugoo Kirin elektrische fiets/step

Deze top 5 sluiten we af met de Kugoo Kirin elektrische fiets/step. Dit vinden wij één van de beste elektrische mini scooters, mede door de algehele samenstelling.

Deze mini scooter is écht compact uitgevoerd. Dit maakt het opbergen en transporteren van deze mini scooter tot een feestje.

Deze mini scooter heeft een maximale snelheid van 25 km/h. Door het zadel en de 12 inch luchtbanden geniet je van het nodige gemak.

Deze combinatie zorgt ervoor dat je aangenaam alle korte afstanden bij je in de buurt aflegt. Het merk Kugoo Kirin geeft aan dat dit voertuig voor dames en heren geschikt is.
Wat is een elektrische mini scooter precies?

Over het begrip ‘elektrische mini scooter’ bestaat enige onduidelijkheid. Niet iedereen heeft namelijk hetzelfde beeld bij een mini scooter die elektrisch rijdt.

Als wij puur naar deze voertuigen kijken, zien wij dat het eigenlijk een elektrische step met zadel is. Je kunt het ook als een elektrische mini fiets zien.

Is een mini e-scooter dan iets andere dan een kleine elektrische scooter? Ja, dat is zeker het geval. Net zoals dat dit ook iets anders is dan een lichtgewicht scooter.

Een scooter is voor de langere afstanden geschikt, terwijl dat bij een elektrische mini scooter juist niet het geval is. 

Waarom zou je voor een elektrische mini scooter kiezen?

Is de aanschaf van een elektrische mini scooter nou een aanrader? Ja, zonder enige twijfel. Je geniet met zo’n kleine scooter namelijk van een paar belangrijke voordelen:

  • Een elektrische mini scooter is handzaam. Dit betekent onder meer dat je ‘m probleemloos overal mee naar toe kunt nemen. Je vouwt ‘m makkelijk in, waarna je ‘m bijvoorbeeld in de trein mee kunt nemen. Dit is bij een grote scooter, of ander soort scooter, uiteraard niet mogelijk.
  • Een elektrische mini scooter is ideaal voor de korte afstanden. Dit komt vooral door het comfort, maar ook door de handzaamheid. Een mini scooter is bijvoorbeeld perfect te manoeuvreren, waardoor je ‘m ook perfect in een stad kunt gebruiken. Voor de langere afstanden is ‘ie minder geschikt, puur door de beperkte actieradius.
  • Een elektrische mini scooter is voor veel mensen geschikt. Wij zijn van mening dat een mini e-scooter voor veel mensen geschikt is. Dit loopt uiteen van een kind tot aan een volwassen persoon. Zolang je jezelf op een makkelijke manier op korte afstanden wilt verplaatsen, heb je baat bij zo’n mini scooter die elektrisch werkt.
  • Je geniet van opvallend veel gemak. Kies je voor één van de beste elektrische mini scooters? Dan geniet je van opvallend veel gemak en comfort. Dit komt door de relatief grote banden, door het zadel en door de fijne zithouding. Je hoeft bovendien zelf niet al te veel te doen, behalve rustig te trappen. Dankzij de elektrische trapondersteuning verplaats je je vervolgens met een aanzienlijke snelheid.

Een elektrische mini scooter kopen: waar moet je op letten?

Het uitkiezen van een elektrische mini scooter is niet makkelijk. Zo moet je goed naar de samenstelling van het voertuig kijken.

Kies je voor een kleine fiets die je als elektrische mini scooter kunt gebruiken? Of gaat je voorkeur uit naar een elektrische step met zadel? Dat is eigenlijk de belangrijkste keuze die je moet maken.

Op een e-step met zadel hoef je echt helemaal niks te doen, behalve gas te geven. Op een kleine elektrische fiets met trapondersteuning hoef je alleen maar te trappen.

Daarbij moet je ook goed naar de afmetingen en het gewicht kijken. Hoe wil je precies van je nieuwe elektrische mini scooter gebruik maken? Als je dat weet, weet je ook wat de ideale afmetingen en ideale gewicht zou zijn.

Als je goed naar je gewenste gebruik kijkt, maak je ook de keuze qua actieradius. En qua snelheid. Dit is ook iets dat je op de gebruiker af moet stemmen. Een mini e-scooter voor je kind moet namelijk een beperkte maximale snelheid hebben.

Tot slot heb je ook nog met de prijs en kwaliteit te maken. Ons advies is om in de beste elektrische mini scooter te durven investeren. In dat geval geniet je van een mini e-scooter die volledig aan je wensen/eisen voldoet. Veel rijplezier!Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor