Noodradio kopen? De Top 6 beste opwindbare radio’s

Last updated by Kaz on

noodradio kopen

In Nederland leven we al lang in vrijheid, maar dit is geen garantie. Er kan elk moment een oorlog ontbreken óf sprake zijn van een andere calamiteit.

Om tijdens een calamiteit op de hoogte van het laatste nieuws te blijven, heb je een opwindbare radio nodig.

Zo’n radio, ook wel een noodradio genoemd, is onmisbaar tijdens calamiteiten en een oorlogsperiode.

6 beste opwindbare radio’s uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een opwindbare radio? Met het oog op de situatie in meerdere landen in de wereld is dat logisch.

Het is en blijft onrustig in de wereld, waardoor je je goed in moet dekken tegen mogelijke calamiteiten. Dat doe je dus door een noodradio te kopen.

Neem daarvoor onderstaande reviews door. In deze reviews ontdek je de 6 beste noodradio’s van dit moment.

1. Jork Noodradio

De Jork Noodradio vinden wij de beste opwindbare radio van dit moment. Deze radio is draagbaar, is solar opwindbaar en is ook nog van een zaklamp voorzien. Als er sprake van een echte calamiteit is, groeit deze noodradio al snel tot je grootste vriend uit.

In elke gevaarlijke situatie komt deze noodradio goed van pas. Dit is het geval tijdens een oorlog, maar ook als er problemen met het internet zijn, stroom storingen zijn of sprake van een cyberaanval is.

Deze opwindradio kun je overigens op drie manieren opladen: met zonne-energie, door ‘m op te winden of door de stekker in het stopcontact te steken.
2. Tbrands Noodradio

De Tbrands Noodradio is ook een prima opwindbare radio. Deze radio is grotendeels vergelijkbaar met bovenstaande radio, maar blinkt op net iets andere punten uit.

Zo is dit een waterdichte noodradio. Mocht er onverhoopt iets met het waterpeil in ons land gebeuren, kies je dus ook prima voor deze noodradio die opwindbaar is.

Deze radio die opwindbaar is, doet ook nog dienst als zaklamp en als powerbank. Je bent tijdens noodsituaties met deze noodradio dus ook in staat om je smartphone op te laden.

De Tbrands Noodradio is ook nog van een radio met antenne voor FM/AM voorzien.
3. Westhome Noodradio

Ook over de Westhome Noodradio zijn wij uitermate te spreken. Deze radio is makkelijk opwindbaar, komt in elk noodgeval goed van pas en is veelzijdig inzetbaar.

Deze opdraaibare radio zet je in als radio, maar ook als zaklamp en als powerbank. Het is hiermee dus ook mogelijk om je smartphone (snel) op te laden.

Het is ook mogelijk om deze opwindradio op meerdere manieren op te laden. Je kunt ‘m middels zonne-energie laden, maar ook met een oplader.

Deze noodradio op batterijen is zodoende in elke situatie te gebruiken. Deze radio is ook nog van een handig handvat voorzien. Je neemt ‘m hierdoor overal mee naar toe.
4. Lenco PR2700

Gaat je voorkeur specifiek uit naar een noodradio op batterijen? Dan kun je ook voor de Lenco PR2700 kiezen. Wij zijn van mening dat dit één van de beste noodradio’s op batterijen is.

Deze noodradio komt hierdoor perfect tijdens onder meer survivaltochten tot zijn recht.

Deze draagbare radio is van een vrij grote antenne voorzien. Deze antenne heeft een goed bereik, waardoor je alle mogelijke FM radiozenders ontvangt. Ideaal tijdens een calamiteit/noodsituatie.

Deze opwindradio is bovendien licht van gewicht en van een handige handgreep voorzien. Overigens doet de Lenco PR2700 ook nog dienst als wekker en slaaptimer. Ideaal dus!
5. LivingBoost Noodradio

De LivingBoost Noodradio is één van de meest veelzijdige noodradio’s. Deze noodradio doet dienst als noodradio tijdens een calamiteit, maar ook als een zaklamp en een powerbank.

Mede daarom wordt deze noodradio ook veelvuldig meegenomen tijdens survival tochten.

Deze opwindradio heeft een prima ontvangst van AM- en FM frequentie. Overal waar je van deze noodradio gebruik maakt, kun je zodoende naar je favoriete radiozenders luisteren.

Daarbij is het ook nog ideaal dat deze noodradio van een SOS alarm voorzien is. Mocht je tijdens een survivaltocht in de problemen komen, biedt deze opwindbare radio ook uitkomst.
6. Sfære Draagbare Noodradio

De Sfære Draagbare Noodradio vinden wij één van de meest handige noodradio’s van dit moment. Deze noodradio is prima te dragen, doet dient als powerbank en doet ook dienst als zaklamp.

Wat wij echter het hoogtepunt vinden, is de bluetooth ontvanger. Door deze bluetooth ontvanger kun je deze noodradio ook aan je smartphone/tablet koppelen.

Deze radio is ook nog waterdicht, komt perfect van dienst in noodsituaties en is behoorlijk krachtig. De accu van deze noodradio gaat tot wel 48 uur mee.

Mocht er onverhoopt echt iets serieus in ons land gebeuren, zit je met deze draagbare noodradio dus goed.
In welke situaties heb je een noodradio nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit heeft niet alleen betrekking op het dagelijkse leven, maar ook met grote gevaren van buitenaf.

In onder meer onderstaande situaties heb je daarom baat bij een noodradio:

  • Als er sprake van een oorlog is. Mocht er ooit weer oorlog in ons land uitbreken, ben je maar al te blij met een noodradio. Zelfs als de stroom in ons land tijdens de oorlog uitgeschakeld wordt, kun je altijd naar de radio luisteren. Daarmee blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Als er sprake van een cyberaanval is. Een steeds groter wordend gevaar zijn de cyberaanvallen. Mocht bijvoorbeeld ooit de overheid gehackt worden, komt een noodradio ook goed van pas.
  • Als er sprake van een stroomstoring is. Kwaadwillende kunnen er ook voor kiezen om het gehele energienetwerk in ons land plat te leggen. In dat geval heb je niks meer aan je desktop, je radio of je televisie. Nee, in dat geval heb je wél iets aan je opwindbare radio. Ideaal!
  • Als er sprake van een andere calamiteit/noodsituatie is. Er zijn uiteraard nog veel meer noodsituaties denkbaar, waarmee we in ons land te maken kunnen krijgen. Ongeacht om wat voor noodsituatie het precies gaat, is het zeer wenselijk om over een opwindbare radio te beschikken.

Hoe kies je de beste opwindbare radio uit?

Wil je je goed wapenen tegen bijvoorbeeld bovengenoemde noodsituaties? Dan kun je in principe niet zonder een goede opwindbare radio.

Om de beste opwindbare radio uit te kiezen, moet je op meerdere aandachtspunten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Afspeelmogelijkheden

Bij een noodradio moet je goed naar de afspeelmogelijkheden kijken.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om alle FM/AM zenders af te spelen? Kun je mogelijk ook van DAB+ radio genieten? Of is het wellicht mogelijk om je favoriete muziek vanaf je smartphone te streamen via de noodradio?

Doordat de technologische ontwikkelingen niet stilstaan, heb je momenteel de keuze uit voldoende afspeelmogelijkheden.

Oplaadmogelijkheid

Breekt er een bepaalde noodsituatie uit? Dan wil je uiteraard zo lang mogelijk van je noodradio genieten. Het is daarom zaak om goed naar de oplaadmogelijkheid te kijken.

Er zijn meerdere noodradio’s die je met zonne-energie op kunt laden. Deze radio’s zijn van een klein zonnepaneel voorzien en kunnen zichzelf hiermee opladen. Bij andere noodradio’s is het mogelijk om ze via het stopcontact op te laden.

Er bestaan ook noodradio’s op batterijen. Dit kun je eigenlijk vergelijken met een draagbare radio op batterij. Zolang de batterijen niet leeg zijn, maak je gebruik van de radio.

Goed om te weten: er bestaan ook noodradio’s die je op meerdere manieren op kunt laden. Dat geniet absoluut de voorkeur.

Gewenste gebruik

Je moet op voorhand ook al goed over het gewenste gebruik nadenken. Wil je de noodradio graag thuis in een noodsituatie kunnen gebruiken? Dan maken de afmetingen van de radio niet heel veel uit.

Wil je de noodradio gebruiken tijdens een survivaltocht? Dan is het wel wenselijk dat de radio zo klein mogelijk is.

Bijkomende functies

De meeste noodradio’s bieden ook nog bijkomende functies aan:

  • Powerbank. Met veel opwindbare radio’s is het mogelijk om je smartphone op te laden.
  • Zaklamp. Is er bijvoorbeeld sprake van een grote stroomstoring? Dan komt de zaklamp van een opwindbare radio maar al te goed van pas.
  • Leeslamp. Er zijn ook meerdere noodradio’s van een handige leeslamp voorzien.

Waar koop je een goede noodradio?

Door een goede noodradio te kopen, bereid je je goed voor op mogelijke noodsituaties. Dat doe je vooral door de noodradio bij ANWB of Bol.com te bestellen. Dit zijn eigenlijk de twee beste aanbieders van noodradio’s van dit moment.

Wat kost een goede noodradio?

Voor een goede noodradio hoef je niet overdreven diep in de buidel te tasten. Nee, in veel gevallen koop je een goede noodradio al voor een paar tientjes.

Feit is wel dat de prijzen uiteenlopen. Sommige opwindbare radio’s kosten slechts 30 euro, terwijl je voor andere radio’s het dubbele moet betalen. Kijk daarom even goed naar je eigen budget.

Is een noodradio aan te raden?

Ja, een noodradio is zeker aan te raden.

Als je zo’n radio in huis hebt, hoef je je minder zorgen over een noodsituatie te maken. Of zoek je in de natuur graag de risico’s op? Ook dan komt een noodradio goed van pas. Een noodradio is al met al veelzijdig te gebruiken.


Categorieën: Audio