Keramische kachel met thermostaat: Top 7 & koopgids

Last updated by Kaz on

keramische kachel met thermostaat

Een keramische kachel warmt een ruimte snel en efficiënt op. Jammer genoeg zijn niet alle keramische kachels in staat om de gewenste temperatuur langdurig aan te houden.

Heb je die wens juist wel? Dan raden wij je graag de beste keramische kachel met thermostaat aan. Wij hebben, speciaal voor jou, alvast een complete top 7 verzameld:

 1. Duux Threesixty 2 Smart
 2. Dynter. HW1500
 3. AirKing elektrische kachel
 4. VONROC elektrische kachel
 5. TROTEC TFC 16 E
 6. Bestron keramische ventilatorkachel
 7. Tristar keramische kachel KA-5070

De 7 beste keramische kachels met thermostaat uitgelicht

De keuze voor een keramische kachel met thermostaat is absoluut een logische keuze. Door de regelbare thermostaat voer je namelijk alle mogelijke invloed op de temperatuur uit.

Vervolgens zorgt de thermostaat ervoor dat deze temperatuur behouden blijft. Dat doe je het beste met de 7 keramische kachels die wij in dit artikel bespreken.

1. Duux Threesixty 2 Smart

Duux Threesixty 2 Smart keramische kachel met thermostaat

De Duux Threesixty 2 Smart vinden wij de beste keramische kachel met thermostaat. Deze kachel ziet er strak uit, is fijn te bedienen en is ook voor grotere ruimtes geschikt. Gebruik ‘m idealiter in een ruimte van maximaal 20 á 25 vierkante meter.

Dankzij de thermostaat geniet je van de aangename warmte. Je kunt de Duux Threesixty 2 Smart daarbij ook nog op drie verschillende standen instellen: 800, 1200 of 1800 Watt.

In combinatie met de thermostaat zorgt dit voor een totale controle. Deze keramische kachel is ook nog via de app in te stellen. Stel de gewenste temperatuur in – 18 tot 30 graden Celsius – en geniet!
2. Dynter. HW1500

Dynter HW1500 keramische kachel met thermostaat

Vind je de beste keramische kachel met thermostaat net iets te duur? Kies dan voor de Dynter. HW1500. Wij zijn van mening dat dit de beste goedkope keramische kachel met thermostaat is. Je betaalt hier nog geen 50 euro voor!

Door de thermostaat geniet je van ontzettend veel gemak. Dit is ook te danken aan het instelbare vermogen, variërend van 1000 tot 1500 Watt.

Je oefent hiermee invloed op de temperatuur én de opwarmtijd uit. Deze kachel biedt maar liefst 30 warmtestanden aan en heeft een 45 graden zelf roterende functie.
3. AirKing elektrische kachel

AirKing keramische kachel met thermostaat

Ook met de AirKing Elektrische Kachel heb je alle touwtjes in handen. Deze elektrische kachel heeft een thermostaat, biedt 2 verschillende standen aan en beschikt over een handig touchscreen. Hiermee behoud je probleemloos de optimale controle.

De temperatuur stel je in tussen de 10 en 30 graden Celsius. Stel daarbij ook de gewenste stand – 900 of 1800 Watt – in en geniet daarmee van de gewenste temperatuur én opwarmtijd.

Deze keramische kachel gebruik je in onder meer je woning, op kantoor of in je tuinhuisje. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening geniet je hoe dan ook van een fijne bediening.
4. VONROC elektrische kachel

VONROC keramische verwarming met thermostaat

De VONROC Elektrische kachel is ook een absolute aanrader. Bij deze keramische kachel valt onder meer het instelbare vermogen op. Daarmee oefen je invloed op de opwarmtijd uit.

Uiteraard oefen je, dankzij de regelbare thermostaat, ook alle invloed op de gewenste temperatuur uit.

De bediening is een waar feestje. Met dank aan de ingebouwde timer en de meegeleverde afstandsbediening. Het LED display en de ECO modus zijn ook welkome aanvullingen.

Door de zwenkfunctie kun je hiermee ruimtes tot 20 vierkante meter perfect verwarmen.
5. TROTEC TFC 16 E

TROTEC TFC 16 E keramische verwarming met thermostaat

Gaat je voorkeur uit naar een compacte keramische kachel met thermostaat? Kies dan voor de TROTEC TFC 16 E. Deze kachel is niet al te groot, maar is wel geschikt voor ruimtes tot 22 vierkante meter.

Door de traploze thermostaat geniet je altijd van de gewenste temperatuur.

Deze kachel doet prima zijn werk als bijverwarming. Je kunt ‘m echter ook voor het koelen gebruiken. De TROTEC TFC 16 E beschikt namelijk ook over een ventilatie functie.

Wil je ‘m voor verwarmen gebruiken? Dan heb je ook nog de keuze uit 2 warmtestanden. Al met al heb je de touwtjes volledig in handen.
6. Bestron keramische ventilatorkachel

Bestron keramische verwarming met thermostaat

De Bestron keramische Ventilatorkachel is een prima optie voor in veel situaties. Deze keramische kachel met thermostaat is namelijk voor ruimtes tot 20 vierkante meter geschikt.

Door het vrij hoge vermogen, 1800 Watt, geniet je snel van de gewenste temperatuur.

Uiteraard bepaal je deze temperatuur zelf. Stel de thermostaat in op 15 tot 35 graden Celsius en laat de rest van het werk over aan deze kachel.

De kachel is voorzien van een handig display en van een afstandsbediening. Dit maakt de bediening des te eenvoudiger.
7. Tristar Keramische kachel KA-5070

Tristar Keramische Kachel KA-5070

Deze top 7 sluiten we af met de Tristar Keramische Kachel KA-5070. Dit is een wandmodel keramische kachel, waardoor ‘ie nooit in de weg staat.

Hang ‘m aan een muur op en geniet vervolgens optimaal van de regelbare thermostaat. Met deze thermostaat stel je nauwkeurig – en snel – de gewenste temperatuur in.

Daarbij geniet je ook nog van een handige bediening. Je kunt dit via de kachel zelf doen, maar ook middels de afstandsbediening.

De Tristar Keramische Kachel KA-5070 beschikt ook nog over een timer en 2 verschillende warmtestanden. De bevestiging aan de muur is ook gesneden koek.
👍 Wat zijn de voordelen?

Twijfel je tussen één van bovenstaande varianten of de beste keramische kachel? Met een keramische kachel met thermostaat geniet je van 2 unieke voordelen:

 • Je bepaalt zelf de temperatuur. Bij elke keramische kachel met thermostaat heb je qua temperatuurinstelling alle touwtjes in eigen handen. De temperatuurgrenzen – bijvoorbeeld van 10 tot 30 graden Celsius – zijn wel per keramische kachel verschillend.
 • Je geniet van een constante temperatuur. Heb je via de thermostaat de gewenste temperatuur ingesteld? De thermostaat zorgt er vervolgens voor dat deze temperatuur behouden blijft. Je geniet hierdoor van nóg meer wooncomfort.

Zit er dan nog verschil tussen de elektrische kachel met thermostaat of een keramische kachel met thermostaat? Het enige verschil is het soort verwarmingselement.

Een keramische kachel heeft een keramisch verwarmingselement en een elektrische kachel een ijzeren verwarmingselement. Deze twee termen worden echter veelvuldig door elkaar heen gebruikt.

Waar kun je een keramische kachel met thermostaat gebruiken?

Een keramische kachel met thermostaat is veelzijdig te gebruiken. Je kunt ‘m prima in je woning of in je kantoor gebruiken. In je woning zijn verschillende ruimtes uiterst geschikt voor zo’n kachel.

Wel heb je hierbij met twee aandachtspunten te maken:

 • Plaatsing. Waar wil je de keramische kachel met thermostaat precies neerzetten of ophangen? Je moet er goed rekening mee houden dat je makkelijk de temperatuur in moet kunnen stellen.
 • Max. verwarmingsbereik. Met de thermostaat stel je dus de gewenste temperatuur in. Dit gaat wel hand in hand met het maximale verwarmingsbereik. Ook heb je met het vermogen van de keramische kachel te maken. Stem dit dus allemaal goed op elkaar af.

Wat kost een keramische kachel met thermostaat?

keramische kachel thermostaat

De prijzen voor de keramische kachels met thermostaat lopen flink uiteen. Dit heeft onder meer met de instelmogelijkheden, het maximale verwarmingsbereik, het vermogen en de bediening te maken.

Ook de kwaliteit en het merk spelen een belangrijke rol. Kies je voor één van bovenstaande varianten? Dan ben je in ieder geval van de gewenste kwaliteit verzekerd. Daar moet je voor betalen, maar dat is absoluut de moeite waard.

Waar te koop?

Wij raden je aan om een keramische kachel met thermostaat bij bijvoorbeeld Bol.com te kopen. Bij deze aanbieder geniet je van een divers aanbod, scherpe prijzen en de juiste informatievoorziening.

Deze koopgids helpt je uiteraard ook een flink handje bij het maken van de juiste keuze!Meer warmte voor in huis:


Categorieën: Huishouden