Beste keramische kachel kopen? Vergelijk de top 6!

Last updated by Kaz on

beste keramische kachel kopen

Wil je graag een elektrische kachel voor in huis kopen? Eén van de varianten waar je dan voor kunt kiezen, is een keramische kachel.

Een keramische kachel is een ventilatorkachel met daarvoor een keramische plaat.

Deze plaat is in staat om de warmte goed vast te houden. Dit wordt vrij lang gedaan, waardoor je langer van een aangename warmte in je woning verzekerd bent.

Bijkomend voordeel: dit is ook een voorbeeld van een zuinige elektrische kachel.

Spreken deze voordelen van een keramische kachel je nu al aan? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews even door te nemen.

In deze reviews laten wij je kennismaken met de 6 beste keramische kachels van dit moment.

6 beste keramische kachels uitgelicht

Een keramische kachel is een unieke variant van een elektrische kachel. De kachel geeft op een effectieve manier warmte af, waardoor je ook nog van de gewenste energiezuinigheid verzekerd bent.

Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande keramische kachels kiest. Wij zijn van mening dat dit de beste keramische kachels van dit moment zijn:

  1. Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi
  2. Eurom Wall Designheat 2000R
  3. Fuave Stockholm 2000
  4. Eurom Hi-Tower 2200 Wifi
  5. Eurom Safe-t-Heater 2400
  6. Duux Threesixty 2 Smart Heater

1. Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

Sommige keramische kachels zijn voor in alle ruimtes geschikt. Dat is het geval bij de Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi. Dit is volgens ons de beste keramische kachel voor in de badkamer, voor in de woonkamer en voor in de slaapkamer.

Deze kachel is simpelweg voor alle ruimtes geschikt, mede door de waterdichtheid en het vermogen van 2000 Watt.

Dit vermogen zorgt voor een maximaal verwarmingsbereik van 40 vierkante meter. Hierbij is het ook nog ideaal dat je ‘m op twee standen in kunt stellen: op 1.000 Watt en op 2.000 Watt.

De kachel is te bedienen met een afstandsbediening, met een app en beschikt ook nog over een ingebouwde thermostaat.
2. Eurom Wall Designheat 2000R

Gaat je voorkeur uit naar een keramische verwarming voor aan de wand? Dan raden wij je ook de Eurom Wall Designheat 2000R aan. Net zoals bovenstaande variant is dit een kachel die je aan de muur op kunt hangen.

De kachel geeft vervolgens een aangename warmte af. Dit doet de kachel ook nog eens snel, dankzij het vermogen van 2000 Watt.

Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter. Ben je op zoek naar een keramische kachel voor in de woonkamer? Dan is dit dus een prima optie. Dit is ook te danken aan de ingebouwde thermostaat en de meegeleverde afstandsbediening.

Met deze afstandsbediening bedien je de kachel zonder van de bank af te hoeven komen.
3. Fuave Stockholm 2000

Een keramische kachel hoeft niet altijd een wandkachel te zijn. Nee, je kunt ook prima voor de Fuave Stockholm 2000 kiezen. Dit is volgens onze test de beste keramische torenkachel.

Doordat dit een kachel in torenmodel betreft, neemt ‘ie niet al te veel ruimte in beslag. De kachel ziet er, wat ons betreft, ook nog strak uit.

Deze kachel heeft een vermogen van 2000 Watt. Dit vermogen resulteert in een verwarmingsbereik van 20 vierkante meter.

Stel de kachel op de gewenste temperatuur in en de ingebouwde thermostaat doet de rest van het werk. Deze kachel is super veilig, dankzij de omval- en oververhittingsbeveiliging.
4. Eurom Hi-Tower 2200 Wifi

Wil je graag een keramische kachel die op afstand bedienbaar is? Kijk dan eens naar de Eurom Hi-Tower 2200 Wifi. Deze keramische torenkachel ziet er geweldig uit, neemt weinig ruimte in beslag en beschikt over wifi. Dat stelt je in staat om deze kachel op afstand te bedienen.

Opvallend is ook dat dit een super krachtige kachel is. Hij heeft een vermogen van 2200 Watt, waardoor het maximale verwarmingsbereik bijna 30 vierkante meter is.

Deze kachel zorgt snel voor een aangename warmte en is bijna overal in het huis te gebruiken. Hij is alleen niet voor in de badkamer geschikt.
5. Eurom Safe-t-Heater 2400

Wil je een zo’n compact mogelijke keramische kachel hebben? Dan is de Eurom Safe-t-Heater 2400 een geweldige optie. Deze kachel neemt amper ruimte in beslag, maar is wel onwijs krachtig.

Zoals de naam al doet vermoeden, levert deze kachel een vermogen van 2400 Watt. Mede hierdoor is deze kachel in staat om ruimtes tot 38 vierkante meter snel op te warmen.

Deze kachel doet zijn werk waanzinnig snel. Ook beschikt de kachel over een ingebouwde thermostaat, waardoor de ingestelde temperatuur altijd behouden blijft. Deze kachel is door de omval- en oververhittingsbeveiliging erg veilig in gebruik.
6. Duux Threesixty 2 Smart Heater

Wil je je nieuwe keramische kachel een prominente plek in je woning geven? Dan wijzen wij je graag op de Duux Threesixty 2 Smart Heater.

Wij zijn van mening dat dit de mooiste keramische kachel van dit moment is. Deze keramische kachel is bovendien niet alleen fraai, maar doet zijn werk ook nog prima.

Dit vrijstaande model is met een vermogen van 1800 Watt behoorlijk krachtig te noemen. Ook is deze kachel van een handige bediening voorzien en kun je ‘m op meerdere standen instellen.

Middels de Duux app stel je deze keramische kachel ook nog op afstand naar wens in. Wat wil je nog meer?
Waarom voor een keramische kachel kiezen?

Heb je de wens om je woning elektrisch te verwarmen? Dan heb je de keuze uit meerdere soorten elektrische kachels.

Om meerdere redenen is de aanschaf van een keramische ventilatorkachel aan te raden:

  • Een keramische kachel werkt razendsnel. Dit is aan de combinatie van de keramische plaat en de ingebouwde ventilator te danken. Deze onderdelen zorgen voor een snelle opwarming van een ruimte.
  • Een keramische kachel werkt efficiënt. Dankzij de keramische plaat werkt een keramische kachel ook nog erg efficiënt. Dit betekent onder meer dat de warmte in de ruimte bijzonder goed aangehouden wordt. Dat is zeker het geval als je voor een keramische kachel met thermostaat kiest.
  • Een keramische kachel is energiezuinig. Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat een keramische kachel ook nog energiezuinig is. Hij is niet zo zuinig als een infraroodkachel, maar hij is wel zuiniger dan een convectorkachel. Overigens kun je met het oog op zuinigheid ook voor bijvoorbeeld een petroleumkachel kiezen.

Heeft een keramische verwarming ook nog nadelen? Je moet er vooral rekening mee houden dat een keramische kachel vrij veel lawaai maakt. Voor in bijvoorbeeld een slaapkamer of kantoor is dit dan ook niet de beste keuze.

Hoe vind je de beste keramische kachel voor in jouw woning?

Wil je dolgraag een geschikte keramische kachel voor in jouw woning kopen? Check dan direct bovenstaande varianten of het algehele aanbod van bijvoorbeeld Coolblue, Bol.com en MediaMarkt.

Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, is het advies om onderstaande 5 tips op te volgen:

1. Bepaal waar je de keramische kachel wilt gebruiken

Dit heeft met het vermogen en maximale verwarmingsbereik te maken, maar ook met de waterdichtheid. Niet alle keramische kachels zijn voor in de badkamer geschikt.

2. Bepaal hoe je de keramische kachel wilt neerzetten/ophangen

Ga je voor een hangende keramische kachel? Of geef je de voorkeur aan vrijstaande keramische torenkachel? Dit is één van de belangrijkste knopen die je door moet hakken.

3. Bepaal hoe groot de kachel moet zijn

Als je weet waar je de kachel wilt plaatsen, kun je ook bepalen hoe groot ‘ie moet zijn. Wij hebben opgemerkt dat de verschillen nogal groot zijn.

Zo kun je voor een mini kachel kiezen, maar ook voor een grote keramische kachel voor aan de wand.

4. Kijk naar de functies van de keramische kachel

Het is ook belangrijk om goed naar de functies van de kachel te kijken. Betreft het bijvoorbeeld een keramische kachel met thermostaat? Beschikt de kachel over een timer? En beschikt de kachel over meerdere temperatuurstanden?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van functies waar een keramische kachel over kan beschikken.

5. Kijk goed naar de bediening

Idealiter kies je voor een keramische kachel met wifi. Dat betekent dat je de kachel op afstand kunt bedienen. Ideaal je bijvoorbeeld lekker op de bank ligt en de temperatuur iets hoger of lager wilt hebben.

Moet je ook nog naar de prijs van een keramische kachel kijken? Nee, dat vinden wij minder belangrijk. Dit komt vooral doordat deze kachels minder duur zijn dan andere elektrische kachels. Voor slechts een paar tientjes heb je al een prima elektrische kachel thuis staan.

Keramische kachel kopen: aanrader of niet?

Ja, een keramische kachel kopen is zeker een aanrader.

Zo’n kachel geeft snel een aangename warmte af, is efficiënt en is hierdoor ook energiezuinig. Bovendien kun je de meeste keramische kachels overal in het huis gebruiken, inclusief in de badkamer.

Is dit dan de beste kachel voor in elke ruimte? Nee, in de slaapkamer en het kantoor moet je rekening houden met een fors geluidsniveau.

Desalniettemin geniet je met een goede keramische kachel van talloze voordelen.

Volg bovenstaande tips goed op óf schaf direct één van de 6 bovenstaande keramische kachels aan. Aan één van deze kachels ga je veel plezier beleven.Meer verwarming:


Categorieën: Huishouden