Stille elektrische kachel kopen? Vind hier de 7 beste van 2024

Last updated by Kaz on

stille elektrische kachel

Wil je je woning graag op een alternatieve manier verwarmen? De beste mogelijkheid die je hiervoor hebt, is middels een elektrische kachel.

Het nadeel van veel elektrische kachels is alleen het geluidsniveau. Veel elektrische kachels produceren veel te veel lawaai.

Gelukkig kun je ook voor meerdere stille elektrische kachels kiezen.

In dít artikel vertellen we je hier graag meer over. Zo laten we je kennismaken met de 7 beste stille elektrische kachels van dit moment.

De 7 beste stille kachels uitgelicht

Zou je graag een stille kachel willen kopen? Als je deze kachel in bijvoorbeeld je slaapkamer of kantoor wilt zetten, is het een zeer verstandige aankoop. Een kachel zonder geluid komt met name van pas in de ruimtes waarin je absoluut niet op lawaai zit te wachten.

Maar, wat is dan de beste stille elektrische kachel? Wij voorzien je in dit artikel graag van het antwoord op deze vraag. Neem onze 7 reviews door en schaf direct de beste stille elektrische kachel aan.

1. Eurom Alutherm 2500 Wifi

De Eurom Alutherm 2500 Wifi is volgens ons de beste stille elektrische kachel van dit moment. Dit komt onder meer doordat dit een zogeheten convectorkachel is.

De ervaring leert dat dit soort kachels de stilste kachels zijn. Als je voor bijvoorbeeld een stille ventilatorkachel kiest, maakt die kachel een stuk meer lawaai dan deze kachel.

Deze kachel van Eurom is aan de wand op te hangen en heeft een vermogen van 2500 Watt. Dit zorgt ervoor dat de maximale verwarmingsruimte 30 vierkante meter is!

De kachel is bovendien vanaf je smartphone of tablet te bedienen. Ook kun je ‘m met de meegeleverde afstandsbediening bedienen.
2. Mill CO2200LEDMAX

Mill-CO2200LEDMAX-elektrische-kachel-met-thermostaat

Hecht je veel waarde aan de uitstraling van je stille elektrische kachel? Dan raden wij je graag de Mill CO2200LEDMAX aan. Dit is een prachtige kachel om te zien én betreft een convectorkachel.

De kachel maakt hierdoor amper lawaai en is hierdoor uiterst geschikt voor in bijvoorbeeld een slaapkamer.

Met deze kachel geniet je van de nodige voordelen. Zo is ‘ie behoorlijk krachtig, gezien het maximale verwarmingsbereik van 30 vierkante meter. Ook is het ideaal dat je ‘m middels het display kunt bedienen en dat ‘ie volledig vrijstaand is.

Je bent hierdoor in staat om deze stille elektrische kachel op meerdere plekken in je woning te gebruiken.
3. Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Eurom-Mon-Soleil-450-Glass-wifi-elektrische-kachel

De keuze voor een convectorkachel is de beste keuze, indien je een stille elektrische kachel wilt hebben.

Wil je echter liever een ander soort kachel? Dan raden wij je graag de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi aan. Dit is volgens ons onderzoek de beste stille infraroodkachel.

Dat dit een infraroodkachel is, geeft aan dat de verwarming heel anders verloopt. Dit moet je maar net liggen, maar met déze infraroodkachel geniet je in ieder geval van veel voordelen.

Hij heeft een verwarmingsbereik van 18 m2, is met een app te bedienen en is aan de wand op te hangen. De Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi is ook nog eens een prachtige elektrische kachel om te zien.
4. Alutherm Sani 800 Wifi

Wil je graag je badkamer op een stille manier opwarmen? Dan is de Alutherm Sani 800 Wifi de beste keuze.

Zoals de naam van deze elektrische kachel al enigszins doet vermoeden, is deze kachel ontwikkeld voor gebruik in de badkamer. De kachel is bijvoorbeeld geschikt tegen opspattend water.

Wat nog veel belangrijker is, is dat deze convectorkachel amper lawaai produceert. Je kunt hierdoor heerlijk douchen zonder geluid om je heen.

Het maximale verwarmingsbereik is 15 vierkante meter en je kunt ‘m makkelijk naar wens bedienen. Zo is het ook mogelijk om van een handige timer gebruik te maken.
5. Duux Edge Smart Convector 1500W

Duux-Edge-Smart-Convector-1500W-elektrische-kachel-met-thermostaat

Wil je een ruimte van maximaal 20 vierkante meter stil verwarmen? Dan raden wij je de Duux Edge Smart Convector 1500W aan. Deze elektrische kachel is niet alleen stil, maar is ook geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter.

Hij ziet er bovendien fraai uit, is ideaal te bedienen en biedt meerdere handige functies aan.

Wat sowieso fijn is, is dat deze kachel door het merk Duux vervaardigd is. Dit merk staat toch wel te boek als één van de beste merken in de wereld van elektrische kachels.

Doordat dit een convectorkachel is, ligt het maximale geluidsniveau lekker laag. Ideaal voor in jouw woning dus.
6. Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

Eurom-Mon-Soleil-Ceiling-800-Wi-Fi-meest-energiezuinige-elektrische-kachel

Heb je alleen aan je plafond ruimte voor een elektrische kachel? En wil je graag van een laag geluidsniveau genieten? Dan raden wij je van harte de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi aan.

Dit is een infraroodkachel die je aan het plafond op moet hangen. Hij is zeker niet goedkoop, maar het is een geweldig product.

Dit is onder meer aan het beperkte geluidsniveau te danken. Deze elektrische kachel produceert amper geluid, waardoor je ‘m in elke ruimte in je woning op kunt hangen. Deze kachel is ook nog op afstand te bedienen en neemt uiteraard geen ruimte in.
7. Eurom Alutherm 1500 Wifi

Eurom-Alutherm-1500-elektrische-kachel-met-wifi

Wil je graag een stille kachel in huis hebben? Zou je ook nog meerdere kanten op willen kunnen met deze stille kachel? Dan raden wij je graag de Eurom Alutherm 1500 Wifi aan.

Deze convectorkachel is geluidsstil en is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Zo kun je ‘m in je woning ophangen, maar je kunt ‘m ook op zijn voetjes neerzetten.

Deze convectorkachel is met een vermogen van 1500 Watt behoorlijk krachtig. Hij is hierdoor in staat om de ook net iets grotere ruimtes te verwarmen.

Met dank aan de timer kom je altijd in een warme ruimte terecht. Ook is het mogelijk om deze convectorkachel op afstand te bedienen.
Wat is voor jou de beste stille kachel?

Wil je graag stille elektrische verwarming in je woning hebben? Dan raden wij je graag één van bovenstaande kachels aan.

Om tussen deze 7 kachels de juiste keuze te maken, moet je wel op meerdere criteria letten. De belangrijkste criteria bespreken we graag hieronder.

Soort kachel

Je moet allereerst naar het soort kachel kijken. Als je je huis elektrisch wilt verwarmen zonder geluid, kom je al snel bij een convectorkachel uit. Je kunt echter ook voor een infraroodkachel kiezen.

De beste keuze is toch wel een convectorkachel. Die kachel maakt het minste geluid én geeft een aangenamere warmte af dan een infraroodkachel.

Kun je dan niet voor een petroleumkachel kiezen? Nee, dat is niet aan te raden.

Plaatsing van de kachel

Je moet ook goed naar de plaatsing van de kachel kijken. Wil je de kachel bijvoorbeeld in je badkamer plaatsen? Dan kun je niet zomaar voor elke stille kachel kiezen.

Uiteraard moet je ook goed naar de afmetingen kijken. De meeste stille kachels zijn behoorlijk groot. Onder andere mini kachels maken veel lawaai.

Weet je waar je je stille kachel wilt plaatsen? Dan kun je naar de afmetingen van die ruimte kijken. Op basis daarvan bepaal je wat het verwarmingsbereik van je stille kachel moet zijn.

Design

Waar wil je je nieuwe stille kachel neerzetten? Als je dat weet, kun je ook naar het design van de kachel kijken. Een wandkachel heeft bijvoorbeeld een ander design dan een staande kachel.

Ook tussen de stille kachels onderling bestaan grote verschillen op het gebied van design.

Bediening

Het is voor de hand liggend dat je een stille kachel in je slaapkamer wilt gebruiken. Als dat daadwerkelijk het geval is, is het wenselijk dat je de kachel op afstand kunt bedienen. Kies in dat geval voor een elektrische kachel met wifi.

De keuze voor een elektrische kachel met thermostaat is aan te raden. Door de thermostaat blijft de temperatuur continu gelijk. Je hoeft dus maar één keer de temperatuur in te stellen, waarna de kachel ervoor zorgt dat deze temperatuur aangehouden wordt.

Prijskaartje

Met een stille kachel geniet je van veel gemak. Maar, voor gemak en kwaliteit moet je wel betalen. Het is daarom zaak om goed naar de prijzen van de stille kachels te kijken.

Wij raden je aan om te durven investeren in de beste stille kachel. Je geniet daarmee niet alleen van een kachel die naar je wens is, maar ook van een energiezuinige elektrische kachel. Met het oog op de energieprijzen is dat ook zeer wenselijk.

Is een stille elektrische kachel aan te raden?

Ja, zonder enige twijfel. Een normale elektrische kachel is al aan te raden. Je geniet daarmee snel van een aangename warmte, zonder dat je je scheel betaalt aan de gaskosten.

Kies je dan specifiek voor een stille elektrische kachel? Dan geniet je al helemaal van de kachel, mede dankzij het lage geluidsniveau. Dit stelt je ook in staat om de kachel in bijvoorbeeld je slaapkamer of kantoor neer te zetten.

Wel raden wij je aan om kritisch te zijn. Niet alle stille elektrische kachels zijn namelijk even goed. Kies daarom bij voorkeur voor één van bovenstaande varianten. Deze 7 elektrische kachels zijn stil én voldoen aan onze strenge eisen.Meer verwarming voor in huis:


Categorieën: Huishouden