Elektrische kachel met thermostaat kopen? Bekijk de 7 beste!

Last updated by Kaz on

elektrische kachel met thermostaat

Je woning op een alternatieve manier verwarmen? Daar heb je tegenwoordig veel mogelijkheden voor.

Eén van de meest populaire manieren van je woning verwarmen, is met een elektrische kachel.

Wil je daarbij van nog meer gemak verzekerd zijn? Kies dan voor een elektrische kachel met thermostaat.

De thermostaat bewaakt continu de temperatuur. Je hoeft maar één keer de temperatuur in te stellen, waarna de thermostaat ervoor zorgt dat deze temperatuur behouden blijft.

Dit maakt het leven in je woning een stuk aangenamer. Bovendien is de kachel hierdoor in staat om zo zuinig mogelijk te werken.

De beste zuinige elektrische kachel beschikt dan ook bij voorkeur over een thermostaat.

De 7 beste elektrische kachels met thermostaat

Wil je van veel gemak verzekerd zijn op het gebied van verwarming? Kies dan voor een elektrische kachel met thermostaat.

Wij raden je daarvoor de onderstaande 7 varianten aan. Deze kachels zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Eurom Alutherm 2500 Wifi

Eurom-Alutherm-2500-elektrische-kachel-met-wifi

De Eurom Alutherm 2500 Wifi is volgens ons de beste kachel met thermostaat. Dit betreft een vrijstaande kachel met een vermogen van 2500 Watt. Dit hoge vermogen resulteert in een verwarmingsbereik van 30 vierkante meter.

Doordat deze kachel over een prima thermostaat beschikt, is de temperatuur in je woning altijd naar jouw wens. Je hoeft hierdoor maar één keer de temperatuur in te stellen.

Dit betreft een convectorkachel. Voordeel hiervan is het lage geluidsniveau in combinatie met de snelle opwarming. Mede door dit lage geluidsniveau kun je de Eurom Alutherm 2500 Wifi in elke ruimte in je woning gebruiken.

Deze kachel heeft ook nog een prima prijs-kwaliteitsverhouding.
2. Mill PA600WIFI3

Mill-PA600WIFI3-elektrische-kachel-wifi

Wil je geen vrijstaande kachel, maar een hangende kachel? Dan raden wij je graag de Mill PA600WIFI3 aan. Deze kleine elektrische kachel met thermostaat hang je makkelijk aan de muur op.

Nadien zorgt deze kachel voor de gewenste verwarming van je woning. Door de thermostaat heb je weinig tot geen omkijken naar de temperatuur in je woning.

Deze convector kachel met thermostaat heeft een vermogen van 600 Watt. Het is hiermee niet de krachtigste variant, waardoor ‘ie vooral voor de kleinere ruimtes geschikt is.

Overigens is dit ook nog een elektrische kachel met timer. Stel de timer op een gewenst tijdstip in; op dat moment springt de kachel aan en warmt ‘ie automatisch de woning op.
3. Mill CO2200LEDMAX

Wil je graag voor een fraaie elektrische verwarming met thermostaat gaan? Dan raden wij je de Mill CO2200LEDMAX aan.

Deze convectorkachel beschikt over een thermostaat én ziet er ook nog eens fraai uit. Voor in je woning is dit absoluut een aanwinst qua uitstraling.

Deze kachel brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Zo is ‘ie geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter, beschikt ‘ie over omvalbeveiliging en is ‘ie in principe overal te gebruiken.

De enige ruimte waarin je deze kachel niet kunt gebruiken, is de badkamer. De Mill CO2200LEDMAX is namelijk niet waterdicht.
4. Eurom Sani 600 Wifi

Eurom-Sani-600-elektrische-kachel-met-wifi

Wil je in je badkamer graag elektrische radiatoren met thermostaat hebben? Dan kom je al snel bij de Eurom Sani 600 Wifi uit. Deze elektrische kachel is speciaal voor in badkamers ontwikkeld.

Dit blijkt uit de vormgeving, maar ook uit de waterdichtheid. Uiteraard is deze kachel ook van een prima thermostaat voorzien.

Dit is wat ons betreft één van de mooiste kachels. Als je naar deze kachel kijkt, zie je niet eens direct dat je naar een kachel kijkt. De kachel is prachtig om te zien en is dan ook een aanwinst voor in de meeste badkamers.

De Eurom Sani 600 Wifi beschikt over veel handige extra’s, waaronder bediening via de app en een timer.
5. Duux Edge Smart Convector 1500W

De Duux Edge Smart Convector 1500W is eveneens een prima elektrische kachel met thermostaat. Deze kachel ziet er fraai uit en is volledig vrijstaand. Zolang er een stopcontact in de buurt is, kun je deze kachel zodoende altijd en overal gebruiken.

Dit is ook nog eens een krachtige convectorkachel, gezien het vermogen van 1500 Watt.

Tevens is dit een energiezuinige kachel. Deze elektrische kachel beschikt namelijk over een eco stand. In deze stand werkt ‘ie minder snel, maar verbruikt ‘ie een stuk minder energie.

De kachel is ook nog via de smartphone te bedienen en wordt met een afstandsbediening geleverd. Hang je je kachel liever aan de muur op? Ook dat is mogelijk bij de Duux Edge Smart Convector 1500W.
6. Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi

Eurom-Sani-Wall-Heat-2000-Wifi-beste-keramische-kachel

De Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi is de beste goedkope elektrische wandkachel met thermostaat. Voor deze kachel betaal je slechts een paar tientjes, terwijl ‘ie zijn werk meer dan prima doet. Dit komt onder meer de thermostaat, maar ook door de bediening via de app.

Deze kachel is ook nog eens voor in de grotere ruimtes geschikt. Door het vermogen van de elektrische kachel die op 2000 Watt ligt het maximale verwarmingsbereik op maar liefst 40 vierkante meter.

Ook is de Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi waterdicht, waardoor je ‘m prima in je badkamer kunt gebruiken. Dit betreft overigens een keramische kachel. Dit betekent dat ‘ie erg snel werkt, maar dat ‘ie wel het nodige geluid produceert.
7. Mill MB1200DN

Het merk Mill levert prima elektrische kachels met thermostaat. Dit geldt ook voor de Mill MB1200DN, waarbij vooral de eenvoud opvalt. Deze kachel bedien je vervolgens niet via de app, maar alleen via de fysieke drukknoppen.

Daarbij is het ideaal dat deze kachel over een dag- en nachtmodus beschikt. Hij past zich hierdoor als ware aan het tijdstip aan.

Deze kachel heeft een verwarmingsbereik tot 18 vierkante meter. Dát is te danken aan het vermogen van 1200 Watt. Doordat dit een convectorkachel is, verloopt de opwarming snel zonder al te veel lawaai.

Dit is dan ook een prima elektrische kachel met thermostaat voor in bijvoorbeeld een slaapkamer. De wandkachel neemt ook niet zoveel ruimte in beslag.
Waarom voor een elektrische kachel met thermostaat kiezen?

  • Je geniet van nog meer gemak. Doordat de thermostaat continu de temperatuur bewaakt, geniet je van nog meer gemak. Je hoeft immers niet continu naar de kachel toe te lopen om ‘m iets warmer of kouder te zetten.
  • Je geniet van nog meer wooncomfort. De thermostaat zorgt voor een constante temperatuur, waardoor je van nog meer wooncomfort geniet. Dit voordeel gaat, wat ons betreft, hand in hand met bovenstaand voordeel.

Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een zuinige elektrische kachel met thermostaat. In dat geval geniet je ook nog van een lagere energierekening.

Hoe kies je de beste elektrische kachel met thermostaat uit?

Wil je je huis elektrisch verwarmen? Dit kun je bijvoorbeeld met een straalkachel met thermostaat doen, maar de keuze voor een elektrische kachel met thermostaat is de betere keuze.

Met een elektrische kachel geniet je in zijn algemeenheid al van veel voordelen. Maar voordat je dit kunt doen, moet je wel op meerdere punten letten.

Ten eerste moet je goed nagaan of de kachel wel over een thermostaat beschikt. Dat is in ieder geval bij de meeste kachels wel zo, aangezien meer en meer merken kiezen voor het toevoegen van een thermostaat.

Maar, je moet op nog veel meer punten letten. Om welke punten dit precies gaat, bespreken wij hieronder.

Plaatsing van de kachel

Het is van belang om goed naar de plaatsing van de kachel te kijken. Lang niet alle kachels zijn namelijk geschikt voor in bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer of woonkamer.

Ga daarom goed na waar je de kachel wilt plaatsen. Weet je dat? Dan kun je gericht naar de afmetingen kijken. Mogelijk past in de betreffende ruimte alleen een mini kachel.

Let niet alleen op de vraag ‘waar’, maar ook op de vraag ‘hoe’. Ga je de kachel bijvoorbeeld op de grond neerzetten? Of wil je ‘m graag aan de muur of het plafond ophangen? De mogelijkheden zijn divers.

Verwarmingsbereik

De thermostaat zorgt altijd voor een stabiele temperatuur. Maar, dit is maar beperkt tot een bepaald gebied. Dat gebied wordt aangeduid met de term ‘verwarmingsbereik’.

Dit gebied moet je afstemmen op de ruimte van de kamer waarin je de kachel wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een slaapkamer van 10 vierkante meter groot? Dan moet het verwarmingsbereik zo’n 10 vierkante meter zijn.

In een slaapkamer kies je overigens het beste voor een stille elektrische kachel.

Bediening

De thermostaat heeft al vele voordelen. Dit wordt nog verder versterkt als je voor een elektrische kachel met wifi kiest. Door de wifi ben je in staat om de kachel op afstand te bedienen.

Je kunt lekker op de bank blijven liggen, terwijl je de temperatuur naar wens instelt. Gemak dient de mens!

Andere handige functies

Een thermostaat is absoluut een handige toevoeging aan een kachel. Dit geldt echter ook voor een timer, omvalbeveiliging en automatische uitschakeling. Ook kan bijvoorbeeld een eco stand of dag- en nachtmodus erg handig zijn.

Let in ieder geval op alle functies waarover de kachel beschikt. Des te meer handige functies, des te beter.

Is een elektrische kachel met thermostaat aan te raden?

Ja, wij zijn van mening dat een elektrische kachel met thermostaat aan te raden is.

Je hebt door de thermostaat namelijk nóg minder omkijken naar de kachel. Ook heb je het door de kachel altijd aangenaam in je woning. Je hoeft maar één keer de gewenste temperatuur in te stellen.

Zorg er wel voor dat je kritisch bent. En dat je goed naar je situatie, wensen en voorkeuren kijkt. Het aanbod van elektrische kachels met thermostaat is namelijk erg divers en gevarieerd.Meer verwarming:


Categorieën: Huishouden