Beste energiezuinige kachel voor slaapkamer & woonkamer

Last updated by Kaz on

beste energiezuinige kachel

Zie je de aanschaf van een elektrische kachel zitten? Logisch. Met een elektrische kachel kun je op een goedkope manier een ruimte verwarmen.

Als je het echt zo goedkoop mogelijk wilt houden, kies je bij voorkeur voor een zuinige elektrische kachel.

Wat de beste zuinige elektrische kachels zijn, vertellen wij je graag in dit artikel.

De 7 beste energiezuinige kachels

Het aanbod van elektrische kachels is door de jaren heen steeds uitgebreider worden. Zo kun je uit meerdere technieken kiezen, evenals uit meerdere varianten. Voor dít artikel zijn wij in ieder geval op zoek gegaan naar de zuinigste elektrische kachel.

Als je voor een elektrische kachel energiezuinig wilt gaan, kom je vanzelf bij een infrarood kachel uit. Deze kachelsoort werkt het meest efficiënt en verbruikt de minste energie. Mede daarom hebben wij onze complete top 7 gevuld met infraroodkachels.

1. Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

De Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi vinden wij de beste energiezuinige elektrische kachel. Het is de beste zuinige elektrische verwarming voor in de slaapkamer, maar ook voor andere ruimtes in je woning.

Dit komt onder meer door het maximale verwarmingsbereik van 12 vierkante meter.

Dit betreft een zuinige elektrische verwarming met infrarood technologie. Door deze technologie worden mensen en objecten verwarmd, waardoor de verwarming zeer gericht is.

Dit uit zich in een extreem laag energieverbruik. Bijkomend voordeel: dit betreft een vloerplaatsing model. Je kunt ‘m op elke gewenste plek in elke gewenste ruimte neerzetten.
2. Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

Ben je op zoek naar de meest zuinige kachel voor in de schuur? Of wil je op een andere, vergelijkbare plek een zuinige kachel ophangen? Dan raden wij je graag de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi aan.

Dit is de beste energiezuinige kachel die je aan het plafond op kunt hangen.

Dit betekent dat deze kachel geen ruimte in beslag neemt. Dit betekent ook dat je van een laag energieverbruik verzekerd bent, aangezien de ruimte zeer efficiënt verwarmd wordt.

Daarbij geniet je van een hoog vermogen (800 Watt) en een fijne bediening. Je kunt deze kachel namelijk via je smartphone bedienen.
3. Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Eurom-Mon-Soleil-450-Glass-wifi-elektrische-kachel

We blijven nog even bij het merk Eurom. Ook over de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi zijn wij namelijk uiterst te spreken.

Deze zuinige infraroodkachel hang je aan de muur op, waarna je van een aangename warmte geniet. Dit doe je ook nog eens voordelig, aangezien dit dus een energiezuinige kachel is.

Deze kachel is ook voor in grotere ruimtes geschikt: het maximale verwarmingsbereik is 18 vierkante meter. Hierbij spreekt ons ook aan dat je de temperatuurstand zelf nauwkeurig in kunt stellen.

Deze infraroodkachel is ook nog op afstand bedienen. Prijstechnisch is dit ook nog een interessante optie.
4. Princess 348054 Smart Infrarood Paneelverwarming 540

Ben je op zoek naar bijverwarming die elektrisch zuinig is? Dan kun je ook eens naar de Princess 348054 Smart Infrarood Paneelverwarming 540 kijken.

Dit infraroodpaneel werkt bijzonder efficiënt, waardoor ‘ie weinig energie verbruikt. Ook is het super handig dat je deze infraroodkachel gewoon op de grond kunt plaatsen.

Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 11 vierkante meter. Een dergelijke ruimte warm je met deze kachel efficiënt én snel op. Ook is het ideaal dat je deze kachel gewoon op afstand kunt bedienen.

Overigens betreft dit ook nog een hele stille infraroodkachel. Dat gegeven zorgt ervoor dat deze kachel ook voor in de slaapkamer geschikt is.
5. Cleanheating Infrarood Verwarmingspaneel

Ook over het Cleanheating Infrarood Verwarmingspaneel zijn wij te spreken. Dit verwarmingspaneel beschikt over een vermogen van 700 Watt, waardoor ‘ie ook voor grotere ruimtes geschikt is.

Door dit hoge vermogen geniet je bovendien sneller van de gewenste temperatuur in je woning.

Doordat dit een infrarood paneel is, geniet je ook met deze kachel van een lage energierekening. De kachel ziet er ook nog eens strak uit en is makkelijk op te hangen.

Je kunt ‘m aan de muur ophangen, maar hij is eventueel ook aan het plafond op te hangen. Deze zuinige elektrische kachel is in principe in elke ruimte in huis te gebruiken.
6. ICQN Infrarood Kachel

Ben je op zoek naar een zuinig elektrisch kacheltje? Dan raden wij je graag de ICQN Infrarood Kachel aan. Deze kachel is compact uitgevoerd en is handig in gebruik.

Dit komt onder meer doordat dit energiezuinig kacheltje overal in je woning neergezet kan worden. Het enige dat je in de buurt nodig hebt, is een stopcontact.

Dit kacheltje is ook nog eens licht van gewicht; 2,25 kilogram. Als je ‘m graag in meerdere ruimtes in je woning zou willen gebruiken, is dat dus ook maar al te goed mogelijk.

Verder is het vermogen van 900 Watt meer dan aanzienlijk te noemen. Deze kachel is door dit vermogen geschikt voor in ruimtes van 8 tot 16 vierkante meter.
7. Beper Infrarood Kachel

Wat voor elektrische kachel wil je het liefste aanschaffen? Als je voor een infrarood kachel met prachtig design wilt gaan, kom je al snel bij de Beper Infrarood Kachel uit.

Deze elektrische kachel is een lust voor het oog én is ook nog eens energiezuinig. Dit komt uiteraard doordat dit een infraroodkachel betreft.

Overigens gaat dit om een infrarood kachel zonder ventilator, net zoals bij bovenstaande varianten het geval is. Deze kachel verwarmt niet de gehele ruimte, maar uitsluitend objecten en mensen.

Je hebt het hierdoor snel aangenaam warm, maar het gevoel is wel anders bij bijvoorbeeld een elektrische convectorkachel.
Moet je altijd voor een infraroodkachel kiezen?

Een infraroodkachel is altijd de meest energiezuinige kachel. Dat is nu eenmaal een feit waar je niet omheen kunt.

Dit betekent echter niet dat je niet voor andere soorten zuinige elektrische kachels kunt kiezen.

Het is echter belangrijk om dit altijd in perspectief te zien. Een infraroodkachel is super zuinig, terwijl een energiezuinige straalkachel minder zuinig is. Dit geldt ook voor een convector kachel die als energiezuinig te boek staat.

Dergelijke kachels mogen wellicht energiezuinig zijn, maar ze kunnen niet tippen aan een infraroodkachel.

Hoe werkt een infraroodkachel precies?

Wat is nou de reden dat een infraroodkachel zo energiezuinig is? Dit heeft vooral met de manier van verwarmen te maken.

Een convectorkachel vangt bijvoorbeeld koude lucht op, zet deze lucht om en blaast vervolgens warme lucht uit. De lucht die je in een ruimte in je woning voelt, is hierdoor een stuk warmer.

Een infraroodkachel maakt de lucht níet warm. Nee, in plaats daarvan worden personen en objecten verwarmd.

Kies je bijvoorbeeld voor een zuinige elektrische kachel voor in de woonkamer? Dan warmt deze kachel bijvoorbeeld de bank op. Zodra je op deze bank plaatsneemt, voelt het heerlijk en aangenaam aan.

De manier waarop de ruimte opgewarmd wordt, is bij een infraroodkachel uniek te noemen. Het is echter wel iets waar je aan moet wennen.

Bij lang niet alle mensen sluit een infraroodkachel op hun wensen aan. In dat geval zou je dus op zoek moeten gaan naar de beste zuinige convectorkachel.

Waarom voor een energiezuinige elektrische kachel kiezen?

  • Je bespaart hier significant veel geld mee. Met een energiezuinige elektrische kachel ben je in staat om veel geld te besparen. Dit doe je bovendien op een hele simpele manier. Bij een energiezuinige elektrische kachel hoef je namelijk niks anders te doen dan bij een andere kachel. Mochten de energieprijzen (weer) hoger worden, ben je des te beter uit met een energiezuinige elektrische kachel.
  • Je levert een bijdrage aan het milieu. Een energiezuinige elektrische kachel is goed voor je portemonnee en voor het milieu. Indien elk huishouden voor een energiezuinige variant zou gaan, zou er wereldwijd een stuk minder energie en/of gas verbruikt worden. Daar heeft het milieu alleen maar baat bij.
  • Je maakt het aangenamer in je woning. Voelt het soms niet goed om de verwarming in je woning aan te zetten? Gezien de kosten is dit goed voor te stellen. Als je echter voor een energiezuinige elektrische kachel kiest, heb je daar niks meer mee van doen. Je maakt het simpelweg op een makkelijke manier een stuk aangenamer in je woning.

Wat is de beste energiezuinige elektrische kachel volgens de Consumentenbond?

Ben je benieuwd wat de beste energiezuinige elektrische kachel volgens de Consumentenbond is? Dan hebben wij slechts nieuws voor je: er is nog geen test voor de beste energiezuinige elektrische kachel door de Consumentenbond gedaan.

Gelukkig kun je wel op onze test vertrouwen. Onze specialisten zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste energiezuinige elektrische kachel.

Net zoals dat ze op zoek zijn gegaan naar de beste elektrische kachel met wifi, beste elektrische kachel met thermostaat en de beste stille elektrische kachel.

Koopgids: Hoe vind je de beste energiezuinige elektrische kachel?

Heb je oren naar de aanschaf van een energiezuinige elektrische kachel? Dan is het zaak om op zoek naar de beste koop te gaan. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is namelijk erg divers.

Graag helpen wij je daarom een extra handje met je zoektocht. Dit doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te benoemen.

Let goed op deze aandachtspunten en vind daarmee snel de beste energiezuinige elektrische kachel.

Soort kachel

Wil je je woning elektrisch verwarmen? Als je dit zo energiezuinig mogelijk wilt doen, kom je al snel bij een infraroodkachel uit. Zoals eerder in dit artikel al besproken, brengt deze vorm van verwarming het minste energieverbruik met zich mee.

Maar, dit betekent niet dat je per sé voor een infraroodkachel moet kiezen. Je kunt ook kiezen voor een energiezuinige convectorkachel of een energiezuinige ventilatorkachel.

Het is hierbij wel goed om het energieverbruik af te zetten tegen het energieverbruik van een infraroodkachel. Daaruit blijkt direct dat je met een infraroodkachel absoluut de beste keuze maakt.

Gewenste gebruik

Het is ook aan te raden om goed over het gewenste gebruik na te denken. Wil je de elektrische kachel in je slaapkamer gebruiken? Dan is een infraroodkachel al helemaal de juiste keuze; zo’n kachel produceert namelijk weinig lawaai.

Wil je de elektrische kachel in je badkamer gebruiken? Dan moet je goed nagaan welke varianten tegen vocht bestand zijn. Wij hebben opgemerkt dat dit bij lang niet alle varianten het geval is.

Wil je de elektrische kachel in je woonkamer gebruiken? Dan zit je met de meeste elektrische kachels eigenlijk wel goed. Waar je dan wel naar moet kijken, is de plaatsing van de kachel. Waarover hieronder meer.

Plaatsing

Waar wil je de energiezuinige elektrische kachel precies gebruiken? Voordat je op zoek naar de beste koop kunt gaan, is dit iets om goed rekening mee te houden.

Je hebt namelijk met twee belangrijke aandachtspunten te maken:

  • Plek van plaatsing. Wil je de energiezuinige elektrische kachel ophangen? Of wil je ‘m op de grond neerzetten? Dit is nogal bepalend voor de varianten waaruit je kunt kiezen.
  • Verwarmingsbereik. Ga goed na hoe groot de ruimte is waarin je de energiezuinige elektrische kachel neer wilt zetten. De afmetingen van deze ruimte moet je afstemmen op het verwarmingsbereik van de kachel. De meeste energiezuinige elektrische kachels hebben een prima verwarmingsbereik, maar dit is per variant wel aanzienlijk verschillend.

Heb je niet al te veel ruimte in je woning? Dan kun je ook eens naar een mini kachel kijken. De meeste mini kachels verbruiken weinig energie.

Exacte energieverbruik

Je hebt uiteraard ook met het exacte energieverbruik te maken. Het lastige is alleen dat je dit op voorhand niet kunt voorspellen. Wat je precies aan energie verbruikt, is onder meer afhankelijk van de manier waarop je van de kachel gebruik maakt.

Wij raden je in ieder geval aan om voor een zuinige elektrische kachel met thermostaat te kiezen. De thermostaat houdt de temperatuur op peil, waardoor de kachel niet continu opnieuw aangezet hoeft te worden.

Ook raden wij je aan om voor een op afstand bedienbare elektrische kachel te gaan. Ben je ‘m onverhoopt vergeten uit te zetten? Geen probleem. Via je smartphone doe je dit alsnog.

Verder kan het handig zijn om een compleet weekprogramma in te stellen. Als je bijvoorbeeld uit je werk thuiskomt, kom je in een heerlijk verwarmd huis thuis. Wat wil je nog meer? Hiermee hou je het energieverbruik ook nog laag.

Wil je het liefste een kachel hebben die helemaal geen energie verbruikt? Dan kun je ook kijken naar bijvoorbeeld een pelletkachel of petroleumkachel. Deze kachels maken gebruik van een andere vorm van brandstof, waardoor je energierekening sowieso lager uitvalt.

Kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de kwaliteit van een zuinige elektrische kachel.

Hiervoor hebben we twee tips voor je in petto:

  • Kies altijd voor een variant van een A-merk. Alleen als je een variant van een A-merk hebt, ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd. Dit merk je onder meer aan de lange levensduur.
  • Koop de kachel altijd bij een specialist. Het is niet verstandig om de kachel bij bijvoorbeeld Praxis te kopen. Nee, koop ‘m idealiter bij een specialist waarbij je ook nog uit meerdere zuinige kachels kunt kiezen.

Is een energiezuinige kachel aan te raden?

Ja, een energiezuinige elektrische kachel is absoluut aan te raden. Je bespaart het nodige geld op je energierekening, de kachel werkt perfect je draagt ook nog je steentje bij aan het behoud van onze aardbol.

Voor een goede zuinige kachel hoef je bovendien niet heel veel meer geld te betalen.Meer verwarming:


Categorieën: Computer