Petroleumkachel kopen? Bekijk de Top 10 beste (Getest)

Last updated by Kaz on

petroleumkachel kopen

Op welke manier verwarm je op dit moment je woning? Als je dit nog met de ‘normale’ kachel doet, betaal je je helemaal scheel.

Het is daarom verstandiger om voor een alternatief te kiezen, zoals een elektrische kachel of petroleumkachel.

In dit artikel richten wij ons op de beste petroleumkachels. Deze kachels werken op basis van petroleum, waardoor je verder geen energie of gas hoeft te verbruiken.

Met een petroleumkachel binnenshuis geniet je bovendien snel van een aangename warmte.

Maar, wat is nou de beste petroleumkachel? Het antwoord op die vraag vind je hieronder. Neem onze reviews op je gemakje door en bestel direct de beste oliekachel voor binnen.

De 10 beste petroleumkachels uitgelicht

Wil je graag een petroleumkachel kopen? Je hebt groot gelijk. Met een petroleumkachel geniet je van een aangename warmte, een flinke kostenbesparing en veel gemak.

Ook is het ideaal dat de meeste petroleumkachels niet al te groot zijn. Dat is zéker het geval als je voor een mini petroleum kachel kiest.

Je hebt al met al voldoende keuze. Om tot de beste keuze te komen, raden wij je graag één van onderstaande varianten aan. Dit zijn volgens ons de 10 beste petroleumkachels van dit moment.

1. Qlima R 4224 S TC-2

De Qlima R 4224 S TC-2 vinden wij de beste petroleumkachel voor in een woning. Dit is onder meer te danken aan de kwaliteit; Qlima is één van de beste merken.

Daarnaast is dit een behoorlijk krachtige petroleumkachel. Deze kachel is in staat om ruimtes tot 26 vierkante meter op te warmen.

Deze kachel is veilig te gebruiken, warmt zich razendsnel op en verbruikt niet al te veel brandstof. Bovendien heb je voor deze petroleumkachel géén afvoer nodig. Deze kachel heeft een petroleuminhoud van 4,2 liter en is ook nog eens betaalbaar.




2. Zibro Laserkachel LC 30

Ben je op zoek naar een petroleum laserkachel? Dan raden wij je van harte de Zibro Laserkachel LC 300 aan. Dit is naar onze mening de beste petroleum laserkachel, onder meer door de geweldige werking.

Deze kachel verbruikt niet al te veel petroleum en levert een hoog rendement. Bovendien verbruikt deze kachel een minimale hoeveelheid stroom.

Dit is ook nog een petroleumkachel met thermostaat. De temperatuur zoals je deze in je woning wilt hebben, wordt door deze kachel perfect in stand gehouden. Je geniet hierdoor in je woning van nóg meer wooncomfort.




3. Foetsie H-359-TO

Wil je een draagbare petroleumkachel hebben? Dan raden wij je van harte de Foetsie H-359-TO aan. Deze petroleumkachel is makkelijk te verplaatsen en is in meerdere standen in te stellen.

Als je ‘m op de hoogste stand instelt, brand deze petroleumkachel tot wel 12 uur. Dit is te danken aan de inhoud van 3 liter en het minimale verbruik.

Dit is overigens ook een petroleumkachel die je op andere plekken kunt gebruiken. Je kunt ‘m prima gebruiken in je woning, maar ook in de caravan of camper. Of heb je een boot? Ook dan is dit een geschikte petroleumkachel.




4. Zibro LC-150

Ben je op zoek naar petroleum verwarming voor een grote ruimte? Dan is de Zibro LC-150 de beste optie.

Deze petroleumkachel is onwijs krachtig, waardoor ruimtes tot 82 vierkante meter verwarmd kunnen worden. Deze kachel kan dan ook als complete vervanging van je centrale verwarming fungeren.

Deze kachel is elektronisch gestuurd, waardoor de kachel snel de gewenste temperatuur behaalt. Daarbij geniet je ook nog van veel handige extra’s, waaronder een thermostaat. Ook is het mogelijk om deze kachel in maar liefst 20 warmtestanden in te stellen!




5. Zibro RC-32

We blijven nog even bij het merk Zibro. Ook over de Zibro RC-32 zijn wij namelijk uitermate te spreken. Deze petroleumkachel is geschikt voor ruimtes tot 55 vierkante meter, ziet er stijlvol uit en is opvallend zuinig.

Dat is onder meer te danken aan de dubbele verbranding. Deze dubbele verbranding zorgt voor een hoog rendement en voor een snelle opwarming van de ruimte.

Bijkomend voordeel: dit betreft een petroleumkachel zonder stroom. Doordat je geen stroom nodig hebt, kun je ‘m ook prima op de camping gebruiken. Het enige dat je voor deze kachel nodig hebt, is voldoende petroleum.




6. Zibro Laserkachel LC-DX 32

Heb je de wens om grotere ruimtes te verwarmen? Dan kun je ook prima voor de Zibro Laserkachel LC-DX 32 kiezen.

Deze laser petroleumkachel is voor grotere ruimtes geschikt en is onwijs krachtig. Daarnaast is dit ook een petroleumkachel die je eventueel in een badkamer kunt gebruiken.

Met deze kachel geniet je in ieder geval van veel gemak. Dit is te danken aan het hoge rendement, de makkelijke bediening en de thermostaat.

Nadat je via het display de gewenste temperatuur ingesteld hebt, zorgt de thermostaat ervoor dat deze temperatuur behouden blijft.




7. Tosai 4602

Het merk Tosai is in deze top 10 nog niet voorbijgekomen, maar is absoluut een aanrader. Met name over de Tosai 4602 zijn wij uitermate te spreken.

Deze petroleumkachel ziet er stijlvol uit, is makkelijk te bedienen en is voor ruimtes tot 70 vierkante meter geschikt.

Deze petroleumkachel beschikt over maar liefst 20 warmtestanden. Stel de gewenste stand in en de kachel houdt deze temperatuur vervolgens vast.

De kachel verbruikt niet al te veel brandstof, is veilig te gebruiken en heeft een tankinhoud van 7,1 liter. Volgens de fabrieksopgave moet je deze kachel wel op stroom aansluiten.




8. Inverter 7748

Vind je het niet erg om veel geld aan je nieuwe petroleumkachel uit te geven? Dan sluit de Inverter 7748 mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze petroleumkachel is luxe uitgevoerd, beschikt over 20 warmtestanden en is fraai vormgegeven. Dit zijn jammer genoeg wel zaken die je duidelijk terugziet in het relatief forse prijskaartje.

Met dit luxe model geniet je in ieder geval van veel gemak. De petroleumkachel zorgt voor een aangename warmte, heeft een tankinhoud van 7,2 liter en is behoorlijk zuinig.

Daarnaast beschikt deze kachel over handige extra’s, waaronder een timer en thermostaat.




9. Qlima R 4224 TC

Heb je interesse om een petroleumkachel aan te schaffen? Dan is de Qlima R 4224 TC mogelijk een prima optie voor je. Deze Qlima petroleumkachel is voor ruimtes tot 34 vierkante meter geschikt is, is makkelijk te bedienen en is opvallend compact.

Wil je graag een mini petroleumkacheltje aanschaffen? Dan komt deze variant het dichtste bij je wensen in de buurt. Deze kachel biedt een fijne stralingswarmte, is bijzonder stil en is ook nog eens snel op temperatuur.




10. Tosai 360 A

Deze top 10 sluiten we af met een geweldige Tosai petroleumkachel. Deze kachel is voor ruimtes tot 48 vierkante meter geschikt, is compact uitgevoerd en is makkelijk te bedienen. Wel is het jammer dat deze kachel over slechts 1 warmtestand beschikt.

Het fijne is dat deze petroleumkachel erg zuinig is. De tankinhoud is 4,6 liter, het verbruik is slechts 0,31 liter per uur en de maximale brandtijd is daarmee 15 uur. Dat is nog eens interessant, niet waar?




Wat is voor jou de beste petroleumkachel?

Heb je interesse om een elektrische petroleumkachel aan te schaffen? Dan zijn er meerdere punten waar je even goed op moet letten. Met onderstaande koopgids wijzen wij je graag op deze aandachtspunten.

Vermogen

Het is allereerst zaak om naar het vermogen van de petroleumkachel te kijken. Des te hoger het vermogen is, des te groter het verwarmingsbereik is. Met sommige petroleumkachels kun je ruimtes tot wel 80 vierkante meter groot verwarmen.

Het is zaak om dit goed af te stemmen op het gewenste gebruik. Denk daarom goed na waar en hoe je de petroleumkachel wilt gebruiken.

Vormgeving

Het is ook belangrijk om naar de vormgeving te kijken. Kijk goed naar de uitstraling van de petroleumkachel, maar ook naar de kleurstelling. En het is ook belangrijk om goed naar de afmetingen te kijken.

Heb je niet al te veel ruimte? Dan is een mini kachel wellicht een logische keuze. Met een mini kachel kun je met name kleinere ruimtes opwarmen. Het belangrijkste voordeel daarvan is uiteraard dat de mini kachel weinig ruimte in beslag neemt.

Zuinigheid

Bij een petroleumkachel moet je heel goed naar de zuinigheid kijken.

Let hierbij goed op de volgende punten:

  • Stroomverbruik. Er zijn petroleumkachels die je op stroom aan moet sluiten. Als je voorkeur naar zo’n variant uitgaat, moet je goed naar het stroomverbruik kijken.
  • Petroleumverbruik. Uiteraard heb je ook nog met het petroleumverbruik te maken. Ook daarbij is het aan te raden om voor een zo’n zuinig mogelijke variant te gaan.

Ga overigens ook goed na hoe groot de tankinhoud is. Des te groter de tankinhoud is, des te handiger wat ons betreft.

Bediening

Wij raden je ook aan om goed naar de bediening te kijken. Op welke manier kun je de petroleumkachel bedienen? En kun je bijvoorbeeld uit meerdere standen kiezen?

Handige opties

Bij een petroleumkachel zou je ook goed naar handige opties moeten kijken. Zo geven wij de voorkeur aan een petroleumkachel met timer en thermostaat. En let op dit gebied overigens ook goed op de veiligheid van de petroleumkachel.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt wijzen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding. Hierbij is het sowieso aan te raden om voor een petroleumkachel van een A-merk te kiezen. Deze kachels vind je bijvoorbeeld bij Bol.com, Praxis, Gamma en Hornbach.

Daarnaast adviseren wij je om te investeren in een goede petroleumkachel. Ga niet direct voor een goedkope petroleumkachel, maar ga voor kwaliteit.

En door van een petroleumkachel aanbieding te profiteren, voorkom je alsnog dat je de hoofdprijs moet betalen!






Meer tegen de kou:


Categorieën: Huishouden