Warmtekussen kopen? Beste elektrische kussens voor rug & nek

Last updated by Joni on

Fijnste elektrische warmtekussens

Heb je regelmatig last van je rug en/of nek? Dan ben je niet de enige.

Doordat we steeds meer tijd zittend doorbrengen, krijgen de rug en nek het zwaar te verduren. Om hier iets tegen te doen, is de aanschaf van een warmtekussen een aanrader.

Met een elektrisch kussen geniet je van een fijne warmte op je rug en nek. Deze warmte zorgt voor ontspanning in de spieren, voor een verlichting van de pijn en voor een aangenaam gevoel.

Grote kans dat je dankzij het elektrische kussen al snel in een fijne ontspanmodus terechtkomt.

Maar, wat is nou het beste warmte kussen dat je kunt kopen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Verder bespreken we ook nog wat de voordelen van een warmte kussen zijn en tussen welke soorten waterkussens je kunt kiezen.

De beste warmtekussens (elektrisch)

De aanschaf van een elektrisch warmtekussen is absoluut aan te raden. Het kussen biedt een heerlijke warmte, zorgt voor een ontspannen gevoel en haalt de pijn uit je rug en nek weg.

Het lastige is alleen dat je uit heel veel soorten kussens kunt kiezen. Om je binnen het huidige aanbod wegwijs te maken, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste warmtekussens.

Onze bevindingen delen we graag met je in onderstaande reviews.

1. Beste elektrische warmtekussen – LifeShift Elektrisch Warmtekussen

LifeShift elektrisch warmtekussen rug nek

Het elektrisch warmtekussen van LifeShift is wat ons betreft de beste koop.

Dit kussen heeft een geweldige werking, is 60 bij 30 centimeter groot en is van een handige bediening voorzien. Zo is het mogelijk om dit kussen in 6 verschillende temperatuurstanden in te stellen.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je dit kussen voor je gehele lichaam kunt gebruiken. Het is een ideaal kussen voor je rug en nek, maar ook voor je buik en voeten.

Ongeacht op welk lichaamsdeel je dit kussen legt, geniet je van een heerlijk gevoel. En van een doeltreffende pijnverzachting.
2. Beste warmtekussen oplaadbaar – Vitafa Warmtekussen Oplaadbaar

Vitafa warmtekussen oplaadbaar elektrisch

Gaat je voorkeur uit naar een oplaadbaar warmtekussen? Dan kun je niet om dit kussen van Vitafa heen.

Dit kussen is op een makkelijke manier op te laden, waarna je van een heerlijk warmtegevoel verzekerd bent.

Wat bij dit kussen direct opvalt, is de vorm. Het kussen is namelijk vrij groot uitgevoerd, waardoor je ‘m volledig om je rug heen kunt slaan.

Vervolgens is het genieten, genieten en nog eens genieten. Het kussen geeft een heerlijke warmte af en zorgt daarmee voor een aangenaam gevoel.

Je kunt ook nog eens uit drie warmtestanden kiezen. Doordat het kussen van zacht fleece materiaal vervaardigd is, kun je ‘m ook makkelijk wassen.
3. Beste warmtekussen draadloos – Heat Experience verwarmd kussen

Heat Experience Verwarmd Kussen draadloos

Als je een draadloos warmtekussen aan wilt schaffen, raden wij je graag het Heat Experience verwarmd kussen aan.

Dit kussen laad je middels de meegeleverde powerbank op, waarna je ‘m volledig draadloos kunt gebruiken. Dit stelt je in staat om altijd en overal van dit kussen gebruik te maken.

Dit kussen heeft een batterijduur tot wel 4,5 uur. Gedurende deze periode geniet je van een heerlijk gevoel op zowel je rug als je nek.

Bovendien heb je de keuze uit meerdere warmteniveaus en rol je ‘m daarna tot een compact pakket op. Je bent hierdoor in staat om dit draadloze warmtekussen ook mee te nemen op vakantie. Ideaal!
4. Beste warmtekussen nek (en schouders) – Diley Dreams Warmtekussen Elektrisch

Diley Dreams Warmtekussen elektrisch nek en schouders

Wil je voor je nek een aangenaam warmtekussen aanschaffen? Dan raden wij je dit kussen van Diley Dreams aan.

Dit kussen is betaalbaar, is geschikt voor de nek, is geschikt voor de rug én is geschikt voor de schouders. Door de slimme vormgeving zorgt dit warmtekussen in ieder geval voor een heerlijk gevoel in je nek.

Dit beste warmtekussen voor je nek is 40 bij 30 centimeter groot. Ideaal voor je nek, maar dus ook voor je schouders.

Verder is het ideaal dat je uit 6 hitte standen kunt kiezen én uit 4 verschillende timer instellingen. Met dank aan deze instellingen stel je het kussen volledig naar je wens in.
5. Beste warmtekussen rug – LifeShift Elektrisch Warmtekussen voor Buik en Rug

LifeShift elektrisch heating pad

Wil je vooral je rug van een aangename warmte voorzien? Dan kies je het beste voor dit beste warmtekussen voor je rug van LifeShift.

Dit kussen is speciaal voor de rug en buik ontwikkeld, getuige onder meer de afmetingen van 55 bij 37 centimeter. Het kussen sluit hierdoor perfect op je rug aan.

Ook is het ideaal dat je dit kussen naar wens in kunt stellen. Zo heb je de keuze uit maar liefst 6 verschillende temperatuur standen.

Ook beschikt dit kussen over een ingebouwde timer, waardoor het kussen zich na verloop van tijd automatisch uitschakelt.

Na gebruik was je dit kussen en berg je ‘m makkelijk op.
6. Beste warmtekussen voor baby – Babyjem Cherry Grey Velvet Uil Warmtekussen

Baby Jem Cherry Grey Velvet Uil Warmtekussen

Voor je baby raden wij je dit kussentje van het merk Babyjem aan.

Dit kussen is van extra zacht fleece materiaal vervaardigd en is relatief compact uitgevoerd. Het kussen sluit hierdoor perfect op het lichaam van je baby aan.

Om van dit kussen gebruik te maken, stop je ’m een minuutje in de magnetron. Het kussen wordt hierdoor lekker warm, waarna je ‘m op het lichaam van je baby kunt leggen.

Het warme kussen zorgt voor een heerlijk gevoel en neemt ook bijvoorbeeld buikpijn weg. Mocht je baby last van buikkrampjes hebben, is dit kussen eveneens de oplossing.

Al met al het beste warmtekussen voor een baby.
7. Beste warmtekussen van Stoov – Stoov One Original Granite

Stoov One Original Granite Warmtekussen

De Stoov One Original Granite is het beste warmtekussen van Stoov.

Dit merk is in de wereld van warmtekussens één van de toppers. Dit blijkt ook uit dit handige en veelzijdige warmtekussen.

Zo valt direct op dat je dit kussen op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Leg ‘m bijvoorbeeld op de stoel en neem plaats op de stoel. Je geniet nu direct van de aangename warmte.

Maar, je kunt het kussen ook tegen de rugleuning van de stoel aanzetten; je geniet vanaf dat moment van de aangename warmte op je rug.

Dit kussen beschikt over drie warmtestanden en is na gebruik makkelijk te reinigen.
8. Beste warmtekussen voor voeten – Navaris 2-in-1 elektrisch verwarmingskussen

Navaris 2-in-1 elektrisch verwarmingskussen en voetverwarmer

Het beste warmtekussen voor voeten is volgens ons dit kussen van Navaris.

Dit kussen kun je om je voeten heen doen, maar je kunt het kussen ook naar een ander lichaamsdeel laten vormen.

We kunnen hierdoor gerust stellen dat dit één van de meest veelzijdige warmtekussens is.

Met dit kussen geniet je van ongekend veel gemak. Het kussen biedt namelijk 2 warmtestanden, is van zichzelf al heerlijk warm en is makkelijk in gebruik.

Mocht je regelmatig last van pijnlijke voeten hebben, los je dit snel op met dít warmtekussen van Navaris. Ook is fijn dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor dit kussen.
Waarom een warmtekussen kopen?

Door voor een warmtekussen te kopen, geniet je van meerdere voordelen:

  • Een warmtekussen zorgt voor pijnverlichting. Als je regelmatig pijn in je lichaam hebt, biedt een warmtekussen uitkomst. Door de warmte komen je spieren tot ontspanning, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder pijn ervaart, bijvoorbeeld in je voeten, rug of nek.
  • Een warmtekussen zorgt voor ontspanning. De hitte van zo’n kussen zorgt voor pijnverlichting, maar zorgt ook nog voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Je komt met dit warmtekussen volledig tot rust, je ervaart een fijn gevoel op je lichaam en je neemt dus snel afscheid van pijn in je lichaam.
  • Een warmtekussen is makkelijk in gebruik. Ten opzichte van bijvoorbeeld een massagematras is een warmtekussen veel makkelijker te gebruiken. Je kunt ’t eigenlijk vergelijken met een verwarmd vest. Zo’n vest trek je aan, waarna je bovenlichaam van de gewenste hitte verzekerd is. Dit is eigenlijk ook het principe bij een warmtekussen.
  • Een warmtekussen zet je veelzijdig in. Een ander belangrijk voordeel is dat je een warmtekussen veelzijdig in kunt zetten. Je kunt het warmtekussen voor je nek en schouders gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld je voeten. Bepaal goed waar je naar op zoek bent en ga vervolgens op zoek naar een geschikt warmtekussen. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze.

Al met al is de aanschaf van een warmtekussen aan te raden. Net zoals dat bijvoorbeeld de aanschaf van een massagekussen voor een auto aan te raden is.

Zo’n kussen beschikt over een 12V aansluiting, waardoor je ‘m op de sigaretten aansteker van je auto aan kunt sluiten. Dat is met een normaal elektrisch warmtekussen niet mogelijk.

Warmte kussen kopen: waar moet je op letten?

Als je een warmte kussen wilt kopen, moet je op tal van punten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Soort warmtekussen

Warmtekussen voeten

Allereerst moet je goed kijken naar het soort warmtekussen. Dit soort kussen moet je afstemmen op het lichaamsdeel dat je met het kussen wilt verwarmen.

Gaat dit bijvoorbeeld om je voeten? Of wil je je nek, schouders en rug van de aangename warmte voorzien? Aan jou de keus.

Verderop in dit artikel vertellen we je graag meer over de soorten warmtekussens.

Wij adviseren je in ieder geval om op voorhand goed na te denken over het gewenste gebruik. Welk lichaamsdeel wil je graag verwarmen? 

Afmetingen

Kijk ook goed naar de afmetingen van het kussen. Het kussen moet groot genoeg voor je lichaam zijn, maar moet ook weer niet té groot zijn.

Ook hierbij geldt weer dat je het kussen goed af moet stemmen op het gewenste gebruik.

Aandrijving

Wij adviseren je ook goed om naar de aandrijving van het warmtekussen te kijken.

Je hebt hierbij de keuze uit meerdere soorten aandrijvingen:

  • Met een stekker. Een warmtekussen met stekker moet je altijd in de buurt van een stopcontact gebruiken. Je plugt de stekker in het stopcontact, waarna je direct van een aangename warmte verzekerd bent.
  • Met een powerbank/accu. Er bestaan ook meerdere varianten die volledig draadloos werken. Zo’n kussen beschikt dan over een powerbank of accu, waarmee de gewenste warmte verkregen kan worden. Belangrijk voordeel van zo’n warmtekussen is dat je ‘m overal kunt gebruiken.
  • Op te warmen in de magnetron. Je kunt ook voor een warmtekussen kiezen dat je in de magnetron op moet warmen. Dit kussen leg je in de magnetron, laat je ongeveer een minuutje warm worden en leg je vervolgens op je lichaam. Het kussen koelt uiteraard na verloop van tijd af, maar dan kun je dit proces keer op keer herhalen.

Materiaal

Materiaal verwarmingskussen

Wij adviseren je ook om goed naar het materiaal te kijken. Aan de ene kant moet het kussen lekker zacht zijn, maar aan de andere kant moet het kussen ook makkelijk te reinigen zijn.

Zeker als je op frequente basis gebruik van het kussen maakt, moet je het kussen vaak reinigen.

Kijk daarom eens naar een warmtekussen van zeer zacht fleece materiaal. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, wordt lekker warm én is na afloop makkelijk te reinigen.

Warmtestanden

In een ideale wereld kun je een warmtekussen op verschillende standen instellen.

Het gaat hierbij om meerdere temperatuurstanden, waarmee je invloed op de temperatuur van het kussen uit kunt oefenen. Ideaal wat ons betreft.

Ga daarom goed na over hoeveel warmtestanden het warmtekussen beschikt. En ga ook goed na of het kussen over een timer beschikt.

Ook dat is erg wenselijk, aangezien de timer voor een automatische uitschakeling van het kussen zorgt. Erg fijn, aangezien de kans groot is dat je door het kussen heerlijk in slaap valt.

De verschillende soorten warmtekussens

Warmtekussen nek en schouders

In het huidige aanbod heb je uit allerlei soorten warmtekussens de keuze.

Het verschil tussen deze kussens is met name terug te vinden in de mogelijkheden qua gebruik:

  • Warmtekussen voor de nek en schouders. Zo’n kussen is speciaal ontwikkeld door de nek en schouders. Je legt dit kussen als het ware op je nek, waarna je nek en schouders van een heerlijke warmte voorzien worden.
  • Warmtekussen voor de rug. Zo’n kussen is vaak een stuk langer, waardoor je gehele rug bedekt kan worden met dit kussen. Dit betekent dat je gehele rug van de gewenste warmte voorzien kan worden.
  • Warmtekussen voor de voeten. Heb je regelmatig last van je voeten? Kies dan voor een warmtekussen dat speciaal voor voeten ontwikkeld is. Zo’n kussen zorgt voor een gewenste warmte aan/onder je voeten, waarbij je van een fijne pijnverlichting geniet.

Uiteraard zijn er ook warmtekussens die je voor meerdere lichaamsdelen kunt gebruiken.

Een ware aanrader wat ons betreft; dit zorgt er immers voor dat je met meerdere gezinsleden/huisgenoten van het kussen gebruik zou kunnen maken.

Wil je voor je baby een warmtekussen aanschaffen? Kies dan voor een warmtekussen dat speciaal voor baby’s ontwikkeld is.

Die kussens hebben de juiste afmetingen en worden niet té warm. Het lichaam van je baby is immers een stuk gevoeliger dan het lichaam van een volwassene.

Elektrische warmtekussen ervaringen

Ervaringen warmtekussens

Over elektrische warmtekussens bestaan tegenstrijdige verhalen. Sommige mensen geven aan dat het kussen niks helpt, terwijl andere mensen zweren bij de warmtekussens.

Als wij naar de beoordelingen bij onze partners kijken, zien wij hoofdzakelijk positieve ervaringen voorbijkomen. Men roemt het gemak van zo’n kussen, evenals de positieve gevolgen.

Mensen komen tot rust door het kussen, ze genieten van een heerlijk gevoel en ervaren een fijne pijnverlichting.

De negatieve beoordelingen die we tegengekomen zijn, hebben niet zozeer betrekking op de kussens in zijn algemeenheid.

Nee, deze beoordelingen hebben betrekking op de kwaliteit van specifieke warmtekussens. Alleen al hierom raden wij je aan om specifiek voor bovenstaande warmtekussens te kiezen.

Overigens zijn onze ervaringen met warmtekussens ook erg positief. Wij leggen zo’n kussen na een lange dag werken graag op onze nek/schouders.

Doordat wij veel zittend werk uitvoeren, krijgen onze nek en schouders het zwaar te verduren. Door een warmtekussen lossen we dit op, zodat we de volgende dag weer fit achter ons bureau plaats nemen.

Warmtekussen van Action, Lidl & Kruidvat

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe warmtekussen uitgeven? Kijk dan eens naar een warmtekussen van Action, Lidl, Kruidvat of Blokker.

Deze firma’s bieden warmtekussens tegen scherpe prijzen aan; de drempel om zo’n kussen uit te proberen, is hierdoor een stuk lager.

Maar, de kussens van deze aanbieders zijn niet per definitie de beste warmtekussens. Mocht je vooral het beste warmtekussen willen hebben, kun je hiervoor beter terecht bij Bol.com.

Bij die webshop vind je de beste warmtekussens van de beste merken!


Meer warmte:


Categorieën: Sport & Verzorging