Elektrische deken voor op de bank kopen? Top 7 warmte dekens!

Last updated by Kaz on

elektrische deken voor op de bank

Vind je het ook zo lekker om ’s avonds op de bank languit te liggen? Vind je het alleen iets minder fijn dat je het op dit moment vaak koud hebt? Dan heb je baat bij een elektrische deken voor op de bank.

Een warmte deken voor op de bank geeft een heerlijke warmte af, waardoor je het nooit meer koud hoeft te hebben.

Zijn alle elektrische dekens voor op de bank geschikt? Nee, dat is niet het geval.

Sommige dekens zijn bijvoorbeeld te klein om op de bank te gebruiken. Andere dekens zijn daarentegen weer te groot.

Wij raden je daarom aan om goed dit artikel door te nemen.

7 beste elektrische dekens voor op de bank

Wil je graag een elektrische deken voor op je stoel of de bank kopen? In beide gevallen raden wij je onderstaande varianten aan. Deze 7 dekens voldoen aan onze strenge eisen en zijn daarmee de aankoop meer dan waard.

Neem de korte reviews op je gemakje door en schaf direct het gewenste elektrische deken voor op de bank aan.

1. Auronic Elektrische Warmtedeken

Het Auronic Elektrische Warmtedeken is volgens ons de beste koop van dit moment. Dit betreft een elektrische bovendeken; juist dat is wat je wilt als je onder een deken op de bank plaats wilt nemen.

Dit elektrische deken heeft bovendien de ideale afmetingen voor op de bank; 160 bij 120 centimeter.

Dit deken beschikt over nog meer handigheden. Wat te denken van de aanwezige timer? Door de aanwezige timer geniet je van automatische uitschakeling van dit deken.

Super veilig, bijvoorbeeld als je per ongeluk op de bank in slaap valt. Dit deken is ook nog eens heerlijk zacht en beschikt over 3 warmtestanden.
2. DistinQ Elektrische Bovendeken XXL

Heb je een nogal grote bank? En lig je samen met je partner graag onder een kleed op de bank? Dan raden wij je dit DistinQ Elektrische Bovendeken XXL aan.

Zoals de naam al aangeeft, is dit een grote deken. Dat klopt; het deken is 180 bij 160 centimeter groot. Door deze afmetingen is dit deken uiterst geschikt voor 2 personen.

Ook dit deken is van de nodige handige extra’s voorzien. Zo werkt ‘ie grotendeels draadloos, geniet je van de aanwezigheid van een timer en kun je uit meerdere warmtestanden kiezen.

Doordat dit deken over 9 warmtestanden beschikt, stel je probleemloos de temperatuur volledig naar wens in.
3. Nedis Elektrische Deken

Wil je graag een elektrische deken voor jou én je partner kopen? Kijk dan ook naar dit Nedis Elektrische Deken. Dit elektrische deken voor op de bank is 200 bij 180 centimeter groot. Dit betekent dat ‘ie groot genoeg is om jullie beide volledig te bedekken.

We vallen mogelijk in herhaling, maar ook dit deken biedt veel fijne extra’s. Zo beschikt ook dit deken over maar liefst 9 warmtestanden.

Tevens is het goed om te weten dat dit bovendeken wasbaar is; dit komt de hygiëne ten goede. Wat dan wel weer jammer is, is dat dit deken níet over een timer beschikt.
4. Nuvoo Elektrische Bovendeken

Heb je het liefste een zo’n groot mogelijk deken voor op je bank? Dan raden wij je graag dit Nuvoo Elektrische Bovendeken aan. Dit elektrische bovendeken is 160 bij 120 centimeter groot, waardoor ‘ie uiterst geschikt voor 1 persoon is.

Doordat ‘ie voor 1 persoon vrij groot is, kun je je heerlijk in dit deken rollen. Grote kans dat je het nooit meer koud hebt op de bank.

Dit komt ook nog eens door de instelbare temperatuur. Je hebt uit 3 warmtestanden de keuze. Overigens beschikt dit elektrische deken ook nog over een timer.

Dit komt de algehele veiligheid ten goede, net zoals de oververhittingsbeveiliging waar Nuvoo voor gekozen heeft.
5. ForDig Elektrische Bovendeken

Het ForDig Elektrische Bovendeken is eveneens een geweldige deken voor op de bank. Dit elektrische bovendeken is 160 bij 120 centimeter groot, voelt heerlijk zacht aan en is groot genoeg voor 1 persoon.

Daarbij valt vooral het materiaalgebruik ook in positieve zin op. Als je onder dit deken ligt, heb je het heerlijk warm én voelt het deken ook nog zacht op je huid aan.

Dit deken beschikt ook nog eens over 6 warmtestanden. Door deze standen stel je dit deken volledig naar je eigen wens in. Dankzij de timer is dit deken ook geschikt voor mensen die wel eens op de bank in slaap vallen.
6. Goliving Elektrische Deken

Gaat je voorkeur uit naar een super zachte elektrische deken voor op de bank? Dan wijzen wij je graag op dit Goliving Elektrische Deken. Dit deken is volledig van fleece vervaardigd, waardoor ‘ie lekker zacht aanvoelt.

Dit elektrische bovendeken is met zijn afmetingen van 160 x 120 centimeter ook nog geschikt voor op de bank.

Wat wij ook een groot voordeel vinden, is de aanwezige timer. Deze timer zorgt voor automatische uitschakeling van dit deken.

Daarbovenop komt dat je de temperatuur in 3 verschillende standen in kunt stellen. De algehele prijs-kwaliteitsverhouding van dit deken is ook nog naar onze wens.
7. Bella Pure – Elektrische Deken

Tot slot raden wij je ook nog het Bella Pure – Elektrische Deken aan. Wat bij dit deken direct opvalt, zijn de afmetingen. Het merk Bella Pure heeft namelijk voor een deken van 150 bij 125 centimeter gekozen.

Dit zijn enigszins afwijkende afmetingen, maar zijn wel ideale afmetingen voor op de bank.

Sowieso is dit elektrische deken ideaal voor op de bank. Dit komt onder meer door de aanwezigheid van 3 warmtestanden. Ook het feit dat dit deken over een timer beschikt, vinden wij een groot voordeel. Uiteraard voelt ook dit deken heerlijk aan.
Waar moet een goede elektrische deken voor op de bank aan voldoen?

Kun je op de bank ook gebruik maken van een infrarood deken of van een elektrische kruik? Het is mogelijk, maar het geniet niet de voorkeur. Het is veel verstandiger om specifiek voor één van bovenstaande dekens te kiezen.

Deze dekens voldoen namelijk aan specifieke eisen:

  • Bovenstaande dekens zijn allemaal bovendekens. Dit betekent dat je het deken over je heen moet trekken, waarna je van een aangename warmte geniet. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een elektrische deken voor in bed? Dan kun je ook voor een elektrische onderdeken kiezen. Voor op de bank is een bovendeken echter de beste optie.
  • Bovenstaande dekens zijn lekker groot. Met een elektrisch warmtekussen voor je rug/nek warm je alleen je nek/rug op. Met een elektrische deken voor op de bank warm je je gehele lichaam op. Bovenstaande dekens zijn daarom lekker groot uitgevoerd, waardoor je hele lichaam lekker warm aanvoelt.
  • Bovenstaande dekens zijn veilig in gebruik. Het is goed mogelijk dat je onder het elektrische deken op de bank in slaap valt. Je moet daarom kiezen voor een elektrische deken dat 100% veilig is. Kies voor bijvoorbeeld dekens met een oververhittingsbeveiliging en/of timer.

Wat kost een goede elektrische deken voor op de bank?

Wij hebben opgemerkt dat de prijzen nogal uiteenlopen. Je kunt voor iets meer dan 30 á 40 euro klaar zijn, maar je kunt ook ruim 80 euro kwijt zijn. Het is dus zaak om goed over je budget na te denken.

Wij raden je in ieder geval het volgende aan: durf in het beste elektrische deken voor op de bank te investeren. Met dit deken geniet je immers jarenlang van een aangenaam gevoel, terwijl je op de bank ligt. Dat gevoel is, volgens velen, onbetaalbaar.

Waar koop je een goede elektrische deken voor op de bank?

Wil je een goede elektrische deken voor op de bank kopen? Ons advies is om het aanbod van ketens als Hema, Action, Lidl en Aldi links te laten liggen. Deze ketens richten zich namelijk alleen maar op goedkope elektrische dekens voor op de bank.

De winkel Blokker kan nog wel eens een goed elektrisch dekentje voor op de bank aanbieden.

In plaats daarvan raden wij je aan om naar bijvoorbeeld het aanbod van Bol.com te kijken. In het aanbod van deze reusachtige webshop vind je alleen maar goede elektrische dekens voor op de bank.

Je moet mogelijk iets meer geld betalen, maar je geniet wel veel langer van je elektrische deken.

Elektrische deken voor op de bank uitkiezen: waar moet je op letten?

Wil je graag genieten van een elektrische deken op je bank? Dan raden wij je aan om voor bovenstaande varianten te kiezen.

Om te bepalen wat voor jou de beste variant is, raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Afmetingen

De bovenstaande dekens hebben veelal onderscheidende afmetingen. Zo kun je kiezen voor een deken van 150 bij 125 centimeter groot, maar ook van 200 bij 180 centimeter groot.

Je moet daarom heel goed naar de afmetingen kijken. Hoe je dat doet? Onder meer door goed over het gewenste gebruik na te denken.

Wil je in je eentje onder dit deken plaatsnemen? Of wil je graag samen onder dit deken plaats kunnen nemen? In het tweede geval heb je een grotere deken nodig.

Materiaal

Ga ook goed na van welk materiaal het elektrische deken voor op de bank vervaardigd is. Idealiter is dit van fleece, aangezien dat het zachtste materiaal is.

Warmtestanden

Bij een goede elektrische deken voor op de bank kun je uit meerdere standen kiezen. Ga goed na of dit het geval is bij het deken dat jij op het oog hebt.

Als dit inderdaad het geval is, bewaar je de totale controle over de warmteafgifte van het elektrische deken voor op de bank.

Timer

Het is aan te raden om voor een elektrische deken met timer te kiezen. De timer zorgt voor een automatische uitschakeling van het deken, waardoor het deken nooit onnodig veel energie verbruikt.

Ook als je wel eens in slaap op de bank valt, is de aanwezigheid van de timer zeer wenselijk.

Veiligheid

Sowieso moet je bij een elektrische deken voor op de bank goed op de veiligheid letten. Niet alleen een timer is wenselijk, maar ook een oververhittingsbeveiliging. Met zo’n beveiliging wordt voorkomen dat het deken té warm wordt.

Kwaliteit

Kies altijd voor een elektrische deken voor op de bank van een A-merk. Dat is in de basis het beste advies dat wij je mee kunnen geven.

Zo’n merk levert kwaliteit en draagt daarmee zorg voor een lange levensduur. Dát betekent dat je jarenlang van je nieuwe elektrische deken op je bank kunt genieten. Wat wil een mens nog meer?

Elektrische deken voor op de bank: aanrader of niet?

Ja, een elektrische deken voor op de bank is absoluut een aanrader. Je hoeft het – dankzij dit deken – in ieder geval nooit meer koud te hebben. Ook geniet je van een heerlijk zacht gevoel op je gehele lichaam.

Wij raden je daarvoor vooral bovenstaande 7 varianten aan. Veel plezier alvast gewenst met je nieuwe elektrische deken voor op je bank!


Categorieën: Huishouden