Elektrische deken met timer kopen? Bekijk de top 6 van 2024

Last updated by Kaz on

elektrische deken met timer

Vind je het heerlijk om onder een elektrische deken in slaap te vallen? Dan wil je uiteraard niet dat dit deken de rest van de nacht je op blijft warmen.

Dat is niet altijd even prettig, terwijl het deken in dat geval ook nog veel energie verbruikt. Gelukkig kun je voor een elektrische deken met timer kiezen.

Hoe dit precies werkt? Nou, heel simpel eigenlijk. Je stelt de timer in, bijvoorbeeld op 15 minuten. Na deze 15 minuten schakelt de deken zich vanzelf uit. Dit komt zowel je nachtrust als de hoogte van je energierekening ten goede.

Beste elektrische dekens met timer uitgelicht

Spreken de voordelen van een dergelijk deken met timer je wel aan? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste elektrische dekens met timer zijn.

1. Inventum HN197V

De Inventum HN197V vinden wij het beste elektrische deken met timer. Dit betreft een elektrische onderdeken met timer, waarbij je gemakkelijk zelf de timer in kunt stellen.

Ook stel je dit deken moeiteloos op de gewenste stand in. Doordat dit deken maar liefst 9 warmtestanden heeft, maak je het altijd zo aangenaam mogelijk voor jezelf.

Verder is het ideaal dat dit elektrische deken over 2 zones beschikt. Eén zone voor je lichaam en één zone voor je voeten.

Dit is volgens ons dan ook het beste elektrische deken met voetverwarming en timer. Dit betreft overigens wel een 1 persoons elektrische deken met timer.
2. DistinQ Elektrische Bovendeken XXL

Ben je op zoek naar een elektrische deken 2 persoons met timer? Dan kun je niet om het DistinQ Elektrische Bovendeken XXL heen. Dit deken is maar liefst 180 x 160 centimeter groot, waardoor ‘ie uiterst geschikt voor 2 personen is.

Ook beschikt dit deken dus over een timer, waardoor je altijd op de gewenste manier gebruik van dit elektrische deken maakt.

Net zoals bovenstaand deken beschikt dit deken over maar liefst 9 warmtestanden. Met het bijbehorende ‘kastje’ stel je dit deken op de gewenste temperatuur in.

Vervolgens kunnen jullie heerlijk onder het deken plaatsnemen en lekker in slaap vallen. De automatische uitschakeling doet de rest van het werk.
3. Medisana HU 665

Wil je een elektrische deken met automatisch uitschakelen hebben? Geef je hier liever niet al te veel geld aan uit? Dan raden wij je de Medisana HU 665 aan.

Dat je voor dit deken slechts een paar tientjes hoeft te betalen, vinden wij opvallend. Medisana is immers één van de beste merken in de wereld van elektrische dekens.

Tevens is de functie van dit deken echt geweldig. Dit is aan de aanwezigheid van de timer te danken, maar ook aan de 3 warmtestanden.

Dit elektrische onderdeken met timer stel je makkelijk op de gewenste temperatuur én tijdsduur in. Je hebt hier vervolgens geen omkijken meer naar.
4. Inventum HB180G

Hoef je geen elektrische onderdeken te hebben, maar in plaats daarvan een elektrische omslagdeken? Dan raden wij je graag de Inventum HB180G aan. Wij vinden dit de beste elektrische omslagdeken met timer.

De timer werkt geweldig, dit deken is lekker zacht en het deken is ook nog vrij groot: 180 bij 130 centimeter.

Dit deken stel je moeiteloos op de gewenste manier in. Je stelt moeiteloos de gewenste tijdsduur in, maar ook de gewenste temperatuur. Daarbij komt het goed van pas dat je uit maar liefst 9 warmtestanden kunt kiezen.

Dit elektrische omslagdeken is, als je de instructies goed opvolgt, ook nog wasbaar.
5. Auronic Elektrische Warmtedeken

Auronic-Elektrische-Warmtedeken-bank

Het Auronic Elektrische Warmtedeken is volgens ons ook één van de beste elektrische dekens met timer. Doordat dit deken over een timer beschikt, stel je ‘m probleemloos naar wens in.

Dit is aan de timer te danken, maar ook nog aan de 3 warmtestanden. Je geniet hierdoor optimaal als je onder dit deken ligt.

Dit deken voelt ook nog eens heerlijk zacht aan. Net zoals bovenstaande variant betreft dit een bovendeken. Je kunt ‘m op je normale dekbed liggen, waarna je van een aangename warmte geniet. Ook dit deken is wasbaar en is voor 1 persoon geschikt.
6. Nuvoo Elektrische Bovendeken

Nuvoo-Elektrische-Bovendeken-bank

Deze top 6 sluiten af we met dit Nuvoo Elektrische Bovendeken. Dit deken beschikt over een handig instelbare timer, waardoor je de totale controle over dit deken houdt. Dat is ook te danken aan de 3 warmtestanden waar dit deken over beschikt.

Met dit deken geniet je ook nog snel van de gewenste warmte. Dat is te danken aan het vermogen van 120 Watt. Dit deken beschikt verder over een oververhittingsbeveiliging. Deze feature voorkomt dat dit deken té warm wordt.

Voor dit elektrische deken met timer hoef je bovendien niet al te veel geld te betalen. Ideaal!
Waar gebruik je een elektrische deken met timer voor?

Een elektrische deken met timer kun je op meerdere plekken gebruiken. Zo is het een prima elektrische deken voor op de bank. Ook is het een prima deken voor in bed.

Zolang je ergens langere tijd ligt, is het aan te raden om voor een elektrische deken met tijdschakelaar te kiezen.

Waar koop je een goede elektrische deken met timer?

Wij raden je aan om een elektrische deken met timer bij Bol.com te kiezen. Bij deze webshop geniet je van een divers aanbod, scherpe prijzen en dekens van de beste merken.

Kun je zo’n deken dan beter niet bij Lidl of Blokker kopen? Dat ligt aan het aanbod, merk, prijs en kwaliteit.

Net zoals bij een infrarood deken en elektrische kruik is het verstandiger om deze producten bij een goede (online) aanbieder te kopen. Ook als je een elektrische warmtekussen wilt kopen, zit je bij Bol.com goed.

Wat kost een goede elektrische deken met timer?

Wij hebben tijdens onze zoektocht opgemerkt dat de prijzen flink uiteenlopen. Voor een bedrag van 35 euro koop je bijvoorbeeld al een prima elektrische deken met tijdschakelaar.

Je kunt echter ook moeiteloos meer dan 80 of zelfs 100 euro uitgeven. Wij raden je daarom aan om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe elektrische deken met timer?

Elektrische deken met timer uitkiezen: waar moet je op letten?

Als je van een elektrische deken met timer wilt genieten, raden wij je bovenstaande varianten aan. Maar, wat is nou voor in jouw situatie de beste keuze?

Dat achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten:

  • Afmetingen. Ten eerste moet je goed naar de afmetingen van het deken kijken. Heb je voldoende aan een 1 persoons deken? Of ga je toch liever voor een 2 persoons deken? De keuze is volledig aan jou.
  • Warmtestanden. Ten tweede moet je goed naar de standen van het deken kijken. Het is ideaal dat je van de timer gebruik kunt maken, maar je wilt dan ook van de gewenste temperatuur genieten. Kies daarom voor een elektrische deken met meerdere warmtestanden.
  • Soort deken. Ten derde moet je even goed naar soort deken kijken. Zo kun je kiezen voor een bovendeken, onderdeken en omslagdeken. Een omslagdeken en bovendeken zijn in essentie hetzelfde. Stem het soort deken in ieder geval goed op je gewenste gebruik af.
  • Kleur. Ten vierde kan het geen kwaad om met een schuin oog naar de kleur te kijken. Wil je bijvoorbeeld een opvallend gekleurde elektrische deken met timer hebben? Of ga je liever voor bijvoorbeeld een grijze elektrische deken met timer? Aan jou de keus!

Elektrische deken met timer: aanrader of niet?

Ja, een elektrische deken met timer is absoluut een aanrader.

Je geniet hierdoor méér van het deken en ook van een (veel) lager energieverbruik. Met name als je je elektrische deken in bed wilt gebruiken, is de tijdschakelaar een geweldige aanvulling. 


Categorieën: Huishouden