Dit zijn de top 10 beste TV merken in 2024

Last updated by Franziska on

beste tv merken

Ga je een nieuwe televisie kopen? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Mede dat gegeven versterkt de wens om zo lang mogelijk gebruik van je nieuwe TV te maken.

Dát krijg je voor elkaar door voor een TV van één van de beste TV merken te kiezen. Wat de 10 beste TV merken van dit moment zijn, vind je in dit artikel.

De 10 beste tv merken uitgelicht

Het aanbod van televisies is momenteel behoorlijk divers. Je hebt uit meerdere formaten de keuze, uit meerdere technologieën, uit meerdere samenstelling en uit meerdere TV merken.

Met name op het gebied van de TV merken zijn grote verschillen zichtbaar. Lang niet alle merken kunnen aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen.

Gelukkig zijn er 10 televisie merken die dit maar al te goed doen. Om welke 10 TV merken dit gaat? Dat lees je hieronder!

1. Samsung

Het beste TV merk van dit moment is Samsung. Dit heeft onder meer te maken met de unieke technologieën van dit merk. Wil je bijvoorbeeld een QLED televisie kopen?

Dan ben je hiervoor bij dit Zuid Koreaanse merk aan het juiste adres. Een ander groot voordeel is terug te vinden in het huidige aanbod. Samsung biedt simpelweg heel veel soorten televisies aan.

De prijs-kwaliteitsverhouding is ook subliem te noemen. Je hoeft voor niet alle Samsung televisies de hoofdprijs te betalen, terwijl je wel van een uitmuntende kwaliteit verzekerd bent. Je kunt dan ook jarenlang genieten van je nieuwe TV.
2. LG

Kun je beter voor een LG of Samsung TV kiezen? In veel gevallen is dat dé keuze die je moet maken als je de allerbeste televisie wilt kopen.

Net zoals Samsung levert namelijk ook het merk LG een uitmuntende kwaliteit af. Je geniet hierdoor jarenlang van je nieuwe LG televisie.

Dat wat voor Samsung geldt, geldt grotendeels ook voor LG. Ook bij dit merk heb je de keuze uit meerdere soorten televisies.

Ongeacht voor welke TV je kiest, ben je van de juiste technologieën verzekerd. De TV’s van LG zijn bovendien scherp geprijsd en goed te verkrijgen.
3. Philips

Uiteraard mag ook het merk Philips niet in deze lijst ontbreken. Dit merk levert veel soorten televisies en is continu bezig met innoveren. Een goed voorbeeld hiervan is de Ambilight technologie van Philips.

Deze technologie projecteert de kleur van het beeldscherm op de muur achter de TV. De kijkbeleving wordt hiermee aanzienlijk versterkt.

Uiteraard is ook de kwaliteit van een Philips TV naar wens. Wat ons daarbij ook aanspreekt, is het verschil in prijskaartjes.

Je kunt heel veel geld aan een Philips TV uitgeven, maar je kunt het ook een stuk betaalbaarder houden. Voor elk budget is het zodoende mogelijk om een Philips televisie te kopen.
4. Sony

Wil je voor pure kwaliteit gaan? Dan kom je bij een televisie bij het merk Sony uit. Net zoals de drie bovenstaande merken levert ook Sony geweldige televisies af.

Deze televisies zijn van een uitmuntende kwaliteit, beschikken veelal over handige extra’s en zijn marktconform geprijsd.

Ook bij Sony vallen bepaalde technologieën weer op. Zo is dit merk in staat om de meeste televisies van een hoge verversingssnelheid te voorzien.

Mocht je een liefhebber van gamen zijn, zit je met een Sony TV dus ook goed. Bovendien biedt dit merk de televisies in allerlei beeldschermdiagonalen aan. Ongeacht voor welke diagonaal je kiest, geniet je van een prima beeldkwaliteit.
5. Sharp

Van haarscherp beeld genieten, doe je op een televisie van Sharp. Dit is niet alleen een leuke woordspeling, maar berust ook nog eens op de waarheid.

De televisies van Sharp zijn van een prima kwaliteit en beschikken over de juiste onderdelen/technologieën.

Kun je een TV van Sharp dan vergelijken met televisies van bovenstaande merken? Nee, dat is niet het geval. Een TV van Sharp is namelijk een heel stuk goedkoper.

Voor de meeste televisies van dit merk betaal je slechts een paar honderd euro. Als je voor niet al teveel geld een goede televisie wilt kopen, zit je bij dit merk in ieder geval goed.
6. Panasonic

Ben je op zoek naar een televisie van een A-merk? En betaal je voor je nieuwe televisie liever niet de hoofdprijs? Dan zit je goed bij het merk Panasonic.

Dit merk levert prima televisies zonder hier de hoofdprijs voor te betalen. Voor slechts een paar honderd euro heb je al een televisie van Panasonic in je woonkamer staan.

Daarbij valt ook de diversiteit op. Bij Panasonic kun je voor een goedkope 32 inch TV terecht, maar ook voor een high-end 65 inch TV.

Doordat het aanbod zo divers is, kun je in elke situatie bij dit merk slagen. Het merk brengt jammer genoeg niet super veel nieuwe televisies uit.
7. TCL

De naamsbekendheid van TCL kan niet tippen aan de naamsbekendheid van bovenstaande merken. Toch is een TV van dit Chinese merk absoluut aan te raden. Dit merk levert namelijk prima televisies, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor.

Het merk TCL is in ieder geval met een behoorlijke opkomst bezig. Dit komt onder meer door de kwaliteit van de televisies, maar ook door het diverse aanbod.

Ongeacht naar wat voor soort TV je op zoek bent, kun je hiervoor bij dit merk slagen. In combinatie met het prijskaartje zorgt dat voor een interessant aanbod.
 8. Hisense

Het merk Hisense is een aanbieder van meerdere geweldige televisies. Wat bij dit merk vooral opvalt, is de diversiteit binnen het eigen aanbod.

Je kunt bij dit merk een televisie met een diagonaal van 43 inch kopen, maar ook een variant met een diagonaal van 75 inch.

De televisies van Hisense zijn, over het algemeen, voor meerdere toepassingen geschikt. De TV’s lenen zich uitstekend om televisie op te kijken, maar ook om op te gamen bijvoorbeeld.

Tevens zijn de televisies marktconform geprijsd. Qua naamsbekendheid kan dit merk in ieder geval nog de nodige stappen zetten.
9. Toshiba

In de wereld van televisies is Toshiba al langere tijd een gerenommeerde naam. Het merk heeft enige tijd aan de top van deze markt gestaan, maar is langzaamaan afgezakt. Desalniettemin behoort dit merk nog steeds tot de top 10 beste TV merken.

Met een Toshiba TV haal je een prima televisie in huis. De televisies van dit merk zijn scherp geprijsd, zijn van een prima kwaliteit en worden in veel varianten aangeboden.

Zeker als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, is Toshiba een absolute aanrader. Spijtig genoeg is het aanbod van dit merk wel steeds kleiner geworden.
10. Salora

Deze top 10 van beste televisie merken sluiten we af met het merk Salora. Dit merk is niet het bekendste merk, maar levert absoluut interessante televisies.

Dat komt onder meer doordat je de TV’s van Salora niet alleen thuis kunt gebruiken. Nee, deze TV’s zijn ook geschikt voor op bijvoorbeeld de camping of boot.

Met een Salora TV haal je geen technisch wonder in huis. Wel geniet je van een prima kwaliteit en van een zeer scherpe prijs.

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit en hecht je niet super veel waarde aan je nieuwe TV? Dan is een Salora TV een prima optie voor je.
Waarin blinken bovenstaande merken in uit?

Met name de merken Samsung, LG, Philips en Sony blinken op bepaalde punten uit:

  • Divers aanbod. Bij deze vier merken vind je een divers aanbod van televisies. Dit betekent onder meer dat je bij deze merken voor elk soort beeldschermdiagonaal aan kunt kloppen. Stem de beeldschermdiagonaal goed af op de kijkafstand.
  • Nieuwste technologieën. Deze vier merken zijn ook voortdurend bezig met innoveren. Ze bedenken nieuwe technologieën en voorzien hun televisies van de beste technologieën. Dit betekent onder meer dat je bij een TV van deze merken van de beste beeldkwaliteit verzekerd bent.
  • Top kwaliteit. Zoals eerder in dit artikel al gesteld, wil je zo lang mogelijk van je nieuwe TV genieten. Indien je voor een TV van één van bovenstaande merken kiest, geniet je van de gewenste kwaliteit.

Al met al kun je met een gerust hart een TV van één van deze 4 merken kopen. Vind je in het aanbod van die merken niet de gewenste televisie?

Dan kun je altijd nog kijken naar het aanbod van de overige merken. Dat is ook aan te raden als je zo min mogelijk geld uit wilt geven. Daarvoor ben je bij de net iets minder bekende merken aan het juiste adres.

Uiteraard heb je ook met je eigen voorkeuren te maken. Wil je een TV met bluetooth of een flatscreen TV kopen? Dan kun je niet bij alle bovenstaande merken terecht.

Stel daarom eerst goed je wensen op. Nadat je dat hebt gedaan, kun je binnen het aanbod van deze TV merken op zoek naar de beste variant.

Wat is het beste TV merk volgens de Consumentenbond?

Als we naar de tests van de Consumentenbond kijken, zien we twee opvallende zaken. Ten eerste heeft de Consumentenbond geen onderzoek naar het beste TV merk gedaan.

Deze instantie doet alleen onderzoek naar de beste televisies van dit moment.

Ten tweede valt op dat de Consumentenbond daarbij veelal de voorkeur aan Philips televisies geeft. Dat doet ons vermoeden dat deze instantie Philips het beste TV merk vindt.

Welke TV gaat het langste mee?

Televisies van de merken Samsung, LG, Philips en Sony gaan over het algemeen genomen het langste mee. Deze televisies zijn van de juiste kwaliteit én beschikken over de nieuwste technologieën.

Dat laatste zorgt ervoor dat de televisie de komende jaren nog steeds modern is en blijft.

Kies je voor een TV van bijvoorbeeld TCL, Hisense, Panasonic, Salora, Sharp of Toshiba? Ook dan ben je van een goede kwaliteit verzekerd.

De kwaliteit is echter wel net anders. Je kunt dit vergelijken met de verschillen tussen Audi en Skoda. Beide automerken leveren de gewenste kwaliteit, maar er zijn wel kwaliteitsverschillen waarneembaar.

Onder aan de streep hangt de levensduur ook nog van je eigen gebruik af. Ga je met beleid met je televisie om? Dan kun je waarschijnlijk jarenlang van je nieuwe TV genieten.

Laat je de TV tijdens de installatie per ongeluk vallen? Dan is de kans aanwezig dat dit ten koste van de levensduur gaat.

Onze conclusie over de beste TV merken

De merken Samsung, LG, Philips en Sony zijn volgens ons de beste TV merken van dit moment. Ook merken als TCL, Hisense, Panasonic, Salora, Sharp of Toshiba bieden interessante televisies aan.

Wat voor jou het beste TV merk is? Dat is aan jezelf om te achterhalen. Bepaal goed naar wat voor TV je op zoek bent en welke eisen je stelt.

Kijk ook goed naar je budget en bekijk vervolgens bovenstaande merken. Je bent waarschijnlijk al snel in staat om een keuze binnen deze 10 beste televisie merken te maken.


Categorieën: TV