Flatscreen TV kopen? Bekijk de Top 5 beste dunne televisies!

Last updated by Joni on

Flatscreen TV's

In de wereld van televisies heeft de tijd zéker niet stilgestaan. Ga maar eens na hoe groot én hoe dun de televisies van tegenwoordig zijn.

Waar de TV’s pakweg 20 jaar terug nog een hele bolling hadden, zijn de huidige TV’s volledig plat. Met dank aan nieuwe technieken en technologieën zijn de televisies bovendien héél dun.

Als we het over een dunne TV hebben, hebben we het over een flatscreen. In dit artikel vertellen wij je graag alles over een flatscreen TV.

Zo bespreken we wat voor TV dit is, wat de vijf beste flatscreen televisies zijn en wat de voordelen van een dunne TV zijn.

De beste flatscreen TV’s vergeleken

Wil je graag je nieuwe TV aan de muur ophangen? Dan is het aan te raden om voor een dunne TV te kiezen.

De dunne televisies hang je makkelijk aan de muur op, onder meer omdat deze nagenoeg niet ‘uitsteken’. Dit is ook direct de reden waarom je een flatscreen TV prima op een TV kastje kwijt kunt.

Maar, wat is nou de beste flatscreen TV? Deze vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarna wij op zoek naar het antwoord zijn gegaan.

Al snel kwamen we tijdens onze test meerdere interessante platte TV’s tegen. Over de vijf beste platte TV’s lees je hieronder meer!

1. Philips 55OLED706

Philips 55OLED706 ambilight TV

Wil je graag een flatscreen TV in je woonkamer hebben? Dan is de keuze voor een OLED TV de beste optie.

Binnen het huidige aanbod valt de Philips 55OLED706 direct op. Deze 55 inch TV is namelijk héél erg plat, ziet er geweldig uit en beschikt over de prachtige OLED techniek.

In combinatie met de 4K resolutie zorgt dit voor een geweldige kijkbeleving.

Philips heeft deze TV ook van Ambilight voorzien. Met dank aan deze techniek wordt de wand achter de TV in de kleuren van het beeld gekleurd. Dit komt de kijkbeleving alsmaar verder ten goede.

Voor deze flatscreen TV moet je wel relatief diep in de buidel tasten.
2. LG OLED55C16LA

LG OLED55C16LA platte TV

Spreekt een 55 inch platte televisie je aan? Dan kun je voor de variant van Philips kiezen, maar ook voor deze LG OLED55C16LA.

Qua specificaties en eigenschappen lijken deze twee televisies in ieder geval heel veel op elkaar.

Zo valt ook bij deze TV de combinatie van OLED en 4K direct op. Deze combinatie zorgt ervoor dat het beeld haarscherp is, dat de kleuren fraai zijn en dat de donkere kleuren ook fraai weergegeven worden.

Al met al een ware aanrader, ook dankzij de snelle processor en het webOS smart platform.
3. Sony Bravia OLED XR-77A80J

Sony Bravia OLED XR-77A80J flatscreen TV

Heb je in je woonkamer veel ruimte voor een nieuwe TV? En wil je hierbij ook voor een écht grote televisie gaan?

Dan is de Sony Bravia OLED XR-77A80J de beste koop voor je.

Deze flatscreen TV is héél plat en heeft een beeldschermdiagonaal van 77 inch. Dit betekent dat je van een ongekende kijkbeleving geniet.

Sowieso is deze TV een ware aanrader. Dit komt onder meer door het OLED scherm, de snelle processor, het indrukwekkende geluidssysteem en het Google TV smart platform.

Ook heeft deze TV een verversingssnelheid van 100 Hz, waardoor het een prima TV is om op te gamen.
4. Philips 65OLED806

Philips TV 65OLED806 ambilight

De keuze voor een 65 inch TV is een logische keuze. Dit beeldscherm is groot, maar is weer niet al té groot. Dit geldt ook voor het beeldscherm van de Philips 65OLED806.

Deze Philips TV is 65 inch groot en beschikt over de OLED techniek. Met dank aan deze techniek is Philips in staat geweest om deze TV heel dun te maken.

Met deze TV levert Philips weer eens vakwerk af. Het beeld is haarscherp, de Ambilight is een toffe toevoeging en de processor werkt onwijs snel.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat de Philips 65OLED806 één van de beste 65 inch televisies is.
5. Sony OLED KE-65A8P

Sony OLED KE-65A8P TV

Wil je een dunne 65 inch televisie kopen? En spreekt de variant van Philips je niet aan? Dan is de Sony OLED KE-65A8P wellicht de beste koop voor je.

Deze variant is grotendeels te vergelijken met de variant van Philips, maar verschilt op bepaalde punten. Zo heeft deze TV een ander design. Ook is deze TV een stukje goedkoper; het scheelt zo’n 150 euro.

Met deze flatscreen TV ben je van alle gemakken voorzien. Zo ziet de TV er geweldig uit, is het beeld haarscherp en geniet je van een fraai design.

Met dank aan het Acoustic Surface geluidssysteem geniet je tijdens het TV kijken ook nog van het best mogelijke geluid.
Flatscreen TV koopgids – Waar moet ik op letten?

Het uitkiezen van een flatscreen TV is niet gemakkelijk. Je moet veel knopen doorhakken en je moet aandachtig op veel punten letten.

Met déze koopgids maken wij de zoektocht graag makkelijker voor je. We geven je hieronder namelijk enkele handige tips.

Ga goed na wáár je de TV precies wilt hebben

Huiskamer Flatscreen TV

Ten eerste is het belangrijk om goed over de plaatsing van de TV na te denken. Wil je de televisie in je woonkamer hebben? Of wil je ‘m toch een fraai plekje in je mancave geven? Aan jou de keuze.

Als je dit eenmaal weet, kun je ook gericht kijken naar de afmetingen. Wil je per sé een grote TV hebben? Of heb je juist het liefste een iets compactere TV? De keuze is volledig aan jou.

Bijkomende tip: ga goed na waar je de dunne TV precies voor wilt gebruiken. Wil je hier graag op gamen? Ga dan op zoek naar een dunne gaming TV.

Wil je vooral films en series naar de TV streamen? Ga dan op zoek naar een TV met wifi.

Kies altijd voor een OLED TV

Als je een echt dunne TV wilt hebben, moet je voor een OLED TV gaan. Een TV met de OLED techniek kan door de fabrikant erg dun uitgevoerd worden.

Als je voor een ander soort techniek zou gaan, is de TV automatisch een stuk dikker.

Bij een OLED TV geniet je overigens van nog meer voordelen. Zo is het beeld haarscherp, geniet je van natuurgetrouwe kleuren en geniet je van fraaie donkere kleuren.

Het is hierbij wel aan te raden om voor een 4K TV te kiezen.

Durf te investeren

OLED flatscreen TV grootte

Voor een platte TV moet je vrij diep in de buidel tasten. De reden hiervoor is duidelijk: dit heeft onder meer met de OLED techniek te maken.

Deze techniek zorgt ervoor dat de TV erg dun uitgevoerd kan worden, maar is wel vrij complex te noemen. Dát zorgt er dan ook voor dat de gemiddelde prijs van een flatscreen vrij hoog ligt.

Desalniettemin raden wij je aan om hier veel geld aan uit te geven. Je geniet vervolgens niet alleen van het haarscherpe beeld, maar ook van het smalle design.

Een flatscreen TV is wat ons betreft altijd een lust voor het oog.

Let goed op de technische specificaties

Bij een flatscreen TV gaat het niet alleen om de dikte, maar ook om de technische specificaties. Ga goed na wat de resolutie is, over welk smart platform de TV beschikt en wat de verversingssnelheid is.

Wil je de TV vooral gebruiken om op te gamen? Dan is het zeer wenselijk dat de TV een hoge verversingssnelheid heeft. Check tevens wat precies de input lag van de televisie is.

Wat is een flatscreen TV?

Lang niet elke TV is een flatscreen TV. Een flatscreen TV is namelijk een TV die slechts een paar centimeter dik is.

In een ideale wereld is een flatscreen TV zo dun mogelijk, maar wij houden een grens van een paar centimeter aan.

Een ander kenmerk van een flatscreen TV is de gebruikte technologie. In nagenoeg alle gevallen kiest een fabrikant hierbij namelijk voor de OLED techniek.

Dankzij deze techniek geniet je van haarscherp beeld én van het dunne design van de televisie.

Flatscreen televisie vs. beeldbuis

Beeldbuis TV

Je kunt een flatscreen televisie zien als de opvolger van de beeldbuis.

De beeldbuis is een ouderwetse TV met een grote bolling aan de achterzijde. In deze bolling zitten alle technieken en onderdelen verwerkt, waardoor de TV vrij groot is.

Bij een flatscreen televisie is hier juist geen sprake van. Met alle dank aan de OLED techniek kan zo’n TV erg compact uitgevoerd worden.

Dit is handig, maar staat ook nog eens erg fraai. Houd maar eens een flatscreen TV en een beeldbuis naast elkaar. Je ziet dan precies waar wij op doelen!

Wat kost een goede flatscreen TV?

Platte televisie kopen

Voor een goede flatscreen TV moet je relatief veel geld betalen. Dit heeft te maken met de technologieën die hiervoor gebruikt worden, maar ook andere factoren spelen mee.

Het ontwikkelen van een flatscreen TV is vrij prijzig, waardoor je voor zo’n platte TV ook veel geld moet betalen.

Wat je hier precies voor moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk:

  • De beeldschermdiagonaal
  • Het merk
  • De technische specificaties
  • Een eventuele aanbieding

Geef je bij voorkeur zo min mogelijk geld aan een flatscreen TV uit? Houd dan vooral de aanbiedingen goed in de gaten.

Met een korting is de aanschaf van een platte TV mogelijk een stuk interessanter!


Misschien ook interessant:


Categorieën: TV