Beste streamingdienst uit de test – Top 7 van 2024

Last updated by Franziska on

beste streamingsdienst

Hoe vaak kijk jij nog naar de ‘normale’ televisie? Waarschijnlijk niet al te vaak meer. De meeste mensen maken tegenwoordig meer gebruik van een streamingdienst.

Heb je daar ook interesse in? Dan sta je voor een leuke uitdaging; je kunt op dit moment namelijk uit meerdere streamingdiensten kiezen.

Wat de beste streamingdienst van dit moment is? Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Bepaal goed voor jezelf naar wat voor programma’s, series en/of films je zou willen kijken.

Vervolgens kun je onderstaande reviews doornemen. In deze reviews laten wij je namelijk kennismaken met de 7 beste streamingdiensten van dit moment.

De 7 beste streamingdiensten

Een abonnement op een streamingdienst nemen, levert tal van voordelen op. Zo kun je altijd kijken naar je favoriete programma’s, films en series. Je hebt bovendien uit meerdere streamingdiensten de keuze.

Wil je gaan voor één van de film streaming diensten? Of heb je liever een online streamingdienst voor series? Je hebt op dit moment méér dan voldoende keuze.

Dat komt ook doordat er continu nieuwe streamingdiensten op de markt verschijnen. Dit maakt het beantwoorden van de vraag ‘welke streamingdienst?’ echter niet makkelijker.

Gelukkig zijn wij alvast op zoek naar de beste streamingdienst gegaan. Onze top 7 delen we graag hieronder met je.

1. Netflix

In onze ogen is Netflix de beste streamingdienst van Nederland. Dit was één van de eerste streamingdiensten in Nederland en is tot op heden de grootste gebleven.

Dit komt onder meer door het diverse en exclusieve aanbod van onder meer films. Netflix heeft haar eigen productiebedrijf in het leven geroepen, waardoor men tegenwoordig ook eigen films en series produceert.

Het aanbod op Netflix biedt voor iedereen wel iets interessant. Dit komt door de diversiteit binnen het aanbod, maar ook door de wereldwijde dekking.

Het is niet voor niets één van de grootste Amerikaanse streamingdiensten van dit moment. Ondanks dat men met veel concurrentie te maken heeft, staat Netflix voor ons nog steeds op nummer 1.
2. Disney+

Ben je op zoek naar het beste Netflix alternatief? Dan sluit Disney+ mogelijk perfect op je wensen aan. Je zou wellicht denken dat je met deze dienst alleen naar tekenfilms kunt kijken, maar niks is minder waar.

Disney+ biedt namelijk ook films en programma’s van andere studio’s aan.

Hoe dit komt? Dit komt doordat Disney ook eigenaar van onder meer Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic en 20th Centruy Fox is. De films van deze studio’s zijn (exclusief) op Disney+ te bekijken.

Disney+ is nog niet zo lang in ons land actief als Netflix, maar heeft desondanks al veel Nederlandse klanten.
3. HBO Max

Ben je op zoek naar het beste film platform? Dan kies je het beste voor één van 2 bovenstaande film platforms. Ben je vooral op zoek naar een platform met daarop veel series? Dan zit je bij HBO Max goed.

Bij deze streamingdienst kun je uit veel series kiezen, waarvan de kwaliteit indrukwekkend is.

The Sopranos, The Wire en Game of Thrones zijn enkele bekende namen. Deze series bekijk je gemakkelijk online via HBO Max.

Het blijft bij deze streamingsdienst echter niet bij alleen maar series. Je kunt namelijk ook films van Warner Bros bij HBO Max kijken.
4. Videoland

Gaat je voorkeur vooral uit naar Nederlandstalige series? Of wil je de verschillende reality programma’s kunnen bekijken? In beide gevallen zit je bij Videoland goed.

Dit is één van de beste TV streaming diensten van ons land, mede door het unieke en diverse aanbod. Veel series zijn exclusief bij Videoland te bekijken.

Het blijft bij Videoland echter niet alleen bij Nederlandse producties. Je kunt ook uit honderden films en series uit het buitenland kiezen. Het aanbod van Videoland is hoe dan ook interessant en uitgebreid.

Dit komt overigens ook doordat Videoband onderdeel is van RTL. De exclusieve RTL content kijk je alleen via Videoland.
5. Amazon Prime Video

Ga je streamingdiensten vergelijken? Dan is het ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Als je voor de goedkoopste streamingsdienst wilt gaan, zit je bij Amazon Prime Video goed.

Deze partij wil veel nieuwe klanten aantrekken. Dat probeert men door een lage prijs per maand te rekenen.

Feit is dat je bij Amazon Prime Video uit veel exclusieve films en series kunt kiezen. Ondanks dat Amazon Prime zo goedkoop is, kun je onder meer alle James Bond films en The Grand Tour via deze streamingdienst bekijken.

Het aanbod wordt in de komende jaren alleen maar uitgebreider, aangezien Amazon Prime flink aan de weg timmert.
6. Viaplay

Ben je op zoek naar live streaming diensten die zich op sport richten? Dan kun je niet om Viaplay heen. Bij deze streaming dienst kijk je onder meer naar de Formule 1. Of ben je een groot voetballiefhebber?

Bij Viaplay geniet je van meerdere buitenlandse competities, waaronder de Premier League en de Bundesliga.

De ontwikkelingen bij Viaplay staan bovendien niet stil. Deze streamingsdienst brengt momenteel ook eigen documentaires en series uit. Dit komt de diversiteit van het aanbod van Viaplay alleen maar ten goede.

Check overigens even goed aanbiedingen van je TV provider. Mogelijk kun je je nu voordelig op Viaplay abonneren.
7. SkyShowtime

Een relatief nieuwe toevoeging aan het Nederlandse aanbod van streamingdiensten is SkyShowtime. Aangezien het immense bedrijf Sky achter deze streamingdienst zit, zijn de verwachting hooggespannen.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat SkyShowtime snel één van de grootste streamingsdiensten van Nederland is.

Tal van films kun je nu al op SkyShowtime bekijken. Hierbij kun je denken aan Mission Impossible, Jurassic Park en Jaws. Dit zijn niet de minste films!

Houd het aanbod van SkyShowtime goed in de gaten; dit aanbod gaat naar onze verwachting alleen maar interessanter worden. Bovendien is het bij SkyShowtime mogelijk om op drie apparaten tegelijkertijd te kijken.
Waarom een abonnement op een streamingdienst nemen?

Kun je leven zonder een abonnement op een streamingdienst? Ja, zeker. Is je leven leuker met een abonnement op een streamingdienst? Ja, 100% zeker.

Door een abonnement op één of meerdere streamingsdiensten te nemen, geniet je van meerdere voordelen:

 • Indrukwekkend aanbod van films, series en programma’s. Dankzij de streamingdiensten heb je de keuze uit een indrukwekkend aanbod van films, series en programma’s. Je kunt uit veel Nederlandse films en series kiezen, maar ook uit veel internationale titels.
 • Niet aan tijd gebonden. De films en series van een streamingdienst kun je op elk gewenst moment bekijken. Je bent niet langer aan een tijd gebonden, terwijl dit bij live televisie wel het geval is. Een streamingdienst pas dan ook volledig in deze huidige maatschappij.
 • Je kunt veelal een abonnement delen. Bij de meeste streamingsdiensten is het mogelijk om een abonnement te delen. Je kunt bijvoorbeeld het abonnement met huisgenoten of broers/zussen delen, waardoor je kosten per maand een stuk lager uitvallen. Dit maakt het des te interessanter om een abonnement op een streamingdienst te nemen.
 • Je hebt weinig nodig voor een streamingdienst. Een ander voordeel is terug te vinden in de infrastructuur van een streamingdienst. Om van de vele films, series en programma’s te genieten, hoef je alleen maar een device te hebben. Dit kan bijvoorbeeld je televisie zijn, maar ook je smartphone of tablet. Verder heb je alleen een internetverbinding nodig. Wil je in het vliegtuig naar een film of serie kijken? Dan download je vooraf alvast de film of de serie. Nadat je dat gedaan hebt, kun je ook zonder internetverbinding de film of serie bekijken.
 • Onwijs makkelijk in gebruik. Eén van de grootste voordelen is het gebruiksgemak van een streamingdienst. Zelfs als je nog nooit gebruik van zo’n dienst gemaakt hebt, spreekt alles direct voor zich. Het is niet voor niets dat jongere kinderen maar al te snel/goed begrijpen hoe een streamingsdienst precies werkt.
 • Geen last van advertenties of reclames. Neem je een abonnement op een streamingdienst? Dan heb je geen last van advertenties of reclames. Dit is een groot voordeel ten opzichte van live TV kijken. Zeker als je op een commerciële zender een programma bekijkt, moet je naar de nodige reclames kijken. Daar is bij een streamingdienst gelukkig geen sprake van.
 • Het biedt veel plezier. Neem je een abonnement op een streamingdienst? Dan voorzie je jezelf van veel plezier. Een dergelijke dienst biedt gewoonweg heel veel plezier. Daarbij maakt het overigens niet uit voor welke streamingdienst je kiest. Alle bovenstaande streamingdiensten hebben het nodige te bieden.

Wat zijn de nadelen van een streamingdienst?

Is het direct aan te raden om voor de beste film streaming dienst te kiezen? Of om direct voor de beste serie streaming dienst te kiezen? Nou, dat is niet zozeer het geval.

Je moet bij de streamingsdiensten namelijk ook met een paar nadelen rekening houden:

 • Je kunt last van keuzestress krijgen. Ga je de streamingdiensten vergelijken? Dan merk je al snel op dat elke streamingdienst iets interessants te bieden heeft. Je kunt hierdoor last van keuzestress krijgen.
 • De kosten kunnen fors oplopen. Heb je last van de keuzestress? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om maar meerdere abonnementen af te sluiten. Klinkt interessant, maar de kosten kunnen hierbij fors oplopen. Als je per streamingdienst een tientje per maand betaalt, lopen de maandelijkse kosten al fors op. Houd daar goed rekening mee.
 • Je kunt verslaafd raken. Een verslaving voor films, series en programma’s ligt uiteraard ook op de loer. Zorg voor voldoende afleiding in je leven, zodat je niet alleen maar aan je beeldscherm gekluisterd zit.
 • Je betaalt ook als je er geen gebruik van maakt. Heb je een druk leven en daardoor weinig tijd voor de streamingdiensten? Je abonnement loopt dan gewoon door. In dat geval betaal je dus voor iets dat je weinig tot niet gebruikt. Dat is een belangrijk nadeel van zo’n abonnementsvorm.

Hoe kies je de beste streamingdienst uit?

Heb je oren naar het afsluiten van een abonnement voor een streamingdienst? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken.

Zoals we in dit artikel duidelijk aangegeven hebben, kun je immers uit de nodige streamingdiensten kiezen.

Hoe vind je nou de beste streamingsdienst? Dat doe je, wat ons betreft, door goed op onderstaande punten te letten.

Het aanbod

Wat wil je precies bekijken? Dat is de eerste vraag waar je goed naar moet kijken. Hierbij kun je op meerdere categorieën binnen het aanbod letten.

Wil je bijvoorbeeld alleen maar films kijken? Dan kies je voor de beste films streaming dienst. Een goed voorbeeld hiervan is Netflix; bij deze streamingdienst vind je een divers aanbod van wereldwijde films.

Wil je alleen maar naar series kijken? Dan kies je voor de beste series streaming dienst. Meerdere van bovengenoemde streamingdiensten brengen hun eigen series uit, waardoor je uit meer dan voldoende TV streaming diensten kunt kiezen.

Met andere woorden: bepaal goed of je voorkeur naar films of series uitgaat. Wil je van beide kunnen genieten? Dan kun je hiervoor uiteraard ook bij meerdere streamingdiensten terecht.

Leeftijd van de gebruikers

Wij raden je aan om goed naar de leeftijd van de gebruikers te kijken. Niet alle streamingdiensten zijn namelijk voor jongere kinderen geschikt.

Voor kinderen kies je het beste voor één van deze streamingdiensten:

 • Disney+
 • Videoland
 • Pathé Thuis
 • HBO Max
 • Netflix
 • Viaplay

Houd altijd wel je kind altijd goed in de gaten. Het is niet wenselijk dat je jonge kind naar allerlei vecht- of actiefilms kijkt. Deze staan natuurlijk ook op de streamingdiensten.

Bij een aantal van deze streamingdiensten kun je ook een ‘kidsprofiel’ instellen.

Nederlands of internationaal

Welke streamingsdienst kiezen? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je ook een keuze tussen een Nederlandse- of internationale dienst maken:

 • Nederlands: Videoland is het beste voorbeeld van een Nederlandse streamingdienst. Deze streamingdienst is onderdeel van RTL en richt zich hierdoor hoofdzakelijk op Nederlandse films, series en programma’s. Veel van deze series en programma’s zijn exclusief bij Videoland te bekijken.
 • Internationaal: als je voor een internationale streamingdienst wilt gaan, heb je meer dan voldoende keuze. Het is hierbij wel zaak om even goed naar je locatie te kijken. Als je in Amerika op vakantie bent, heb je bijvoorbeeld een ander aanbod van films en series dan als je gewoon thuis bent.

Kijkmogelijkheden

Je moet bij een streamingdienst ook goed naar de kijkmogelijkheden kijken.

Let hierbij op onder meer de volgende zaken:

 • Mogelijkheid tot downloaden. Is het mogelijk om bijvoorbeeld een aflevering of een film op je device te downloaden? Dit is erg wenselijk als je bijvoorbeeld een (lange) vlucht voor de boeg hebt. Aangezien je in het vliegtuig geen wifi hebt, is dit de enige mogelijkheid om in de lucht van de streamingdienst gebruik te kunnen maken.
 • Hoeveel apparaten tegelijkertijd? Je moet ook goed kijken naar de mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijkertijd te kijken. Bij meerdere streamingsdiensten is dit mogelijk, maar check dit per streamingdienst even goed. Dit is vooral van belang als je met meerdere huisgenoten of gezinsleden gebruik van een streamingdienst maakt.

Soort abonnement

Voor een streamingdienst moet je uiteraard betalen. Niet alleen het maandbedrag is van belang, maar ook het soort abonnement.

Bij sommige streamingsdiensten worden de abonnementskosten over een heel jaar afgeschreven. Dit betekent dat je je abonnement waarschijnlijk niet maandelijks op kunt zeggen.

Wil je dit wel doen? Dan moet je kiezen voor een streamingdienst waarbij het maandtarief elke maand afgeschreven wordt.

Bij sommige diensten kun je ook nog kiezen. Indien je voor een jaarlijkse afschrijving kiest, krijg je vaak een kleine korting. Maar, je bent in dat geval wel minder flexibel. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Tarief per maand

Het tarief per maand is één van de belangrijkste aandachtspunten. Zeker als je op meerdere streamingsdiensten een abonnement hebt genomen, betaal je het nodige geld. Zorg er daarom voor dat je kritisch naar elke streamingdienst kijkt.

Wij raden je aan om echt kritisch te zijn. Kijk kritisch naar het tarief per maand, maar ook naar het aanbod. Sluit het tarief per maand aan op het aanbod?

Of vind je dat dit niet in verhouding met elkaar is? Als dat tweede het geval is, kun je beter voor een andere streamingdienst kiezen.

Tevens raden wij je aan om op een aanbieding te wachten. Met name de nieuwere streamingsdiensten komen regelmatig met een leuke aanbieding op de proppen.

Als je per maand een paar euro zou kunnen besparen, zou dit jaarlijks een mooie totale besparing zijn.

Streamingdienst gebruiken: De beste tips op een rijtje

Wil je een abonnement op één of meerdere streamingsdiensten afsluiten? Je hebt groot gelijk. Zo’n streamingdienst levert veel plezier op en kost waarschijnlijk rond de 10 euro per maand.

Als je van een streamingsdienst gebruik maakt, volg je het beste deze tips op:

 • Maak gebruik van de kijklijst. Het is mogelijk om een kijklijst bij de meeste streamingsdiensten te maken. Dit is een lijst waarin je interessante films, series en/of programma’s kunt zetten. Deze kun je op een later tijdstip op je eigen tempo bekijken.
 • Zeg streamingsdiensten op die je niet meer gebruikt. Heb je een abonnement op meerdere streamingsdiensten? Dan is het aan te raden om het abonnement op te zeggen voor streamingsdiensten die je niet meer gebruikt. Het is zonde om je geld daaraan uit te geven.
 • Houd je kijkgedrag in balans. Het is niet gezond om de gehele dag naar een beeldscherm te kijken. Zorg er daarom voor dat je maximaal een paar uurtjes per dag van een streamingdienst gebruik maakt. Zorg verder voor voldoende afleiding en kom ook regelmatig in beweging. Op het moment dat je dan op de bank naar een streamingdienst kijk, is het dubbel genieten.


Misschien ook interessant:


Categorieën: TV