Ziggo Internet Only: Kosten, Mogelijkheden & Review

Last updated by Kaz on

ziggo internet only

Met een internet only abonnement geniet je van de nodige voordelen. Zo weet je de kosten laag te houden en heb je de keuze uit meerdere internetsnelheden.

Dat is althans het geval als je naar een Ziggo alleen internet abonnement kijkt. In dit artikel vertellen wij je graag alles over het aanbod van Ziggo Internet Only abonnementen.

Wat is een Ziggo Internet Only abonnement?

ziggo-actie

Vrij veel huishoudens hebben voor een alles-in-1 pakket of een internet & tv pakket gekozen. Dat is goed voor te stellen, maar alleen als je daadwerkelijk naar de tv kijkt.

Kijk je geen televisie? Dan is een abonnement alleen internet van Ziggo aan te raden.

Want ja, dat is een Ziggo Internet Only abonnement. Met dit abonnement regel je alleen internet voor thuis, maar dus geen televisie en/of vast bellen.

Je kunt het hierdoor als één van de meest basic abonnementen zien. Maar, het abonnement sluit wel op de wensen van meer en meer mensen aan.

Bekijk direct de Ziggo Only Internet deals >>

Welke mogelijkheden heb je bij een Ziggo abonnement met alleen internet?

Heb je mogelijke interesse in een Ziggo abonnement alleen internet? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen:

 • Start: dit is een abonnement met een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 20 Mbit/s. Voor dit abonnement betaal je een maandbedrag van 43 euro.
 • Complete: Dit is een abonnement een downloadsnelheid van 350 Mbit/s en een uploadsnelheid van 35 Mbit/s. Voor dit abonnement betaal je een maandbedrag van 53 euro.
 • Giga: dit is een abonnement met een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s en een uploadsnelheid van 50 Mbit/s. Voor dit abonnement betaal je een maandbedrag van 62 euro.

Let wel op: deze bedragen zijn op basis van glasvezel internet. Als er bij jou in de buurt nog geen glasvezelnetwerk aangelegd is, kun je niet voor bovengenoemde abonnementen kiezen.

Bovendien zijn dit de bedragen zonder extra voordeel. Daar komen we verderop in dit artikel graag op terug.

Wat zijn de kosten voor Ziggo Internet Only?

ziggo-aanbiedingen

Hierboven heb je de maandelijkse bedragen al zien staan. Het blijft echter niet alleen bij die bedragen.

Sluit je een Start of Complete abonnement af? Dan krijg je de eerste 3 maanden 50% korting bij Ziggo. Sluit je een Giga abonnement af? Dan krijg je de eerste 6 maanden 50% korting bij Ziggo.

Daarnaast moet je mogelijk rekening houden met eenmalige kosten. Normaal gesproken betaal je hier 19,95 euro voor, maar dat is geen zekerheidje. Ziggo rekent vaak geen eenmalige kosten; dit kun je als een extra korting zien.

Ook moet je goed kijken naar eventueel combivoordeel. Heb je op dit moment al een abonnement bij Vodafone?

Dan geniet je van de volgende voordelen:

 • Je krijgt tot 7,50 euro korting per maand voor iedereen thuis met een Vodafone abonnement
 • Je krijgt een upgrade naar het Safe Online XL beveiligingspakket
 • Iedereen bij je thuis krijgt dubbele data van Vodafone

Het is dus uiterst interessant om van dit combivoordeel te profiteren.

Wat zijn de voordelen van Ziggo Internet Only?

ziggo-aanbieding-bestaande-klanten

Is het aan te raden om voor een Ziggo Internet Only abonnement te kiezen? Dat hangt volledig van je situatie en wensen af.

Je bent hoe dan ook met zo’n abonnement van meerdere voordelen verzekerd:

 • Relatief lage maandprijs. Doordat je alleen een internet abonnement afsluit, geniet je van een relatief lage maandprijs. Dat is zeker het geval als je van een interessante Ziggo aanbieding kunt profiteren.
 • Je gebruikt alleen waar je voor betaalt. Sluit je een alles-in-1 pakket af? Dan is het goed mogelijk dat je eigenlijk weinig tot niet naar de televisie kijkt. Uiteraard zonde, aangezien je in dat geval voor iets betaalt waar je helemaal geen gebruik van maakt. Hier is bij een Ziggo Internet Only abonnement geen sprake van.
 • Keuze uit meerdere pakketten. Het is ook ideaal dat je bij Ziggo uit meerdere pakketten kunt kiezen. Ga goed na op welke manier je van internet gebruik wilt maken. Als je dat weet, kun je ook bepalen wat de juiste internetsnelheid voor jou is.
 • Voldoende mogelijkheden om alsnog TV te kijken. Wil je zo af en toe toch nog televisie kijken? Dan heb je hier gelukkig meerdere online mogelijkheden voor. Uiteraard kun je ook nog van de streamingsdiensten gebruik maken.

Verder geniet je van de normale voordelen van Ziggo. Dit betekent onder meer dat je van stabiel, snel en veilig internet verzekerd bent. Doordat je de beschikking over SmartWifi krijgt, geniet je overal in je woning van de gewenste internetsnelheid.

Wat zijn de nadelen van Ziggo Internet Only?

Is Ziggo Internet Only dan voor elk huishouden de beste keuze? Nee, dat is niet het geval. Je moet namelijk met de volgende nadelen rekening houden:

 • Je kunt niet alle televisie zenders bekijken. Dankzij de online mogelijkheden kun je naar meerdere TV zenders kijken, maar dus niet naar alle televisie zenders. Als je dit wel wilt doen, is een Ziggo abonnement van TV én internet de betere keuze.
 • Niet altijd voordeliger. Het is goed om te weten dat een Ziggo Internet Only abonnement niet altijd voordeliger is. Biedt Ziggo een interessante korting op haar alles-in-1 pakket aan? Dan kan dit pakket zomaar goedkoper zijn dan een Internet Only abonnement. Ons advies is daarom om altijd een goede vergelijking voor jezelf te maken.

Installatie

Sluit je een Ziggo Internet Only abonnement af? Dan heb je naar de installatie weinig omkijken. Bij aanschaf krijg je namelijk alles geleverd wat je nodig hebt voor de installatie. Inclusief een modem en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Kom je er met deze gebruiksaanwijzing alsnog niet uit? Geen nood aan de man. Ziggo helpt je dan graag verder via de chat of telefoon. Ook is het mogelijk om een monteur van Ziggo voor de installatie bij je langs te laten komen.

Bieden andere providers ook een internet only abonnement aan?

Ja, ook bij andere providers kun je een abonnement met alleen internet afsluiten. Het beste voorbeeld hiervan is toch wel KPN.

Bij KPN heb je de keuze uit meerdere internet only abonnementen, waarbij het ook nog mogelijk is om zo’n pakket als ondernemer af te sluiten.

Ook bij KPN heb je de keuze uit meerdere pakketten:

 • Snel: 100 Mbit/s download- en uploadsnelheid
 • Supersnel: 200 Mbit/s download- en uploadsnelheid
 • Ultrasnel: 1000 Mbit/s download- en uploadsnelheid

Wat opvalt, is dat de tarieven bij KPN lager liggen. Dit komt door de basisprijs, maar ook door de korting die je bij KPN ontvangt. Overigens is het bij KPN ook nog mogelijk om uit meerdere looptijden te kiezen.

Zo kun je voor een looptijd van 1 jaar gaan, maar ook voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Tevens geniet je dankzij KPN Hussel mogelijk van nóg meer voordelen.

Een andere optie die je hebt, is om bij T-Mobile een abonnement met alleen internet af te sluiten. Ook bij deze mobiele provider ben je goedkoper uit dan bij Ziggo. Dit komt onder meer doordat je bij T-Mobile van interessante aanbiedingen kunt profiteren.

Welke mogelijkheden je bij T-Mobile hebt, is afhankelijk van je adres. Dit is ook bij KPN en Ziggo het geval.

In jouw wijk ligt mogelijk nog geen glasvezelkabel, waardoor je geen glasvezel internet abonnement af kunt sluiten. Voer daarom altijd eerst een postcodecheck uit.

Vervolgens kan je zien of er een eventuele KPN glasvezel aanbieding beschikbaar is.

Is een Ziggo abonnement met alleen internet aan te raden?

Ja, een Ziggo abonnement met alleen internet is zeker aan te raden. Je betaalt niet de hoofdprijs, terwijl je wel van razendsnel internet verzekerd. Bovendien heb je de keuze uit meerdere pakketten en ben je van een uitmuntende service verzekerd.

Wij zeggen hiermee niet direct dat Ziggo de beste aanbieder van een abonnement met alleen internet is. Wij raden je ook aan om goed naar het aanbod van zowel KPN als T-Mobile te kijken.


Categorieën: Computer