Kennis.shop Review & Vergelijking met Plug&Pay

Last updated by Kaz on

kennis shop beoordeling

Verkoop je online producten? Dan bevind je je in een ideale situatie.

Je kunt hier immers veel geld voor vragen en een passief inkomen opbouwen. Om dat mogelijk te maken, heb je wel een goede betaalpagina nodig.

Voor het ontwerpen van zo’n betaalpagina kun je tegenwoordig gebruik van Kennis.shop maken. In deze Kennis.shop review vertellen wij je graag alles over deze relatief nieuwe software.

Wat is Kennis.shop precies?

Kennis.shop is een tool waarmee je zelf een betaalpagina ontwikkeld.

Met deze tool stel je de betaalpagina volledig naar wens samen, volledig in je eigen huisstijl. Nadat je ‘m volledig naar wens samengesteld hebt, zet je ‘m direct online.

Hierbij heb je ook nog eens de keuze uit maar liefst 20 betaalmethodes. Je selecteert zelf welke betaalmethodes je wel en niet aan wilt bieden.

Ook is het nog mogelijk om opties toe te voegen, zoals abonnementen of betalingen in meerdere termijnen.

De betaalpagina die je met Kennis.shop ontwikkelt, is volledig responsive. Dit betekent dat de pagina op elk apparaat goed weergegeven wordt. Ongeacht of je klant nou van een laptop, smartphone of tablet gebruik maakt.

Voor wie is Kennis.shop geschikt?

Kennis.shop heeft een duidelijke focus: het team van deze tool richt zich op ondernemers die geld verdienen met hun kennis.

Oftewel: op ondernemers die digitale producten verkopen, zoals een cursus. Denk bijvoorbeeld aan een affiliate marketing cursus.

Volgens Kennis.shop is de tool geschikt voor de verkoop van verschillende digitale producten:

  • E-books. Als je een e-book wilt verkopen, doe je dit met Kennis.shop. Voor je e-book maak je makkelijk een betaalpagina uit, waarna deze betaalpagina bijdraagt aan de verkopen van je digitale boek.
  • Cursussen. Verkoop je online cursussen? Ook dan kun je prima gebruik maken van Kennis.shop. Met deze tool kun je ook de toegang tot de cursus volledig automatiseren. Dit doe je overigens niet op je eigen domein, maar op een hosting van Kennis.shop.
  • Trainingen. Ongeacht in wat voor formaat je je trainingen verkoopt, kun je ook hier de tool van Kennis.shop voor gebruiken. Ook bij de online trainingen draagt deze tool bij wat betreft verkoopaantallen.
  • Coaching. Verkoop je coaching uren aan je klanten? Zelfs dan kun je gebruik maken van Kennis.shop. Het is volgens de ontwikkelaars ook mogelijk om je coaching te combineren met bijvoorbeeld een e-book. Op die manier vergroot je je omzet des te meer.

Kennis.shop geeft aan dat de tool ook voor andere producten en diensten geschikt is. Het belangrijkste is dat het om een online product gaat. En dat je graag je hoeveelheid orders aanzienlijk wilt zien groeien.


Wie heeft Kennis.shop ontwikkeld?

De tool van Kennis.shop is ontwikkeld door Parsifal Tritsch en Kars Hamstra. Deze twee jonge ondernemers houden zich al sinds 2013 en 2016 bezig met online ondernemen.

Dit heeft hen veel gebracht, maar toch liepen ze beide tegen dezelfde problemen aan.

Dat deed hen besluiten om samen met elkaar te gaan werken. Om samen met een geheel nieuwe tool te komen, waarmee elke digitale ondernemer makkelijk een geoptimaliseerde betaalpagina kan ontwikkelen.

Zo geschiedde. Deze twee heren staan nu nog steeds aan het roer van het softwarebedrijf Kennis.shop.

Wat maakt Kennis.shop zo bijzonder?

In de afgelopen periode hebben veel ondernemers de overgestapt gemaakt. De overstap van Plug & Pay naar Kennis.shop. Lange tijd was Plug & Pay de beste tool om een betaalpagina mee te ontwikkelen, maar daar is nu geen sprake meer van.

Veel digitale ondernemers geven namelijk inmiddels de voorkeur aan Kennis.shop.

Op zich een logische keuze. Deze tool weet zich namelijk op meerdere gebieden te onderscheiden, waarover we je hieronder graag meer vertellen.

Onwijs simpel in gebruik

Een betaalpagina ontwikkelen. De link met een klant delen. En zonder enige vorm van technische kennis verkopen. Dat is mogelijk met Kennis.shop. Dit stappenplan hoef je alleen maar te volgen om gebruik te maken van deze tool.

Concreet houdt dit in dat deze tool onwijs simpel in gebruik is. Ook betekent dit dat je geen eigen website of domeinnaam nodig hebt. Het enige dat je nodig hebt, is de link die je met je klant moet delen.

Deze link is bijvoorbeeld kennis.shop/pay/jouw-product. Dit laat direct zien dat de betaalpagina zich niet op jouw website bevindt, maar gehost wordt door Kennis.shop. Een vrij unieke werking, waarmee Kennis.shop zich absoluut onderscheidt van Plug & Pay.

Veel mogelijkheden

Bij Kennis.shop geniet je ook nog eens van veel mogelijkheden.

Dit heeft op meerdere zaken betrekking:

  • Veel mogelijkheden qua producten. Zoals we in deze Kennis.shop review al besproken hebben, kun je veel soorten producten met deze tool verkopen. Ongeacht wat voor digitale ondernemer je bent, kun je deze tool gebruikmaken.
  • Veel upsell mogelijkheden. Als ondernemer wil je uiteraard zoveel mogelijk orders scoren. De totale orderwaarde is echter ook van belang. Het is gelukkig bij Kennis.shop mogelijk om aan de totale orderwaarde te maken. Je kunt namelijk van meerdere upsell mogelijkheden gebruik maken, waaronder het toevoegen van kassakoopjes.
  • Veel koppelingsmogelijkheden. Het is ook nog mogelijk om de tool van Kennis.shop aan je softwaresystemen te koppelen. Zo kun je het aan Zapier, Mailchimp, boekhoudprogramma’s en andere softwaresystemen koppelen.

Bijkomend voordeel: Kennis.shop werkt ook nog in combinatie met verschillende websitesystemen. Zo kun je Kennis.shop ook koppelen aan Leadpages en WordPress. Dit betekent dat je de betaalpagina eventueel ook zelf zou kunnen hosten.

Automatiseringsmogelijkheden

Het is met Kennis.shop mogelijk om meerdere processen te automatiseren. Dit komt onder andere doordat je deze tool dus aan andere softwaresystemen kunt koppelen. Wat je ook kunt automatiseren, is een stroom van nieuwe orders.

Je kunt namelijk met Kennis.shop ook samen gaan werken met affiliates. De mensen die jouw online product aanbieden, krijgen met Kennis.shop hun eigen dashboard. In dit dashboard vinden ze onder meer marketingmateriaal en de gedraaide omzet.

Zodra jij je affiliates aan de slag zet, hoef je in principe niks meer te doen voor nieuwe orders.

Wat zijn de nadelen van Kennis.shop?

Op meerdere vlakken onderscheidt Kennis.shop zich van onder meer Plug & Pay. Dit is het geval op het gebied van functies, maar ook op andere gebieden. Tegelijkertijd is het ook een feit dat Plug & Pay op sommige gebieden net iets beter scoort.

Bij Kennis.shop moet je met onder meer deze nadelen rekening houden;

  • Kosten per transactie. Het is goed om te weten dat je kosten per transactie moet betalen. De heren van Kennis.shop geven aan dat je 0,17 euro per transactie moet betalen.
  • Bijkomende kosten. Je moet bij Kennis.shop ook nog met bijkomende kosten rekening houden. Denk hierbij aan transactiekosten voor specifieke betaalmethode en een eenmalige betaling voor het Lifetime All-in lidmaatschap. Voor dat lidmaatschap betaal je maar liefst 699 euro.

Wat kost Kennis.shop?

Bij Kennis.shop moet je al met al met meerdere kosten rekening houden. Ten eerste moet je een lidmaatschap van 699 euro betalen. Vervolgens betaal je €0,17 euro per transactie.

Daarbij betaal je ook nog transactiekosten, bijvoorbeeld voor een iDeal betaling een bedrag van €0,29. Tot slot rekent Kennis.shop ook nog een percentage van 0,5% over internationale betalingen.

Kennis.shop of Plug & Pay: wat is de beste keuze?

Wat de beste keuze is, hangt volledig van je wensen af. Feit is dat beide systemen eigenlijk hetzelfde aanbieden, maar dit op een compleet andere manier doen.

Denk daarom goed na over de zaken waar je waarde aan hecht. Op basis daarvan maak je de juiste vergelijking tussen Kennis.shop en Plug & Pay.


Categorieën: Computer