Goedkope TV kopen? Ontdek de goedkoopste smart TV’s
De manier waarop we naar televisie kijken, is flink veranderd. Weinig mensen blijven nog thuis om een programma live te bekijken.
Logisch ook, aangezien je met een smart TV alle programma’s, films en series op de gewenste momenten kunt kijken. Maar, in veel gevallen moet je voor zo’n smart TV wel veel geld betalen.
Gelukkig geldt dit niet voor alle smart TV’s. Er bestaan namelijk ook goedkopere smart TV’s die je kunt kopen.
Maar, wat is nou een goede goedkope televisie? En wat is de beste goedkope TV die je kunt kopen? Op deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.
- Dit zijn de beste goedkope TV’s
- Welke merken verkopen goedkope televisies?
- Tips voor de aanschaf van een goedkope televisie
- Wat is het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV?
- Is goedkoop altijd duurkoop?
- Is een goede tweedehands TV kopen verstandig?
- Wat is de allergoedkoopste TV?
- Vind de beste TV aanbiedingen
Dit zijn de beste goedkope TV’s
Geef je bij voorkeur niet al te veel geld aan je nieuwe TV uit? Dan kies je het beste voor één van onderstaande TV’s.
Als je geen al te groot budget hebt, zijn dit gewoonweg de beste TV’s waar je voor kunt kiezen. Neem onze korte reviews door en schaf direct de beste goedkope TV aan.
1. Toshiba 24WA3B63
De Toshiba 24WA3B63 is wat ons betreft één van de beste goedkope TV’s.
Deze televisie kost ongeveer 220 euro, is 24 inch groot en beschikt over het Android Smart platform. Met dank aan dit platform stream je onder meer Netflix en YouTube op deze TV.
Daarbij is het ook nog mogelijk om 3 apparaten op deze goedkope TV aan te sluiten. Zo kun je je soundbar, gameconsole én nog een apparaat op de TV aansluiten.
Doordat dit een 24 inch TV is, neemt de TV uiteraard niet al te veel ruimte in. Houd wel rekening met de beperkte beeldkwaliteit; dit is HD Ready in plaats van bijvoorbeeld 4K of Full HD.
2. CHiQ L32G5W
Wil je maximaal 150 euro aan je nieuwe TV uitgeven? Dan is de CHiQ L32G5W een geweldige optie voor je.
Voor deze 32 inch televisie betaal je namelijk slechts 149,99 euro. Ten opzichte van bovenstaande TV is deze TV bovendien een stuk groter; 32 inch om 24 inch.
Qua samenstelling en mogelijkheden is deze TV wel iets minder. Zo is dit géén smart TV: je kunt hierdoor bijvoorbeeld niet Netflix streamen.
De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met de beeldkwaliteit van de hierboven besproken TV: HD Ready.
3. Nikkei NH3215
Voor slechts 130 euro ben je de trotse eigenaar van de Nikkei NH3215.
Deze TV beschikt over meerdere HDMI poorten, levert HD Ready beeldkwaliteit af en is 32 inch groot. Dit betekent dus dat óók deze TV een slag groter is dan de eerder besproken Toshiba goedkope TV.
Deze TV vertoont verder opvallend veel gelijkenissen met de ChiQ TV. Zo is dit ook geen smart TV, is de beeldkwaliteit HD Ready en ziet de TV er strak uit.
Voor een bedrag van slechts 130 euro kun je niet de mist in gaan met deze Nikkei goedkope TV.
Salora 24LED1500
Het merk Salora is één van de bekendste merken in de wereld van goedkope TV’s. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij een TV van dit merk in deze top 5 opnemen.
De Salora 24LED1500 is naar onze mening een prima goedkope TV met een beeldschermdiagonaal van 24 inch.
Doordat deze TV vrij klein is, werk je ‘m makkelijk in je interieur weg. Je kunt deze televisie echter ook prima in bijvoorbeeld een camper of caravan gebruiken.
Houd er wel rekening mee dat dit géén smart TV is. En dat deze TV eveneens HD Ready beeldkwaliteit levert.
Dit is niet het beste van het beste, maar daar is het prijskaartje dan ook naar. Voor deze TV betaal je 150 euro.
HKC 32F1D-EU
Deze top 5 sluiten we in stijl af met de HKC 32F1D-EU. Deze goedkope TV kost slechts 139,99 euro, biedt veel mogelijkheden en is ook nog eens van een prima kwaliteit.
Daarbovenop komt dat deze televisie een strak design heeft. Dit is te danken aan de zwarte rand om het scherm en de twee voetjes.
Bij deze goedkope TV moet je met dezelfde nadelen rekening houden. De beeldkwaliteit is slechts HD Ready en dit betreft geen smart TV.
Dit zijn echter ook zaken die je op zich niet bij een dergelijke goedkope TV kunt/mag verwachten.
Welke merken verkopen goedkope televisies?
In het huidige aanbod van goedkope televisies kom je veelal dezelfde merken tegen. Een prima voorbeeld hiervan is Salora.
Dit merk biedt eigenlijk alleen maar goedkope TV’s aan. Deze TV’s zijn van een prima kwaliteit, maar zijn in veel gevallen niet al te groot.
Door het bij een maximaal beeldschermdiagonaal van 32 inch te houden, worden de prijzen door Salora laag gehouden.
Een ander merk dat goedkope TV’s levert, is ChiQ. Qua naam is dit niet het bekendste merk, maar dit merk levert kwaliteit.
Daarnaast valt bij dit merk direct de prijsstelling op; voor de meeste televisies betaal je maximaal 200 euro.
Kun je ook een TV voor 100 euro of 50 euro aanschaffen? Nee, dit kun je in de basis wel vergeten. De TV’s die we hierboven besproken hebben, kosten allemaal tussen de 120 en 160 euro.
Met één uitzondering; de Toshiba 24WA3B63. Die TV kost namelijk 220 euro, maar dat merk je dan ook duidelijk aan de mogelijkheden.
Toshiba is niet per sé een merk dat goedkope TV’s levert. Dit geldt echter wel voor Nikkei en HKC. Deze twee merken zijn vergelijkbaar met ChiQ en Salora.
Ook deze merken gaan niet voor de meest luxe of uitgebreide TV’s, maar doen er juist alles aan om de prijzen zo laag mogelijk te houden.
Tips voor de aanschaf van een goedkope televisie
Een TV goedkoop aanschaffen? Het is een ware kunst. Een kunst die je met onderstaande tips goed onder de knie krijgt.
Zorg dat je geduldig bent
Allereerst is het advies om ervoor te zorgen dat je geduldig bent.
Kun je op dit moment geen goedkope TV vinden die aan je wensen voldoet? Dan is het zaak om bijvoorbeeld volgende maand nog eens naar het aanbod te kijken?
Grote kans dat je dan wél een geschikte goedkope TV vindt.
Ga altijd voor één van bovenstaande merken
De merken die in dit artikel besproken zijn, hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze bieden prima TV’s tegen een voordelige prijs aan.
Dit zijn uiteraard niet de meest geavanceerde televisies, maar de TV’s doen wel precies wat je zou mogen verwachten.
Wacht aanbiedingen af
Verder is het aan te raden om aanbiedingen af te wachten. Op het moment dat je van een interessante aanbieding kunt profiteren, is het zaak om direct toe te slaan.
Deze tip gaat eigenlijk hand in hand met de eerder genoemde tip: zorg dat je geduldig bent en blijft.
Verwacht/eis niet teveel
Tot slot is het belangrijk om niet al teveel te verwachten of te eisen.
Verwacht je dat je nieuwe TV een beeldschermdiagonaal van 50 inch heeft en over het meest geavanceerde smart platform beschikt? Dan moet je snel je wensen bijstellen.
Een dergelijke TV ga je niet vinden voor minder dan 200 euro. Zorg er daarom voor dat je realistische wensen hebt.
Wat is het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV?
Het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV is op meerdere punten zichtbaar:
- Smart platform: de duurdere TV’s beschikken allemaal over een (geavanceerd) smart platform. Bij de goedkopere TV’s is hier geen sprake van. Als je een maximum budget van 160 euro hanteert, vind je geen enkele smart TV. Een Smart TV voor 100 euro kopen kun je dan ook direct vergeten.
- Afmetingen: de goedkopere TV’s zijn allemaal 24 of 32 inch groot. Mocht je een grotere TV willen, moet je automatisch meer geld voor de televisie betalen. Hier is uiteraard niks mis mee, zolang je maar tevreden bent met de uiteindelijke prijs-kwaliteitsverhouding.
- Beeldkwaliteit: als je voor een goedkope TV kiest, heb je met HD Ready beeldkwaliteit te maken. Hier is niks mis mee, maar het kan qua kwaliteit niet tippen aan Full HD of 4K. Mocht je voorkeur naar haarscherp beeld met perfecte kleuren gaan, moet je hier automatisch meer geld aan uitgeven.
- Mogelijkheden: op het gebied van mogelijkheden zijn ook duidelijke verschillen zichtbaar. Zo kun je duurdere TV’s bijvoorbeeld via je smartphone bedienen. Ook beschikken de duurdere TV’s over een beter geluidssysteem.
- Merk: het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV zie je al direct aan het merk. Is je oog op een Salora TV gevallen? Dan weet je dat deze TV relatief voordelig is. Is je oog op een Philips of Sony TV gevallen? Dan weet je dat je hier meer geld aan uit moet geven. Dáár zijn bovenstaande punten dan ook naar.
Is goedkoop altijd duurkoop?
In de wereld van TV’s gaat deze vlieger niet altijd op. Ook voor kleinere bedragen kun je namelijk een prima TV aanschaffen.
Het belangrijkste is dat je hier je eisen en wensen dan ook op af moet stemmen.
Verwacht je heel veel van je nieuwe TV? Dan is het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ zeker van toepassing.
De gestelde eisen sluiten namelijk niet aan op je goedkope TV. Je komt hier al snel achter, waarna je ongetwijfeld een duurdere TV wilt gaan kopen. In dat geval is goedkoop dus zeker duurkoop.
Kies je echter bewust voor een goedkopere TV? En stel je hier ook je wensen en eisen op aan? Dan is het zeker aan te raden om voor een goedkopere TV te kiezen.
Met zo’n TV bespaar je veel geld, terwijl de TV ‘gewoon’ op je wensen aansluit!
Is een goede tweedehands TV kopen verstandig?
Dit hangt héél erg van de situatie af. Op het moment dat je een tweedehands TV van een jaartje oud koopt, kan de koop hiervan erg interessant zijn.
Het is hierbij wel belangrijk om kritisch naar de kwaliteit te kijken. Vraag ook altijd na waarom de huidige eigenaar de TV wilt verkopen.
Ben je van plan om een tweedehands TV van 8 jaar oud te kopen? Dan kun je je afvragen of dit verstandig is.
De kans is groot dat de kwaliteit niet meer naar wens is. Verder weet je zeker dat zo’n televisie niet meer van deze tijd is.
Het design en de beeldkwaliteit zijn verouderd en alle mogelijkheden zijn niet meer toereikend.
Wat is de allergoedkoopste TV?
De allergoedkoopste TV die wij tegengekomen zijn, kostte minder dan 100 euro. Van zo’n TV kun je echter niet al te veel verwachten, zoals we hierboven al besproken hebben.
Wil je er een sport van maken om zo min mogelijk geld aan je nieuwe TV uit te geven?
Dan zou je nieuwe TV aan déze eisen moeten voldoen:
- De TV moet klein zijn. In de meeste gevallen gaat het om een 24 inch TV. Mocht je liever een iets grotere TV hebben, ga je het beste voor een 32 inch televisie.
- De TV mag geen smart TV zijn. Indien je voor een smart TV kiest, stijgt het prijskaartje automatisch. Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, moet je daarom voor een ‘normale’ TV zonder smart platform gaan.
- De beeldkwaliteit moet maximaal HD Ready zijn. Een TV die over een Full HD of 4k beeldkwaliteit beschikt, is gewoonweg te duur. Alle goedkope televisies beschikken over een HD Ready beeldkwaliteit. Hier is niks mis mee, maar je merkt dit verschil in kwaliteit wel heel duidelijk.
- De TV mag niet van een A-merk zijn. Als je voor een TV van een A-merk kiest, zie je dit direct aan het prijskaartje terug. Er zijn namelijk meer dan genoeg goede TV merken. Kies daarom bewust voor een TV van een minder bekend merk. Deze merken zijn in dit artikel uitgebreid besproken.
Vind de beste TV aanbiedingen
Geef je bij voorkeur niet al te veel geld aan je nieuwe TV uit? Check dan zeker de televisies die we in dit artikel besproken hebben.
Een andere tip is om de TV aanbiedingen goed in de gaten te houden. Als je bij één van onze partners van een aanbieding kunt profiteren, dan heb je absoluut een goede deal te pakken.
Wij hebben alvast de beste aanbieders én aanbiedingen voor je op een rijtje gezet:
Misschien ook interessant: