Wat is de beste TV onder 500 euro? Vergelijk ze direct!

Last updated by Joni on

TV's onder de 500 euro

Het kopen van een nieuwe TV is vaak een dure aangelegenheid. Zeker als je een grotere TV wilt kopen, lopen de prijskaartjes al snel flink op.

Maar geef je liever maximaal 500 euro uit aan je nieuwe televisie? Geen nood aan de man. Zelfs met dit budget is het mogelijk om een prima nieuwe televisie te kopen.

Wat de beste TV onder 500 euro is, bespreken we graag in dit artikel. We bespreken de beste televisies met een voordelig prijskaartje en we geven je graag belangrijke tips.

We starten dit artikel zelfs met een belangrijke tip. Kies nooit voor een goedkope TV van een C-merk.

De televisies van deze merken zijn vaak niet van de gewenste kwaliteit. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is dan ook van toepassing op deze televisies.

De beste televisies voor minder dan 500 euro!

Is het de hoogste tijd om een nieuwe TV aan te schaffen? Als je geen al te ruim budget hebt, raden wij je één van onderstaande varianten aan.

Deze varianten hebben namelijk twee gemeenschappelijke kenmerken:

 • Ze kosten allemaal minder dan 500 euro
 • Ze zijn allemaal naar onze wens, qua functionaliteiten en kwaliteit

Neem de reviews op je gemakje door en maak een goede vergelijking. Via de buttons in dit artikel bestel je vervolgens snel de gewenste TV onder de 500 euro!

1. Beste 4K TV onder 500 euro – LG 43UP77006LB

LG 43UP77006LB TV

De LG 43UP77006LB is volgens ons één van de beste televisies voor onder 500 euro.

Voor deze TV betaal je namelijk slechts 379 euro bij onze partner Coolblue. Voor dit bedrag zou je wellicht niet al te veel verwachten, maar deze LG televisie heeft ons doen verrassen.

Zo valt bij deze TV direct de 4K resolutie op. Je geniet hierdoor van haarscherp beeld en van de kleinste details in bijvoorbeeld een film of serie. Dit is volgens ons dan ook de beste 4K TV onder 500 euro.

Niet alleen de resolutie spreekt ons aan, maar ook de kleurstelling. LG heeft bij deze TV namelijk voor een HDR ondersteuning gekozen.

Dankzij deze ondersteuning zijn de kleuren prachtig, terwijl de contrasten ook duidelijk weergegeven worden. Je hebt eigenlijk het idee dat je naar een super-de-luxe TV zit te kijken.

Overigens heeft deze goedkope TV een beeldschermdiagonaal van 43 inch. De aangeraden kijkafstand hierbij is ongeveer 2 tot 3 meter. Mocht je deze ruimte in je woonkamer hebben, is dit dus een ideale TV voor je.

Dat is overigens ook nog aan de energiezuinigheid te danken. Wel zo prettig met de huidige energieprijzen.

👍 Voordelen:

 • 4K resolutie
 • HDR ondersteuning voor perfecte kleuren
 • Fijn te bedienen met LG Magic Remote
 • Voordelig geprijsd
 • Met WebOS smart platform
 • 43 inch

👎 Nadelen:

 • Verversingssnelheid van 50 Hz
2. Beste 32 inch TV onder 500 euro – Samsung UE32T5300C

Samsung UE32T5300C TV

Heb je geen al te grote woonkamer? Dan is bovenstaande TV met een diagonaal van 43 inch mogelijk te groot voor je.

In dat geval kies je beter voor de Samsung UE32T5300C. Dit is namelijk de beste 43 inch TV onder 500 euro.

Voor deze TV betaal je een bedrag van slechts 349 euro. De TV is daarmee dus nog een stukje goedkoper dan bovenstaande variant.

Maar, déze Samsung TV is dus wel kleiner qua beeldschermdiagonaal. Ideaal voor een kijkafstand van 1 tot 2 meter.

Met deze TV geniet je sowieso van veel gemak. De TV beschikt bijvoorbeeld over het Tizen smart platform. Met dit platform maak je gebruik van allerlei handige apps, zoals Netflix en YouTube.

Ook is het ideaal dat je de TV via wifi aan je apparaten kunt koppelen.

Wat ons ook aanspreekt, is de strakke vormgeving. Samsung heeft voor een zwarte TV lijst gekozen, inclusief twee fraaie pootjes aan de onderzijde.

Houd er echter wel rekening mee dat dit geen 4K televisie is. Ten opzichte van bovenstaande televisie is het beeld hierdoor minder scherp.

👍 Voordelen:

 • 32 inch; ideaal voor in de kleinere kamers
 • Tizen smart platform
 • Inclusief wifi verbinding
 • Fraai design
 • Erg interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Verversingssnelheid van 50 Hz
 • Geen 4K scherpte
3. Beste 50 inch TV onder 500 euro – Samsung Crystal UHD 50TU7020

Samsung Crystal UHD 50TU7020 TV onder 500 euro

In een ruimere woonkamer is het aan te raden om voor een grotere TV te kiezen. Dit heeft met de opvulling van de ruimte te maken, maar ook met de kijkafstand.

Heb je in je woonkamer bijvoorbeeld met een kijkafstand van 2,5 tot 3,5 meter te maken? Dan kies je het beste voor een 50 inch TV. De beste 50 inch TV onder 500 euro is deze Samsung Crystal UHD 50TU7020.

Voor deze smart TV betaal je slechts 499 euro bij onze partner Coolblue. De TV is gelukkig geen 2 euro of desnoods 50 euro duurder, aangezien de TV anders géén deel van dit artikel uit had kunnen maken.

Voor dit bedrag krijg je een prima 50 inch TV. Zo biedt deze televisie beelden in 4K resolutie aan, beschikt de TV over het Tizen smart platform en is de TV fraai vormgegeven.

Ook over de Crystal Processor zijn wij erg te spreken. Deze processor zorgt voor de haarscherpe beelden, maar ook voor kleurrijke- en heldere beelden.

Al met al is dit een prima TV voor in de grotere woonkamers. Als je een kleinere woonkamer hebt, kies je beter voor één van bovenstaande varianten.

👍 Voordelen:

 • 50 inch
 • 4K resolutie
 • Tizen smart platform
 • Haarscherpe, kleurrijke en heldere beelden
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Geen One Remote afstandsbediening
4. Beste TV onder 500 euro met Ambilight – Philips 43PUS7906

Philips 43PUS7906 TV

Krijg je tijdens of na het televisie kijken last van je ogen? Dan is de aanschaf van een TV met Ambilight aan te raden.

Het Ambilight zorgt voor een verzachting van het felle TV licht, waardoor het kijken naar de TV een stuk aangenamer is.

Geef je liever niet al te veel geld uit aan een TV met deze techniek? Dan kom je direct bij de Philips 43PUS7906 uit.

De Philips 43PUS7906 is naar onze mening de beste TV onder 500 euro met Ambilight. Door de Ambilight techniek geniet je van een extra kijkbeleving.

De kleuren die op de TV weergegeven worden, worden namelijk ook in lichtere mate op de muur weergegeven. Je geniet hierdoor van een hele nieuwe dimensie van TV kijken.

De TV zelf kost overigens slechts 399 euro. Opvallend weinig, aangezien dit een TV van Philips is.

Bovendien beschikt deze TV over een 4K resolutie, het Android smart platform en een krachtige processor. Ook heeft Philips gezorgd voor een ondersteuning van Dolby Atmos.

👍 Voordelen:

 • 43 inch
 • Inclusief Ambilight
 • 4K scherpte
 • Android smart platform
 • Fraai design
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Verversingssnelheid van 50 Hz
5. Beste goedkope TV onder 300 euro – Toshiba 32WA3B63

Toshiba 32WA3B63 TV

Vind je een budget van 500 euro eigenlijk nog iets te ruim? Dan is de aanschaf van de Toshiba 32WA3B63 aan te raden.

Dit is een vrij basic televisie, maar voor deze TV betaal je slechts 240 euro. Ideaal als je niet al te veel geld uit wilt óf kunt geven.

Voor dit bedrag krijg je een TV met HD Ready scherpte. Je ziet de details hierdoor iets minder, maar de TV is zoals gezegd dus wel erg voordelig.

Dankzij de diagonaal van 32 inch zet je deze TV bovendien moeiteloos in elke ruimte.

Ideaal is dat deze TV een chromecast ingebouwd heeft. Koppel je smartphone aan deze chromecast en stream vervolgens allerlei beelden/films/series naar de TV toe.

De televisie zelf beschikt overigens ook nog over het Android TV besturingssysteem.

👍 Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • 32 inch
 • 3 HDMI ingangen
 • Met ingebouwde Chromecast
 • Android TV besturingssysteem

👎 Nadelen:

 • HD Ready resolutie
Wat is voor jou de beste TV onder 500 euro?

Welke van bovenstaande televisies spreekt je het meeste aan? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je op meerdere punten moeten letten.

Ten eerste zou je goed naar de ruimte in je kamer moeten kijken. Hoeveel ruimte heb je precies? En wat is de kijkafstand vanaf de bank?

Als je dat eenmaal in kaart hebt gebracht, weet je ook hoe groot de TV maximaal kan/mag zijn.

Ten tweede zou je goed naar je kijkeisen moeten kijken. Wil je bijvoorbeeld per sé de beschikking over een uitgebreid smart platform hebben? Of wil je per sé van 4K resolutie genieten?

Ten derde zou je ook naar andere eigenschappen van de TV moeten kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de processor, afstandsbediening, het design van de TV en eventuele extra’s. Een typerend voorbeeld van een interessante extra is de Ambilight functie

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje kijken. De TV’s die we hierboven besproken hebben, kosten allemaal maximaal 500 euro. Maar, zelfs tussen deze televisies bestaan nog grote prijsverschillen.

Bepaal daarom heel goed wat je van je nieuwe TV verlangt. En hoeveel geld je daar voor over hebt. Als je hier de juiste balans in vindt, kies je snel de beste TV onder 500 euro uit.

Misschien ook interessant:


Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *