Wanneer kun je het beste een nieuwe tv kopen?

Last updated by Simon on

Wanneer een nieuwe TV kopen

De televisie. Het is vaak een onderdeel dat een groot deel van de woonkamer compleet maakt. Zo wil je een tv hebben die groot genoeg is, een scherpe weergave heeft en fantastisch geluid.

Maar wanneer kun je het beste een nieuwe tv kopen? Uit verschillende bronnen en onderzoeken is gebleken dat je het beste een nieuwe tv kunt kopen in de periode tussen april en juni.

Maar waarom precies in deze periode? Is dit het enige moment? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe tv?

Waarom in deze periode?

Als je op zoek bent naar het perfecte moment om een nieuwe tv te kopen, dan is het altijd verstandig om goed in de gaten te houden wanneer de beste aanbiedingen zijn.

Gelukkig hoef je vandaag de dag niet het hele jaar de folders of reclame in de gaten te houden hiervoor, maar zijn deze resultaten gemakkelijk te vinden.

Er verschillende onderzoeken geweest naar wanneer je het beste een tv kunt kopen. Deze onderzoeken (onder andere van de consumentenbond) wijzen uit dat de beste periode voor het kopen van een nieuwe tv is tussen april en juni.

De reden voor deze periode is simpel.

Televisiefabrikanten brengen namelijk ieder jaar verschillende nieuwe modellen op de markt. Op het moment dat de nieuwe modellen op de markt komen moet er natuurlijk ruimte in de winkels en warenhuizen komen hiervoor.

Om deze ruimte te creëren worden de oudere modellen van het jaar ervoor en ouder in de aanbieding gezet.

Welke andere momenten zijn er?

Je kunt je misschien voorstellen dat het een beetje gek zou zijn als televisies maar een keer in het jaar goedkoper zijn.

Ondanks dat de periode tussen april en juni gebleken heeft een goedkopere periode te zijn, zijn er meer periodes. Deze periodes zijn vaak een stuk korter van duur, maar kunnen ook wel flinke kortingen met zich meebrengen.

Black Friday

Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten is de feestdag Black Friday. Deze feestdag wordt gevierd de dag na een andere grote Amerikaanse feestdag; Thanksgiving.

Traditioneel valt Thanksgiving op de vierde donderdag van november, waardoor Black Friday de vierde vrijdag van november plaatsvindt.

Black Friday is een korte periode waarop erg hoge kortingen worden gegeven, vooral op elektronica. In de Verenigde Staten gaat het vaak maar om een dag, maar wij hebben het in Europa geadapteerd als een weekend. Zo zijn veel elektronicazaken tot later open en hebben ze scherpe aanbiedingen op onder andere tv’s.

Tussen Sinterklaas en Kerst

Zoals je misschien al zou verwachten is een ander geschikt moment om een nieuwe tv te kopen tegen een leuke prijs tussen Sinterklaas en Kerst. Er is echter wel wat geks aan de hand met deze periode van tijd.

Ondanks dat er op veel plaatsen in de etalages staat dat een bepaalde tv in de aanbieding is, betekend het niet meteen dat hij ook goedkoper is.

Er zijn verschillende gevallen gemeld in het verleden van winkeliers die de prijzen vlak voor de kerst omhoog doen, zodat ze in de kerstperiode er korting op kunnen geven. Dit creëert de illusie van een goedkopere tv, zonder daadwerkelijk veel verlies erop te draaien.

Ondanks dat deze truc van tijd tot tijd wordt toegepast is het nooit verkeerd om de winkels in de gaten te houden tijdens deze periode. Er zijn ook genoeg winkels en aanbieders die de prijzen eerlijk en netjes hanteren.

Waar moet je op letten?

Je weet nu wanneer je het beste een nieuwe tv kunt kopen, maar het is ook belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw toestel.

Een van de eerste dingen waar je op moet letten is het formaat. Heel simpel gezegd, een grotere tv’s is over het algemeen duurder dan een kleinere. Wil je dus een grote tv hebben, maar niet te veel geld betalen? Dan kun je het beste wachten tot de nieuwe modellen op de markt zijn in april t/m juni.

Dit brengt ons bij het tweede punt, een oudere televisie. Hiermee bedoelen we niet dat je verschillende rommelmarkten en kringlopen hoeft door te spitten.

De nieuwe modellen komen tussen april en juni op de markt. Door het nieuwe aanbod is het oude aanbod vaak een stuk goedkoper te verkrijgen.

Wees dus niet bang om een tv uit het afgelopen jaar aan te schaffen. Deze zijn vaak bijna net zo goed als een nieuwe uit het aankomende jaar, alleen kosten ze een stuk minder!

Tot slot is het van belang dat je jezelf goed inleest over de tv en weet wat je in huis wilt halen. Als je bijvoorbeeld in bezit bent van een Chromecast of ander externe manier van streaming, dan hoef je die functies niet op je televisie te hebben.

Laat je niet te snel verleiden door alle toeters en bellen als je die niet nodig hebt. Zo voorkom je dat je overbodige functies hebt en scheelt het je een leuk zakcentje.

Conclusie

Het kopen van een nieuwe tv kan een hele klus zijn. Je hebt namelijk erg veel verschillende TV merken, formaten en functies waar je rekening mee moet houden. Ook het tijdstip van aankoop speelt een belangrijke rol in het aanschaffen van een nieuwe tv.

In de maanden april, mei en juni heb je de beste kans om een goede, nieuwe tv te bemachtigen voor een vrij vriendelijke prijs. Dit komt door de verversing van het aanbod.

Let er goed op dat je weet wat je wilt qua formaat en functies. Zo houd je nog wat geld over voor andere dingen! Welke tv ga jij kopen?
Misschien ook interessant:

Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *