Beste tv-tips voor in de slaapkamer

Last updated by Simon on

TV in slaapkamer

De slaapkamer is voor veel mensen een oase van rust. Het is dan ook de plek waar we goed kunnen opladen na een lange dag met veel indrukken.

Maar een slaapkamer is meer dan alleen een plek waar je slaapt. Veel mensen hebben vandaag de dag dan ook een televisie in de slaapkamer.

Dat is ook niet gek. Wat is er nu lekkerder dan een goede film of serie kijken vanuit het comfort van je bed?

Maar wat is de beste tv voor de slaapkamer? Waar plaats je deze? En wat is het perfecte formaat tv voor in de slaapkamer?

In dit artikel vertellen we je alles over de gouden combinatie tussen tv en slaapkamer en geven we je de beste tips en tricks.

Kleine smart-tv voor slaapkamer

Als je een tv in de slaapkamer wilt, dan wil je uiteraard wel van alle gemakken voorzien zijn. Je wilt immers niet dat jouw perfect comfortabele ervaring tekortschiet door een slechte tv.

Het aanschaffen van een kleine smart-tv voor de slaapkamer kan dat de perfecte oplossing zijn. Een smart-tv is namelijk van alle gemakken voorzien.

Dit komt doordat het apparaat te allen tijde verbonden is met het internet. Hierdoor kun je gemakkelijk verschillende streamingdiensten gebruiken zoals Netflix, Disney+ en YouTube.

Zo kun je op elk gegeven moment jouw favoriete film of serie kijken vanuit het comfort van je bed.

Ook kun je met een smart-tv verschillende andere apps downloaden. Denk hierbij aan Facebook, Twitter en Instagram, maar ook Spotify en Deezer Music.

Wil je liever gewoon de mediabox van je provider gebruiken? Ook die werkt gelukkig nog met je smart-tv.  

Televisie in de slaapkamer; hoeveel inch?

Het is fijn om een kleine smart-tv in de slaapkamer te hebben. Maar nu kun je je goed afvragen: hoeveel inch moet deze tv zijn dan?

Dat is ook niet gek, want er zijn ontelbaar veel verschillende afmetingen te vinden vandaag de dag.

Een grote tv is voor in de woonkamer erg fijn. Zo kun je een volledige bioscoop ervaring simuleren in je eigen woonkamer.

Maar voor in de slaapkamer is het toch handig om een beetje rekening te houden met het formaat.

Er wordt dan ook geadviseerd om niet groter te gaan dan 32 inch. Dit formaat, en alles wat daaronder zit, is namelijk gemakkelijker in de kamer te verwerken.

Zo blijft je slaapkamer, ondanks de aanwezigheid van de televisie, nog steeds een oase van rust en eist het toestel niet de aandacht op.

Waar plaats ik mijn televisie in de slaapkamer?

Het kan goed zijn dat je misschien wel een idee hebt van een tv voor in je slaapkamer, maar eigenlijk niet zo goed weet waar je hem moet plaatsen.

Gelukkig is je slaapkamer een plek die je op erg veel verschillende manieren kunt inrichten. Hieronder hebben wij misschien jouw tv slaapkamer oplossing!

Een van de meest gebruikte plaatsen voor het neerzetten van een tv is natuurlijk een tv-meubel of slaapkamerkast. Sterker nog, er zijn genoeg slaapkamerkasten met expliciet ruimte voor je tv.

Deze slaapkamerkast met tv ruimte zijn speciaal ontwikkeld met gaten voor de kabels en een gat voor het plaatsen van het toestel.

Een andere populaire manier is het ophangen van de tv. Zo kun je ervoor kiezen om je tv aan de muur van je slaapkamer te hangen.

Dit kun je doen door speciale beugels die je in de muur bevestigd. Je kunt er ook voor kiezen om je tv aan je plafond van je slaapkamer te bevestigen.

Dit kun je eveneens doen met behulp van speciale beugels. Op deze manier kun je erg veel ruimte besparen en je tv makkelijk buiten het zicht hangen met de juiste beugels.

Beste televisie in de slaapkamer

Het is uiteraard belangrijk om te weten waar je je slaapkamer tv wilt plaatsen. Je wilt immers niet dat het alle aandacht opeist van de ruimte.

Maar naast de plaatsing is uiteraard het toestel zelf ook belangrijk. Hieronder hebben wij de 5 beste tv’s voor in de slaapkamer voor je op een rijtje gezet!

5. Salora 32LED1600

salora_32led1600_32_inch

Stevig, stijlvol en slank. Dat zijn de eerste drie woorden die te binnen schieten bij het aanzien van de Salora 32LED1600. Deze televisie is met zijn 32 inch het perfecte formaat voor in de slaapkamer.

Het toestel is volledig HD Ready, waardoor hij een scherpe resolutie van 1080p heeft. Hierdoor ervaar je de kleuren levensecht op een comfortabel formaat scherm.

Het scherm beschikt over zowel een voetstuk als een mogelijkheid om hem op te hangen. Zo kun je ervoor zorgen dat je hem precies op de plek kunt neerzetten waar jij het wilt. Het voetstuk kan echter niet draaien, dus je zult het complete scherm moeten draaien, indien je dit wilt.

De Salora 32LED1600 beschikt over een VGA-aansluiting, twee HDMI-aansluitingen en een USB-poort. Hierdoor kun je dus gemakkelijk een Chromecast, Playstation of ander media-apparaat aansluiten op de tv.

Helaas is de Salora 32LED1600 geen smart-tv, dus beschikt hij niet over erg veel opties. Daarentegen is de resolutie haarscherp, de input lag slechts 7 ms en heeft hij een beeldverversing van 50 Hz.
4. LG 32LM550B

salora_32led1600_slaapkamer

De volgende op onze lijst is de 32LM550B van het alom bekende merk LG. Het merk weet zich al jaren kwalitatief goed te bewijzen op de elektronicamarkt en weet dat met de 32LM550B ook weer te doen.

Het apparaat beschikt over een 32 inch HD Ready scherm. Hierdoor heeft het toestel een haarscherpe 1366 x 768 resolutie die alle kleuren en schaduwen goed tot zijn recht laten komen. Samen met zijn sterke LED-display weet deze tv je slaapkamer op te toveren tot een entertainment centrum.

De tv beschikt over 2 HDMI-aansluitingen, 1 USB-poort en een Scart aansluiting. Ook is het mogelijk om een coaxkabel te gebruiken bij deze tv.

De 32LM550B is helaas geen smart-tv waardoor alle andere functies van randapparatuur zouden moeten komen. Toch maakt het scherpe beeld en goede geluid het een perfecte kandidaat voor een slaapkamer tv.
3. CHiQ L32H7A

chiq_l32h7a_netflix_in_slaapkamer

Van de standaard tv’s gaan we nu langzaam over naar de smart tv’s. Aller eerst; de CHiQ L32H7A. Deze stijlvolle smart-tv is voorzien van een ingebouwde Chromecast. Hierdoor kun je vanaf het eerst moment al de content van je telefoon streamen naar de tv.

De randen van het scherm zijn bijna niet zichtbaar, waardoor het 32 inch scherm groter lijkt dan het is zonder té groot te zijn. Het scherm heeft een HD Ready resolutie en gaat gepaard met HDR10. Hierdoor is het scherm haarscherp, zelfs voor zijn relatief kleine formaat.

Ook op het gebied van geluid weet deze tv van wanten. Het apparaat is voorzien van een sterke Dolby Audio-installatie. Hierdoor kan de tv een realistische 3D surround geluidssensatie creëren. De Dolby surroundinstallatie komt met een speciaal afstelbare EQ waardoor je het geluid piekfijn kunt instellen.

De opslagcapaciteit van 8 GB van de tv zorgt ervoor dat je verschillende apps kunt downloaden en gebruiken. Zo kun je apps als Netflix, Disney+ en YouTube direct vanaf je tv gebruiken. Ook muziek apps zoals Spotify en Deezer Music en verschillende socialmediaplatformen zoals Facebook en Twitter zijn te downloaden en te gebruiken.
2. LG 32LM6370PLA

llg_32lm6370pla

Als we het hebben over kwaliteit op het gebied van televisies dan komt het merk LG al gauw om de hoek kijken. Hoewel ze hun bekendheid hebben gekregen door het fabriceren van mobiele telefoons is het bedrijf inmiddels een van de grootste op het gebied van tv’s en beeldschermen.

De 32LM6370PLA is dan ook bewijs hoe LG zijn reputatie heeft weten te maken en behouden. Deze 32 inch smart-tv beschikt over al het gemak die jij nodig hebt in jouw slaapkamer.

Zo kun je direct alle nodige apps op je tv downloaden. Denk hierbij aan Netflix, Disney+ en YouTube, maar ook Spotify en Facebook.

Met zijn 32 Full HD beschikt de tv over een extreem scherpe 1080p resolutie. Dit samen met zijn Active HDR heeft deze krachtige LG-tv de helderste en meeste realistische kleuren die je je kunt voorstellen. De quad core processor van de televisie verminderd alle vormen van ruis en zorgen voor een extreem scherp beeld.

Ook over het geluid hoef je je geen zorgen te maken. Het apparaat is voorzien van Virtual Surround Plus en Dolby Audio waardoor je een compleet realistische ervaring krijgt.
1. Philips 32PFS6805/12

philips_32pfs6805_kleine_tv_slaapkamer

Tot slot hebben we nog de 32PFS6805/12 van het Eindhovense Philips. Deze tv straalt niet alleen een helder plaatje uit, maar ook stijl en rust voor in de slaapkamer.

Deze 32 inch Full HD smart-tv is dan ook een beste 32 inch modellen die je in je slaapkamer kunt hebben. Het toestel is in staat om al je favoriete media apps te gebruiken al meteen vanaf het begin. Denk hierbij aan Netflix, Disney+ of YouTube. Maar ook Facebook, Twitter, Spotify en duizenden verschillende games zijn direct op je tv te besturen.

De tv is voorzien van Philips Pixel Plus HD Engine, waardoor de beeldkwaliteit geoptimaliseerd wordt voor ieder gebruik. Of het nu gaat om direct zenden vanaf de tv of streamen vanaf je telefoon, de televisie zorgt voor het beste resultaat.

Over toegang hoef je je geen zorgen te maken. De tv beschikt over maar liefst 3 HDMI-ingangen en 2 USB-poorten. Hierdoor kun je tot wel 5 apparaten tegelijk aansluiten en direct bedienen. Je verbindt de tv via een WiFi verbinding of via de netwerkaansluiting aan de achterzijde.Mogelijk ook interessant:

Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *