Beste 50 inch tv kopen? Check hier de top 7!

Last updated by Kaz on

beste 50 inch tv kopen

Staat jouw bank op zo’n 2 á 3,5 meter van je televisie af? En wil je graag een nieuwe televisie aanschaffen? Dan is het aan te raden om naar een 50 inch TV te kijken.

Qua beeldschermdiagonaal sluit zo’n TV perfect aan op de kijkafstand in jouw situatie.

Maar, wat is nou de beste 50 inch TV waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Wij laten je onder meer kennismaken met de 7 beste 50 inch TV televisies.

7 beste 50 inch televisies uitgelicht

Een 50 inch TV is absoluut aan te raden. Dit heeft met bovengenoemde kijkafstand te maken, maar ook met het diverse aanbod.

Op het moment van schrijven kun je uit televisies van heel veel TV merken kiezen. Ook de beste TV merken bieden meerdere 50 inch televisies aan.

Wij raden je daarbij met name onderstaande 7 varianten aan:

1. Samsung Neo QLED 50QN90B

Wij vinden de Samsung Neo QLED 50QN90B de beste 50 inch TV van dit moment. Deze smart TV 50 inch biedt prachtig beeld, mede door de QLED technologie.

Deze technologie zorgt voor een perfecte weergave van kleuren. Zelfs een zwarte pixel oogt op deze televisie prachtig.

Verder geniet je van een hoge verversingssnelheid; 100 Hz. Dit maakt deze 50 inch TV ook nog geschikt voor gamen. De beeldkwaliteit wordt als zeer goed beoordeeld, mede door de 4K scherpte.

Wel is dit één van de duurdere 50 inch televisies. Maar goed, voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.
2. LG 50UQ80006LB

Geef je liever een stuk minder geld aan je nieuwe 50 inch TV uit? Dan kun je wachten tot een 50 inch TV aanbieding, maar je kunt ook voor de LG 50UQ80006LB kiezen. Wij vinden dit de beste goedkope 50 inch televisie van dit moment.

Deze LG televisie biedt haarscherp beeld in 4K kwaliteit. Je geniet bovendien van het WebOS smart platform, waardoor je naar wens alle streamingsdiensten kunt gebruiken.

De HDR ondersteuning zorgt bovendien voor beelden vol met kleuren en contrasten. Voor dit alles betaal je dus een opvallend zachte prijs.
3. Sony Bravia XR-50X90SP

Ook bij het merk Sony ben je aan het juiste adres voor een 50 inch TV. Binnen het huidige aanbod spreekt met name de Sony Bravia XR-50X90SP ons aan.

Deze smart TV 50 inch biedt haarscherp beeld, vol met fraaie kleuren en contrasten. Dit komt door de 4K scherpte in combinatie met een geweldig scherm.

Deze 50 inch TV is ook geschikt voor gamen. Dit komt onder andere door de verversingssnelheid van 100 Hz.

Uiteraard betreft dit ook een TV waarmee je van alles kunt streamen, dankzij het Google TV smart platform. Ook voor deze 50 inch televisie betaal je relatief veel geld.
4. Samsung Crystal UHD 50AU7040

Ben je fan van de apparaten van Samsung? Dan sluit de Samsung Crystal UHD 50AU7040 waarschijnlijk prima op je aan. Dit vinden wij namelijk de beste Samsung 50 inch televisie.

Deze televisie beschikt over het gekende Tizen smart platform, waarmee je van alle streamingsdiensten gebruik maakt.

Ongeacht waar je naar kijkt, geniet je van haarscherp beeld. Met dank aan de 4K scherpte, de Crystal beeldprocessor en het indrukwekkende kleurenpalet.

Ook geniet je tijdens het kijken naar deze televisie van opvallend goed geluid. Daarvoor is de aanschaf van een Samsung soundbar overigens ook nog aan te raden.
5. Philips 50PUS8007 – Ambilight

Heb je het liefste een 50 inch TV met Ambilight? Kijk dan eens naar de Philips 50PUS8007 – Ambilight. Wij zijn van mening dat dit de beste 50 inch TV met Ambilight is. Door de Ambilight functie geniet je van nog eens een extra dimensie tijdens het kijken.

Sowieso is het erg prettig om naar deze TV te kijken. Dit komt onder meer door de 4K UDH resolutie, de fijne kleuren en de prima processor.

De geluidskwaliteit is ook prima, evenals de algehele kwaliteit. Met dank aan het Android smart platform geniet je optimaal van je favoriete streamingsdiensten.
6. Toshiba 50UA2263DG

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe 50 inch TV uitgeven? Kijk dan eens naar de Toshiba 50UA2263DG. Deze Toshiba 50 inch TV kost alles behalve geld en voldoet ondertussen ook prima aan de eisen.

Dit komt onder meer door de 4K UDH resolutie, waardoor je van haarscherp beeld verzekerd bent.

Deze Toshiba TV beschikt over het Android smart platform. Met dank aan dit platform geniet je nog meer van alle mogelijke streamingsdiensten.

Ook is het ideaal dat deze TV over maar liefst 3 HDMI aansluitingen beschikt. Dit stelt je in staat om meerdere apparaten op deze TV aan te sluiten.
7. TCL 50P635

Deze top 7 van beste 50 inch televisies sluiten we af met de TCL 50P635. TCL is mogelijk niet het bekendste merk, maar dit merk is absoluut met een ware opkomst bezig.

Het merk levert niet alleen veel soorten televisies, maar ook televisies van een prima kwaliteit. Dat is ook het geval bij deze 50 inch TV.

Deze TV levert je haarscherp beeld, werkt met het Google TV platform en beschikt over een geweldig beeldscherm. Dit beeldscherm zorgt voor fraaie kleuren, een krachtig contrast en écht zwarte tinten. Deze 50 inch TV is ook nog voordelig geprijsd.
Welke merken bieden de beste 50 inch televisies?

Als je naar een 50 inch televisie op zoek bent, kijk je uiteraard kritisch naar de kwaliteit. Dit doe je onder meer door goed naar het merk te kijken. Gelukkig leveren meerdere merken op dit moment een geweldige kwaliteit.

Dit geldt voor alle hierboven benoemde merken. LG, Philips, Samsung, Sony, Toshiba en TCL leveren allemaal prima televisies.

Wel zijn de verschillen tussen deze merken groot. Niet zozeer op het gebied van kwaliteit, maar wel op het gebied van beeldresolutie en werking van de TV.

Zo kiezen sommige merken voor OLED, terwijl Samsung de voorkeur aan QLED geeft.

Ons advies: verdiep je goed in de verschillende merken. Niet alleen in de kwaliteit die ze leveren, maar ook in de technologieën waar zij voor kiezen.

Waar koop je de beste 50 inch TV?

Als je een goede 50 inch TV wilt kopen, doe je dit idealiter bij een betrouwbare aanbieder. Bij onder meer Coolblue, Bol.com en MediaMarkt koop je met een gerust hart een 50 inch TV.

Ons advies: let goed op een eventuele 50 inch TV aanbieding. Als je van zo’n aanbieding bij één van bovenstaande aanbieders kunt profiteren, ben je al helemaal spekkoper. Je geniet in dat geval namelijk van een nóg betere prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de afmetingen van een 50 inch TV?

Ben je benieuwd naar de 50 inch TV afmetingen? Nou, wij zetten deze afmetingen graag overzichtelijk voor je op een rijtje:

 • Beeldschermdiagonaal: 127 centimeter
 • Breedte van het beeldscherm: 111 centimeter
 • Hoogte van het beeldscherm: 64 centimeter

Dit zijn de afmetingen waaraan je een 50 inch TV kunt herkennen. Het is nu aan jou om te bepalen of een 50 inch TV voor in jouw situatie geschikt is.

Houd hierbij rekening met eventuele pootjes onder de TV. Die zijn bij bovenstaande hoogte niet meegenomen.

Voor wie is een 50 inch TV geschikt?

Een 50 inch TV is voor in veel huizen geschikt. Dit komt onder meer doordat deze televisie voor een uiteenlopende kijkafstand geschikt is.

Zit je op 2 tot 3,5 meter afstand van de TV? Dan kun je prima voor een 50 inch TV kiezen. Dit maakt een 50 inch televisie simpelweg voor in de meeste huiskamers geschikt.

Wil je thuis een soort van thuisbioscoop creëren? Dan kies je het beste voor een grote TV. Een goed voorbeeld van een grote TV is een 82 inch TV.

Wil je in een kleine kamer een TV neerzetten? Dan heb je baat bij een kleine(re) TV. Onder meer een 32 inch TV is voor in de kleinere ruimtes geschikter.

50 inch TV kopen: hoe kies je de beste variant uit?

Heb je oren naar de aanschaf van een 50 inch TV? Dan is het zaak om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het maken van zo’n vergelijking is vrij complex, mede doordat je niet elke dag een nieuwe 50 inch TV uitkiest. Tevens heb je te maken met de nodige technologieën, waarover je mogelijk nog niet alles begrijpt.

Graag helpen wij je een extra handje bij je zoektocht. Dit doen we door hieronder de belangrijkste aandachtspunten te bespreken. Let goed op deze aandachtspunten en vind daarmee snel de beste 50 inch TV.

Beeldkwaliteit

Uiteraard moet je heel goed naar de beeldkwaliteit van de 50 inch TV kijken.

Deze beeldkwaliteit wordt door meerdere zaken bepaald:

 • Technologie. Een merk kan bijvoorbeeld voor een QLED technologie kiezen, waarmee je pure kleuren geniet. Bij een televisie met een OLED technologie geniet je van een fraai contrast, grotere kijkhoek én een lager energieverbruik.
 • Resolutie. Je hebt uiteraard ook met de resolutie van het beeldscherm te maken. Je kunt momenteel eigenlijk niks anders dan voor de 4K UDH resolutie te kiezen.
 • Processor. Ook de processor van de TV is bepalend voor de beeldkwaliteit. Het is alleen lastig om de verschillen tussen meerdere processoren te duiden.
 • Verversingssnelheid. Met name als je je 50 inch TV voor gamen wilt gebruiken, is de verversingssnelheid van belang. Maar, ook als je een grote filmliefhebber bent, komt een hoge verversingssnelheid goed van pas.
 • Kleurdiepte. Idealiter is een 50 inch TV in staat om zoveel mogelijk kleuren weer te geven. Dat is echter afhankelijk van de kleurdiepte.

Met andere woorden: je moet heel goed naar bovenstaande punten kijken. Dit is voor sommige mogelijk iets te complex. In dat geval raden wij je aan om het oordeel van Coolblue te checken.

Coolblue geeft per 50 inch TV namelijk aan wat de beeldkwaliteit is: standaard, goed of zeer goed.

Smart platform

Als je anno 2023 een nieuwe TV koopt, wil je voor een smart TV gaan. Met zo’n TV ben je namelijk in staat om van alle streamingsdiensten gebruik te maken. Ga daarom goed na over welk smart platform de 50 inch TV beschikt.

Populaire varianten zijn Android, Google TV, Tizen en WebOS. Welk smart platform een TV precies heeft, is overigens afhankelijk van het merk. Samsung kiest bijvoorbeeld altijd voor Tizen.

Televisie gebruik

Het kan ook geen kwaad om over het gewenste televisie gebruik na te denken. Dit komt puur doordat niet elke 50 inch TV super geschikt is om op te gamen. Of om optimaal sport te kijken.

Het is niet voor niets dat Coolblue op dit gebied verschillende soorten gebruik hanteert:

 • Standaard zenders kijken
 • Optimaal gamen
 • Optimaal sport kijken
 • Series en films streamen

Denk in ieder geval voor jezelf goed na over het gewenste gebruik. Als je dat hebt gedaan, ben je in staat om een flinke schifting in het aanbod te maken.

Specifieke eigenschappen

Bij een 50 inch TV kun je ook op meerdere specifieke eigenschappen letten:

 • Spraakbesturing. Sommige 50 inch televisies kun je middels spraakbesturing bedienen. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat je hier een speciale console voor hebt, zoals Google Home.
 • Ambilight. De televisie van Philips zijn in veel gevallen van Ambilight voorzien. Dit betekent dat de kleuren van de televisie op de muur achter de TV geprojecteerd worden. Dit brengt een extra dimensie met zich mee en laat het beeld nog groter ogen. Bij andere merken wordt dit overigens aangeduid met de term ‘Ambient Mode’.

Prijs

Wat kost een goede 50 inch TV? Op deze vraag is eigenlijk geen antwoord te geven. Dit komt vooral doordat de prijzen van de huidige 50 inch televisies gigantisch uiteenlopen. Variërend van een goedkope TV tot een vrij dure.

Je kunt voor een bedrag van 400 euro al klaar zijn. In dat geval kies je voor een 50 inch TV met een standaard tot goede beeldkwaliteit. Je kunt echter ook moeiteloos meer dan 1000 euro aan een 50 inch TV uitgeven.

Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

 • Bespaar niet onnodig op de aanschaf van je nieuwe TV. Als je voor één van de beste 50 inch televisies kiest, geniet je hier immers jarenlang. Dit betekent onder meer dat je je uitgave over heel wat jaren uit kunt spreiden.
 • Ga altijd voor een variant van een Amerk. Wat de beste merken zijn, hebben we eerder in dit artikel al besproken. Deze merken zijn in ieder geval in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.
 • Kijk naar een combideal. Het kan ook interessant zijn om voor een combideal te kiezen. In dat geval koop je een TV en een soundbar in één. Dat betekent dat je zowel geweldig beeld als geweldig geluid verzekerd bent.
 • Wacht eventueel tot een 50 inch TV aanbieding. Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, kun je eventueel tot een 50 inch TV aanbieding wachten. Meerdere aanbieders bieden de 50 inch televisies regelmatig in de aanbieding aan.

Aantal poorten/aansluitingen

Het kan geen kwaad om goed naar het aantal poorten te kijken. Des te meer poorten de 50 inch TV heeft, des te meer randapparaten je hierop aan kunt sluiten.

Handig als je bijvoorbeeld game consoles op de TV aan wilt sluiten.

Design

Tot slot is het aan te raden om even goed naar het design te kijken.

Hierbij moet je vooral naar het frame rondom het beeldscherm en de voet kijken. Die twee elementen zijn grotendeels bepalend voor het design van een 50 inch TV.

50 inch TV kopen: aanrader of niet?

Ja, voor veel mensen is een 50 inch TV de beste optie. Dit is vooral het geval als er in jouw woning ook sprake is van een kijkafstand van 2 tot 3,5 meter.

Ook liggen de prijzen van een 50 inch TV relatief laag. Dat is in ieder geval het geval als je de prijzen afzet tegen de prijzen van een 65 inch TV. Dit maakt een 50 inch televisie des te interessanter.


Categorieën: TV