82 inch TV kopen? Aanbod, Aandachtspunten & Tips

Last updated by Joni on

Beste 82 inch TV

Na een lange dag werken op de bank neerploffen en lekker naar de televisie kijken.

Is dat iets dat je graag doet? Dan stel je wellicht bepaalde eisen aan je televisie.

Zo bestaat de kans dat je graag een grote TV wenst te hebben. Mocht dit het geval zijn, kun je eens naar een 82 inch TV kijken.

Een 82 inch TV past in het rijtje van de 85 inch TV, 86 inch TV en 88 inch TV. Deze televisies zijn groot, maar zijn niet overdreven groot.

Dat laatste geldt wel voor bijvoorbeeld een 150 inch TV. Voor zo’n televisie heb je oprecht veel ruimte in je woning nodig.

Dit heb je voor een 82 inch televisie ook wel, maar toch een stuk minder. Neemt niet weg dat niet iedereen voor een 85 inch TV kan kiezen.

Alleen als je veel ruimte in je woning hebt, kun je voor zo’n televisie kiezen.

Daarnaast moet je bereid zijn om relatief veel geld aan je nieuwe televisie uit te geven. Voor de meeste 82 inch TV’s moet je diep in de buidel tasten.

Wat zijn de beste 82 inch TV’s?

Een 82 inch TV biedt een geweldige kijkbeleving, is lekker groot en op en top luxe.

Als deze voordelen je aanspreken, is het de hoogste tijd om op te zoek gaan naar een 82 inch TV. Met déze zoektocht helpen wij je graag een handje.

Wij hebben recentelijk al het aanbod van 82 inch TV’s kritisch bekeken. Hierbij merkten wij al snel op dat het aanbod alles behalve uitgebreid is.

Toch hebben wij 2 televisies gevonden waar wij uiterst over te spreken zijn.

Samsung GU82TU8079

Samsung GU82TU8079 82 inch TV

De Samsung GU82TU8079 is een prima TV met een beeldschermdiagonaal van 82 inch TV.

Deze TV biedt haarscherp beeld, 4K, beschikt over een handig smart platform en is veelzijdig te gebruiken. Dit is onder meer te danken aan de meerdere HDMI poorten.

Wat ons ook aanspreekt, is het stijlvolle design. Dankzij het formaat is dit sowieso al een eyecatcher, maar dit is des te meer het geval door het fraaie design.

Wel is dit een 82 inch TV waar je veel geld voor vrij zou moeten maken; je betaalt voor deze 82 inch TV maar liefst 2499 euro.
LG OLED83G26LA

LG OLED83G26LA TV

Heb je interesse in een 82 inch TV? Dan vind je het wellicht niet erg om voor een nét iets grotere TV te kiezen. In dat geval sluit de LG OLED83G26LA prima op je wensen aan.

Deze TV heeft een beeldschermdiagonaal van 83 inch; dit scheelt zo’n 2,5 centimeter ten opzichte van een 82 inch TV.

Deze LG televisie is echt het beste van het beste. Zo beschikt deze TV over een OLED EVO scherm, waardoor de kleuren en het contrast perfect zijn.

In combinatie met de 4K resolutie levert dit onwijs veel kijkplezier op.

Dankzij het slanke design hang je deze TV ook nog makkelijk aan de wand/muur op.
Hoe groot is een 82 inch TV precies?

Televisie 82 inch

Kun je je niet echt een voorstelling maken van een 82 inch TV? Dat is goed te begrijpen. In ons land maken we immers niet al te veel gebruik van de maateenheid inch.

Bovendien is het niet voor iedereen duidelijk hoe je dit precies om kunt rekenen.

Vandaar dat wij de belangrijkste afmetingen voor je op een rijtje hebben gezet:

  • Beeldschermdiagonaal: 208,28 centimeter
  • Beeldschermbreedte: 181,53 centimeter
  • Beeldschermhoogte: 102,11 centimeter

Zoals je kunt zien, is dit een reusachtige TV. Maar, ten opzichte van bijvoorbeeld een 95 inch TV, een 100 inch TV of een 150 inch TV valt het reuze mee.

Je hoeft niet per sé een kast van een huis te hebben om voor een 82 inch televisie te kunnen kiezen.

Wat is de ideale kijkafstand?

Kijkafstand grote TV

Een grote TV kun je absoluut niet op elke plek ophangen. Is de kijkafstand slechts een paar meter? Dan kun je het beste voor een kleinere TV kiezen.

Heb je bijvoorbeeld in je woonkamer een kijkafstand van 4 tot 4,25 meter? Dan kun je prima voor een 82 inch TV kiezen.

Zolang de kijkafstand net iets meer dan 4 meter is, is het aan te raden om voor een 82 inch TV te kiezen.

Je moet vooral niet té dicht op zo’n grote televisie zitten. Mocht je té dicht op zo’n grote televisie zitten, krijg je mogelijk last van je ogen, nek en/of schouders.

Ook geniet je niet van de optimale kijkbeleving; vanaf je plek zie je niet het gehele scherm in één oogopslag.

Hoe groot is het aanbod van 82 inch TV’s?

Het aanbod van 82 inch televisies is beperkt. Heel beperkt zelfs.

Bij onze partner Bol.com vind je bijvoorbeeld maar één soort 82 inch TV. Dat deze televisies vrij weinig aangeboden worden, heeft meerdere redenen.

Ten eerste is de vraag naar dergelijke televisies klein. Vrij weinig huishoudens/mensen zijn specifiek naar een grote TV op zoek.

De meeste mensen geven de voorkeur aan een kleinere TV, zoals een 50 inch of net iets groter.

Ten tweede zijn de 82 inch TV’s erg duur. Voor de hierboven besproken 82 inch televisie van Samsung betaal je bijvoorbeeld 2499 euro.

Voor de variant van LG die we hierboven besproken hebben, betaal je zelfs 4999 euro. Door dergelijke prijskaartjes is lang niet iedereen in staat om een dergelijke TV aan te schaffen.

Ten derde is er ook nog een praktische uitdaging; je moet zo’n TV wel ergens kwijt kunnen. De meeste mensen wonen niet in een dusdanig groot huis dat ze ‘even’ een 82 inch TV kunnen kopen.

Zoals eerder al aangegeven, komen de meeste mensen/huishoudens daardoor bij kleinere televisies uit.

Tot slot lopen merken tegen ontwikkelingskosten aan. Hier vertellen we je verderop in dit artikel graag meer over.

Welke merken bieden 82 inch TV’s aan?

Vrij weinig merken kiezen voor de ontwikkeling van een 82 inch TV. De reden hiervoor is evident; het ontwerpen van zo’n TV brengt de nodige voeten in aarde.

Dit resulteert dan ook in hoge ontwikkelingskosten. Juist door deze hoge ontwikkelingskosten zijn er weinig TV merken die deze stap durven te zetten.

Op zich is dat ook wel heel goed voor te stellen. Als je zelf een 82 inch TV zou gaan kopen, wil je uiteraard van de beste technologieën en beeldscherpte kunnen genieten.

De fabrikant van een 82 inch TV moet daarom veel tijd en aandacht aan het ontwikkelingsproces besteden.

Bovendien kan het merk niet voor iets minder dan perfect gaan. Als je een paar duizend euro aan een nieuwe TV uitgeeft, wil je uiteraard van perfectie genieten.

Een merk is hierdoor gedwongen om louter de beste technologieën in de TV te verwerken. En dit komt de ontwikkelingskosten uiteraard ook niet ten goede.

Een 82 inch TV kopen: Waar moet je op letten?

Platform tv 82 inch

Weet je 100% zeker dat je een 82 inch TV wilt hebben?

Tijdens je zoektocht naar de beste TV zou je goed op onderstaande punten moeten letten:

  • Beeldscherpte: bij een 82 inch TV kun je van niks anders dan een 4K resolutie uit gaan. Ga wel goed na om wat voor beeldscherm het precies gaat. Betreft het bijvoorbeeld een OLED of QLED beeldscherm?
  • Smart platform: een 82 inch TV is altijd een smart TV. Ga daarbij wel goed na om welk smart platform het precies gaat. Uiteraard heb je het liefste een zo’n uitgebreid mogelijk platform.
  • Prijskaartje: uiteraard is het verstandig om naar het prijskaartje van de 82 inch televisies te kijken. Voor de meeste varianten betaal je in ieder geval een paar duizend euro.
  • Technische specificaties: ga verder goed na wat de technische specificaties zoal zijn. Wat is bijvoorbeeld de verversingssnelheid? En wat is de input lag? Zeker als je op de grote TV wilt gamen, zijn dit belangrijke punten.

Verder moet je goed rekening houden met de plaatsing van de 82 inch TV.

Wáár ga je de televisie precies plaatsen? En hoe ga je dit doen? Ga je ‘m aan de muur ophangen of wil je ‘m op een grote TV kast neerzetten?

Mocht je ervoor kiezen om de TV op te hangen, moet je voor de allersterkste TV beugel kiezen.

Tot slot heb je wellicht ook nog met merkvoorkeuren te maken. Ga in ieder geval goed na van welk merk je wel én geen TV zou willen hebben.

Wellicht heb je in het verleden slechte ervaringen met een specifiek merk gehad.

Wat is het beste alternatief voor een 82 inch TV?

Grote televisie huiskamer

Ben je niet helemaal overtuigd van een 82 inch TV? Dan zou je eens naar een iets kleinere TV kunnen kijken.

Denk hierbij aan een 70, 75 of 80 inch TV. Deze televisies zijn eveneens groot, maar zijn wel een slag kleiner dan een 82 inch TV.

Zeker als je niet super veel ruimte in je woning hebt, is dit een prima keuze.

Heb je echter wel véél ruimte in je woning over? Kijk dan eens naar een nóg grotere televisie. Een TV met een beeldschermdiagonaal van 100 inch, 120 inch of 150 inch is in dat geval wellicht interessant.

Dergelijke televisies bieden een nóg betere kijkbeleving, maar nemen uiteraard nog meer ruimte in.


Meer (grote) TV’s:


Categorieën: TV