Beste 100 inch TV: Alles over de 100 inch televisie

Last updated by Joni on

Alles over 100 inch TV's

Televisies zijn door de jaren heen steeds groter geworden. Het bewijs voor deze stelling vormt een 95 inch TV, een 100 inch TV en een 150 inch TV.

Al deze televisies zijn groot, zijn in de afgelopen jaren op de markt gebracht én worden steeds populairder.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de 100 inch televisies.

Wat is het huidige aanbod van deze televisies? Wat is de reden om voor zo’n grote TV te kiezen?

Waar moet je rekening mee houden bij zo’n grote TV? En in welke situatie(s) kun je beter niet voor een 100 inch TV kiezen?

Hoe groot is een 100 inch TV precies?

Grote 100 inch TV

De kans is groot dat je je niet direct een voorstelling kunt maken bij een 100 inch TV. De eenheid inch is in ons land immers niet zo gangbaar. 

Het is daarom goed om het volgende te weten: een 100 inch TV heeft een beeldschermdiagonaal van 254 centimeter.

Dit betekent dat het beeldschermdiagonaal ruim 2,5 meter is. Je kunt je nu vast al voorstellen dat je voor zo’n TV echt veel ruimte in je woonkamer nodig hebt.

Om nog even in detail te treden. Dit zijn de exacte afmetingen van een 100 inch televisie:

  • Beeldschermdiagonaal: 254 centimeter
  • Beeldschermbreedte: 221,38 centimeter
  • Beeldschermhoogte: 124,53 centimeter

Wat is de ideale kijkafstand bij een 100 inch TV?

Kijkafstand 100 inch TV

Dat je niet al te dicht op zo’n grote TV moet zitten, mag duidelijk zijn. Indien je te dicht op de TV zit, krijg je al snel last van je ogen.

Ook krijg je niet alles mee, aangezien je niet het gewenste overzicht over de brede kijkhoek hebt.

Als je voor een 100 inch TV kiest, is een kijkafstand van 5 meter aan te raden. Heb je een relatief grote woonkamer of een grote mancave? Dan kun je dus prima voor een 100 inch televisie kiezen.

Woon je echter iets kleiner? Of heb je in je woning weinig ruimte om een zitje voor de TV te creëren? Dan is een kijkafstand van 5 meter uiteraard veel te veel van het goede.

Heb je een kijkafstand van slechts 2,5 meter? Dan kom je uit op een 50 inch TV. 

Het huidige aanbod van 100 inch TV’s

Het huidige aanbod van 100 inch TV’s is vrij beperkt te noemen.

Dit heeft volgens ons met meerdere aspecten te maken:

  • Er is nog niet heel veel vraag naar. In de afgelopen jaren zijn dergelijke TV’s steeds populairder geworden, maar dit kan nog lang niet tippen aan de populariteit van de gangbaardere afmetingen. Veel huishoudens kiezen voor een 50 of 60 inch TV, aangezien dit het beste in een gangbaar huis past. Een 100 inch televisie zet je uiteraard niet zomaar in elke ruimte neer.
  • 100 inch TV’s zijn duur. Een televisie van 100 inch is een waar kunstwerk. De TV ziet er niet alleen prachtig uit, maar beschikt ook nog over complexe technologieën. Deze aspecten zorgen ervoor dat je voor een 100 inch TV vrij diep in de buidel moet tasten. Lang niet iedereen kan óf wil dat.
  • Lastig te ontwikkelen. Het ontwikkelen van een 100 inch TV is niet al te gemakkelijk. Er moeten speciale technologieën voor gebruikt worden, terwijl het frame ook volledig opgebouwd moet worden. Je kunt je vast voorstellen dat dit lastiger is bij een 100 inch TV dan bij een 50 inch TV.

Wat verwachten we van het aanbod op de (korte) termijn? We verwachten dat het aanbod in de komende jaren steeds uitgebreider wordt.

Alles in de wereld wordt namelijk alleen maar groter, groter en nog eens groter.

De kans dat je in de toekomst uit veel 100 inch televisies kunt kiezen, achten wij dan ook aannemelijk.

Welke merken bieden 100 inch televisies aan?

Laser TV 100 inch

Op dit moment bieden nog niet al te veel merken een 100 inch TV aan. Tijdens onze zoektocht zijn wij slechts op een paar merken gestuit.

Eén van de merken is Hisense. Dit merk kwam in 2021 met de Hisense Laser TV op de markt. Deze TV beschikt over een unieke technologie én over een beeldschermdiagonaal van 100 inch.

Deze twee componenten zorgen ervoor dat deze TV bekendstaat als dé voetbal-tv. Een TV waar je perfect naar voetbal kunt kijken.

Een ander merk dat een 100 inch TV aanbiedt, is Sony. Dit merk kwam enige tijd geleden met de Sony XD9 op de proppen.

Deze televisie is ongekend groot en door Sony voor een speciale doelgroep ontwikkeld. Voor rijke mensen, maar ook voor mensen die hun eigen mancave willen ontwerpen.

In zo’n mancave hoort absoluut een grote TV thuis, zoals de Sony XD9.

Waarom zou je voor een 100 inch TV kiezen?

Er zijn absoluut meerdere redenen om voor een 100 inch TV te kiezen. De belangrijkste redenen zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Brede kijkhoek en haarscherp beeld. De 100 inch televisies bieden een brede kijkhoek aan. Ongeacht vanuit welke hoek je naar de televisie kijkt, geniet je van haarscherp beeld. Dat dit beeld zo scherp is, is ook te danken aan de beste technologieën die voor de 100 inch TV’s gebruikt worden.
  • Prachtig design. Met een 100 inch TV in je woonkamer plaats je echt een statement. Je laat zien dat je voor luxe, klasse en stijl gaat. Bovendien kleed je met zo’n grote TV je woonkamer, of andere ruimte, op een fraaie manier af. Zodra iemand je woonkamer binnenkomt, valt zijn/haar oog direct op de 100 inch TV. 
  • Anders dan een standaard TV. Heb je je hele woning op een unieke manier ingericht? Dan past een standaard TV hier eigenlijk niet bij. Nee, in dat geval kun je beter voor bijvoorbeeld een 100 inch TV kiezen. Met zo’n TV ga je voor een unieke uitstraling, perfect beeld en voor iets unieks.

Een 100 inch TV kopen: Waar moet je rekening mee houden?

Afwerking 100 inch TV

Als je een 100 inch TV wilt kopen, moet je sowieso een ruim budget hebben. Voor een bedrag van een paar honderd euro ga je echt geen televisie van 100 inch vinden.

Nee, voor een dergelijke TV heb je een budget van een paar duizend euro nodig. Pas als je een dergelijk budget hebt, kun je gericht zoeken naar een geschikte televisie van 100 inch.

Verder moet je goed rekening houden met de kijkafstand. Zoals we eerder al verteld hebben, is de ideale kijkafstand zo’n 5 meter.

Als je korter op de televisie zit, geniet je niet van de mogelijkheden en scherpte van de televisie.

Bovendien is de kans groot dat je last van je nek/schouders gaat krijgen; je zit gewoonweg niet ontspannen als je te dicht op een grote TV zit.

Daarnaast moet je rekening houden met de afwerking. Want, hoe ga je nou een 100 inch TV op een fraaie manier in je woonkamer verwerken?

En hoe ga je deze op een nette manier afwerken, zodat de TV feilloos bij de rest van je woonkamer past?

Hierbij moet je ook nog met praktische zaken rekening houden. Als je zo’n grote TV op wilt hangen, heb je hier een behoorlijk sterke TV beugel voor nodig.

Al met al kent een 100 inch TV de nodige haken en ogen. Maar, de aanschaf van zo’n TV is absoluut aan te raden.

Zéker als je de nodige ruimte in je huis hebt, is een 100 inch TV een geweldige toevoeging. Veel kijkplezier!


Meer grote TV’s:


Categorieën: TV