86 inch TV kopen? Bekijk hier het beste aanbod!

Last updated by Joni on

Beste 86 inch TV's

Het kopen van een grote TV lijkt een ware trend te zijn.

Heb je zelf ook interesse in de aanschaf van een grote TV? Dan kom je al snel uit bij een TV van 75 of 82 inch.

Je kunt het echter nóg gekker maken; dit doe je door te kiezen voor een 86 inch TV, een 85 inch TV of een 88 inch TV.

In dít artikel richten wij onze pijlen op de beste 86 inch televisies.

We bespreken het huidige aanbod, we kijken naar de voordelen, we bespreken de aandachtspunten en we vertellen je meer over de ideale kijkafstand.

Wat is de beste 86 inch TV?

Heb je het idee dat een 86 inch televisie volledig op je wensen aansluit? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste 86 inch TV.

Vlak nadat je deze zoektocht afgetrapt hebt, kom je al ergens achter: het aanbod van 86 inch televisies is vrij beperkt. 

In het aanbod van onze partner Bol.com zijn slechts een handjevol 86 inch TV’s te vinden. Deze televisies bespreken we hieronder graag in het kort.

1. LG 86UQ91006LA

LG 86UQ91006LA TV

De LG 86UQ91006LA is een geweldige TV met een beeldschermdiagonaal van 86 inch.

Op dit grote beeldscherm wordt alles haarscherp weergegeven, met dank aan de 4K resolutie.

Ook de verversingssnelheid en andere specificaties zijn zoals je kunt verwachten van een LG televisie.

Verder spreekt het webOS smart platform ons aan. Met dank aan dit platform stream je moeiteloos de leukste films en series vanaf verschillende apps.

Met dank aan de verschillende apps haal je het maximale uit deze televisie!
2. LG 86QNED816QA

LG 86QNED816QA 86 inch TV

Ook de LG 86QNED816QA is een prima 86 inch TV van LG.

Deze televisie werd in 2022 gelanceerd, beschikt ook over het webOS platform en ziet er stijlvol uit. Dit is te danken aan de dunne zwarte rand om het scherm heen én aan de stijlvolle voet.

Met deze televisie geniet je optimaal van de fraaiste beelden, films, series en programma’s.

Dit is onder meer aan de 4K resolutie te danken, maar ook aan de verversingssnelheid van 100 Hz. Die snelheid zorgt ervoor dat je op deze televisie ook perfect kunt gamen.
3. LG 86NANO756PA

LG 86NANO756PA 86 inch televiesie

We blijven nog even bij het merk LG. Ook de 86NANO756PA is namelijk een 86 inch TV die door het bekende merk LG ontwikkeld is.

Deze TV is een stuk goedkoper dan bovenstaande variant, maar beschikt ook over prima specificaties.

Zo geniet je optimaal van de 4K resolutie, van het webOS smart platform en van de 4 HDMI ingangspoorten.

Al met al een prima 86 inch TV die relatief voordelig geprijsd is.
4. LG 86QNED866QA

LG 86QNED866QA TV

Vind je het niet erg om relatief veel geld aan je nieuwe 86 inch TV uit te geven? Dan raden wij je deze LG 86QNED866QA van harte aan.

Deze televisie kost 3699 euro, maar is wel het beste van het beste. Zo geniet je van de nieuwste technologieën, de beste processor en een verversingssnelheid van 100 Hz.

Andere voordelen zijn de 4K resolutie, 4 HDMI poorten en het webOS smart platform. In combinatie met het grote beeldscherm geniet je van een heuse thuisbioscoop!
Hoe groot is een 86 inch TV precies?

Je weet nu precies voor welke 86 inch televisies je zoal kunt kiezen. Maar, een terechte vraag hierbij is wel hoe groot een dergelijke TV nou precies is.

Wij zetten graag de belangrijkste afmetingen voor je op een rijtje:

  • Beeldschermdiagonaal: 218,4 centimeter
  • Beeldschermbreedte: 190,39 centimeter
  • Beeldschermhoogte: 107,08 centimeter

Wat is de ideale kijkafstand?

Grote TV 86 inch kijkafstand

Bij een 86 inch TV moet je met meerdere aandachtspunten rekening houden. Zo is het heel belangrijk dat je de juiste afstand neemt ten opzichte van de TV.

Bij een dergelijke TV is het advies om een kijkafstand van 4,25 meter te hanteren.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kies je het beste voor een kijkafstand van 4,5 meter.

Als je voor een kortere kijkafstand kiest, loop je al snel tegen meerdere problemen aan. Zo heb je niet het gehele beeldscherm in je vizier én kun je last van je nek krijgen.

Door deze kijkafstand is een 86 inch TV dan ook niet voor iedereen geschikt. Alleen als je in je woning voldoende ruimte hebt, kun je voor een 86 inch TV kiezen.

Waarom zijn 86 inch TV’s nog niet heel populair?

Grote televisie huiskamer

Dat het aanbod van 86 inch TV’s beperkt is, heeft meerdere oorzaken. Eén van de oorzaken is terug te vinden in de beperkte vraag.

Nog weinig huishoudens hebben interesse in een 86 inch TV, onder meer doordat zo’n TV ongekend veel ruimte in beslag neemt.

Wil je een 86 inch televisie in je huis neerzetten? Dan moet de televisie sowieso meer dan 200 centimeter aan ruimte hebben.

Verder moet je een bank op ruim 4,25 meter afstand van de televisie neer kunnen zetten. Als je een kleinere woonkamer hebt, is dit per definitie al onmogelijk.

Verder is het een feit dat de 86 inch TV’s behoorlijk prijzig zijn. Zoals je bij bovenstaande televisies van LG kunt zien, betaal je al snel een paar duizend euro voor een 86 inch televisie.

Dit willen veel mensen niet betalen, terwijl er ook veel mensen zijn die dit niet kúnnen betalen.

Als je zelf wel voldoende budget hebt, is het aan jezelf om te bepalen of je een dergelijk bedrag aan een TV uit wilt geven.

Tot slot is het aanbod gewoonweg nog beperkt. Dit heeft ook te maken met de beperkte vraag naar 86 inch televisies.

De meeste TV merken kiezen er daarom voor om (nog) geen 86 inch TV te ontwikkelen. Wij verwachten wel dat dit op termijn gaat veranderen.

Meer en meer huishoudens kiezen namelijk voor een grote TV, zoals een 75 inch variant.

Waarom wél voor een 86 inch TV kiezen?

Televisie 86 inch scherm

Als je voor een 86 inch TV kiest, geniet je absoluut van meerdere voordelen:

  • Geweldige kijkbeleving. Doordat het scherm zó groot is, geniet je van een geweldige kijkbeleving. Daarbovenop komt ook nog eens dat de 86 inch televisies over de beste resolutie, processoren en andere technologieën beschikken. Het kijken naar een film, serie of programma is hierdoor oprecht een feestje.
  • Prachtige eyecatcher. Zodra je een 86 inch TV in je woonkamer zet, valt de TV direct op. Dit is overigens ook het geval als je de TV in je relax kamer of in je mancave neerzet. Overal waar je deze TV neerzet, is het een ware eyecatcher.
  • Het is uniek. Tot slot is het een feit dat een 86 inch televisie uniek is. Door voor zo’n televisie te kiezen, heb je echt iets zeldzaams in je woning staan. Mocht je hier veel waarde aan hechten, is dit een prima reden om voor een 86 inch televisie te kiezen.

Welk formaat is het beste alternatief?

Kun je binnen het huidige aanbod van 86 inch TV’s geen geschikte variant vinden? Dan zijn er meerdere alternatieven waar je naar kunt kijken.

Eén van de alternatieven is om voor een nóg grotere TV te kiezen. Zo kun je voor een 90 inch-, een 98 inch- of een 100 inch TV kiezen.

Als je het helemaal goed wilt doen, is het zelfs mogelijk om voor een 150 inch TV te kiezen. Je kunt je echter vast voorstellen dat je voor zo’n televisie nóg meer ruimte nodig hebt.

Een ander alternatief is om voor een kleinere televisie te gaan. Wij denken hierbij direct aan een 75 inch TV of een 82 inch TV.

Deze twee formaten zijn een slag kleiner dan een 86 inch TV, waardoor zo’n TV wellicht beter op je wensen aansluit.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Om dit te bepalen, zou je goed naar je wensen én situatie moeten kijken.

Hoe groot is bijvoorbeeld de TV kast of muur waar je je nieuwe TV op kunt zetten of aan op kunt hangen? Met een 86 inch TV geniet je in ieder geval van een geweldige kijkbeleving!


Meer grote TV’s:

Categorieën: TV