150 inch TV kopen? Aanbod & alternatieven

Last updated by Joni on

Grote TV kopen 150 inch

Alles in het leven lijkt tegenwoordig groter te worden. Leg bijvoorbeeld maar eens een oudere iPhone naast een nieuwe iPhone; je ziet een duidelijk verschil.

Dit verschil is ook goed zichtbaar in het aanbod van televisies. De TV’s zijn door de jaren heen ook steeds groter geworden, getuige de 150 inch TV’s.

Een TV met een beeldschermdiagonaal van 150 inch is indrukwekkend te noemen. Het is een ongekend grote TV én een unieke TV.

Een dergelijke TV kom je niet al te vaak tegen en dat heeft zo zijn redenen.

Hoe groot is een 150 inch TV precies?

150 inch grote televisie

Een 150 inch TV is een gigantische TV.

Dit kunnen we het beste aanduiden met onderstaande afmetingen:

  • Beelddiagonaal: 381 centimeter
  • Beeldbreedte: 332 centimeter
  • Beeldhoogte: 186,79 centimeter

Een TV met een beeldschermdiagonaal van 150 inch is dus bijna ruim 3,3 meter breed. Het is hierdoor een indrukwekkend object dat je echt niet in elke ruimte zomaar kwijt kunt.

Nee, als je een 150 inch televisie in een ruimte kwijt wilt, heb je hier echt veel ruimte voor nodig.

Wat is de ideale kijkafstand?

TV 150 inch thuis

Bij een TV van 150 inch moet je op ruim 5 meter afstand zitten.

Als je dichter op zo’n grote TV zit, heb je niet het gehele beeldscherm in je vizier. Ook kun je hierdoor last van je nek, schouders en ogen krijgen. 

Dat je op ruim 5 meter afstand moet zitten, is veelzeggend. Veelzeggend voor hoe groot zo’n TV is, maar ook veelzeggend voor de beperkte toepassingsmogelijkheden.

Je kunt echt niet in alle ruimtes voor zo’n TV kiezen.

Het huidige aanbod van 150 inch TV’s

Heb je oren naar de aanschaf van een 150 inch TV? Dan moet je heel lang zoeken.

Het aanbod van dergelijke televisies is namelijk bijzonder beperkt te noemen.

Dit heeft vooral met onderstaande twee punten te maken:

  • Beperkte vraag. Vrij weinig huishoudens hebben interesse in een TV met een diagonaal van 381 centimeter. Zo’n TV kunnen de meeste mensen amper in hun huis kwijt.
  • Forse prijskaartjes. Voor een 150 inch TV betaal je tienduizenden euro’s. Er zijn maar weinig huishoudens die zo’n bedrag uit willen én kunnen geven aan een nieuwe televisie.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat veel merken deze TV’s links laten liggen. Veel merken richten zich liever op de kleinere televisies, aangezien die veel gangbaarder zijn.

Van dergelijke TV’s verkopen de merken dan ook veel meer exemplaren. Juist dát is wat elk merk onder aan de streep wil.

Bekijk het beste aanbod bij onderstaande winkels:


Wat is het beste alternatief voor een 150 inch TV?

Grote TV's 150 inch

Eén van de alternatieven is een 100 inch TV. Zo’n TV is alsnog ongekend groot, maar is wel een flink stuk kleiner dan een 150 inch TV. Dit geldt overigens ook voor een 85 inch TV of 95 inch TV.

Heb je niet al te veel ruimte in je woning of je mancave? Dan kom je al snel uit bij een 75 inch TV. Dit is eigenlijk de grootste gangbare televisie.

Met een TV van 75 inch geniet je van een flink beeldscherm, maar dit scherm is dus wel de helft van een 150 inch beeldscherm. Dit geeft duidelijk aan dat een 150 inch TV echt gigantisch is.
Misschien ook interessant:


Categorieën: TV