88 inch TV kopen? Bekijk het aanbod & Koopgids

Last updated by Joni on

88 inch tv

Wil je in je woning graag een grote TV hebben? Op dit moment kun je daarvoor uit meerdere afmetingen kiezen.

Je kunt voor een 95 inch TV gaan, voor een 100 inch TV of zelfs voor een 150 inch TV.

Vind je dergelijke beeldschermdiagonalen echter teveel van het goede? Dan kom je al snel bij een 88 inch TV uit.

Een 88 inch TV is om meerdere redenen een hele interessante TV. Ten eerste is het aanbod relatief uitgebreid en ten tweede past een dergelijke TV in iets meer huizen.

Als je bijvoorbeeld een 150 inch TV in je huis wilt hebben, moet je een villa hebben. Zo’n TV heeft immers een beeldbreedte van ruim 3,3 meter!

Hoe groot is een TV van 88 inch precies?

88 inch TV LG 8K OLED

Grote kans dat je geen idee hebt hoe groot een 88 inch TV nou precies is.

Om hier wel een idee van te krijgen, raden wij je aan om onderstaande afmetingen goed te bekijken:

  • Beelddiagonaal: 223,52 centimeter
  • Beeldbreedte: 194,81 centimeter
  • Beeldhoogte: 109,58 centimeter

Concreet betekent dit dat een 88 inch TV ongeveer 110 centimeter hoog is.

In combinatie met de breedte van bijna 195 centimeter zorgt dit voor een groot geheel. Een groot geheel waar je in je woning echt de nodige ruimte voor vrij moet maken.

Wat is de ideale kijkafstand bij een 88 inch TV?

Grote TV 88 inch kijkafstand

Bij een 88 inch TV moet je op een afstand van ongeveer 4,30 tot 4,40 meter zitten. Waarom zo ver weg? Omdat je anders niet het gehele beeldscherm in je vizier hebt.

Besluit je om dichter bij de TV plaats te nemen? Dan krijg je mogelijk de helft van bijvoorbeeld de film of serie niet mee.

Daarnaast krijg je mogelijk ook nog pijn aan je nek, schouders en ogen. Je houdt namelijk een onnatuurlijke houding aan, puur doordat je veel te dicht op de TV zit.

Met andere woorden: niet alleen de afmetingen zijn bij een 88 inch televisie van belang, maar ook de kijkafstand.

Als je té dicht op het scherm zit, geniet je niet van de mogelijkheden van een dergelijke TV. En waarom zou je dan een 88 inch TV kiezen? Dan kun je veel betere voor een andere grote TV kiezen.

Je hebt gelukkig tegenwoordig de keus uit meer dan voldoende beeldschermdiagonalen.

Het huidige aanbod van 88 inch TV’s

LG 88 inch TV aanbod

Heb je wel oren naar de aanschaf van een 88 inch TV? Dan is het goed om te beseffen dat je niet al te veel keuze hebt. De meeste TV merken richten hun pijlen namelijk op de meer gangbare formaten.

Toch zijn er wel enkele soorten 88 inch TV’s waar je voor kunt kiezen. Zo raden wij je de aanschaf van de LG OLED88Z9 van harte aan.

Deze LG TV heeft een beeldschermdiagonaal van 88 inch, ziet er geweldig uit en levert haarscherp beeld af.

Dat dit een geweldige TV is, blijkt echter wel uit het prijskaartje. Voor deze LG TV betaal je namelijk 13.000 euro. Vrij veel geld voor een TV, niet waar?

Een andere TV waar je voor kunt kiezen, is de Samsung QE88Q9F. Ook deze TV heeft een beeldschermdiagonaal van 88 inch en ziet er waanzinnig uit.

Dit geldt voor de TV zelf, maar ook voor het beeld. Het beeld op deze TV is haarscherp, de kleuren zijn magnifiek en je geniet van een geweldige diepte.

Al met al kun je dus uit meerdere 88 inch TV’s kiezen. Desalniettemin is het aanbod nog relatief beperkt. Dit heeft met de volgende redenen te maken:

  • Weinig mensen willen een 88 inch TV. Dit heeft puur met de gigantische afmetingen van zo’n TV te maken. In de meeste huizen is al relatief weinig ruimte, waardoor zo’n TV hier gewoonweg niet in past. Alleen als je in een villa woont, is het wellicht interessant om voor zo’n grote TV te kiezen.
  • De 88 inch televisies zijn erg prijzig. Het levende bewijs hiervan vormen de twee hierboven besproken TV’s. De LG 88 inch televisie kost 13.000 euro de Samsung 88 inch televisie kost 14.998 euro. Voor dergelijke bedragen kun je ook een maand op vakantie gaan of een tweedehands auto kopen.


Welke merken bieden een 88 inch TV aan?

Vrij weinig merken durven het aan om een 88 inch TV te maken. De merken die hier wel voor durven te kiezen, hebben we hierboven al benoemd.

Zowel LG als Samsung hebben in de afgelopen periode meerdere 88 inch TV’s uitgebracht.

Dat alleen deze merken voor dergelijke TV’s kiezen, is veelzeggend. Dit geeft duidelijk aan dat andere merken weinig tot geen heil zien in een dergelijke TV.

Overigens bestaat de kans wel dat dit op termijn gaat veranderen. Alles wordt groter, dus waarom zouden niet meer mensen voor een grote TV kiezen?

Het enige aandachtspunt hierbij is de ruimte. Voor een televisie met een diameter van 88 inch heb je gewoonweg heel veel ruimte in je woning nodig.

Leuk detail: ook het Deense merk Bang & Olufsen heeft een 88 inch televisie uitgebracht. Deze TV kost maar liefst 46.500 euro. Dit geeft des te meer aan dat een goedkope 88 inch TV niet bestaat.

Waarom zijn 88 inch TV’s nog niet zo populair?

Huiskamer 88 inch TV

De twee belangrijkste redenen hiervoor hebben we hierboven reeds benoemd. Maar, er speelt nog meer.

Zo is het een feit dat meer en meer mensen bewust met energie omgaan. Indien je voor een 88 inch TV gaat, weet je dat je hier de nodige energiekosten aan kwijt gaat zijn.

Dat is dan ook voor sommige huishoudens een reden om juist voor een kleinere TV te kiezen.

Verder is het dus een feit dat het aanbod beperkt is. Weinig merken durven het aan om een dergelijke grote TV te ontwikkelen.

Met het oog op de ontwikkelingskosten is dit heel goed voor te stellen. In een 88 inch TV zouden alleen de beste en meest geavanceerde technologieën verwerkt kunnen/moeten worden.

Dát zie je dan ook duidelijk in de prijskaartjes terug.

Waarom wél voor een 88 inch TV kiezen?

Gamen op grote TV

De aanschaf van een 88 inch televisie is voor weinigen weggelegd. Bevind jij je echter wel in de luxe positie dat je zoveel geld aan een TV uit kunt geven?

Dan zijn er meerdere redenen om daadwerkelijk voor een dergelijke TV te kiezen:

  • Het is een eyecatcher. In je woonkamer zou een 88 inch TV absoluut de eyecatcher zijn. Zodra iemand je woonkamer in komt, valt het oog direct op de TV. Bij bijvoorbeeld een 55 inch TV zou dit een stuk minder het geval.
  • De technologieën zijn indrukwekkend. Het beeldscherm van een 88 inch TV is niet alleen groot, maar is ook nog eens van het allerhoogste niveau. Je geniet van de fraaiste kleuren ooit in combinatie met een ongekende scherpte. Het kijken naar een film, serie of TV programma wordt hiermee nóg leuker.
  • Past perfect in een mancave. Heb je de luxe om een grote mancave voor jezelf te creëren? Dan zou de aanschaf van een 88 inch TV op zich best ‘logisch’ kunnen zijn. Samen met je vrienden kun je op deze TV naar een geweldige film kijken. Ook is het op deze TV geweldig om bijvoorbeeld met je vrienden te gamen.Wat is het beste alternatief voor een 88 inch TV?

Als je een 88 inch TV wilt kopen, moet je goed zoeken. Zoals gesteld is het aanbod relatief beperkt, terwijl je voor de 88 inch televisies ook nog eens heel diep in de buidel moet tasten.

De aanschaf van een 82 inch TV of 75 inch TV is daarom een stuk logischer. Deze afmetingen zijn iets gangbaarder en daarmee ook iets betaalbaarder.

Wil je het nóg groter hebben? Dan kun je ook nog voor een 95 inch, 100 inch of 150 inch TV kiezen!


Andere maten TV’s:


Categorieën: TV