Beste 32 inch TV kopen? Vergelijk de Top 10 (2024)

Last updated by Franziska on

beste 32 inch tv

Ben je op zoek naar een nieuwe TV?

Eén van de belangrijkste criteria waar je naar moet kijken, is naar de kijkafstand. Met andere woorden; wat is de afstand tussen je bank/stoel en je televisie?

Als deze afstand tussen de 1 en 2 meter ligt, kies je het beste voor een 32 inch TV. Ook als je liever een niet al te grote televisie hebt, is dit een ideale maat.

Bijkomend voordeel: relatief gezien is een 32 inch televisie betaalbaar. Mocht je in bijvoorbeeld je man cave, in je slaapkamer of op zolder een nieuwe TV willen hebben, is een 32 inch TV zodoende wellicht de beste optie voor je.

Als je nu op zoek naar de beste 32 inch TV bent, ben je in dít artikel aan het juiste adres. Hieronder maak je namelijk kennis met de vijf beste 32 inch televisies van dit moment.

Dit zijn de beste 32 inch TV’s uit de test

Het huidige aanbod van 32 inch televisies is uitgebreid. Heel uitgebreid zelfs.

Om binnen dit aanbod de juiste keuze te (kunnen) maken, zou je eerst je wensen op een rijtje moeten zetten. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens de beste 32 inch TV uitkiezen.

Hier helpen wij je graag een handje bij. Recent hebben wij het aanbod van 32 inch TV’s aan een strenge keuring onderworpen.

Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 samen kunnen stellen. Neem onderstaande reviews door en bepaal welke 32 inch televisie het beste op je wensen aansluit.

1. Beste koop 32 inch TV – Samsung UE32T5300C

Samsung-32-inch-tv

De beste 32 inch TV van dit moment is volgens ons de Samsung UE32T5300C. Deze TV beschikt over het Tizen smart platform, beschikt over wifi en biedt Full Hd-beeld aan.

Dit is niet de beste beeldscherpte, maar voor een 32 inch televisie is dit méér dan voldoende.

Wij vinden het ook fijn dat deze TV vormgegeven is. Het frame, maar ook de voetjes vinden wij bijzonder stijlvol.

Mocht je deze TV in je woonkamer zitten, is het direct een eyecatcher. Ongeacht of de TV nou aan of uit staat.

👍 Voordelen:

 • Full HD scherpte
 • Met het fijne Tizen smart platform
 • Beschikt ook over wifi
 • Beschikt over ingebouwde speakers
 • Beschikt ook over Apple TV
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Geen hoofdtelefoon aansluiting
 • 50 Hz verversingssnelheid
2. Beste 32 inch smart TV (met wifi) – LG 32LM6370PLA (2021)

lg_32_inch_tv

Gaat je voorkeur hoe dan ook uit naar een smart TV? Dat is heel goed voor te stellen; in de huidige maatschappij ‘horen’ de smart functies als het ware bij een televisie.

Indien je per sé een 32 inch smart TV wenst te hebben, raden wij je deze LG televisie aan. Dit is volgens onze test de beste 32 inch smart TV.

Waar deze eretitel aan te danken is? Onder andere aan het WebOS besturingssysteem.

Via dit systeem kun je uit allerlei apps kiezen, terwijl je via dit systeem ook van live televisie geniet.

Het is bovendien mogelijk om aangesloten apparaten via dit systeem te bedienen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een gameconsole of een Google Chromecast.

In het menu van de LG 32LM6370PLA zijn alle populaire apps te vinden. Het gaat hierbij om onder andere Netflix, Amazon, Prime Video en Disney+.

Met dank aan de drie HDMI ingangen kun je ook nog drie apparaten tegelijkertijd aansluiten.

Verder beschikt deze LG televisie over alle gewenste eigenschappen. Het beeld is haarscherp, de TV is netjes vormgegeven en de TV is makkelijk te bedienen.

Bijkomend voordeel is dat je voor deze LG smart TV echt niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Overigens is het ook nog mogelijk om deze smart TV inclusief een soundbar te bestellen!

👍 Voordelen:

 • Haarscherp beeld (Full HD)
 • Drie apparaten tegelijkertijd op aan te sluiten
 • Perfect WebOS besturingssysteem
 • Tal van apps zijn standaard al geïnstalleerd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Geen local dimming
 • Geen koptelefoon aansluiting
3. Beste 32 inch TV met 4K – Hisense A7100F 58A7100F

hisense_32_inch_tv

Wil je van echt een hele goede beeldkwaliteit genieten? Dan zou je voor een televisie met 4K resolutie moeten kiezen.

Spijtig genoeg is het aanbod van dergelijke televisies in combinatie met een 32 inch beeldformaat niet al te uitgebreid.

Toch hebben wij een prima 32 inch TV met 4K gevonden; het gaat hierbij om deze Hisense A7100F 58A7100F TV.

Deze slimme televisie beschikt over een heus 4K Ultra HD beeldscherm. Met dank aan dit display geniet je echt van onwijs scherp beeld.

De beelden zijn bovendien niet alleen haarscherp, maar beschikken ook over de juiste kleuren. Je ziet elke kleur perfect, waarbij ook het geweldige contrast direct opvalt.

Met deze 32 inch TV geniet je van een unieke beleving.

Ook zijn wij van mening dat deze televisie er keurig uitziet. De randen rondom het scherm zijn smal, de televisie is dun en de pootjes zien er keurig uit.

Aan de zijkant van het scherm zijn bovendien 3 HDMI aansluitingen aangebracht door Hisense. Dit betekent dat je drie apparaten tegelijkertijd op deze 32 inch TV aan kunt sluiten.

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dit ook een slimme TV. Hisense maakt hiervoor gebruik van het Vidaa U platform. Dit is niet het meest bekende platform, maar de werking hiervan is dik in orde.

Wel moet je goed rekening houden met het productiejaar van deze TV: 2019. Doordat dit een vrij oude TV is, beschikt deze TV niet over de nieuwste technologieën en technieken.

👍 Voordelen:

 • Beter beeld ga je niet krijgen (4K)
 • Inclusief smart TV platform
 • De TV ziet er fraai uit
 • Met 3 HDMI aansluitingen

👎 Nadelen:

 • Is al een ouder model
4. Beste 32 inch TV met Full HD – Philips 32PFS6855

philips_32_inch_tv

Hoef je niet per sé een televisie met 4K resolutie te hebben? Wil je wel van een Full HD resolutie genieten?

Dan doe je er verstandig aan om eens naar de LG 32LM6370PLA te kijken. Dat is de televisie die wij als eerste in dit artikel hebben besproken.

Bevalt die TV je niet helemaal? Dan kun je beter voor deze Philips 32PFS6855 kiezen. Dit is volgens ons namelijk de beste 32 inch TV met Full HD resolutie.

Met dank aan de Full HD resolutie geniet je van haarscherp beeld. De kleuren zien er prima uit en het contrast is ook dik in orde.

Tevens geniet je – dankzij de Full HD resolutie – van kleine details die haarscherp zijn. Het kijken naar je favoriete films of programma’s brengt opeens een andere dimensie met zich mee.

Wil je graag een soundbar, een gameconsole of een ander apparaat op deze TV aansluiten? Dat is mogelijk.

Philips heeft namelijk aan de achterzijde van deze TV drie HDMI ingangen aangebracht. Dit betekent dat je drie apparaten tegelijkertijd op deze 32 inch TV aan kunt sluiten. Handig.

Wel moet je goed rekening houden met het smart TV platform. Philips heeft namelijk voor een basic smart platform gekozen, waardoor je over minder apps en programma’s de beschikking hebt.

Indien je van echt veel apps gebruik wilt maken, kun je beter voor een Android smart platform kiezen.

👍 Voordelen:

 • Haarscherp beeld (Full HD)
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding
 • Met drie HDMI ingangen
 • Makkelijk te bedienen
 • TV ziet er netjes uit

👎 Nadelen:

 • Niet zo’n uitgebreid smart TV platform
5. Beste 32 inch smart TV voor Android – Philips 32PFS6906

32_inch_smart_tv

Kijk je naar films, series en programma’s? In dat geval kun je het beste voor een 32 inch smart TV met een Android platform kiezen.

Android TV biedt simpelweg de meeste mogelijkheden, zoals je bij de Philips 32PFS6906 gaat merken. Als je voor deze 32 inch televisie kiest, kies je voor de beste 32 inch smart TV voor Android!

Dankzij Android TV geniet je echt van ongekend veel mogelijkheden. Met één druk op de afstandsbediening kom je in een men uit; dit menu kun je sowieso al naar eigen wens instellen.

Je laat hier je favoriete apps op weergeven, waarna je direct voor één van de apps kunt kiezen. Op deze manier kijk je altijd naar je favoriete programma’s en je lievelingsfilms. Uiteraard is het ook mogelijk om uitzendingen terug te kijken.

Met deze Philips TV geniet je ook van haarscherp beeld. Met alle dank aan de Full HD resolutie.

Deze resolutie zorgt voor haarscherp beeld, prima kleuren en fraaie contrasten. Philips geeft zelf aan dat zij hiermee echt een levendige kijkervaring weten te creëren.

Tot slot willen we ook de 3 HDMI ingangen nog benoemen. Met dank aan deze HDMI ingangen sluit je maar liefst 3 apparaten tegelijkertijd op deze TV aan.

Je kunt daardoor met nóg meer plezier gebruik maken van deze Philips 32 inch TV.

👍 Voordelen:

 • Uitgebreid Android TV platform
 • 3 HDMI ingangen
 • Full HD resolutie
 • Inclusief Ambilight (LED’s rondom de rand van de TV)

👎 Nadelen:

 • Dit is een vrij prijzige 32 inch TV
6. Beste Samsung 32 inch smart TV – Samsung UE32T5300C

samsung_32_inch_smart_tv

Gaat je voorkeur uit naar een Samsung 32 inch TV? En wil je graag een slimme TV tot je beschikking hebben?

Dan raden wij je deze Samsung UE32T5300C televisie aan. Volgens onze test is dit namelijk de beste Samsung 32 inch smart TV.

Met deze TV heb je directe toegang tot meer dan voldoende entertainment. Je kunt uit tal van apps kiezen, zoals YouTube, Netflix en Apple TV. Ongeacht voor welke app je kiest, kun je van ongekend veel films en series genieten.

Overigens is het ook nog mogelijk om via deze TV gebruik te maken van internet. Dit is te danken aan de ingebouwde wifi verbinding.

Deze Samsung TV beschikt over een Full HD resolutie. Deze resolutie zorgt voor haarscherp beeld, voor gedetailleerde details en voor fraaie kleuren.

Je moet wel even goed rekening houden met de verversingssnelheid van 50 Hz; hele snelle beelden worden hierdoor niet altijd even vloeiend weergegeven.

Wat we dan wel super vinden, zijn de 2 HDMI aansluitingen. Hierdoor kun je twee apparaten tegelijkertijd op deze TV aansluiten.

Met dank aan de wifi verbinding kun je overigens ook beelden streamen vanaf je iPhone, iPad of Mac streamen.

Al met al een prima Samsung 32 inch smart TV!

👍 Voordelen:

 • Uitgebreid smart platform
 • 2 HDMI poorten
 • Full HD resolutie
 • Beschikt over wifi verbinding
 • Fraaie vormgeving dankzij de voetjes

👎 Nadelen:

 • Verversingssnelheid van slechts 50 Hz
7. Beste LG 32 inch TV – LG 32LM6370PLA

LG Full HD LED

Wil je voor het beste van het beste gaan? Kijk dan eens naar deze LG 32 inch TV.

Deze LG Smart 32 inch TV is veelzijdig, biedt geweldig beeld aan en beschikt over enkele handige functies.

Wat wij ideaal vinden, is dat deze LG-televisie over een Full HD-beeldscherm beschikt. Je geniet hierdoor van haarscherp beeld, inclusief Active HR.

Dit betekent dat je levendige kleuren en haarscherpe details op het beeldscherm ziet.

Verder beschikt deze LG 32 inch TV over alle gewenste extra’s. Denk hierbij aan een uitgebreid smart TV platform, aan Virtual Surround Plus en aan Dolby Audio.

👍 Voordelen:

 • Beste LG 32 inch TV van dit moment
 • Full HD beeldscherm
 • Inclusief Virtual Surround Plus en aan Dolby Audio
 • Uitgebreid smart TV platform

👎 Nadelen:

 • Niet de mooiste 32 inch televisie om te zien
8. Beste Sony 32 inch TV – Sony KDL-32WD750

De-Sony-Full-HD-televisie

De beste Sony 32 inch TV is volgens ons deze Sony KDL-32WD750. Deze Sony TV heeft veel te bieden, is van een uitmuntende kwaliteit en kost niet de hoofdprijs.

Sony heeft deze TV van een Full HD resolutie voorzien. Met dank aan deze resolutie geniet je van scherp beeld, van levendige kleuren en van duidelijke details.

Met dank aan de dunne rand rondom het scherm oogt het beeldscherm bovendien een stuk groter.

Sony heeft er ook voor gekozen om deze TV van wifi te voorzien.

Met dank aan deze wifi verbinding maak je op een intuïtieve manier gebruik van de TV en alle streamingsapp.

Wat ons betreft, is dit één van de betere 32 inch televisies van dit moment.

👍 Voordelen:

 • Full HD beeldscherm
 • Inclusief wifi
 • Dunne rand, waardoor het scherm nog groter lijkt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Het smart platform is vrij basic
9. Beste LED TV 32 inch – Sharp Aquos 32BC5E

Sharp Aquos smart TV

Wil je – om welke reden dan ook – een LED TV 32 inch aanschaffen? Kijk dan niet verder; deze Sharp TV voldoet in dat geval hoogstwaarschijnlijk aan je verwachtingen.

Deze TV biedt HD Ready LED-beeldkwaliteit aan, is voordelig geprijsd en beschikt over een heus smart platform.

Dankzij dit smartplatform ben je in staat om van streamingapps en streamingdiensten gebruik te maken. Daarbij geniet je niet alleen van het LED-beeldscherm, maar ook van het fantastische geluid.

Sharp heeft in deze TV namelijk een geluidssysteem van Harman Kardon verwerkt; super!

👍 Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • HD Ready LED beeldscherm
 • Beschikt over een smart platform
 • Met prima ingebouwde speakers van Harman Kardon

👎 Nadelen:

 • Ietwat verouderde TV
10. Beste goedkope 32 inch televisie (aanbieding) – Philips 32PFS6855

Beste-aanbieding-Phillips

Ben je op zoek naar de beste aanbieding in de wereld van 32 inch televisies? Kijk dan niet verder.

In het aanbod van aanbiedingen is deze Philips 32PFS6855 TV de beste koop.

Wat je voor deze TV moet betalen? Normaliter betaal je hier een bedrag van 349 euro voor.

Dat is al niet super veel geld voor een 32 inch TV, maar Philips doet hier nog een schepje bovenop.

Je kunt deze TV namelijk tijdelijk voor een bedrag van slechts 299 euro aanschaffen.

Voor dit bedrag krijg je een sublieme TV. Deze TV beschikt over een basis smart platform, levert scherp Full Hd-beeld af en beschikt over 3 HDMI-ingangen.

Al met al een prima 32 inch smart-tv mét interessant prijskaartje!

👍 Voordelen:

 • Beschikt over een prima functionerende wifi verbinding
 • Scherp Full HD beeld
 • 3 HDMI ingangen
 • Interessante aanbieding (!)

👎 Nadelen:

 • Saphi platform is niet super uitgebreid
Beste 32 inch OLED TV

Wil je graag een goede 32 inch TV OLED aanschaffen? Dan heb je op dit moment helaas geen keuze. Geen van de merken biedt op dit moment namelijk een 32 inch TV met OLED scherm aan.

Iets waar je wel voor kunt kiezen, is voor een 32 inch TV met QLED. De Samsung QLED Frame 32LS03TC is daar een prima voorbeeld van.

32 inch smart TV kopen? Let op deze punten

Wil je dolgraag een 32 inch TV aanschaffen? Wij raden je daarvoor zeker één van bovenstaande varianten aan.

Het is echter vrij lastig om tussen deze televisies de juiste keuze te maken. Vandaar dat wij onderstaande koopgids opgesteld hebben.

In deze koopgids vind je de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe 32 inch TV.

Smart TV of niet?

Eén van de eerste keuzes die je moet maken, heeft betrekking op het smart platform.

Wil je de beschikking over een smart TV platform hebben? Of vind je het niet nodig om een smart TV aan te schaffen?

Voor beide valt iets te zeggen, maar wij raden een smart TV toch van harte aan. Met een smart TV geniet je simpelweg van heel veel mogelijkheden.

Gaat je eigen voorkeur ook naar een smart TV uit?

Check dan wel goed over welk smart platform de televisie precies beschikt. In sommige gevallen kiest een fabrikant voor een basic smart platform.

Als je van álle mogelijkheden van een smart-tv wilt genieten, moet de TV over een goed smart platform beschikken. Wij zijn groot fan van onder meer Tizen, Apple-tv en Android TV.

Ook Saphi is op zich prima, maar dat platform is al een stuk minder uitgebreid.

Resolutie

Je moet ook goed kijken naar de resolutie van het beeldscherm. Als je van echt het best mogelijke beeld wilt genieten, kies je voor een 4K resolutie.

Het aanbod daarvan is echter vrij beperkt, waardoor je al snel bij Full HD uitkomt. Iets wat absoluut afraden, is een 32 inch TV met HD Ready resolutie.

Aansluitingen

Wij raden je ook aan om goed naar de aansluitingen te kijken. Is het mogelijk om een hoofdtelefoon op de TV aan te sluiten?

En over hoeveel HDMI poorten beschikt de 32 inch TV? Dat zijn in de basis de twee belangrijkste vragen waar je goed naar moet kijken.

Kwaliteit/merk

In onze ogen moet je altijd voor een 32 inch TV van een A-merk kiezen. Onder andere Samsung, Philips, LG, Hisense en Sony bieden prima TV’s aan.

Bij deze TV’s geniet je van een prima kwaliteit en daarmee van een lange levensduur.

Gaat je voorkeur uit naar een Samsung 32 inch TV? Kijk dan eens naar de OLED en de QLED technologie. Mogelijk is een TV met één van die technologieën interessant voor je.

Merk

Wij raden je aan om heel goed naar het merk van de TV te kijken. Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor bijvoorbeeld Sony, Philips, Samsung, Sharp of LG.

Wil je liever een goede goedkope 32 inch TV aanschaffen? Kijk dan naar een Panasonic, Xiaomi of Salora TV 32 inch.

Technische eigenschappen van de TV

Wij raden je ook aan om goed naar enkele technische eigenschappen te kijken:

 • Verversingssnelheid: des te hoger deze snelheid is, des te beter je op de TV kunt gamen.
 • Schermtype: de meeste 32 inch televisies die je kunt kopen, hebben een LED-LCD. Heel af en toe kom je een QLED-beeldscherm tegen.
 • Aantal HDMI poorten: check goed over hoeveel poorten de 32 inch TV beschikt. Idealiter zijn dit 2 of 3 poorten.

Prijskaartje

Tot slot willen wij je graag wijzen op het prijskaartje van de 32 inch TV. In onze ogen lopen deze prijskaartjes behoorlijk uiteen.

Voor sommige betaal je 250 euro, terwijl je voor andere TV’s ruim 400 euro moet betalen. Wij raden je hierbij aan om vooral naar het totaalplaatje te kijken.

Voldoen de eigenschappen én het prijskaartje van de TV aan je wensen? Dan heb je de beste 32 inch TV te pakken.

Smart TV 32 inch aanbieding

Wil je graag van een interessante aanbieding profiteren?

Dan raden wij je vooral aan om de aanbiedingen bij onze partners Coolblue en Bol.com in de gaten te houden.

Onze beide partners stunten regelmatig met flinke aanbiedingen. Dankzij deze aanbiedingen kun je tot wel 100 euro besparen.

Laat je hierbij overigens niet alleen door het prijskaartje leiden. De gehele TV moet naar wens zijn, waarbij het prijskaartje één van de vele onderdelen is.
Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van 32 inch in cm

Een 32 inch TV heeft de volgende afmetingen: Beelddiagonaal: 871,3 centimeter. Breedte: 70,8 centimeter. Hoogte: 39,9 centimeter

Wat is de beste 32 inch TV volgens Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft recent meerdere 32 inch televisies getest. Uit deze test is niet gebleken dat er één duidelijke winnaar is. De Consumentenbond adviseert vooral om voor een LG, Philips of Sony 32 inch TV te kiezen. Volgens deze partij zijn dit de betere TV merken in het aanbod van 32 inch TV’s.


Misschien ook interessant:


Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *