De Top 5 beste 32 inch monitoren vergeleken!

Last updated by Joni on

Vind je het heerlijk om op je computer te gamen? Ben je graag op je pc met fotobewerking of videobewerking bezig?

Of heb je om welke andere reden dan ook het liefst een vrij groot beeldscherm? Dan kom je al snel bij een 32 inch monitor uit.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste 32 inch monitoren van dit moment.

Wat is de beste 32 inch monitor? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van het juiste beeldscherm? Dat zijn de twee vragen die in dit artikel centraal staan.

Om antwoord op de eerste vraag te kunnen geven, hebben wij tal van monitoren aan een strenge keuring onderworpen. Op basis daarvan hebben wij uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen.

Vergelijk de beste 32 inch monitors

Sluit een 32 inch monitor volledig op je wensen aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste 32 inch monitoren.

Wij helpen je hier graag een handje bij; hieronder vind je informatie over de vijf beste 32 inch monitoren van dit moment.

1. Beste 32 inch 4k monitor – Samsung LS32AM700URXEN Smart Monitor M7

Samsung LS32AM700URXEN Smart Monitor M7

Wil je graag van het beste van het beste genieten? En ben je bereid om relatief veel geld aan een 32 inch beeldscherm uit te geven?

In dat geval kies je het beste voor deze Samsung LS32AM700URXEN Smart Monitor M7. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste 32 inch 4k monitor is.

Deze monitor weet haarscherp beeld te leveren. Met dank aan de 4K resolutie en met dank aan de pixel-dichtheid. Tevens geniet je van behoorlijk heldere en scherpe kleuren; het kleurenpalet van deze monitor is ook dik in orde.

Tevens is het ideaal dat dit een smart monitor betreft. Dit betekent dat je deze monitor ook als een televisie kunt maken.

Het is vervolgens mogelijk om deze monitor draadloos te verbinden aan je smartphone, laptop of desktop. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een YouTube video vanaf je smartphone streamen op de monitor. Waarbij je dus van de 4K resolutie geniet.

In onze ogen is dit simpelweg één van de beste monitoren van dit moment. Zeker als je een grote monitor met haarscherp beeld en veel mogelijkheden wenst, is dit dé monitor voor je.

Wil je de monitor voor gamen gebruiken? Dan is dit niet de meest geschikte monitor. De verversingssnelheid van 60 Hz is namelijk aan de lage kant.

👍 Voordelen:

 • Haarscherp beeld (4K resolutie)
 • Ook als televisie te gebruiken
 • Draadloos te koppelen aan je smartphone/tablet
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Standaard voorzien van Office 365

👎 Nadelen:

 • Niet ideaal voor MacBooks met een M1 chip
 • Niet ideaal om te gamen
 • Relatief prijzig
2. Beste Samsung 32 inch monitor – Samsung Odyssey G5 LC32G55TQWUXEN

Samsung Odyssey G5 LC32G55TQWUXEN Beste 32 Inch Monitoren

Gaat je voorkeur uit naar een Samsung 32 inch monitor? Vind je de hierboven besproken monitor alleen iets te prijzig?

Dan raden wij je de Samsung Odyssey G5 LC32G55TQWUXEN aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste Samsung 32 inch monitor met de beste prijs-kwaliteitsverhouding is.

Voor deze monitor betaal je een bedrag van 279 euro. Niet al te veel geld, aangezien dit echt een onwijs fijne monitor is. Dit komt onder meer door het curved design; je kunt hierdoor bijvoorbeeld nog intenser van games genieten. Sowieso is dit een ideale gaming monitor; dit betreft een 144 Hz monitor.

Het design van deze Samsung monitor vinden wij ook fraai. Het is een strak vormgegeven monitor met een fraaie voet. Dankzij deze voet staat de monitor altijd stevig, maar het is helaas niet mogelijk om de monitor in hoogte te verstellen.

In onze ogen kun je deze monitor voor allerlei doeleinden gebruiken. Je kunt ‘m voor je studie of werk gebruiken, maar je kunt ‘m ook prima voor gamen gebruiken.

Tevens is het mogelijk om foto’s en video’s te bewerken. Houd er wel rekening mee dat dit geen 4K monitor betreft, maar een Quad HD 1440p monitor.

👍 Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Curved monitor
 • Ook geschikt om op te gamen
 • Verversingssnelheid van 144 Hz
 • Fraai design

👎 Nadelen:

 • Monitor is niet in hoogte verstelbaar
 • Geen 4K
3. Beste curved 32 inch monitor – AOC C32G2ZE/BK

AOC C32G2ZEBK

Heb je het liefste een curved 32 inch monitor? Uit onze test is gebleken dat de AOC C32G2ZE/BK de beste curved 32 inch monitor van ’t moment is. AOC is wellicht niet het bekendste merk, maar dit merk weet prima kwaliteit te leveren.

AOC heeft bij deze monitor voor een lichte buiging in het scherm gekozen. Deze lichte buiging zorgt ervoor dat je nog intensiever kunt gamen. En dat je het gehele scherm kunt zien zonder hierbij je hoofd te bewegen. Dit is niet alleen ideaal tijdens het gamen, maar ook als je bijvoorbeeld aan het werk bent.

Deze monitor beschikt over meer dan prima specificaties. Zo heeft deze monitor een verversingssnelheid van 240 Hz, een reactietijd van 1 ms en een pixel-dichtheid van 70.

Eigenlijk het enige dat hierbij ontbreekt, is een 4K resolutie. Bij deze curved monitor moet je het doen met een Full HD 1080p resolutie.

Overigens spreekt het prijskaartje van deze curved monitor ons erg aan. Voor deze curved monitor betaal je namelijk slechts 279 euro.

Voor dit bedrag hoef je met slechts twee nadeeltjes rekening te houden: deze monitor heeft geen luidsprekers en is niet in hoogte te verstellen.

👍 Voordelen:

 • Topklasse curved monitor
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • 240Hz verversingssnelheid
 • Ideaal om op te gamen
 • Fraai vormgegeven

👎 Nadelen:

 • Monitor is niet in hoogte verstelbaar
 • Geen 4K
 • Geen ingebouwde luidsprekers
4. Beste 32 inch monitor voor gaming – Samsung Odyssey G7 QLED gaming LC32G75TQSRXEN

Samsung Odyssey G7 QLED gaming LC32G75TQSRXEN

Als je op zoek naar een goede monitor voor gaming bent, moet je heel kritisch zijn. Let goed op de videokaart, op de verversingssnelheid en op de reactietijd.

Aan de hand van deze criteria hebben wij de beste 32 inch monitor voor gaming kunnen selecteren. Dit is volgens ons de Samsung Odyssey G7 QLED gaming LC32G75TQSRXEN.

Zoals je aan de naam al kunt zien, is deze monitor speciaal voor het gamen ontwikkeld. Dit is terug te zien aan de reactietijd van 1 ms, de verversingssnelheid van 240 Hz en de combinatie van HDR600 en QLED. Op deze monitor geniet je van haarscherp beeld en de beste graphics in je games.

Doordat het ook een curved monitor betreft, heb je het hele scherm in je gezichtsveld zitten. Je hoeft hierdoor tijdens het gamen niet met je hoofd te bewegen.

Houd alleen rekening met de hoge aanschafprijs en het ontbreken van ingebouwde luidsprekers.

👍 Voordelen:

 • Reactietijd van slechts 1 ms
 • Verversingssnelheid van 240Hz
 • QLED scherm (perfecte kleuren)
 • Curved monitor
 • Helder en scherp beeld

👎 Nadelen:

 • Geen ingebouwde luidsprekers
 • Vrij prijzig
5. Beste 32 inch monitor op budget (aanbieding) – HP 32F – Full HD IPS Monitor

HP 32F - Full HD IPS Monitor - 32 inch

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan een 32 inch monitor? Dan heb je twee mogelijkheden: je wacht een goede aanbieding af óf je kiest voor deze HP 32F monitor. Dit is volgens ons namelijk de beste voordelige 32 inch monitor.

Wat je voor deze monitor moet betalen? Je kunt uit gaan van een bedrag van ongeveer 236 euro.

Mocht je deze monitor in de aanbieding aantreffen, betaal je hier wellicht net iets minder dan 200 euro voor. Een uiterst interessant prijskaartje.

Voor dagelijkse doeleinden is dit bovendien een hele geschikte 32 inch monitor. De monitor beschikt over een IPS paneel, over een Full-HD resolutie en over meerdere aansluitingen. Met dank aan het stijlvolle aluminium frame is deze monitor ook nog een aanwinst voor de uitstraling van je kantoor of kamer.

Wel is het goed om te weten dat dit geen monitor voor games is. Dit is echt een basic 32 inch monitor: voordelig, maar alleen voor basic werkzaamheden geschikt.

👍 Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • Verversingssnelheid van 60 Hz
 • Full HD resolutie
 • IPS paneel
 • Stijlvol aluminium frame

👎 Nadelen:

 • Basic monitor
 • Niet geschikt om te gamen
Waar op letten bij het kopen van een 32 inch monitor?

Voordat je een 32 inch monitor gaat kopen, moet je een goede vergelijking maken. Let daarbij goed op onderstaande aandachtspunten.

Doel van de monitor

Wat is voor jou de reden dat je een nieuwe 32 inch monitor wilt kopen? Wil je ‘m vooral gebruiken om op te gamen? Wil je ‘m voor zakelijke doeleinden gebruiken? Of wil je ‘m voor foto- of videobewerking gebruiken? Op basis van deze voorkeuren kun je alvast een flinke schifting in het aanbod maken.

Wil je per sé een 32 inch monitor voor gaming aanschaffen? Dan is het wenselijk dat de monitor een lage reactietijd (1 ms) en een hoge verversingssnelheid (minimaal 144 Hz) heeft. 

Resolutie

Ga ook goed na wat de exacte resolutie van de monitor is. Als je voor een 4K monitor gaat, ben je van de beste beeldkwaliteit verzekerd.

Mocht je voor een QLED beeldscherm van Samsung kiezen, is de kwaliteit van het beeld ook prima in orde.

Een andere populaire resolutie is Full HD. Als je de monitor voor dagelijks gebruik in wilt zetten, is deze resolutie meer dan voldoende.

Curved

De curved 32 inch monitoren zien er prachtig uit én bieden interessante voordelen. Zo kun je het gehele beeldscherm zien zonder je hoofd te draaien. Erg handig als je bijvoorbeeld op de monitor aan het gamen bent.

Is het noodzaak om voor een curved monitor te kiezen? Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af.

Als je een monitor voor huis-tuin-keuken werkzaamheden wilt gebruiken, is het niet per sé noodzakelijk om voor een curved variant te gaan. Als je de monitor voor gamen wilt gebruiken, is een curved monitor wel een prima optie.

Merk

Wij raden je aan om heel goed naar het merk van de 32 inch monitor te kijken. In onze ogen behoren AOC, HP, Samsung, LG, Philips en MSI tot de betere aanbieders. Als je geld wilt besparen, kun je ook voor een merk als Dell, Acer of Asus kiezen.

Budget

Ga goed na voor jezelf hoeveel geld je maximaal aan de monitor uit wilt geven. Vind je het niet erg om hier meer dan 400 of 500 euro aan uit te geven? Of wil je het bij maximaal 300 euro houden?

Als je een maximum budget voor jezelf vaststelt, kun je binnen dit budget op zoek gaan naar de beste 32 inch monitor.

Handige eigenschappen

Tot slot willen wij je op enkele handige eigenschappen wijzen:

 • Smart monitor: een monitor die smart is, kun je draadloos verbinden aan bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Handig, aangezien je dan via je smartphone of tablet beelden naar je monitor kunt streamen.
 • Luidsprekers: sommige 32 inch monitoren hebben ingebouwde luidsprekers. Handig, maar de geluidskwaliteit hiervan is niet indrukwekkend.
 • In hoogte verstelbaar: als je voor een in hoogte verstelbare monitor kiest, kun je altijd een ergonomische zit- of werkhouding aannemen. 

Hoeveel is 32 inch in centimeter?

Omgerekend is 32 inch 81 centimeter. Dit heeft betrekking op het diagonaal van het beeldscherm. Enkele diagonalen hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • 24 inch: 61 centimeter
 • 27 inch: 69 centimeter
 • 28 inch: 71 centimeter
 • 32 inch: 81 centimeter
 • 34 inch: 86 centimeter
 • 43 inch: 109 centimeter
 • 49 inch: 125 centimeter

Voor wie is 32 inch een goede maat?

Een 32 inch monitor is ideaal voor gamers. Ook als je bijvoorbeeld foto’s of video’s wilt bewerken, is een 32 inch monitor ideaal.

Mocht je graag ‘veel beeldscherm’ tot je beschikking willen hebben, is 32 inch ook een prima maat.

Wil je de monitor op je bureau zetten en vervolgens op je bureaustoel plaatsnemen? Houd er dan rekening mee dat 32 inch behoorlijk groot is.

In een dergelijk geval kies je het beste voor een 1440p monitor of een 4k monitor. Bij die monitoren blijft het beeld scherp, ook al zit je met je neus dicht op het beeldscherm. 

Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *