Monitor 50 tot 60 inch kopen? Waarom & waar te koop?

Last updated by Simon on

monitor_50_tot_60_inch_kopen

Ben je op zoek naar een grote monitor om te gamen of foto’s te bewerken? Dan kom je al snel bij minstens een 50 inch monitor uit.

Waarom wij hier het woordje ‘minstens’ gebruiken? Omdat je ook prima voor een 55 inch monitor of zelfs een 60 inch monitor kunt kiezen.

Waarom voor een grote monitor kiezen?

  • Perfect om op te gamen. Doordat de beeldschermdiagonaal zó groot is, heb je een groot kijkveld. Met name als je bijvoorbeeld een schietgame speelt, zie je hierdoor je vijanden snel aankomen. Grote kans dat je dankzij zo’n groot scherm alleen maar beter in de games wordt.
  • Perfect om films op te kijken. Gebruik jij je monitor bij voorkeur op een veelzijdige manier? Ook dan is het aan te raden om te kiezen voor een 50 inch monitor. Op zo’n monitor kun je immers ook prima naar films, series en programma’s kijken.
  • Perfect om foto’s op te bewerken. Ben je een fervent fotograaf? En vind je het leuk om veel tijd aan de nabewerking van je foto’s te besteden? Dan is een 50 inch monitor (of groter) ook aan te raden. Doordat het beeldscherm zó groot is, kun je de foto perfect bewerken. Dankzij het grote kijkveld zie je bovendien in één oogopslag de foto in een vrij groot formaat. Dat komt het bewerken alleen maar ten goede.
  • Perfect om te multitasken. Heb je voor je werk graag meerdere vensters openstaan? Dan kun je voor twee monitoren naast elkaar kiezen, maar je kunt ook voor een grote monitor kiezen. Als je voor bijvoorbeeld een 55 inch monitor kiest, kun je prima meerdere vensters naast elkaar open hebben!

Voor wie is een 50 inch monitor geschikt?

Multitaskende grouw met grote monitor

Een grote monitor is zeker niet voor iedereen geschikt. Alleen als je je met één van bovenstaande ‘werkzaamheden’ bezig houdt, is zo’n grote monitor voor je geschikt.

Heb je niet al te veel ruimte op je bureau of in je kantoor? Dan kun je een grote monitor beter links laten liggen. Deze grote monitoren nemen namelijk oprecht veel ruimte in beslag.

Hoe vind je de beste grote monitor?

Spreken de voordelen van een grote monitor je wel aan? Om de beste monitor te kunnen kopen, zou je een goede vergelijking moeten maken. Let daarbij in ieder geval goed op onderstaande aandachtspunten.

Exacte grootte van de monitor

Grote montiors voor photoshop

Ten eerste zou je goed naar de grootte van de monitor moeten kijken. Tussen een 50-, 55- en 60 inch monitor bestaan namelijk de nodige verschillen qua afmetingen:

  • 50 inch: 127 centimeter beeldschermdiagonaal
  • 55 inch: 139,7 centimeter beeldschermdiagonaal
  • 60 inch: 152,4 centimeter beeldschermdiagonaal

Wat voor jou de beste keuze is? Dat hangt af van je voorkeuren, maar óók van de ruimte in je kamer.

Indien je voor een 60 inch monitor kiest, moet je hier bij voorkeur echt op enige afstand gaan zitten. Mocht je te dicht op zo’n monitor zitten, krijg je al snel last van vervelende hoofdpijn.

Resolutie

Verder zou je goed naar de resolutie van het beeldscherm moeten kijken. Wij adviseren je om voor een 4K resolutie te kijken. De monitoren met een 4K resolutie zijn het duurste, maar deze beeldschermen leveren simpelweg het beste beeld.

Een andere optie die je hebt, is om voor Full HD te gaan. Voor een 50 inch monitor is dit niet ideaal.

Voor een 60 inch monitor is het simpelweg af te raden om voor Full HD te kiezen. De enige juiste keuze die je kunt maken, is om te kiezen voor een 4K resolutie.

Verversingssnelheid

Gaming grote 50 inch motnitor

Wil je het grote beeldscherm specifiek voor gamen gebruiken? Let dan heel goed op de verversingssnelheid.

Voor het gamen moet deze snelheid zo hoog mogelijk liggen, zodat de beelden heel snel ‘ververst/geladen’ worden. Dat komt het gameplezier alleen maar ten goede.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot zou je goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding moeten kijken. Op dat gebied hebben wij twee handige tips voor je opgesteld:

  • Durf te investeren in de beste grote monitor. Als je een grote monitor wenst te hebben, moet je hier diep voor in de buidel tasten. Doe dat ook echt, aangezien dat de enige manier is om van een prima kwaliteit verzekerd te zijn.
  • Kies altijd voor een A-merk. Kies nooit voor een monitor van een onbekend merk, maar ga altijd voor een variant van de bekende A-merken.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *