Boiler van 5 liter kopen? Bekijk de beste & aankooptips

Last updated by Kaz on

boiler 5 liter

In je keuken heb je absoluut een goede boiler nodig. Zo’n boiler moet makkelijk weg te werken zijn onder het tappunt én moet snel warm water leveren.

Met name als je niet al te vaak grote hoeveelheden water tegelijkertijd nodig hebt, is een boiler van 5 liter de juiste keuze.

In dit artikel vind je alle informatie over de beste keukenboilers van 5L.

De beste boilers van 5 liter:

 1. Tesy elektrische boiler 5 liter Close In
 2. Thermoflow Close in keukenboiler 5 liter
 3. Gratyfied Boiler 5 liter
 4. Daalderop Close In keukenboiler
 5. Tesy Elektrische close-in boiler 5 liter met montageset
 6. Gratyfied Keukenboiler 5 liter
 7. ELDOM – 7 liter boiler

De beste boilers met een inhoud van 5 liter uitgelicht

Heb je voor in je keuken een boiler met een inhoud van 5 liter nodig? Bovenstaande lijst laat direct zien dat je uit veel soorten boilers kunt kiezen.

Zo kun je voor een plintboiler 5 liter, een close in boiler 5 liter en een hotfill boiler 5 liter gaan.

Wat voor jou de juiste keuze is? Dat hangt vooral van je keuken en je wensen af. Wij raden je sowieso graag aan om onze reviews even door te nemen.

1. Tesy elektrische boiler 5 liter Close In

Tesy elektrische boiler 5 liter Close In

De Tesy elektrische boiler 5 liter Close In is de beste boiler 5 liter van dit moment. Deze close in boiler 5 liter is makkelijk weg te werken in je keuken.

Je kunt ‘m namelijk in het keukenkastje direct onder het tappunt laten plaatsen. Met alle dank aan de compacte vormgeving.

Deze boiler doet zijn werk prima. Hij levert razendsnel warm water; dit komt ook doordat de afstand tussen deze boiler en het tappunt erg kort is.

In combinatie met het hoge vermogen zorgt dit voor veel gemak. Daarbovenop komt dat de Tesy elektrische boiler 5 liter Close In een energiezuinige boiler 5 liter is. Een prima keukenboiler 5 liter dus!
2. Thermoflow Close in keukenboiler 5 liter

Thermoflow Close in keukenboiler 5 liter

De Thermoflow Close in keukenboiler 5 liter is de prima nummer 2 van onze top 7. Bij deze keukenboiler 5 liter valt één ding direct op: je krijgt een kraan meegeleverd.

Als je voor deze keukenboiler kiest, ben je dus in één klap klaar. Je krijgt de beschikking over een prima keukenkraan en keukenboiler 5 liter.

Deze wastafel boiler is bijzonder eenvoudig te monteren. Nadien geniet je snel van warm water. Met dank aan de hoge druk/vermogen en de korte afstand tussen de boiler en het tappunt.

Deze boiler heeft bovendien energielabel A; je geniet hierdoor van een lage(re) energierekening.
3. Gratyfied Boiler 5 liter

Gratyfied Boiler 5 liter

De Gratyfied Boiler 5 liter is een geweldige elektrische boiler 5 liter. Dit is eveneens een close in boiler van 5 liter. Dit houdt in dat je ‘m makkelijk in een keukenkastje weg kunt werken.

Hierdoor is de afstand tussen het tappunt en deze boiler lekker kort. Dát zorgt snel voor warm water.

Deze boiler 5 liter is ook nog makkelijk te bedienen. Daarbij is het mogelijk om zelf de gewenste temperatuur in te stellen. De temperatuur stel je traploos in, variërend van 35 tot 85 graden Celsius.

Voor deze keukenboiler 5 liter betaal je overigens wel relatief veel geld. 
4. Daalderop Close In keukenboiler

Daalderop Close In keukenboiler 5 liter

Wil je een goede keukenboiler 5 liter aanschaffen? Kijk dan zeker naar het merk Daalderop. Dit merk levert unieke keukenboilers én biedt daarbij de gewenste kwaliteit aan.

Bovendien heb je bij Daalderop de keuze voor deze Close in keukenboiler. Dit is de beste plintboiler 5 liter van dit moment.

Deze boiler heeft een unieke vorm. Juist door deze vorm kun je ‘m onder een keukenkastje achter de plint plaatsen. De afstand is hierdoor wel iets langer tussen deze boiler en het tappunt, maar dit is geen problemen.

Deze plintboiler 5 liter levert namelijk 1500 Watt aan vermogen. Door de aansluitset is de installatie ook nog een eitje.
5. Tesy Elektrische close-in boiler 5 liter met montageset

Tesy Elektrische close-in boiler 5 liter met montageset

Wil je een geschikte, nieuwe keukenboiler van 5 liter hebben? Zie je het alleen niet zitten om deze boiler door een professional te laten installeren? Kies dan voor de Tesy Elektrische close-in boiler 5 liter met montageset.

Door de montageset installeer je deze elektrische boiler 5 liter zonder enige moeite.

Ook dit is weer een close in boiler. Je monteert ‘m hierdoor in het keukenkastje onder het tappunt. De afstand tussen beide onderdelen is hierdoor erg kort. Dat zorgt ervoor dat je direct de beschikking over warm water hebt. Wel zo prettig in je keuken.
6. Gratyfied Keukenboiler 5 liter

Gratyfied Keukenboiler 5 liter

Ben je bereid om in de beste keukenboiler 5L te investeren? Kies dan voor de Gratyfied Keukenboiler 5 liter. Dit is een vrij dure keukenboiler van 5 liter, maar hij doet zijn werk wel geweldig. Dit komt onder meer doordat het een drukloze boiler is.

Ook geniet je van een zeer laag energieverbruik. Dit is namelijk en boiler met een thermostop functie, waardoor er nooit onnodig warmte verloren raakt.

Je kunt bovendien zelf de temperatuur selecteren. Deze keukenboiler 5 liter is ook nog van een veilig kinderslot voorzien. De montage is tot slot relatief eenvoudig!
7. ELDOM – 7 liter boiler

ELDOM 7 liter boiler

Gaat je voorkeur uit naar een close up boiler van 5 liter? Dan raden wij je graag de ELDOM – 7 liter boiler aan. Het klopt dat dit geen keukenboiler 5 liter is, gezien de inhoud van 7 liter. Desalniettemin willen wij deze boiler in dit artikel opnemen.

Dat komt puur doordat dit een close up model is. Je kunt ‘m hierdoor boven de wasbak monteren. In sommige situaties is dit wenselijk danwel onmisbaar.

Je geniet bovendien van een geweldige kwaliteit en van een aanzienlijke kostenbesparing. Deze boiler is opvallend zuinig.
Voor wie is een keukenboiler van 5 liter geschikt?

Een keukenboiler is in de basis voor elk huishouden geschikt. Door zo’n boiler geniet je immers in je keuken snel van het gewenste warme water. Je hebt alleen met de inhoud van de boiler te maken.

Je hebt namelijk de keuze tussen een keukenboiler van 5 liter en een keukenboiler van 10L. De kleinere variant is vooral voor de kleinere huishoudens geschikt. Of als je niet al teveel warm water in je keuken nodig hebt.

Tevens is zo’n boiler 5L uitermate geschikt voor in de kleinere keukens. Mocht je wat ruimtegebrek in je keuken hebben, heb je baat bij een kleinere keukenboiler.

Heb je voldoende ruimte in je keuken? Denk je bovendien dat je veel warm water op hetzelfde moment nodig hebt? Dan kies je het beste voor een keukenboiler 10L.

Goed om te weten: een kleine boiler van 5 liter gebruik je ook op andere locaties. Zo kun je bewust voor een caravan boiler 5 liter kiezen. Die boiler zorgt in de caravan ervoor dat je snel de beschikking over warm water hebt.

Verschillende soorten keukenboilers met 5 liter inhoud

keukenboiler 5 liter

Heb je oren naar de aanschaf van een keukenboiler 5 liter? Dan is het belangrijk om te weten dat je uit meerdere soorten keukenboilers 5 liter kunt kiezen:

 • Close in keukenboiler 5L. Een dergelijke boiler monteer je in het keukenkastje onder de kraan. Dit brengt een korte afstand met zich mee, waardoor je zeer snel van warm water geniet.
 • Close up keukenboiler 5L. Is er onder de wasbak in jouw keuken geen ruimte voor een boiler? Dan kies je het beste voor een close up keukenboiler 5L. Zo’n boiler hang je bijvoorbeeld aan de muur boven de wasbak op. Of in een keukenkastje boven de wasbak.
 • Hotfill boiler 5l. Een hotfill boiler is een boiler die in direct contact met de CV ketel staat. Je geniet hierdoor nóg sneller van warm water. Mocht je in je keuken vaak snel warm water willen hebben, is een hotfill boiler 5 liter zodoende wellicht de beste optie voor je.

Wat is voor jou de beste keuze?

Het is voor ons niet mogelijk om een antwoord op deze vraag te geven.

Dat moet je volledig zelf doen door goed over deze vragen na te denken:

 • Naar welk soort keukenboiler 5L gaat je voorkeur uit?
 • Weet je 100% zeker dat een keukenboiler van 5L groot genoeg voor je is?
 • Waar in je keuken kun je de keukenboiler met 5 liter inhoud plaatsen?
 • Hoeveel geld wil je uitgeven?
 • Aan welke eisen moet de boiler van 5 liter voldoen?
 • Welk energielabel moet de 5 liter boiler hebben?

Met name de tweede vraag is belangrijk. Mogelijk sluit een 7 liter of 10 liter keukenboiler toch net iets net iets beter op je wensen aan. Jij bent echter de enige die dit kan beslissen.

Waar te koop?

close in boiler 5 liter

Een keukenboiler 5 liter koop je het beste bij Boilergarant of Bol.com. Bij deze aanbieders geniet je van een divers aanbod en de gewenste kwaliteit.

De prijzen liggen mogelijk iets hoger dan bij Hornbach en Praxis, maar dat heeft puur met de kwaliteit te maken.

Wat betaal je voor een keukenboiler van 5L?

Wat je voor een boiler van 5L moet betalen, hangt van meerdere factoren af.

Onder meer het soort keukenboiler van 5L is van grote invloed op het prijskaartje. Dat geldt ook voor het merk en daarmee voor de kwaliteit.

Een keukenboiler 5L is in ieder geval in de meeste keukens onmisbaar. Maak dus direct een vergelijking tussen bovenstaande variant en schaf de beste keukenboiler met 5 liter inhoud aan!Misschien ook interessant:

Categorieën: Huishouden