Keukenboiler van 10 liter: Bekijk de top 7 & aandachtspunten

Last updated by Kaz on

Een keukenboiler is een specifiek soort boiler. Zo’n boiler laat je in je keuken inbouwen, heeft een kleine inhoud en zorgt voor het warme water in je keuken.

In veel gevallen is een keukenboiler met 10 liter inhoud de beste optie. Een grotere heb je eigenlijk niet nodig.

Wij zijn in ieder geval alvast op zoek naar de beste boilers van 10 liter voor in een keuken gegaan.

De top 7 beste keukenboilers 10 liter:

 1. Tesy elektrische boiler 10 liter Close In
 2. Tesy elektrische boiler 10 liter Close Up
 3. Plieger Boiler 10 Liter
 4. Daalderop Close In keukenboiler 10L
 5. Thermex HIT 10-U Pro onderbouw boiler
 6. Daalderop Close-in Boiler 10 liter Hotfill
 7. Fothermo PV-Boiler 10 Liter zonne-energie boiler

De beste keukenboilers van 10 liter uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een 10L boiler voor in je keuken? Kijk dan goed naar de gewenste plaatsing en je beschikbare budget. Wij hebben namelijk opgemerkt dat de prijzen van de keukenboilers van 10L aardig uiteenlopen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral onderstaande reviews door.

Daarin bespreken we de 7 beste boilers voor in de keuken met een inhoud van 10 liter.

1. Tesy elektrische boiler 10 liter Close In

Tesy elektrische keukenboiler 10 liter Close In

De Tesy elektrische boiler 10 liter Close In vinden wij de beste keukenboiler 10 liter. Dit is een compacte boiler die op elektriciteit werkt.

Je kunt ‘m in de buurt van je keukenkraan plaatsen, waardoor je snel van warm water geniet. Dit komt doordat het water maar een korte afstand hoeft te overbruggen. Ook is deze elektrische boiler 10 liter behoorlijk krachtig.

Doordat deze boiler zo compact en slim vormgegeven is, verwerk je ‘m makkelijk in je keuken. Nadien geniet je dus snel van warm water en ook nog van relatief lage verbruikskosten. Dat is sowieso wel iets dat je aan het merk Tesy over kunt laten.

Deze boiler beschikt ook over veel handige extra’s, waaronder een regelbare thermostaat en een indicatielampje.
2. Tesy elektrische boiler 10 liter Close Up

Tesy elektrische keukenboiler 10 liter Close Up

Heb je onder je spoelbak in de keuken geen ruimte voor een keukenboiler? Dan kies je het beste voor de  Tesy elektrische boiler 10 liter Close Up. Doordat dit een close up boiler is, kun je ‘m eenvoudig boven de wastafel of in een hoger keukenkastje monteren.

Ook deze boiler doet zijn werk geweldig. Hij is lekker compact, heeft energielabel A en is van een regelbare thermostaat voorzien.

Je geniet snel van warm water en de Tesy elektrische boiler 10 liter Close Up gaat ook nog jarenlang mee. Met alle dank aan de kwaliteit waar Tesy al geruime tijd zorg voor draagt.
3. Plieger Boiler 10 Liter

Plieger keukenboiler 10 Liter

De Plieger Boiler 10 Liter is een geweldige keukenboiler met een inhoud van 10 liter. Deze boiler monteer je direct onder het tappunt. Dit doe je dus onder de wasbak, waardoor je de daar aanwezige ruimte perfect weet te benutten.

Deze keukenboiler heeft een vermogen van 2000 Watt, waardoor je razendsnel van warm water geniet.

De boiler is eenvoudig te installeren. Dit doe je dus direct onder het tappunt, waardoor je met zo min mogelijk warmteverlies te maken hebt. Dit komt het rendement alleen maar ten goede.

Op deze boiler van het A-merk Plieger krijg je 2 jaar garantie. De aanschafkosten vallen ook nog reuze mee.
4. Daalderop Close In keukenboiler 10L

Daalderop Close In keukenboiler 10L

De Daalderop Close In keukenboiler 10L is volgens ons onderzoek één van de beste energiezuinige boilers. Deze energiezuinige boiler 10 liter moet je direct onder het tappunt plaatsen. Je hebt hierdoor snel de beschikking over warm water.

Bijkomend voordeel is dat er zo min mogelijk sprake van verlies is. Je geniet hierdoor van een zo’n hoog mogelijk rendement.

Dat is overigens ook te danken aan de prima isolatie. De Daalderop Close In keukenboiler 10L houdt de warmte goed vast. Tevens is het ideaal dat je deze keukenboiler 10 liter zelf kunt monteren.

Je bespaart hiermee ook nog op de montage- en installatiekosten. Absoluut een aanrader dus!
5. Thermex HIT 10-U Pro onderbouw boiler

Thermex HIT 10-U Pro onderbouw keukenboiler

Heb je het liefste een zo’n goedkope mogelijk boiler 10 liter onderbouw? Kies dan voor de Thermex HIT 10-U Pro onderbouw boiler.

Voor deze elektrische boiler 10 liter betaal je significant minder geld dan voor bovenstaande boilers. Je geniet bovendien van een paar belangrijke voordelen.

Zo is deze boiler van een hoog vermogen voorzien. Dit betekent dat ‘ie het water snel opwarmt. Je hebt hierdoor bij het tappunt in je keuken snel de beschikking over warm water.

Door de compacte behuizing krijg je deze boiler ook moeiteloos onder je tappunt weggewerkt. Het voordelige prijskaartje, nog geen 130 euro, maakt het plaatje voor ons compleet.
6. Daalderop Close-in Boiler 10 liter Hotfill

Daalderop Close-in Boiler keuken 10 liter Hotfill

De Daalderop Close-in Boiler 10 liter Hotfill is een geweldige warmwater boiler 10 liter. Deze boiler is compact vormgegeven, werkt energiebesparend en werkt ook nog waterbesparend.

Zonder dat je het direct doorhebt, bespaar je dus veel geld met deze keukenboiler van 10 liter.

Deze boiler is eenvoudig in- of onder je keukenkastjes weg te werken. Hij is in principe voor alle kranen geschikt, met uitzondering van de heetwaterkranen.

De Daalderop Close-in Boiler 10 liter Hotfill is in ieder geval makkelijk te monteren en levert dus een hoog rendement.
7. Fothermo PV-Boiler 10 Liter zonne-energie boiler

Fothermo PV-Boiler keuken 10 Liter zonne-energie boiler

De Fothermo PV-Boiler 10 Liter zonne-energie boiler is de beste moderne keukenboiler 10 liter. Het is namelijk mogelijk om deze boiler rechtstreeks op je zonnepanelen aan te sluiten. Je wekt hierdoor zelf de energie voor deze elektrische boiler 10 liter op.

Dit komt de verbruikskosten alleen maar verder ten goede. Dit is ook nog eens een boiler met energieklasse A+, waardoor je sowieso al van een hoog rendement verzekerd bent.

Dit model is makkelijk op de gewenste plek in je keuken te monteren. Hij is ook uiterst geschikt voor bijvoorbeeld in een tiny house.
Wat is een keukenboiler van 10 liter precies?

keukenboiler 10 liter kopen

Een keukenboiler 10 liter is een boiler die aan de volgende eisen voldoet:

 • Het is een boiler die je in de keuken monteert. Dit kun je onder het tappunt doen, maar ook in bijvoorbeeld een keukenkastje of boven de gootsteen in je keuken.
 • Het is een boiler met een inhoud van 10 liter. Over het algemeen heb je geen grotere inhoud voor in je keuken nodig. Door deze relatief beperkte inhoud is een 10 liter boiler relatief compact uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je ‘m makkelijk een plekje in je keuken kunt geven.

Verschillende soorten keukenboilers van 10 liter

Een keukenboiler van 10 liter is voor veel huishoudens geschikt. Dit komt simpelweg doordat elk huishouden een keuken nodig.

Ook heeft elk huishouden in deze keuken een boiler nodig. De optelsom is dan ook al snel gemaakt.

Het is wel goed om te weten dat je uit verschillende soorten keukenboilers 10 liter kunt kiezen. Dit zijn de twee meest voorkomende soorten boilers:

 • Close in keukenboiler 10 liter. Zoals de naam al enigszins aangeeft, moet je zo’n boiler in een keukenkastje verwerken. Dit moet je altijd direct onder het tappunt doen. Je plaatst ‘m dus direct onder de gootsteen.
 • Close up keukenboiler 10 liter. Een close up keukenboiler 10 liter plaats je in een ander keukenkastje, bijvoorbeeld boven de gootsteen. Het is ook mogelijk om zo’n boiler aan de muur boven de gootsteen op te hangen.

Wat de juiste keuze is? Dat hangt volledig van jouw wensen en je keuken af. Ga goed na waar je in je keuken ruimte hebt voor je nieuwe boiler 10 liter.

Weet je dat? Dan maak je snel de juiste keuze tussen deze soorten keukenboilers 10 liter.

Hoe vind je de beste boiler van 10 liter voor jou?

keuken boiler 10 liter

Een keukenboiler 10 liter is voor veel huishoudens dus onmisbaar. Grote kans dat dit ook voor jou geldt. Mocht je huidige boiler kapot zijn gegaan, heb je een geschikte nieuwe keukenboiler 10 liter nodig.

Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld voor een gloednieuwe keuken aan het kijken bent.

Het is niet makkelijk om de beste keukenboiler 10 liter uit te kiezen. Je moet namelijk op talloze punten letten, waarvan wij hieronder de belangrijkste punten bespreken.

Soort keukenboiler

Je moet allereerst goed naar het soort keukenboiler 10 liter kijken. Om tussen de verschillende soorten boilers de juiste keuze te maken, moet je onder meer naar de gewenste plaatsing kijken.

Waar wil je precies je nieuwe keukenboiler 10 liter ophangen? Zodra je dat weet, is de keuze makkelijk gemaakt.

Rendement & vermogen

Bij een keukenboiler 10 liter moet je goed naar het rendement kijken. Je wilt dat het rendement zo hoog mogelijk is, aangezien je verbruikskosten hierdoor lager uitvallen.

Op dit gebied is een close in keukenboiler 10 liter de juiste keuze. Zo’n boiler bevindt zich direct bij het tappunt, waardoor er minder sprake van warmteverlies is.

In het verlengde hiervan kun je ook nog naar het vermogen kijken. Het vermogens is deels bepalend voor het verbruik en deels voor de opwarmtijd. Idealiter is de opwarmtijd zo kort mogelijk. In je keuken wil je immers direct over warm water beschikken.

Onze tip: ga goed na wat het energielabel is. Idealiter kies je voor een keukenboiler 10L met energielabel A of A+.

Afmetingen

Niet elke keukenboiler 10 liter is even groot. Dit geldt wel voor de inhoud, maar niet voor de afmetingen van de behuizing.

Je zou daarom per boiler 10 liter even goed naar de afmetingen moeten kijken. Ook dit is iets dat je goed af moet stemmen op je keuken.

Welke merken bieden goede 10L keukenboilers aan?

boiler keuken 10 liter

Binnen het aanbod van 10L keukenboilers vallen een paar merken op: Tesy, Plieger, Daalderop, Thermex en Fothermo.

Bij deze merken geniet je van twee belangrijke voordelen:

 • Je hebt uit meerdere modellen de keuze. Zoals bovenstaande punten laten zien, is niet elke keukenboiler 10 liter hetzelfde. Het is daarom fijn dat je bij deze merken voldoende hebt om uit te kiezen.
 • Je geniet van een prima kwaliteit. Deze kwaliteit merk je aan de lange levensduur, maar ook aan bijvoorbeeld het hoge rendement. De daarbij behorende lage verbruikskosten zijn ook aan deze merken te danken.

Wat kost een goede keukenboiler met 10 liter inhoud?

Wij hebben opgemerkt dat de prijzen van goede keukenboilers van 10 liter behoorlijk uiteenlopen. Dit lijkt onder meer met het merk, de technologieën en het rendement te maken hebben.

Je kunt in ieder geval uitgaan van een investering van €150 tot €400. Dit is een behoorlijk brede range, dus maak op dit gebied een goede vergelijking voor jezelf.

Ook raden wij je aan om een eventuele aanbieding in de gaten te houden. Met zo’n aanbieding geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitverhouding.

Waar te koop?

beste keukenboiler 10 liter

Een goede keukenboiler van 10 liter koop je bij Boilergarant of Bol.com. Dit zijn wat ons betreft de twee beste aanbieders van dergelijke boilers.

Je geniet bij hen van een divers aanbod, van scherpe prijzen en ook nog van interessante aanbiedingen.

Kun je een keukenboiler 10 liter dan niet bij Praxis, Hornbach of Gamma kopen? Het kan wel, maar wij raden het je niet aan. Deze bouwmarkten zijn hier simpelweg niet in gespecialiseerd.

Aanrader?

Bij een keukenboiler met 10 liter inhoud gaat het niet zozeer om het ‘aanraden’.

Nee, in veel gevallen is zo’n boiler simpelweg onmisbaar voor in een keuken. Je bent daarom min of meer ‘verplicht’ om zo’n boiler aan te schaffen.

Kies je hierbij voor één van bovenstaande keukenboilers 10L? Dan geniet je wel van ontzettend veel voordelen.

Een compacte behuizing, een geweldig rendement en lage verbruikskosten zijn hier enkele voorbeelden van. Maak daarom direct een vergelijking tussen bovenstaande varianten!Meer boilers:


Categorieën: Huishouden