Boiler voor 2 personen kopen: Wat is de beste keuze?

Last updated by Kaz on

boiler 2 personen

Woon je met slechts één ander persoon samen? Dan heb je geen grote boiler nodig. Het enige dat je nodig hebt, is een boiler die voor 2 personen geschikt is.

Maar, wat voor boiler is voor 2 personen geschikt? En wat zijn de beste boilers voor 2 personen? Op die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord.

De beste boilers voor 2 personen

Bekijk en vergelijk hieronder de beste boilers voor twee personen om tot de juiste keuze te komen:

  1. Tesy elektrische boiler 50 liter bilight dun
  2. Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal wand montage
  3. Tesy elektrische boiler 50 liter Modeco
  4. Tesy elektrische boiler 80 liter Anti-Kalk dun
  5. Tesy elektrische boiler Bellislimo 50

Wat is een boiler voor 2 personen?

boiler hoeveel liter voor 2 personen

Een boiler 2 personen is een boiler die groot genoeg is voor 2 personen. Net zoals dat een boiler voor 3 personen groot is genoeg is voor een huishouden van 3 personen.

Een boiler voor 4 personen is logischerwijs geschikt voor een huishouden van 4 personen.

Met andere woorden: een boiler 2 personen heeft voldoende inhoud voor 2 personen. Dit houdt in dat een huishouden van twee personen lang genoeg warm kan douchen.

Boiler met hoeveel liter nodig voor 2 personen?

Als je de beste boiler voor 2 personen wilt kopen, kom je bij een 50 liter boiler uit. Een boiler met een dergelijke inhoud is groot genoeg om 10 á 15 minuten onafgebroken warm te kunnen douchen.

Dat sluit prima aan op een huishouden van 2 personen. Douche jij eerste 5 á 6 minuten en je partner vervolgens ook? Dan heb je dus voldoende aan een boiler van 50 liter.

Douchen jij en je partner beide graag lang? Dan heb je wellicht een net iets grotere boiler nodig. Denk in dat geval aan boiler van 80 liter.

Wij geven voor 2 personen in ieder geval de voorkeur aan een boiler van 50 liter.

Ons advies: stem de inhoud van je nieuwe boiler goed op je huishouden af. Richt je hierbij niet alleen op het aantal personen, maar ook op het douchegedrag. Zeker als jullie beide graag lang douchen, is een net iets grotere boiler geen overbodige luxe.

Elektrische douche boiler voor 2 personen: waar moet je op letten?

boiler voor 2 personen

Ben je op zoek naar een geschikte boiler voor 2 personen? Dan heb je dus een boiler met een inhoud van 50 liter nodig. Dat is echter iets te makkelijk gesteld.

Bij het uitkiezen van een geschikte boiler krijg je namelijk met nog veel meer aandachtspunten te maken.

Bepaal waar je de boiler op wilt hangen

Woon je samen met je partner in een klein appartement? Of wonen jullie in bijvoorbeeld een rijtjeswoning of twee-onder-één-kap? In deze beide gevallen heb je wellicht een ander soort boiler voor 2 personen nodig.

In een appartement moet alles zo klein mogelijk zijn. Je kunt daarom het beste voor bijvoorbeeld een platte boiler voor 2 personen kiezen. In een rijtjeswoning is dit wellicht minder belangrijk, aangezien je in zo’n huis meer ruimte hebt.

Bepaal daarom goed waar je de boiler op wilt hangen. Ga daarbij goed na hoeveel ruimte er precies aanwezig is.

Ga ook goed na of deze ruimte de hoogte- of de breedte ingaat:

  • Ruimte in de hoogte. Heb je aan een muur voldoende ruimte de hoogte in? Kies dan voor een verticale boiler voor 2 personen. Zo’n boiler is meer hoog dan breed, waardoor ‘ie juist de ruimte in de hoogte nodig heeft.
  • Ruimte in de breedte. Voor ruimte in de breedte geldt het tegenovergestelde. Dan heb je geen verticale boiler nodig, maar juist een horizontale boiler.

Goed om te weten: er bestaan ook boilers voor 2 personen die je op beide manieren op kunt hangen. Zo’n boiler is in principe dus voor elk 2-persoons huishouden geschikt.

Géén keukenboiler

elektrische boiler douche 2 personen

Voor 2 personen heb je simpelweg een elektrische boiler nodig. Idealiter heeft deze boiler dus een minimale inhoud van 50 liter.

Denk je ook uit te kunnen met een keukenboiler? Dan kom je bedrogen uit. Zo’n boiler is, zoals de naam al zegt, uitermate geschikt voor gebruik in de keuken.

Je geniet hiermee direct van warm water uit de keukenkraan. Je geniet hiermee echter niet van warm water uit de douche.

Voor een 2 persoons huishouden heb je echt een elektrische boiler douche nodig. Kies daarbij dus voor een minimale inhoud van 50 liter.

Zijn jij en je partners helemaal niet van het douchen? Dan kun je eventueel nog een boiler van 30 liter overwegen. Dat raden wij je echter af.

Kijk goed naar je douchekop

Hoeveel minuten kun je met een boiler voor 2 personen douchen? Met zo’n boiler kun je pakweg 10 á 15 minuten comfortabel douchen. De exacte duur is van onder meer je douchekop afhankelijk.

Heb je een hele grote en niet-waterbesparende douchekop? Dan verbruikt de douchekop veel water. Dat betekent dat je met zo’n douchekop én een boiler voor 2 personen minder lang kunt douchen.

Het is daarom verstandig om even goed naar je douchekop te kijken. Met name als je nog een vrij oude douchekop hebt hangen, is een nieuwe douchekop een verstandige aankoop.

Kijk goed naar de rest van je woning

Ben je samen met je partner jullie woning al aan het verduurzamen? Dan kun je wellicht voor een net iets andere boilerinstallatie kiezen. Zo kun je een 2-persoons boiler ook aan zonnepanelen koppelen.

In dat geval vangen de panelen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit. Met die elektriciteit kunnen jullie vervolgens douchen. Je doucht hierdoor als het ware gratis; het zonlicht is immers gratis.

Wij raden je daarom aan om jullie pijlen niet alleen op de boiler te richten. Kijk ook goed naar de rest van je woning en bijbehorende mogelijkheden qua boilerinstallaties.

Wat kost een goede boiler voor 2 personen?

elektrische boiler voor 2 personen

Dit hangt vooral af van het soort boiler voor 2 personen waar je voor kiest. De prijzen lopen namelijk uiteen van bijvoorbeeld €300 tot €500. De exacte prijs is van onder meer het vermogen, het soort boiler en de vormgeving afhankelijk.

Wil je zo snel mogelijk van warm water genieten? Dan heb je een 50 liter boiler met een hoog vermogen nodig. Des te hoger het vermogen, des te korter de opwarmtijd.

Vind je het vooral belangrijk dat de boiler voor 2 personen zo zuinig mogelijk is? Dan heb je een boiler voor 2 personen met een goede energieklasse nodig.

Al deze facetten zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Ons advies is om hoe dan ook te durven investeren in de beste boiler voor 2 personen. Met zo’n boiler besparen jij en je partner/huisgenoot namelijk het nodige geld op de lange termijn.

Waar te koop?

Een goede boiler voor 2 personen vind je bijvoorbeeld bij Boilergarant en Bol.com. Deze twee aanbieders bieden namelijk meerdere 50 liter en 80 liter elektrische boilers aan.

Zoals duidelijk in dit artikel besproken, is dat de inhoud die je nodig hebt voor een huishouden van 2 personen.

Check daarom direct het aanbod van deze beide aanbieders. Of check onze top 5 van beste boilers voor 2 personen.

Al deze boilers hebben een inhoud van 50 liter of 80 liter én zijn van een A-merk. Dit houdt in dat je ook op de lange termijn van de gewenste werking verzekerd bent.


Categorieën: Huishouden