Boiler voor 4 personen kopen: Wat is de beste keuze?

Last updated by Kaz on

boiler 4 personen

Woon je bijvoorbeeld met je partner en kinderen samen? Dan ga je het met een kleine boiler, bijvoorbeeld van 50 liter, niet halen.

Voor een gezin of huishouden van 4 personen heb je simpelweg een grotere boiler nodig. In dit artikel lees je hier alles over, inclusief belangrijke aandachtspunten.

Hoeveel liter boiler heb je nodig voor 4 personen?

boiler douche 4 personen

Wij raden je een elektrische boiler voor 4 personen van minimaal 100 liter aan. Andere websites zeggen dat je ook voor een 80 liter boiler kunt gaan. Dat geniet echter niet onze voorkeuren.

Let wel goed op: de exacte juiste inhoud is van meerdere factoren afhankelijk.

Ga daarom goed na in hoeverre deze factoren in jouw situatie een rol spelen:

  • Het douchegedrag. Douchen jij, je partner én jullie kinderen graag lang? Dan heb je een elektrische boiler met een minimale inhoud van 100 liter nodig. Idealiter kies je zelfs voor een 120 liter of zelfs een 150 liter boiler.
  • Een bad. Hebben jullie een bad en maken jullie hier graag gebruik van? Dan heb je idealiter een 120 liter boiler nodig. Mochten jullie vaak in bad gaan, kan een 150 liter boiler zelfs de juiste optie zijn.
  • Het soort boiler. Je hebt ook nog met het soort boiler te maken. Een elektrische boiler heeft bijvoorbeeld een andere werking en opwarmtijd dan een warmtepompboiler. Hoeveel liter boiler voor 4 personen als je een warmtepompboiler wilt? Ga dan voor een minimale inhoud van 150 liter.

Voldoende keuze: 100 tot 200 liter

boiler voor 4 personen

Wil je de beste boiler voor de douche voor 4 personen kopen? Dan weet je één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keuze. De adviezen lopen namelijk uiteen van een boiler van 100 liter tot een boiler van 200 liter.

Dit is anders bij een boiler voor 2 personen. In dat geval zit je eigenlijk altijd goed met een boiler van 50 liter. In sommige gevallen kun je nog uitwijken naar een boiler van 80 liter.

Bij een boiler voor 4 personen zit dit dus anders. Je hebt in dat geval juist de keuze uit vele verschillende soorten boilers.

Om tot de juiste keuze te komen, zou je daarom goed op deze aandachtspunten moeten letten:

  • Soort boiler. Heb je het liefste een elektrische boiler voor 4 personen? Of gaat je voorkeur uit naar een warmtepompboiler? Kijk hiervoor goed naar je woning en het energieverbruik. Ook kan het interessant zijn om voor een combinatie van een boiler en zonnepanelen te gaan.
  • Ruimte in je woning. Heb je weinig ruimte in je woning? Dan kun je het beste voor een platte boiler voor 4 personen kiezen. Heb je meer ruimte in je woning? Dan kun je het beste voor een grotere boiler voor 4 personen kiezen. In dat geval kun je uit onder meer een horizontale boiler– en verticale plaatsing kiezen. Ga goed na welke plaatsing voor in jouw woning het meest geschikt is.
  • Het gewenste gebruik. Eén van de belangrijke factoren is het gewenste gebruik. Met name als jullie lang douchen, hebben jullie een grotere boiler nodig. Kijk daarom even goed naar de tijdsduur waarmee jij, je partner en jullie kinderen douchen. Tel dit bij elkaar op en ga vervolgens goed na wat voor boiler inhoud je nodig hebt. Wij raden je dus minimaal een boiler van 100 liter aan.

Wat kost een boiler voor 4 personen?

elektrische boiler 4 personen

Het lastige is dat we geen eenduidige informatie over de prijzen voor een boiler voor 4 personen kunnen delen. Dit komt vooral doordat je dus uit zo ontzettend veel boilers kunt kiezen.

Ook is het douchegedrag dus van grote invloed op het soort boiler. Daarmee is het douchegedrag dus ook van invloed op de kosten van de boiler voor 4 personen.

Waar te koop?

Ben je voor je huishouden van 4 personen op zoek naar een nieuwe boiler? Check dan vooral het aanbod bij Boilergarant en Bol.com. Deze twee aanbieders bieden veel geschikte boilers voor 4 personen aan.

Je hebt hierbij dus de keuze uit meerdere soorten inhoud. Ook heb je de keuze uit meerdere soorten boilers en meerdere merken. Deze twee aanbieders leveren hoe dan ook de gewenste kwaliteit.

Bekijk hieronder het beste aanbod:Meer boilers:

Categorieën: Huishouden