Elektrische douche boiler kopen? Bekijk de top 7

Last updated by Kaz on

elektrische douche boiler kopen

Begin je de dag ook graag onder een warme douche? Dan heb je een goede elektrische douche boiler nodig.

Zo’n boiler heeft een minimale inhoud van 50 liter, waardoor je probleemloos 15 minuten lang kunt douchen. Met een eenvoudige keukenboiler van 10 liter ga je dit bijvoorbeeld niet halen.

Ben je op zoek naar een nieuwe boiler voor je douche? Kies dan voor één van onderstaande elektrische douche boilers.

De top 7 beste elektrische douche boilers

boiler douche elektrisch

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste elektrische boiler douche. Uiteindelijk zijn wij deze 7 boilers voor een douche uitgekomen:

 1. Tesy elektrische boiler 50 liter bilight dun
 2. Tesy elektrische boiler 80 liter Bi-Light dun
 3. Tesy elektrische boiler 100 liter Anti-Kalk
 4. Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal
 5. Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light wandmontage
 6. Tesy elektrische boiler 120 liter Bi-Light vloermontage
 7. TTulpe Smart Master 100

Wat is een elektrische douche boiler precies?

Met een elektrische boiler kun je douchen. Dat is eigenlijk de meest eenvoudige omschrijving van een elektrische douche boiler.

Zo’n boiler levert voldoende warm water om gedurende een xx aantal minuten heerlijk te douchen.

Een boiler voor de douche kun je zien als een badkamer boiler. De boiler levert namelijk niet alleen voor de douche warm water.

Nee, ook als je in bad wilt gaan liggen, draagt de douche boiler zorg voor het warme water. Dat is ook het geval als je bij de wasbak onder warm water je handen wilt wassen.

Een warmwaterboiler douche is echter niet zomaar een boiler. Uit bovenstaande lijst met beste varianten blijkt één ding duidelijk: je kunt uit veel soorten kiezen.

Veel soorten elektrische boilers voor de douche

douche boiler elektrisch

Wat is nou de beste boiler voor de douche voor in jouw badkamer? Het antwoord op die vraag is van talloze factoren afhankelijk.

Dat komt onder meer doordat je dus uit veel verschillende soorten kunt kiezen. De verschillende soorten bespreken we graag hieronder.

Inhoud van de boiler

Niet elke douche boiler heeft dezelfde inhoud. Zo kun je kiezen tussen een elektrische boiler 80 liter en elektrische boiler 150 liter om te douchen.

Ons advies is om de inhoud heel goed op je gezinsgrootte af te stemmen. Woon je alleen of samen met je partner? Dan heb je voldoende aan een boiler voor de douche van 50 liter.

Heb je een huishouden van 3 á 4 personen? Dan heb je een douche boiler van 80 of 100 liter nodig.

Heb je een nog groter huishouden? Kies dan voor een elektrische douche boiler van 150 liter of zelfs van 200 liter.

Kijk overigens ook goed naar het gewenste gebruik. Wil je op hetzelfde moment kunnen badderen en douchen? Dan heb je een douche boiler met een grotere inhoud nodig.

Horizontale- of verticale boiler

Als je een warmwaterboiler voor je douche aan wilt schaffen, moet je goed naar de plaatsing kijken. Waar wil je ‘m precies ophangen? Als je dat weet, weet je ook hoe groot de boiler maximaal moet worden.

Daarbij heb je ook nog met de vorm te maken. Maak een keuze tussen een horizontale- of verticale boiler. Een horizontale boiler is meer breed dan hoog, terwijl voor een verticale boiler het tegenovergestelde geldt.

Tip: kijk ook goed naar de exacte plaatsing van je nieuwe douche boiler. Het is logisch om ‘m aan een muur op te hangen, maar dit hoeft niet altijd. Zo bestaan er ook horizontale douche boilers die je op de vloer kunt zetten.

Verschillende energieklassen

elektrische boiler douche

Ben je bezig met het verduurzamen van je woning? Dan heb je een energiezuinige douche boiler nodig. Daarvoor is het zaak om goed naar de energieklasse te kijken.

Energieklasse A+ is het aller zuinigst. Maar, wij zien vooral energieklasse A, B en C naar voren komen. De verschillen tussen deze energieklassen zijn groot, dus maak de juiste afweging voor jezelf.

Het soort douche boiler is hiervoor overigens van belang. Een grotere boiler is lastiger om energiezuinig uit te voeren voor een fabrikant.

Over het algemeen geldt daarom dat de grotere boilers net iets minder energiezuinig zijn.

Ook hierbij moet je goed naar je woning kijken. Heb je op dit moment namelijk al zonnepanelen op het dak van je woning liggen? Kies dan voor een elektrische boiler douche die voor zonnepanelen geschikt is.

Je sluit de panelen op deze boiler aan, waardoor je ook voor de boiler alle energie zelf opwekt.

Het voordeel daarvan mag duidelijk zijn: je energierekening valt een (heel) stuk lager uit!

Afmetingen van de boiler

Niet alle elektrische douche boilers hebben dus dezelfde inhoud. Het gevolg daarvan is dat ook niet alle boilers dezelfde afmetingen hebben.

Kies je voor bijvoorbeeld een douche boiler van 80 liter? Dan is het logisch dat deze kleiner is dan een variant van 150 liter.

Ons advies is om goed naar de gewenste plek van je nieuwe boiler te kijken. Op basis van die plek kun je vervolgens bepalen wat de juiste afmetingen voor je nieuwe boiler zijn.

Het kan geen kwaad om eens naar een platte boiler voor de douche te kijken. Zo’n boiler is lekker plat uitgevoerd, waardoor je ‘m nog eenvoudiger aan een muur op kunt hangen.

Je kunt ‘m zelfs aan een muur ophangen waar je met enige regelmaat voorbijloopt. Doordat de boiler plat is loop je hier simpelweg niet tegenaan.

Wat je verder nog moet weten

elektrische boiler voor douche

Wij raden je dus aan om voor één van de 7 bovenstaande douche boilers te kiezen. Deze elektrische boilers douche doen wat ze moeten doen en gaan geruime tijd mee. Dat is vooral aan de kwaliteit van deze douche boilers te danken.

Verder wijzen wij je graag nog op onderstaande aandachtspunten:

 • Durf te investeren in een elektrische boiler voor de douche. Voor een goede elektrische boiler douche ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Voor een dergelijk bedrag krijg je dan echter wel een douche boiler waar je jarenlang gebruik van maakt. Spreid de investering eens over al deze jaren uit; dan valt de initiële investering plots heel erg mee.
 • Kijk goed naar je douchegedrag. Niet iedereen heeft hetzelfde douchegedrag. Sommigen hebben hier een hekel aan, terwijl anderen het heerlijk vinden om lang onder de douche te staan. Sta je er zelf graag lekker lang onder? Kies dan voor een grotere douche boiler. Het is niet wenselijk dat het water plots koud wordt.
 • Kijk goed naar je douche zelf. Je douche en de douche boiler moeten feilloos met elkaar samen gaan werken. Met het oog op een lager verbruik is het zaak om ook goed naar je douche te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kleinere- of waterbesparende douchekop kiezen. Daarmee verbruikt de douche minder water, waardoor de boiler langer achter elkaar warm water kan leveren.
 • Let goed op de bijkomende functies van een douche boiler. De moderne douche boilers zijn alweer een heel stuk beter en slimmer dan de oudere varianten. Dit is onder meer aan nieuwe functies te danken, zoals bediening op afstand. Ook hebben veel douche boilers inmiddels een antikalksysteem. Daarmee heb je minder last van kalk in het water. Voordeel hiervan is uiteraard dat je minder kalkvorming in de douche krijgt. Dat scheelt toch weer wat schoonmaakwerk.

Heb je altijd een elektrische douche boiler nodig?

elektrische douche boiler

Ja, daar komt het wel op neer. Logischerwijs heb je een douche, waarvoor je een goede boiler nodig hebt. Een keukenboiler biedt in dit geval geen uitkomst. Het gevolg is dat je altijd bij een elektrische boiler voor je douche uitkomt.

Met zo’n douche boiler maak je het douchen in ieder geval erg aangenaam voor jezelf. Je kunt de temperatuur lekker hoog zetten. Ook kun je langere tijd douchen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor koud water.

Voordat het zover is, moet je alleen nog even de beste elektrische boiler voor je douche aanschaffen. Kies daarvoor vooral voor één van bovenstaande varianten!


Categorieën: Huishouden