Beste elektrische boiler 150 liter? Bekijk ze direct!

Last updated by Joni on

elektrische boilers van 150 liter

Start je de dag graag op een aangename manier onder de douche? Dan wil je uiteraard dat de douche warm genoeg is.

Om überhaupt in huis van warm water te genieten, heb je een boiler nodig. Met het oog op de installatie en de snelle opwarming is een elektrische boiler van 150 liter aan te raden.

Maar, wat is de beste elektrische boiler van 150 liter? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat. We richten ons hierbij niet op een warmtepomp of iets dergelijks, maar puur op een elektrische variant.

Zoals je mogelijk al weet, bestaan hier de nodige varianten. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste varianten.

Beste elektrische boilers met 150 liter inhoud

Een boiler van 150 liter is niet voor elk huishouden geschikt. Een dergelijke boiler is alleen geschikt voor de grotere huishoudens.

Mocht je een kleiner huishouden hebben (max. 3 personen), kies je beter voor een elektrische boiler van 80 liter.

Is de inhoud van 150 liter nog niet voldoende voor je? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische boiler van 200L of 300L boiler.

Voldoende keuze in ieder geval, maar die varianten laten we in dit artikel buiten beschouwing. Het gaat in dit artikel echt om de 150 liter elektrische boilers.

Wat de beste elektrische boiler van 150 liter is, bespreken we graag in dit artikel.

Tal van boilers hebben we aan een keuring onderworpen, waarmee we een goed beeld van het huidige aanbod hebben gekregen. Onze bevindingen lees je hieronder.

1. Zuinigste elektrische boiler 150 liter (energielabel A) – Vaillant aroSTOR VWL b 150/5

Vaillant aroSTOR VWL Boiler 150L

Dat een boiler nu eenmaal energie verbruikt, is een gegeven. Hoeveel energie de boiler verbruikt, verschilt uiteraard wel van boiler tot boiler.

Als je voor de zuinigste elektrische boiler van 150 liter wilt gaan, kies je voor deze boiler van Vaillant. Deze boiler heeft niet label A, maar heeft zelfs energielabel A+.

Dit betekent dat de boiler ongekend zuinig is, waardoor je relatief weinig geld aan je energierekening kwijt bent. Onderzoek wijst uit dat dit tot wel 50 á 60% op jaarbasis kan schelen.

Verder voldoet deze boiler aan de meeste van onze eisen. De boiler is relatief slank, waardoor je ‘m makkelijker op kunt hangen.

Uiteraard moet je wel rekening houden met het feit dat dit een staand model is. Je hebt dus de nodige ruimte in de hoogte nodig, bijvoorbeeld op een muur op zolder.

Met het prijskaartje moet je eveneens rekening houden. Voor deze boiler betaal je namelijk ongeveer 1700 euro.

Een hoop geld, maar je moet dit wel in perspectief zien. Als je jaarlijks 50 tot 60% op de energierekening weet te besparen, verdien je de extra investering snel weer terug.

👍 Voordelen:

 • Energielabel A+
 • Slank model
 • Prima kwaliteit
 • Hoog rendement

👎 Nadelen:

 • Hoge aanschafprijs

Of bekijk aanbod bij BoilerGarant
2. Beste compacte elektrische boiler 150 liter – Tesy elektrische boiler 150 liter Anti-Kalk

Tesy elektrische boiler 150 liter

Heb je op je zolder of bovenverdieping niet overdreven veel ruimte over? Dan kun je het beste voor een compacte elektrische boiler kiezen.

Gaan de termen compact en 150 liter samen? Ja, dat bewijst de Tesy elektrische boiler 150 liter Anti-Kalk overduidelijk.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze boiler relatief compact uitgevoerd. Je geeft ‘m hierdoor moeiteloos een plekje op bijvoorbeeld één van de muren op de bovenverdieping.

Op de handige meter aan de voorzijde zie je bovendien direct wat de druk van de boiler is.

Verder heb je weinig omkijken naar de boiler. De boiler levert een rendement van 2400 Watt, waardoor de boiler relatief snel opwarmt. Je geniet hierdoor binnen een mum van tijd van lekker warm water onder de douche.

Daarbij komt ook de unieke TESY technologie goed van pas. Deze technologie zorgt voor een perfecte isolatie, waardoor de boiler weinig last van warmteverliezen heeft.

Zoals we van Tesy gewend zijn, is de kwaliteit ook dik in orde. Je betaalt bovendien slechts 435 euro voor deze boiler. Dat is al snel een besparing van 1300 euro ten opzichte van bovenstaande variant.

Maar, let wel op: dit is een elektrische boiler met energielabel C. De boiler verbruikt dus significant meer energie.

👍 Voordelen:

 • Compact model
 • Weinig warmteverlies
 • Vermogen van 2400 Watt
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Energielabel C
3. Beste elektrische boiler 150 liter horizontaal – Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light

Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light horizontaal

Is het de hoogste tijd om een nieuwe boiler aan te schaffen? Heb je alleen aan de muur niet al teveel ruimte over? Dan is de aanschaf van een horizontale boiler wellicht interessant.

Deze boiler van Tesy is volgens ons de beste horizontale boiler met een inhoud van 150 liter.

Doordat deze boiler horizontaal is, past deze boiler op tal van muren. De muur moet vooral op de breedte ruimte over en niet zozeer in de hoogte. Grote kans dat je voor deze boiler snel een geschikte ruimte in je huis vindt.

De boiler zelf is van een prima kwaliteit. Het vermogen is met 3000 Watt behoorlijk hoog, waardoor het water snel opwarmt.

Als je op de vroege ochtend de kraan van de douche omdraait, geniet je in ieder geval binnen mum van tijd van lekker warm water.

Wel moet je rekening houden met het energielabel: label C. Door dit label verbruikt de boiler bovengemiddeld veel energie.

Gelukkig hoef je voor deze horizontale boiler niet de hoofdprijs te betalen; pakweg 420 euro.

👍 Voordelen:

 • Horizontaal model
 • Vermogen van 3000 Watt
 • Makkelijk te installeren
 • Lage warmteverliezen
 • Gunstig geprijsd

👎 Nadelen:

 • Energielabel C
4. Beste goedkope elektrische boiler 150 liter – Ariston Neotherm

Ariston Neotherm Elektrische Boiler 150L

Deze boiler van het merk Ariston is volgens ons de beste goedkope elektrische boiler met een inhoud van 150 liter. Deze boiler kost slechts 393 euro, is van een prima kwaliteit en beschikt over enkele handige extra’s.

Zo is deze boiler bijzonder makkelijk te installeren. Binnen de kortste keren hangt deze boiler aan je wand, waarna de boiler zijn werk prima doet.

Doordat de boiler een vermogen van 1800 Watt heeft, is het niet de meest krachtige boiler.

Gelukkig merk je dit wel aan het energieverbruik; het energieverbruik ligt bij deze boiler relatief laag. Wel moet je rekening houden met een iets langere opwarmtijd.

Overigens heeft Ariston wel voor een prima isolatie in de boiler gezorgd. Deze isolerende werking zorgt ervoor dat de boiler weinig warmteverliezen kent.

Al met al is dit een prima elektrische boiler. Met dank aan de inhoud van 150 liter is deze boiler dus ook geschikt voor de grotere huishoudens. Maar, houd dus wel rekening met het iets lagere vermogen.

👍 Voordelen:

 • Goedkope elektrische boiler 150 liter
 • Makkelijk te installeren
 • Prima kwaliteit
 • Weinig warmteverliezen

👎 Nadelen:

 • Vermogen van 1800 Watt
Elektrische boiler 150 liter kopen: Hier moet je op letten

Voordat je van de voordelen van een 150 liter boiler kunt genieten, zou je een goede vergelijking moeten maken. De belangrijkste punten waar je op moet letten, zetten we graag hieronder uiteen.

Waar wil je de boiler ophangen?

Elektrische boiler 150 liter ophangen

Allereerst zou je goed na moeten denken over de plaatsing van de boiler.

Wil je de boiler liggend ophangen? Of heb je in je woning ruimte voor een staande elektrische boiler? Dat is één van de belangrijkste zaken waar je op voorhand goed naar moet kijken.

Ook moet je goed kijken naar de exacte plaatsing van de boiler. Het is namelijk zeer wenselijk dat de boiler zo dicht mogelijk bij de kraan geplaatst wordt.

Des te korter de afstand, des te beter de werking van de elektrische boiler.

Afmetingen van de boiler

Om nog even op bovenstaand punt in te haken: je zou ook goed naar de afmetingen van de boiler moeten kijken. Zoals je aan bovenstaande varianten kunt zien, hebben de boilers veelal een langwerpige vorm.

Maar, de boilers verschillen wel qua hoogte en qua diepte. Je doet er dan ook verstandig aan om heel goed naar de afmetingen van de elektrische boiler te kijken.

Let ook nog even goed op de vormgeving van de boiler. Ga je voor een horizontale boiler of een verticale variant? Dit punt sluit volledig aan op het eerst genoemde punt in deze koopgids.

Vermogen & efficiency

Bij een elektrische boiler van 150 liter moet je goed naar het vermogen kijken.

Het vermogen is voor meerdere zaken bepalend:

 • De opwarmtijd: over het algemeen warmt een boiler met een hoger vermogen het water sneller op.
 • Het energieverbruik: over het algemeen geldt dat een boiler met een hoger vermogen meer energie verbruikt.

Niet alleen het vermogen is hierbij bepalend, maar ook de efficiency. Indien je voor bijvoorbeeld een boiler van Tesy of Daalderop kiest, geniet je van een prima efficiency.

Deze merken passen namelijk bepaalde technologieën toe, waardoor de boiler een prima isolerende werking heeft. Dát merk je aan de warmteverliezen; op een positieve manier uiteraard.

Energielabel

Wil je voor de zuinigste elektrische boiler van 150 liter gaan? Dan kom je al snel uit bij een boiler met energielabel A.

Het lastige is alleen dat weinig boilers met een dergelijke inhoud zo’n energielabel hebben. Daarnaast zijn de boilers met energielabel A behoorlijk prijzig.

Je kunt daarom wellicht beter voor energielabel B of C kiezen. Maar, qua energieverbruik is label A dus de beste optie.

Soort weerstand

Als één van de laatste punten willen wij je op de weerstand wijzen.

Je kunt namelijk bij een elektrische boiler tussen twee weerstandsystemen kiezen:

 • Droge weerstand: bij een boiler met een droge weerstand komt het weerstandsysteem niet in direct contact met het water. Dit zorgt ervoor dat het systeem geen last van kalk kan krijgen.
 • Natte weerstand: bij een boiler met een natte weerstand zit het weerstandsysteem ondergedompeld in het water. Dit brengt een nauwkeurige werking met zich mee, maar spijtig genoeg ook de vorming van kalk.

Kwaliteit

Tot slot adviseren wij je om goed naar de kwaliteit te kijken. Op dit gebied hebben wij een belangrijke tip voor je: kies altijd voor een boiler van een A-merk.

De merken Daalderop, Tesy en Ariston leveren gewoonweg de gewenste kwaliteit. Daar geniet je nú van, maar ook over een x aantal jaar nog.

Hoe lang kun je douchen met een elektrische boiler 150 liter?

Douchen met 150L boiler

Als je voor een elektrische boiler met een inhoud van 150 liter kiest, kun je probleemloos 35 á 40 minuten douchen.

Mocht je met meerdere personen achter elkaar douchen, is dit uiteraard een belangrijk pluspunt. De persoon die als laatst onder de douche staat, hoeft niet bang te zijn voor koud water.

Wat kost een goede elektrische boiler van 150 liter?

De prijskaartjes van boilers van 150 liter lopen behoorlijk uiteen. Voor sommige varianten betaal je slechts 400 á 500 euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 1500 euro moet betalen.

Bepaal daarom voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven. Maar, let niet alleen op de aanschafprijs: je zou ook goed naar het energieverbruik moeten kijken.

Ga bij voorkeur altijd voor een zo’n zuinig mogelijke elektrische boiler!


Meer boilers:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *