Beste elektrische boiler 200 liter? Het aanbod vergeleken

Last updated by Joni on

Boilers van 200 liter

Heb je een relatief groot gezin/huishouden? Of vind je het heerlijk om tientallen minuten onder de douche te staan? Dat zijn twee prima redenen om voor een grote 200 liter elektrische boiler te kiezen.

Het boilervat heeft een inhoud van 200 liter, waardoor je langdurig aaneengesloten kunt douchen. Tijdens deze lange douchebeurt geniet je voortdurend van heerlijk warm water.

Maar, wat is nou de beste 200 liter boiler? Om het antwoord op die vraag te vinden, hebben wij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd.

Tijdens dit onderzoek hebben wij tal van elektrische boilers met een inhoud van 200 liter aan een keuring onderworpen. Op basis van deze keuring hebben wij vervolgens een top 4 aan kunnen wijzen.

Over de beste elektrische boilers van 200 liter lees je hieronder meer!

Beste elektrische boiler met inhoud van 200 liter

Heb je oren naar de aanschaf van een boiler van 200 liter? Dan is het advies sowieso om voor een elektrische variant te gaan.

Een elektrische variant is makkelijk te installeren en werkt bijzonder snel. Binnen de kortste keren geniet je van warm water, nadat je de douchekraan opengedraaid hebt.

Maar, wat is voor in jouw huis de beste elektrische boiler met inhoud van 200 liter? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat.

En dit is ook de vraag die we met onderstaande 4 reviews beantwoorden. In deze vier reviews vind je namelijk alle informatie over de beste 200 liter elektrische boilers van dit moment.

1. Beste koop elektrische boiler van 200 liter – Ariston Initio boiler

Ariston elektrische boiler Initio 200L

Als je voor het beste van het beste wilt gaan, raden wij je deze Ariston Initio boiler aan. Deze boiler doet zijn werk geweldig, beschikt over voldoende vermogen en biedt enkele handige extra’s aan.

Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een boiler die je staand op moet hangen. Om de boiler op te hangen, heb je dus wel enige ruimte de hoogte in nodig.

Gelukkig is de boiler niet al te diep, waardoor je ‘m nog relatief makkelijk ophangt. De forse afmetingen is echter wel een belangrijk aandachtspunt.

Nadat je de boiler geïnstalleerd hebt, begint het echte genieten. De boiler levert een vermogen van 2200 Watt, waardoor het water razendsnel opgewarmd wordt. Binnen mum van tijd geniet je onder de douche van lekker warm water.

Dat de boiler ook over veel handige functies beschikt, merk je elke dag. Je hebt eigenlijk geen omkijken naar deze boiler.

Waar je ook weinig omkijken naar hebt, is het energieverbruik. Uiteraard verbruikt deze boiler de nodige energie, maar in verhouding tot andere varianten valt dit reuze mee.

Dit komt vooral door de efficiënte werking van deze boiler. De boiler heeft nagenoeg géén last van warmteverlies; erg wenselijk bij een elektrische boiler!

👍 Voordelen:

 • Prima kwaliteit
 • Weinig warmteverlies
 • Snelle werking (2200 Watt vermogen)
 • Staand model
 • Relatief gunstig energieverbruik

👎 Nadelen:

 • Relatief grote elektrische boiler

Of bekijk aanbod bij BoilerGarant
2. Beste krachtige elektrische boiler van 200 liter – Bulex SDN 200/2S

Bulex elektrische boiler SDN 200L 2S

Wil je graag a la minute de beschikking over warm water hebben? Kies dan voor deze Bulex SDN 200/2S boiler.

Deze boiler beschikt namelijk over een vermogen van maar liefst 2400 Watt. Binnen de kortste keren is het water opgewarmd, waardoor je nóg meer van je douchebeurt geniet.

Qua vormgeving lijkt deze variant enigszins op bovenstaande variant. Het gaat in beide gevallen om een staand model met een inhoud van 200 liter. Doordat deze boiler meer vermogen levert, werkt deze boiler echter wel sneller.

Deze boiler verbruikt aan de andere kant wel iets meer energie. Dit gaat namelijk hand in hand met het vermogen.

Deze boiler is overigens wel iets goedkoper dan bovenstaande variant. Naar welke van deze twee elektrische boilers gaat je voorkeur uit?

👍 Voordelen:

 • Prima kwaliteit
 • Vermogen van 2400 Watt
 • Snelle opwarming van het water
 • Staand model

👎 Nadelen:

 • Verbruikt meer energie
3. Beste high-end elektrische boiler – Ariston Neotherm

Ariston Neotherm elektrische boiler

Vind je het niet erg om veel geld aan je nieuwe elektrische boiler uit te geven? Dan sluit de Ariston Neotherm mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze boiler van 200 liter is volgens ons namelijk de beste high-end elektrische boiler.

Waar de hoogwaardigheid bij deze boiler vanaf straalt? Onder meer van het design van deze elektrische boiler.

Deze boiler is erg slim vormgegeven, waardoor de boiler een stuk minder ruimte in beslag neemt. Het merk Ariston voegt hier ook nog aan toe dat je deze boiler erg simpel kunt installeren.

De afwerking van de boiler is ook subliem. Doordat de boiler op een hoogwaardige manier afgewerkt is, worden de warmteverliezen tot een minimum beperkt.

Wel moet je rekening houden met bovengemiddeld veel energieverbruik.

Hoe dat komt? Dat is vooral te wijten aan het vermogen van 3000 Watt. Het vermogen en het energieverbruik gaan altijd hand in hand met elkaar.

👍 Voordelen:

 • Erg slim vormgegeven
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Perfecte afwerking zorgt voor kleine warmteverliezen

👎 Nadelen:

 • Verbruikt veel energie
4. Beste goedkope elektrische boiler 200 liter – Bulex SDN 200/2V

Bulex boiler electrique 200L

Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe elektrische boiler uitgeven? Dan raden wij je graag deze variant van Bulex aan.

Deze variant lijkt sterk op de eerder besproken variant van Bulex, maar deze variant is een stuk voordeliger.

Wat je voor deze elektrische boiler moet betalen? Een bedrag van nog geen 400 euro.

Voor dit bedrag krijg je ook nog eens een prima boiler geleverd. De boiler levert een vermogen van 2400 Watt, werkt relatief snel en is gemakkelijk te installeren.

Wel moet je rekening houden met een hoger energieverbruik. Dit komt vooral doordat deze boiler niet de beste isolerende werking heeft. De warmte kan hierdoor uit de boiler ontsnappen, waardoor er sprake is van enig warmteverlies.

 👍 Voordelen:

 • Voordelig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Staand model
 • Vermogen van 2400 Watt

👎 Nadelen:

 • Hoger energieverbruik
5. Bonus: beste elektrische boiler 200 liter energielabel A

Ben je op zoek naar de beste elektrische boiler van 200 liter met energielabel A? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je: dergelijke boilers worden niet geproduceerd.

Geen enkel merk is in staat om een dusdanige technologie toe te passen om energielabel A te verkrijgen.

Wil je voor een zo’n zuinig mogelijke boiler gaan? Dan kun je wellicht beter voor een warmtepomp kiezen. Voor een warmtepomp moet je wel héél diep in de buidel tasten.

Belangrijke punten om op te letten

Bij het kopen van een nieuwe boiler moet je op veel punten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Plaatsing van de boiler

Boiler 200L installeren

Je moet sowieso heel goed nadenken over de plaatsing van de boiler.

Ten eerste heb je een bepaalde hoeveelheid ruimte in je woning nodig voor de boiler. Je kunt de boiler dus niet lukraak ergens ophangen.

Ten tweede moet je met de afstand ten opzichte van de kraan rekening houden. Als deze afstand zo kort mogelijk is, is de werking van de elektrische boiler op z’n best.

Zorg er dus voor dat je de boiler van 200 liter zo dicht mogelijk bij de kraan op kunt hangen.

Soort elektrische boiler

Heb je naar het huidige aanbod van elektrische boilers gekeken? Dan heb je opgemerkt dat er twee soorten boilers bestaan:

 • Staand: een staande boiler is meer hoog dan breed. Je hebt hierdoor niet zozeer een brede muur nodig, maar wel een hoge muur.
 • Liggend: je kunt ook voor een liggende boiler kiezen. Bij zo’n boiler is het vooral van belang dat je in de breedte op een muur voldoende ruimte over hebt.

Soort weerstand

Je zou bij een elektrische boiler ook goed naar de weerstand moeten kijken. Als het om een boiler met natte weerstand gaat, wordt de weerstand in het water gedompeld.

Dit werkt bijzonder effectief en betrouwbaar, maar er ontstaat op deze manier wel kalk. Mede daarom kiezen meer en meer merken voor een droge weerstand.

Deze weerstand komt niet direct in contact met water, waardoor er ook geen sprake van kalkvorming kan zijn.

Afmetingen van de boiler

Weet je waar je de boiler op wilt hangen? Dan moet je goed naar de beschikbare ruimte kijken.

Aan de hand van de beschikbare ruimte kun je bepalen hoe groot de boiler maximaal mag/kan zijn.

Vermogen/efficiency

De grotere boilers beschikken vaak over het nodige vermogen. Dat blijkt ook duidelijk uit bovenstaande boilers.

Maar aan welk vermogen heb je zelf behoefte? Des te hoger het vermogen, des te meer energie de boiler verbruikt. Maar, het hogere vermogen zorgt wel voor een snellere opwarming van het water.

Verder zou je goed naar de efficiency moeten kijken. Uiteraard is het hierbij de wens dat de warmteverliezen tot een minimum beperkt blijven.

Energielabel

Energielabels boilers

Bij een elektrische boiler van 200 liter zou je ook goed naar het energielabel moeten kijken. Het lastige is alleen dat 99% van de boilers energielabel C heeft. Label A kom je in het huidige aanbod niet tegen.

Kwaliteit

Als laatste punt willen wij je op kwaliteit wijzen. Wij adviseren je graag om altijd voor een boiler van een A-merk te gaan, zoals Bulex, Daalderop en Ariston.

Deze merken weten simpelweg waar een geode elektrische boiler aan moet voldoen.

Is een elektrische boiler 200 liter voor iedereen geschikt?

Nee, een dergelijke boiler is zeker niet voor elk huishouden geschikt. Woon je bijvoorbeeld samen met je partner en je kind? Dan kun je beter voor een elektrische boiler van 80 liter kiezen.

Hoef je niet zozeer lang onder de douche te kunnen staan? Dan kun je beter voor een elektrische boiler van 150 liter kiezen.

Mocht je een héél groot huishouden hebben, is een elektrische boiler van 300 liter de beste keuze. Zoals je kunt lezen, kun je in ieder geval uit de nodige varianten kiezen!
Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde opwarmtijd van een elektrische boiler 200 liter?

Wat de exacte opwarmtijd is, is van twee factoren afhankelijk. Het vermogen van de boiler: een boiler met een hoger vermogen warmt zichzelf sneller op. De warmteverliezen: als je voor een inefficiëntere boiler kiest, is er sprake van meer warmteverlies. Dit betekent dat de opwarmtijd langer is. Als vuistregel kun je het volgende aanhouden: 1,2 minuten per liter inhoud.

Boiler 200 liter: hoe lang kun je ermee douchen?

Met een boiler van 200 liter kun je ongeveer 50 minuten aaneengesloten douchen. Mocht je met z’n vieren wonen, betekent dit dat iedereen ruim 10 minuten kan douchen. En dat jullie direct achter elkaar aan douchen. Wel zo handig, niet waar?

Wat is het verbruik van een 200 liter elektrische boiler?

Een 200 liter elektrische boiler verbruikt ongeveer 3500 kWh per jaar. Wat je voor dit energieverbruik precies betaalt, is afhankelijk van de actuele elektriciteitsprijzen.


Meer boilers:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *