(Elektrische) boiler 120 liter kopen? Bekijk het beste aanbod!

Last updated by Scott on

elektrische boiler 120 liter kopen

Ben je voor in je woning op zoek naar een nieuwe boiler? Gezien de omstandigheden is het belangrijk om voor een energiezuinige boiler te kiezen.

Dit is een boiler met een hoog rendement én met een inhoud die bij jouw huishouden past. Voor veel huishoudens is een boiler van 120 liter de juiste keuze.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de beste 120 liter boilers van dit moment.

Boilers worden in allerlei maten aangeboden. Zo kun je ook voor een boiler van 150 liter of voor een boiler van 200 liter kiezen. Tevens is er een optie voor een warmtepompboiler van 100 liter.

Wil je niet voor de kleinste maat gaan, maar heb je wel een huishouden met meerdere personen? Dan is een elektrische boiler van 120 liter zeker interessant voor jou.

Beste elektrische boilers met 120 liter inhoud

Heb je het idee dat een 120 liter boiler het beste op jouw huishouden aansluit? En ook het beste op je wensen? Dan is het verstandig om naar de beste elektrische boiler van 120 liter op zoek te gaan.

Met deze zoektocht helpen wij je graag een handje. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste elektrische boilers met een inhoud van 120 liter.

De bevindingen die wij hebben opgedaan, delen we hieronder in de vorm van een top 5:

1. Beste energiezuinige boiler 120 liter: Tesy Modeco Boiler 120L

Wij zijn van mening dat de Tesy Modeco Boiler 120 liter de beste energiezuinige 120 liter boiler is. Dit is voornamelijk aan de energieklasse B te danken.

Bestaat er dan geen elektrische boiler 120 liter met energielabel A? Nee, die wordt op dit moment inderdaad niet aangeboden.

Met deze 120 liter boiler haal je gelukkig een prima boiler in huis. Dit komt onder meer doordat deze boiler een omschakelbaar vermogen heeft.

Hij kan op een vermogen van 1200 Watt werken, maar ook op een vermogen van 2400 Watt. Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een verticale boiler.

Of bekijk aanbod bij BoilerGarant
2. Beste Bosch elektrische boiler 120 liter: Bosch Tronic 2000T

Heb je het liefste een elektrische boiler van het merk Bosch? Dan raden wij je de Bosch Tronic 2000T aan. Deze elektrische boiler heeft een snelle opwarmtijd, een geweldige isolatie en een hoog vermogen (2000 Watt).

Deze factoren zorgen ervoor dat je snel van warm water geniet. Bovendien ligt het rendement bij deze boiler 120 liter relatief hoog.

Is dit een platte boiler 120 liter? Nou, met een diepte van 46 centimeter is het zeker niet de grootste boiler. Je kunt ‘m door de vormgeving bovendien relatief makkelijk een plekje aan de muur geven. Wel moet je rekening houden met de energieklasse C.
3. Beste boiler 120 liter met wifi: Eldom 120 liter boiler

Heb je het liefste weinig omkijken naar de bediening van je nieuwe boiler? Dan raden wij je graag de Eldom 120 liter boiler aan.

Dit is volgens onze test de beste boiler 120 liter met wifi. Doordat deze boiler over een wifi verbinding beschikt, kun je ‘m probleemloos op afstand bedienen.

De werking van deze boiler is ook nog eens subliem. Door het vermogen van 3000 Watt is de opwarmtijd bijvoorbeeld erg kort.

Ook is deze boiler van een goede isolatie voorzien, waardoor het rendement vrij hoog ligt. Overigens betreft dit ook een boiler 120 liter met energieklasse B.
4. Beste platte boiler 120 liter: Eldom Spectra 120 liter

Heb je in je woning niet al te veel ruimte voor een nieuwe boiler? Dan raden wij je aan om eens naar de Eldom Spectra 120 liter te kijken.

Wij zijn van mening dat dit de beste platte boiler 120 liter is. Deze boiler is nog geen 46 centimeter diep, waardoor je ‘m vrij makkelijk een plekje aan de wand geeft.

Met deze boiler geniet je ook van een prima werking. Dit komt door het hoge vermogen (2000 Watt), de snelle opwarmtijd, de fijne bediening en het 3-voudige veiligheidsventiel.

Overigens betreft dit een boiler met energieklasse C. Dat vinden wij dan weer iets minder.
5. Beste horizontale boiler 120 liter: Tesy elektrische boiler horizontaal

Ben je op zoek naar een horizontale boiler 120 liter? Dan is het aanbod jammer genoeg niet al te uitgebreid. Gelukkig kun je wel voor de Tesy elektrische boiler horizontaal kiezen. Dit vinden wij de beste horizontale boiler 120 liter.

Doordat deze boiler op de vloer gemonteerd kan worden, heb je geen ruimte aan de muur nodig. Deze boiler is ook nog van de nieuwste technologieën voorzien, waardoor het rendement bijzonder hoog ligt.

Het vermogen van 2000 Watt zorgt voor een snelle opwarming. Wel is het jammer dat deze boiler 120 liter energieklasse C heeft.
Elektrische boiler 120 liter kopen: hier moet je goed op letten

Wil je de beste elektrische boiler 120 liter kopen? Dan raden wij je graag één van bovenstaande 5 varianten aan.

Dat deze varianten als beste uit onze test naar voren zijn gekomen, is uiteraard niet zonder reden. Deze elektroboilers van 120 liter hebben simpelweg veel te bieden.

Maar, hoe kies je nou voor jezelf de juiste warmwaterboiler 120 liter uit? Dat doe je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Jouw situatie & wensen

Ten eerste heb je met jouw situatie en wensen te maken. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van je woning liggen? Dan heb je een elektrische boiler 120 liter nodig die voor zonnepanelen geschikt zijn.

Daarbij heb je ook nog met je wensen te maken. Wil je bijvoorbeeld langer dan 30 minuten warm kunnen douchen? Dan sluit een 120 liter boiler niet op je wensen aan. Kijk daarom eerst goed naar je situatie en wensen.

Op basis daarvan bepaal je of een 120 liter boiler volledig op je wensen aansluit. En op basis daarvan bepaal je ook of wat voor boiler 120 liter je nodig hebt.

Manier van ophangen

Ten tweede moet je goed naar de manier van ophangen kijken.

Bij de boilers van 120 liter heb je op dit gebied twee mogelijkheden:

  • Aan de muur ophangen. Indien je je nieuwe boiler aan de muur op wilt hangen, heb je een verticale boiler nodig. Heb je nou niet al teveel ruimte aan je muur? Kies dan voor een compacte boiler of voor een platte boiler van 120 liter. Een platte boiler steekt niet al te ver uit de muur, waardoor je alsnog een fijne doorloop hebt.
  • Op de grond neerzetten. Je kunt ook je nieuwe boiler op de grond neerzetten. Als je voorkeur hiernaar uitgaat, heb je een horizontale boiler nodig die voor vloermontage geschikt is.

Let bovendien goed op de afstand tussen de boiler en de kraan. Idealiter is deze afstand zo kort mogelijk.

Afmetingen van de boiler

Ten derde heb je met de afmetingen van de boiler te maken. Dit punt gaat eigenlijk hand in hand met de manier van ophangen. Ga goed na waar én hoe je je boiler 120 liter op wilt hangen.

Als je dat weet, kun je ook bepalen hoe groot de nieuwe boiler maximaal mag zijn.

Energieverbruik & rendement

Ten vierde moet je naar het verbruik van een elektrische boiler van 120 liter kijken. Hiervoor kun je onder meer naar de energieklasse kijken. Wij zouden zelf de voorkeur aan een variant met energieklasse A geven, maar die bestaat jammer genoeg niet.

Je kiest daarom het beste voor een variant met energieklasse B. Niet alleen de energieklasse is van belang, maar ook het rendement. Ga daarom voor een boiler 120 liter met een zo’n hoog mogelijk rendement.

Wil je voor de meest zuinige boiler 120 liter gaan? Check dan bovenstaande reviews om te achterhalen wat wij de meest zuinige boiler 120 liter vinden.

Vermogen

Ten vijfde moet je goed naar het vermogen van de boiler 120 liter kijken. Des te hoger het vermogen van de boiler is, des te sneller het water op temperatuur is. Ook kan een hoger vermogen zorgen voor een hogere watertemperatuur.

Het vermogen gaat hand in hand met de energieklasse. Als een boiler meer vermogen levert, zorgt dit voor een hoger energieverbruik.

Het zou daarom wenselijk zijn dat je zelf het vermogen van de boiler 120 liter in kunt stellen. Dat is bij een paar varianten binnen het huidige aanbod in ieder geval wel mogelijk.

Weerstand

Ten zesde heb je nog met de technologieën van de boiler te maken.

Het belangrijkste punt waar je op dit gebied naar moet kijken, is naar de weerstand:

  • Droge weerstand. Bij een boiler 120 liter met droge weerstand komt het weerstandsysteem niet in direct contact met water. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor de vorming van kalk.
  • Natte weerstand. Bij een boiler 120 liter met natte weerstand zit het weerstandsysteem ondergedompeld in het water. De werking is hierdoor nauwkeurig, maar dit kan wel voor kalk zorgen.

Type boiler

Ten zevende heb je nog met het type boiler te maken. Hiermee doelen we op het feit dat je kunt kiezen tussen een doorstroom boiler, een keukenboiler en een elektrische boiler. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Uiteraard is een keukenboiler van bijvoorbeeld 120 liter niet handig, aangezien zo’n boiler veel te groot voor in je keuken is. Onder aan de streep geven wij de voorkeur aan een elektrische boiler 120 liter.

Kwaliteit & prijs

Als laatste punt heb je nog met de kwaliteit en prijs te maken. Wij raden je aan om sowieso voor een elektrische boiler 120 liter van een A-merk te kiezen. Merken als Tesy, Eldom en Bosch leveren prima boilers.

Daarbij moet je uiteraard ook nog naar het prijskaartje kijken. Wij adviseren je om in ieder geval te durven investeren. Des te beter de boiler 120 liter is, des te lager het energieverbruik bijvoorbeeld ligt.

Op den duur verdien je de investering in een duurdere boiler 120 liter hierdoor als het ware terug.

Hoe lang kun je douchen met een elektrische boiler van 120 liter?

Met een elektrische boiler van 120 liter kun je zo’n 30 minuten douchen. Wil je met meerdere mensen in je huishouden achter elkaar douchen? Of heb je bijvoorbeeld twee badkamers? Ook dan sluit een 120 liter boiler prima op je wensen aan.

Voor wie is een elektrische boiler 120 liter geschikt?

Een elektrische boiler 120 liter is voor de grotere huishoudens geschikt. Woon je met 3, 4 of 5 andere mensen samen? Dan is een boiler 120 liter voor jou uiterst geschikt. Dit komt onder meer doordat je 30 minuten lang van warm water geniet met zo’n boiler.

Heb je nou het idee dat deze periode te kort is? Dan kun je het beste naar een boiler 150 liter kijken. Die boilers zijn groter, maar zijn niet overdreven groot.

De prijzen liggen bovendien niet direct heel veel hoger dan bij een boiler van 120 liter. Dat is bij een boiler van 200 liter wel het geval.

Wat kost een goede elektrische 120 liter boiler?

Voor een goede elektrische boiler 120 liter betaal je minimaal een paar honderd euro. Welk bedrag je precies op moet hoesten, is uiteraard van meerdere factoren afhankelijk.

De boilers die wij in dit artikel besproken hebben, kosten zo tussen de 400 en 1000 euro. Voor een dergelijk bedrag kun je dus een prima elektrische boiler van 120 liter aanschaffen.

Zoals je mogelijk al weet, moet je echter niet alleen naar de aanschafprijs kijken. Mogelijk heb je ook nog met installatie- of aansluitkosten te maken. En wat te denken van de verbruikskosten van je nieuwe boiler?

Al met al is het belangrijk om alle punten tegen elkaar af te wegen om vervolgens de beste keuze te maken.


Meer boilers:


Categorieën: Huishouden