Beste elektrische boiler 80 liter kopen? Bekijk de Top 4

Last updated by Joni on

Boiler van 80L

In geen enkel huis kan een boiler ontbreken. Een boiler verwarmt het water, waardoor je van een warme douche kunt genieten.

Hierbij is het wel goed om te weten dat je tussen meerdere soorten boilers kunt kiezen.

Gaat je voorkeur uit naar een makkelijk te installeren boiler met een snelle werking? Dan kom je al snel uit bij een elektrische boiler.

Als je een elektrische boiler uit gaat kiezen, moet je goed op de inhoud letten.

Wat voor jou de juiste inhoud is, hangt vooral af van je wensen en de gezinsgrootte:

 • Alleenwonend: 30 liter boiler
 • Samenwonend: 50 liter boiler
 • Huishouden van 3 personen: 80 liter

Wil je dan ook nog een elektrische boiler voor je bad gebruiken? Dan zou je al snel naar een elektrische boiler met een inhoud van 150L of 200 liter boiler gaan.

Mocht je een groot huishouden én een bad hebben, is een elektrische boiler met een inhoud van 300 liter een geschikte optie.

Voor veel huishoudens is een elektrische boiler van 80 liter in ieder geval voldoende. Maar, hoe kies je nou de beste 80 liter elektrische boiler uit? Wij hebben alvast deze zoektocht voor je uitgevoerd.

Onze bevindingen delen we graag hieronder met je!

De beste elektrische boiler met inhoud van 80 liter

Wat is de beste elektrische boiler met een inhoud van 80 liter? Dit is de vraag die wij onszelf gesteld hebben, waarna wij op onderzoek uitgegaan zijn.

Wij hebben talloze boilers aan een strenge keuring onderworpen, maar lang niet alle varianten konden ons bekoren tijdens de test.

Uiteindelijk zijn we op 4 prima varianten uitgekomen. Over deze prima varianten lees je hieronder meer!

1. Beste koop elektrische boiler 80 liter – Tesy BelliSlimo Cloud 100

Tesy Boiler BelliSlimo Cloud 100 80L

Volgens onze test is de BelliSlimo Cloud 100 de beste elektrische boiler 80 liter van dit moment.

Deze boiler beschikt over veel handige extra’s, doet zijn werk gewoonweg prima en beschikt over energielabel B.

Dit betreft een zogeheten verticale boiler. Je hangt de boiler aan bijvoorbeeld de wand op, waarbij je de boiler direct op de wifi verbinding aansluit.

Door deze verbinding ben je in staat om gebruik te maken van de TESY Cloud app. Met deze app ben je in staat om de boiler op afstand te bedienen. Hoe ideaal is dat?

Wat ons bij deze boiler erg opviel, was de innovatie. Zo is dit een boiler die automatisch met je meedenkt.

Op basis van je normale gedrag berekent de boiler automatisch de tijd die nodig is om je water net op tijd warm te krijgen.

Door je water net op tijd warm te hebben, is de werking zo efficiënt mogelijk. Dit zie je ook terug aan de uiteindelijke kosten van deze boiler.

De boiler beschikt over nog veel meer handige functies. De achteruit teller, de boost functie en de vakantiemodus zijn hier prima voorbeelden van.

In de basis is dit dus een verticale boiler, maar je kunt ‘m eventueel ook horizontaal installeren. Ongeacht op welke manier je ‘m installeert; je krijgt alle toebehoren meegeleverd!

Al met al is dit een efficiënte, hoogwaardige en slimme elektrische boiler met een inhoud van 80 L.

Wel moet je even rekening houden met het prijskaartje. Deze elektrische boiler is fors duurder dan de meeste andere varianten uit dit artikel.

👍 Voordelen:

 • Veel slimme functies
 • Zowel horizontaal als verticaal op te hangen
 • Efficiënte werking
 • Energielabel B
 • Te bedienen met de speciale app
 • Diepte van slechts 28 centimeter

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
2. Beste elektrische boiler 80 liter met energielabel A – Ariston Elektrische Hybride Boiler

80 Liter Ariston Elektrische Hybride Boiler

Wil je zo min mogelijk geld aan je energierekening kwijt zijn? Dan kun je het beste kiezen voor een elektrische boiler met energielabel A. De beste in zijn soort is deze Ariston Elektrische Hybride Boiler.

Deze boiler beschikt niet over het A label, maar zelfs over het A+ label. Dit betekent dat deze elektrische boiler echt ongekend energiezuinig is.

Door de inhoud van 80 liter is dit bovendien een elektrische boiler die voor veel huizen geschikt is.

Deze boiler verwarmt het water binnen no time tot een temperatuur van 75 graden. Je geniet hierdoor altijd van een aangename douche, terwijl je douchebeurt dus ook een stuk minder geld kost.

Wel moet je even goed rekening met de afmetingen van deze elektrische boiler houden. Deze boiler is 110 centimeter hoog, 46 centimeter breed en 46 centimeter breed.

Dit is bovendien een boiler die níet horizontaal geplaatst kan worden.

👍 Voordelen:

 • Energielabel A+
 • 50 tot 60% per jaar goedkoper
 • Prima kwaliteit
 • Beschikt over veel handige functies
 • Snelle opwarming

👎 Nadelen:

 • Duur (bijna 1000 euro)
3. Beste elektrische boiler 80 liter horizontaal – Tesy Elektrische boiler 80 liter horizontaal

Tesy Boiler elektrische 80 liter horizontaal

Voordat je een nieuwe boiler kunt kopen, moet je goed naar de plaatsing kijken.

Wil je de boiler op basis daarvan horizontaal of verticaal ophangen? Als je ‘m horizontaal op wilt hangen, raden wij je deze Tesy elektrische boiler aan.

Alle onderdelen van deze boiler, inclusief het boilervat, zijn geschikt voor een horizontale plaatsing.

Deze boiler is ook nog eens heel erg slim. De unieke TESY-technologie zorgt bijvoorbeeld voor een prima isolatie.

Deze isolatie zorgt ervoor dat de warmteverliezen extreem laag zijn. De efficiency van deze horizontale boiler is daarom prima.

Ook zie je op de boiler direct wat de huidige status is. Brandt het lampje rood? Dan geeft dit aan dat de boiler het water aan het opwarmen is. Een blauw lampje geeft aan dat de boiler helemaal gebruiksklaar is. 

Voor deze prima boiler betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Je kunt rekening houden met een investering van nog geen 400 euro.

Een prima prijskaartje, maar het is niet de meest energiezuinige elektrische boiler van 80 liter. Deze Tesy boiler beschikt over energielabel C.

👍 Voordelen:

 • Horizontale wandmontage
 • Prima kwaliteit
 • Perfecte isolatie = laag warmteverlies
 • Met alle toebehoren geleverd
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Energielabel C
4. Beste high end elektrische boiler 80 liter – Daalderop Softline 80L

Daalderop softline elektrische boiler 80L

Wil je voor een elektrische boiler van de beste kwaliteit gaan? Dan kom je al snel uit bij een elektrische boiler van het merk Daalderop.

Dit merk is in het huidige aanbod één van de beste merken. Getuige ook de Softline elektrische boiler; dit is volgens onze test de beste high end elektrische boiler 80 L.

Nagenoeg alles aan deze boiler klopt. De boiler is van een geweldige kwaliteit, beschikt over veel handige functies, zorgt voor lage warmteverliezen en warmt bijzonder snel op.

Ook is de boiler erg fraai om te zien. Het is uiteraard aan jezelf om te bepalen hoeveel waarde je daar aan hecht.

Wat bij deze boiler direct opvalt, is het vermogen van 2500 Watt. Dankzij dit vermogen is het water binnen de kortste keren opgewarmd. Je geniet hierdoor altijd van bijvoorbeeld een warme douche of straal bij de wastafelkraan.

Wel moet je even goed rekening houden met het energielabel: C.

Dit is niet ideaal, maar de boiler doet zijn werk desondanks erg efficiënt. De totale kosten die je méér aan de energie kwijt bent, worden op die manier enigszins beperkt gehouden.

👍 Voordelen:

 • Uitmuntende kwaliteit
 • Vermogen van 2500 Watt
 • Fijn te bedienen
 • Lage warmteverliezen

👎 Nadelen:

 • Energielabel C
 • Duur
Boiler 80 liter kopen: Aandachtspunten

Heb je je pijlen op een nieuwe warm water boiler van 80 liter gericht? Dan zou je een goede vergelijking moeten maken.

Dit heeft met twee belangrijke redenen te maken:

 • Een nieuwe boiler van 80 liter kopen doe je niet dagelijks. Dit is een aanschaf waar je jarenlang van geniet. Althans; dat is het geval als je een goede elektrische boiler aanschaft.
 • Je moet relatief diep in de buidel tasten. Voor de aanschaf van een elektrische boiler 80 liter moet je vrij diep in de buidel tasten. Omdat je zoveel geld uit moet geven, is het des te belangrijker om een goede vergelijking te maken.

Met het maken van deze vergelijking helpen we je graag een handje. Hieronder bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuwe 80 liter elektrische boiler.

Waar wil je de boiler voor gebruiken?

Ten eerste moet je goed bedenken waar je de boiler voor wilt gebruiken. Het gaat hierbij niet zozeer om de exacte toepassing, maar om de plek waar deze toepassing uitgevoerd wordt.

Waarom? Omdat de afstand tussen de boiler en de kraan niet al te groot moet zijn. Des groter deze afstand, des te langer het duurt voordat het water opgewarmd is.

Je doet er daarom verstandig aan om de elektrische boiler zo dicht mogelijk bij de douche te plaatsen.

Heb je in je keuken echter ook een boiler nodig? Dan is het wellicht verstandiger om voor 2 boilers te kiezen.

Vormgeving van de boiler

Je zou ook heel goed naar de vormgeving van de boiler moeten kijken:

 • Verticaal: de meeste boilers zijn zogeheten verticale boilers. Deze hebben een langwerpige vorm, waarbij de hoogte langer is dan de breedte.
 • Horizontaal: als je niet genoeg hoogte vrij hebt om een verticale boiler op te hangen, kun je voor een horizontale boiler kiezen. Deze boiler is eigenlijk net zo groot, maar is een stuk breder en minder hoog.

Afmetingen van de boiler

Plaatsing elektrische boiler

Sowieso is het belangrijk om naar de aanwezige ruimte in je woning te kijken. Aan de hand van die ruimte bepaal je namelijk wat de maximale afmetingen van de boiler kunnen zijn.

Vermogen & efficiency

Bij een elektrische boiler moet je goed naar het vermogen kijken. Des te hoger het vermogen is, des te sneller je warm water tot de beschikking hebt.

Maar, dit gaat ook gepaard met efficiency van de elektrische boiler. In een ideale wereld heeft de boiler zo min mogelijk last van warmteverlies. Ga per elektrische boiler goed na hoe dit geregeld is.

Energielabel

Een ander belangrijk punt is het energielabel.

In een ideale wereld kiest elk huishouden voor energielabel A, maar dat is gewoonweg niet mogelijk. Er worden namelijk weinig elektrische boilers met energielabel A geproduceerd.

Nee, je komt al snel uit bij een elektrische boiler met energielabel B. Dat is op zich ook prima, het is zeker energiezuinig te noemen.

Je kunt ook nog energielabel C kiezen, maar een minder zuinig energielabel is af te raden.

Soort weerstand

Een ander belangrijk punt is de weerstand in de boiler:

 • Natte weerstand: bij de natte weerstand is het weerstandsysteem rechtstreeks in het water gedompeld. Belangrijk voordeel van dit systeem is de betrouwbaarheid.
 • Droge weerstand: bij dit systeem komt de weerstand niet in contact met het water. Dit brengt een heel belangrijk voordeel met zich mee: de weerstand komt niet onder de kalk te zitten. Vooral vanwege deze reden is de droge weerstand tegenwoordig het populairste systeem.

Kwaliteit

Tot slot willen wij je wijzen op de kwaliteit van een elektrische boiler van 80 liter. Ons advies hierover is vooral om voor een A-merk te kiezen. Ga altijd voor een merk als Tesy en Daalderop.

Deze merken leveren kwaliteit, waardoor je jarenlang van je nieuwe elektrische boiler geniet.

Boiler 80 liter: Hoe lang kan je ermee douchen?

Douchen elektrische boiler

Met een boiler van 80 liter kun je ongeveer 20 minuten aan een stuk door douchen.

Wat is het verbruik van een 80 liter elektrische boiler?

Het verbruik van een 80 liter elektrische boiler ligt op ongeveer 1500 á 2.000 kWh per jaar. Hoeveel geld je dit precies kost, is afhankelijk van de actuele elektriciteitsprijs.

Wat is de opwarmtijd van een elektrische boiler 80 liter?

De opwarmtijd van een elektrische boiler is afhankelijk van het vermogen. Des te meer vermogen de boiler levert, des te sneller de boiler opgewarmd is.

Je kunt ongeveer 1,2 minuut per liter inhoud aanhouden.Meer boilers:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *