Elektrische boiler van 300 liter kopen? Aanbod vergeleken

Last updated by Joni on

Elektrische boilers van 300L

Heb je een relatief groot huishouden? En wil elk lid van het huishouden ’s ochtends van een warme douche genieten? Dan is de aanschaf van een grote elektrische boiler aan te raden.

Een elektrische boiler van 150L of een elektrische boiler van 200L zou in zo’n situatie al uitkomst bieden. Wil je echter voor het beste van het beste gaan? Dan kies je voor een elektrische boiler van 300 liter.

Met een 300 L elektrische boiler heb je nergens omkijken naar. De boiler biedt voldoende warm water om een uur achtereen gesloten te douchen.

Mocht je een huishouden van 6 personen hebben, kan iedereen dus 10 minuten douchen.

Aangezien tussen de douchebeurten de kraan even dichtgedraaid wordt, kan de boiler zich ondertussen her-opwarmen. Dat betekent dat je met een boiler van 300 liter echt van heel veel gemak verzekerd bent.

Best geteste boilers met een inhoud van 300 liter

Is een 300 L elektrische boiler de boiler waar je naar op zoek bent? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken. Dit heeft onder meer met de prijskaartjes te maken.

Doordat een dergelijke boiler zó groot is, betaal je voor een boiler vaak relatief gezien meer.

Kies je voor een elektrische boiler van 80 liter? Dan ben je bijvoorbeeld al een stuk voordeliger uit. Voor een variant van 300 liter moet je echter dieper in de buidel tasten.

Als je veel geld uit gaat geven, wil je uiteraard wel de beste keuze maken. Dáár helpen wij je graag een handje bij.

Dat doen we door in dit artikel de best geteste 300 liter elektrische boilers aan je voor te leggen. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de gewenste 300 L elektrische boiler aan.

1. Beste elektrische boiler 300 liter – Ariston Neotherm

Ariston Neotherm Elektrische boiler 300L

Binnen het huidige aanbod is de Ariston Neotherm de beste koop.

Deze boiler voldoet aan alle verwachtingen, beschikt over enkele handige extra’s en heeft een unieke vormgeving.

Zoals je op de foto kunt zien, is dit een vrij hoge boiler. De boiler is echter wel slank uitgevoerd, waardoor je ‘m ongetwijfeld een handig plekje in je woning kunt geven.

Dankzij de inhoud van 300 liter heb je vervolgens nergens omkijken meer naar.

Zoals we van Ariston gewend zijn, is de kwaliteit van deze boiler prima. De boiler heeft een korte opwarmtijd, is goed geïsoleerd en heeft hierdoor weinig last van warmteverliezen.

Concreet betekent dit dat deze Ariston een vrij zuinige boiler is.

Ariston heeft bij deze boiler voor een vermogen van 3000 Watt gezorgd. Een prima keuze; dit vermogen heb je echt nodig voor een boiler met een inhoud van 300 liter.

Dankzij enkele handige technologieën doet deze grote boiler zijn werk dus meer dan prima!

👍 Voordelen:

 • Slimme vormgeving
 • Weinig warmteverliezen
 • Vermogen van 3000 Watt
 • Relatief zuinige boiler

👎 Nadelen:

 • Natte weerstand = gevoelig voor kalkvorming

Of bekijk aanbod bij BoilerGarant
2. Beste compacte elektrische boiler 300 liter – Ariston Vertuo

Ariston Vertuo elektrische boiler 300L

Een gekend nadeel van een 300 liter boiler is de grootte. De afmetingen van een dergelijke boiler zijn fors, waardoor je in je woning veel ruimte voor zo’n boiler vrij moet maken.

Heb je deze ruimte niet? Dan kun je het beste voor de Ariston Vertuo kiezen. Dít is volgens onze test de beste compacte elektrische boiler met een inhoud van 300 liter.

Hoe het komt dat deze boiler zo compact is? Dit heeft te maken met de keuzes van Ariston.

Ariston heeft ervoor gekozen om de boiler een stuk breder te maken, waarmee de hoogte ongeveer gehalveerd wordt. De boiler is hierdoor makkelijk te plaatsen op bijvoorbeeld zolder.

De specificaties van de boiler zijn indrukwekkend te noemen.

De elektrische boiler levert een vermogen van 3000 Watt, heeft een korte opwarmtijd en opvallend weinig warmteverlies. Het gebrek aan warmteverlies is te danken aan de prima isolerende werking.

Al met al een prima elektrische boiler van 300 liter, maar wél een vrij prijzige. Deze boiler is twee keer zo duur als bovenstaande elektrische boiler.

👍 Voordelen:

 • Compact vormgegeven
 • Vermogen van 3000 Watt
 • Zuinige boiler
 • Weinig warmteverlies
 • Makkelijk te installeren

👎 Nadelen:

 • Duur
3. Beste krachtige elektrische boiler 300 liter – Bulex SDC 300/2 S

Bulex boiler elektrisch 300 Liter

Wil je een zo’n kort mogelijke opwarmtijd hebben? Dan zou je voor een elektrische boiler met een hoog vermogen moeten kiezen. In dat geval is deze boiler van Bulex de beste optie voor je.

Deze relatief compacte boiler heeft namelijk een vermogen van 3200 Watt. Dankzij dit vermogen geniet je van zowel voor- als nadelen.

Het belangrijkste voordeel is toch wel de korte opwarmtijd. Door het vermogen is het water in het boilervat binnen mum van tijd opgewarmd. Zodra je de douchekraan opendraait, heb je eigenlijk al warm water.

Een nadeel is het hogere energieverbruik. Doordat de boiler zo krachtig is, verbruikt de boiler automatisch meer energie. Gelukkig heeft deze boiler wel energielabel B.

Wat ons ook aanspreekt, is de totale prijs-kwaliteitsverhouding. De kwaliteit is prima, terwijl je slechts 800 euro voor deze boiler betaalt. Dat is fors goedkoper dan de Ariston Vertuo (zie hierboven).

👍 Voordelen:

 • Vermogen van 3200 Watt
 • Energielabel B
 • Snelle opwarmtijd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Verbruikt door het vermogen meer energie
4. Beste high-end elektrische boiler 300 liter – Ariston Steatiet

Ariston Steatiet Elektrische boiler

Gaat je voorkeur uit naar de best mogelijke elektrische boiler? En vind je het niet erg om hier bovengemiddeld veel geld aan uit te geven?

Dan sluit de Ariston Steatiet mogelijk perfect op je wensen aan.

Voor deze boiler betaal je ongeveer 1200 euro. Dat is een hoop geld, maar deze boiler doet zijn werk wel méér dan prima.

Zo is de boiler zuinig, goed geïsoleerd en van een prima kwaliteit. Met deze boiler geniet je jarenlang van lekker warm water in je woning.

Deze Ariston elektrische boiler heeft een vermogen van 3000 Watt. Dankzij dit hoge vermogen is het water binnen mum van tijd opgewarmd.

Doordat de inhoud maar liefst 300 liter is, douche je bovendien langere tijd achtereen gesloten. Ideaal als je gek op douchen bent of als je een groot gezin/huishouden hebt.

Bij deze boiler moet je wel met een aandachtspunt rekening houden. Het merk Ariston heeft namelijk gekozen voor een natte weerstand.

Dit betekent dat het weerstandsysteem in het water ondergedompeld wordt, waardoor de weerstand bijzonder betrouwbaar werkt. Nadeel is echter dat de weerstand hierdoor gevoelig is voor kalkvorming.

 👍 Voordelen:

 • Vermogen van 3000 Watt
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Makkelijk te installeren
 • Prima thermische isolatie

👎 Nadelen:

 • Natte weerstand = gevoelig voor kalkvorming
Elektrische boiler 300 liter kopen? Hier moet je op letten

Bij het aanschaffen van een 300 liter elektrische boiler moet je vrij diep in de buidel tasten. Dat is eveneens het geval bij een warmtepomp en een boiler van 200 liter.

Juist bij dergelijke uitgaven zou je daarom een hele goede vergelijking moeten maken.

Waar moet je precies op letten bij het uitkiezen van een 300 liter elektrische boiler? Je leest het in deze koopgids.

In deze koopgids zetten wij de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.

Waar wil je de boiler ophangen?

Plaatsing elektrische boilers 300L

Je zou als eerste goed naar de plaatsing van de boiler moeten kijken.

Bij het plaatsen van de boiler moet je met meerdere facetten rekening houden:

 • Precieze plaatsing: je zou ten eerste moeten bepalen waar de boiler moet komen te hangen. Op deze plek moet voldoende ruimte aanwezig zijn, maar de boiler moet ook nog eens dicht bij de kraan hangen. Alleen als dat het geval is, is de werking van de boiler optimaal.
 • Afmetingen van de boiler: je zou ook goed naar de afmetingen van de boiler moeten kijken. Als je eenmaal weet hoeveel ruimte je in je woning hebt, kun je gericht op zoek gaan naar een passende boiler.
 • Vorm van de boiler: je zou ook goed naar de vorm van de boiler moeten kijken. Afhankelijk van de afmetingen kun je namelijk beter voor een staande of liggende variant kiezen. Een staande boiler staat bekend als een verticale boiler en een liggende boiler als een horizontale boiler.

Vermogen & efficiency

De meeste boilers van 300 liter beschikken over een vermogen van 3000 Watt of meer. Dat is ook precies wat wij graag zien.

Door een dergelijk vermogen warmt het water zich relatief snel op, waardoor je snel van een warme douche kunt genieten.

Let echter niet alleen op het vermogen. Nee, de efficiency van een elektrische boiler is minstens net zo belangrijk.

Ga bijvoorbeeld goed na hoe het met de warmteverliezen bij de boiler zit. In een ideale wereld verliest de boiler nagenoeg géén warmte.

Verder moet je goed kijken naar de isolatie van de boiler. Des te beter de boiler geïsoleerd is, des te warmer het water is en blijft. Dit komt de werking van de elektrische boiler alleen maar ten goede.

Energielabel

Een elektrische boiler met energielabel A bestaat helaas niet. Het label A is alleen weggelegd voor de zuinigste boilers.

Doordat een dergelijke boiler zó groot is, kan de benodigde zuinigheid echter nooit behaald worden. Bij een boiler van 300 liter kom je daarom altijd bij energielabel B of C uit.

Niet alleen het energielabel is bepalend. Nee, het uiteindelijke energieverbruik is ook van het vermogen en de efficiency afhankelijk. Stem al deze aspecten dus op elkaar af.

Bonustip: kijk uiteraard ook goed naar de aanschafprijs van de boiler. Als je een zuinige boiler wenst te hebben, betaal je hier meer geld voor.

Deze extra investering verdien je op termijn echter weer terug. Je moet daarom voor jezelf de juiste balans op dit punt zien te vinden.

Soort weerstand

De meest gekozen weerstandsoplossing tegenwoordig is de droge weerstand.

Hierbij komt de weerstand niet in contact met het water, waardoor de weerstand ook niks van doen heeft met kalk. Zeer wenselijk, aangezien kalk nooit een positief effect heeft.

In het huidige aanbod van 300 liter elektrische boilers kom je echter ook veel natte weerstandssystemen tegen. Deze systemen zijn een stuk betrouwbaarder, maar zijn dus wel gevoelig voor kalkvorming.

Kwaliteit

Kies altijd voor een elektrische boiler van één van de A-merken. Dat is wellicht de beste tip die wij je mee kunnen geven.

De boilers van de beste merken zijn van de gewenste kwaliteit én leveren prima werk af. Die zekerheid heb je bij boilers van mindere merken niet.

Hoe lang kun je douchen met een elektrische boiler 300 liter?

Lang douchen grote boiler

Met een boiler van 300 liter kun je ongeveer 75 minuten achtereen gesloten douchen. De kans dat je echter zolang onder de douche staat, is vrij klein.

Maar, als je een groter gezin/huishouden hebt, komt deze maximale duur uiteraard wel goed van pas.

Wat is de gemiddelde prijs van een elektrische boiler 300 liter?

Voor een elektrische boiler van 300 liter betaal je al snel tussen de 700 en 2000 euro. Het exacte prijskaartje is van tal van factoren afhankelijk, zoals het vermogen, de kwaliteit en de efficiency.


Meer boilers:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *