Horizontale boiler kopen? Dit zijn de beste liggende boilers

Last updated by Kaz on

horizontale boiler

Lange tijd werd elke boiler in een langwerpige vorm uitgegeven. De boilers waren meer dan hoog dan breed, waardoor je in de breedte relatief weinig ruimte nodig had.

Logisch op zich, aangezien je vaak op een muur in de hoogte voldoende ruimte hebt. Dat is echter niet altijd het geval.

Gelukkig kun je sinds enige tijd ook voor een horizontale boiler kiezen. Wij hebben alvast de beste horizontale boilers voor je uitgezocht.

De top 6 beste horizontale boilers:

  1. Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light
  2. Tesy elektrische boiler 120 liter Bi-Light
  3. Thermex ID 80 H Shadow
  4. Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light
  5. Bosch Elektrische Boiler 100 liter Horizontaal
  6. ELDOM Favourite 80 liter boiler

De 6 beste horizontale boilers uitgelicht

Heb je voldoende ruimte in de breedte op een muur, bijvoorbeeld op zolder? Dan is de keuze voor een liggende boiler een logische keuze. Een boiler die je horizontaal plaatst, neemt alleen in de breedte ruimte in.

In de hoogte neemt ‘ie nagenoeg geen ruimte in. Dat betekent dat je ‘m makkelijk onder iets anders aan de muur op zolder op kunt hangen.

1. Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light

Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal

De Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light vinden wij de beste horizontale boiler van dit moment. Deze boiler is 80 centimeter breed en slechts 35 centimeter hoog. Je hangt ‘m hierdoor probleemloos aan een muur in je woning op.

Door de diepte van 38 centimeter neemt ‘ie aan de muur niet al te veel ruimte in beslag.

Deze elektrische boiler horizontaal heeft een inhoud van 50 liter. Dat maakt deze horizontale boiler vooral voor de kleinere huishoudens/gezinnen geschikt.

De boiler is in ieder geval van de nieuwste technologieën voorzien. Daardoor geniet je van de beste werking en daarbij horend hoge rendement. 
2. Tesy elektrische boiler 120 liter Bi-Light

Tesy horizontale boiler 120 liter Bi-Light

Wil je graag je nieuwe liggende boiler op de grond plaatsen? Dan raden wij je graag de Tesy elektrische boiler 120 liter Bi-Light aan.

Dit vinden wij de beste liggende boiler 120 liter. Het is volgens ons ook de beste horizontale boiler voor vloermontage.

Dit houdt in dat je ‘m niet aan de muur op hoeft te hangen. Je bespaart hiermee dus ruimte aan de muur, maar je hebt wel ruimte op de vloer nodig.

Door de inhoud van 120 liter is deze elektrische boiler horizontaal in ieder geval voor veel gezinnen geschikt.

Uiteraard geniet je bij deze boiler van een hoog rendement, zoals we van het merk Tesy gewend zijn.
3. Thermex ID 80 H Shadow

Thermex ID 80 H Shadow horizontale boiler

De Thermex ID 80 H Shadow vinden wij de beste horizontale boiler van 80 liter. Met deze inhoud kun je in principe alle kanten op. Hij is geschikt voor de net iets kleinere gezinnen en voor alleenstaanden.

Deze inhoud gaat in ieder geval gepaard met een geweldige technologie. Daardoor geniet je van een hoog rendement en relatief lage verbruikskosten.

Wat bij de Thermex ID 80 H Shadow ook opvalt, is de kleurstelling. Veel boilers die liggend gemonteerd moeten worden, zijn in het wit uitgevoerd.

Deze boiler is echter in een donkere tint uitgevoerd. Het is met name voor in de modernere huizen een geweldig liggend model.
4. Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light

Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light horizontaal

Heb je een groot gezin of huishouden? Of heb je om welke reden dan ook een grote vraag naar veel warm water? In deze beide gevallen is een horizontale boiler 150 liter de beste optie voor je.

Wij raden je daarvoor graag de Tesy elektrische boiler 150 liter Bi-Light aan.

In onze ogen is dit een geweldige en grote horizontale boiler. De boiler is voor veel gezinnen geschikt, is makkelijk aan de wand op te hangen en is relatief betaalbaar.

In combinatie met het hoge rendement zorgt dit voor lage kosten op de lange termijn. Vrij uniek voor zo’n grote, horizontale boiler.
5. Bosch Elektrische Boiler 100 liter Horizontaal

Bosch Elektrische Boiler 100 liter Horizontaal

Ook bij het merk Bosch kun je terecht voor een goede horizontale boiler. Dat blijkt in ieder geval uit de Bosch Elektrische Boiler 100 liter Horizontaal.

Deze liggende boiler heeft een inhoud van 100 liter, is opvallend compact vormgegeven en zorgt voor een hoog rendement.

Volgens Bosch is dit een ideale horizontale boiler voor in de keuken of badkamer. Daar kunnen wij ons bij aansluiten. Door het hoge vermogen geniet je ook nog eens van een snelle opwarmtijd.

Met de inhoud van 100 liter is deze liggende boiler geschikt voor huishoudens tot maximaal 5 personen.
6. ELDOM Favourite 80 liter boiler

ELDOM Favourite 80 liter horizontale boiler

Deze top 6 sluiten we af met de ELDOM Favourite 80 liter boiler. Dit is door de algehele samenstelling één van de beste horizontale boilers van het moment.

Deze boiler is makkelijk op te hangen, neemt niet al te veel ruimte in beslag en heeft een inhoud van 80 liter.

De ELDOM Favourite 80 liter boiler beschikt over aansluitingen aan de onderzijde. Je sluit ‘m hierdoor eenvoudig aan. De bediening bevindt zich aan de rechterkant; houd daar rekening mee bij het ophangen van de boiler.

Door de inhoud van 80 liter is ‘ie in ieder geval voor de kleinere huishoudens uiterst geschikt.
Horizontale boiler vs. verticale boiler

elektrische boiler liggend

Waar wil je precies je nieuwe boiler ophangen? Als je dat weet, kun je een vergelijking tussen een horizontale- en verticale boiler maken.

Beide boilers bieden in ieder geval zo hun eigen voor- en nadelen aan.

Voor een horizontale boiler heb je weinig ruimte de hoogte in nodig. Je hebt de ruimte in de breedte nodig.

Heb je bijvoorbeeld een 3 meter lange muur waar je niks mee doet? Dan is dat een prima plek om een liggende boiler op te hangen.

Voor een verticale boiler heb je juist meer ruimte de hoogte in nodig. Je hebt daarentegen weinig ruimte de breedte in nodig.

Als je bijvoorbeeld op een muur niks de hoogte in hoeft te hangen, is een verticale boiler de beste optie voor je.

Met andere woorden: de gewenste plaatsing is bepalend voor het beste soort boiler.

Soort horizontale boilers

Heb je oren naar de aanschaf van een horizontale boiler? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten boilers kunt kiezen.

Zo kun je voor een horizontale elektrische boiler of voor een horizontale warmtepompboiler kiezen.

Ook heb je veel keuze op het gebied van de inhoud. Heb je een elektrische boiler van 80 liter, elektrische boiler van 120 liter of elektrische boiler van 150 liter nodig?

Een horizontale boiler is in al deze varianten te verkrijgen.

Heb je een nog groter huishouden of gezin? Dan kun je op zoek gaan naar een geschikte liggende boiler 200 liter. Daar vind je echter weinig varianten van terug.

Waar én hoe ga je de liggende boiler plaatsen?

boiler horizontaal

Het is dus belangrijk om naar de gewenste plaatsing van de boiler te kijken. In veel gevallen is een horizontale boiler een welkome oplossing, maar let hierbij wel goed op de aanwezige ruimte.

Mocht je niet al te veel loopruimte hebben, zou je specifiek voor een platte boiler met horizontale vorm moeten gaan.

Je moet ook kijken naar de manier van plaatsing. Wil je de horizontale boiler aan de muur ophangen? Of wil je ‘m juist op de vloer monteren?

Ook met vloermontage geniet je van een paar specifieke voordelen. Maak daarom ook op dit gebied de juiste afweging voor jezelf.

Welke merken bieden goede horizontale boilers aan?

Als je een horizontale boiler wilt kopen, kom je al snel bij een A-merk uit. De merken Tesy, Thermex, Bosch en ELDOM bieden allemaal geschikte liggende boilers aan.

Binnen het aanbod van deze merken vind je grote verschillen terug. Dit heeft betrekking op de inhoud, het soort montage en ook op het prijskaartje. Wij raden je daarom aan om goed naar je beschikbare budget te kijken.

Richt je hierbij echter niet alleen op de korte termijn. Kies je voor een horizontale boiler met een hoog rendement? Dan krijg je met lage verbruikskosten te maken. Dit is uiteraard voor de lange termijn ideaal.

Al met al is een horizontale boiler zeker een interessante optie. Wij raden je specifiek aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.Meer boilers:

Categorieën: Huishouden