Hotfill boiler: Bekijk de top 4 & aankooptips

Last updated by Kaz on

hotfill boiler

Door de jaren heen zijn veel soorten boilers op de markt gebracht. Een goed voorbeeld hiervan is een hotfill boiler. Dit is een boiler met een speciale module waardoor het water via de warmwaterleiding vanaf een CV ketel geleverd wordt.

De boiler hoeft hierdoor alleen maar het warme water op temperatuur te houden.

Spreekt dit je aan? Kies dan voor één van de beste hotfill boilers:

 1. Tesy elektrische boiler 10 liter Close In
 2. Tesy elektrische boiler 10 liter Close Up met kraan
 3. Tesy elektrische boiler 10 liter Close Up
 4. Eldom Favourite 7 liter boiler

Hoe werkt een hotfill boiler?

hot fill boiler

Een hotfill boiler is een vrij unieke boiler. Dit komt vooral doordat de boiler in direct contact met de CV ketel staat. De CV ketel warmt water op en levert dit via een warmwaterleiding af aan de hotfill boiler.

De boiler hoeft hierdoor zelf niet meer koud water op te warmen. In plaats daarvan krijgt het warm water toegeleverd; dit water hoeft door de boiler dan alleen maar warm gehouden te worden.

Wanneer voor een hotfill boiler kiezen?

In specifieke situaties is het verstandig om voor een hotfill boiler te kiezen:

 • Als je energierekening de spuigaten uitloopt. Heb je – mede door de gestegen energiekosten – een vrij hoge energierekening? Dan kun je zeker een goede hotfill boiler gebruiken. Deze boiler werkt een stuk energiezuiniger, aangezien het koude water niet meer opgewarmd hoeft te worden. Je geniet hierdoor spoedig van een (veel) lagere energierekening.
 • Als je lang op warm water moet wachten. Herken je de situatie dat je de keukenkraan opendoet en dat het vervolgens seconden duurt totdat je warm water tot je beschikking hebt? Ook dan is een hotfill boiler een aanrader. Door de unieke werking geniet je namelijk dírect van warm water.

Voor in welke ruimtes is een hotfill boiler geschikt?

hotfill boiler aansluiten op koud water

In nagenoeg alle gevallen wordt in een keuken voor een hotfill boiler gekozen. Een hotfill boiler werkt simpelweg het beste in een keuken:

 • Je kunt een hotfill boiler makkelijk in een keukenkastje kwijt. Zoals bovenstaande varianten laten zien, gaat het stuk voor stuk om relatief kleine boilers. De inhoud van 10 of 15 liter is ideaal voor in een keuken.
 • Je geniet in de keuken snel van warm water. Moet je een paar seconde wachten tot warm water in de douche? Dat is op zich prima. Moet je echter tijdens het koken wachten op warm water? Dat is dan toch wel heel vervelend. Mede daarom is het belangrijk dat je in de keuken snel van warm water kunt genieten.
 • De afstand tussen de boiler en de keuken is vrij groot. Heb je je installatie op de zolder laten installeren? Dan moet het water een behoorlijke afstand van de zolder naar de keuken afleggen. Dit is ook de reden waarom het zo lang duurt voordat je in je keuken warm water tot je beschikking hebt. met een goede hotfill boiler los je dit probleem gelukkig snel op.

Hotfill boiler aansluiten op koud water: Hoe zit dat precies?

Je leest wel eens dat je een hotfill boiler aan moet sluiten op de koud water leiding.

Dat is bijvoorbeeld het geval als je de hotfill boiler als een campingboiler gebruikt. Dan moet je ‘m inderdaad op de koud water leiding aansluiten.

Verschillende soorten hotfill boilers

hotfill boiler aansluiten

Spreekt het principe van een hotfill boiler je aan? Dan is het belangrijk om even naar het huidige aanbod te kijken. In het huidige aanbod kom je namelijk veel soorten hotfill boilers tegen.

Hoe dat komt? Dat komt vooral door onderstaande 2 factoren. Deze 2 factoren zijn bepalend voor het diverse aanbod van verschillende soorten hotfill boilers.

Inhoud

Je hebt op dit moment de keuze uit verschillende soorten hotfill boilers wat betreft inhoud.

Zo kun je kiezen voor een hotfill boiler van 5 liter. Een boiler van 5 liter is normaal gesproken alleen voor in de keuken geschikt. Dat is inderdaad ook het geval bij een hotfill boiler met een inhoud van 5 liter.

Wij raden je een hotfill boiler van 5 liter niet zozeer aan. Je bent immers snel door deze inhoud heen.

Je kunt echter ook kiezen voor een hotfill boiler van 10 liter. Deze boiler is al een stuk groter en daarmee een stuk beter geschikt voor in de moderne keuken. In onze ogen is dit eigenlijk de beste soort hotfill boiler.

Tot slot is het mogelijk om voor een hotfill boiler van 15 liter te kiezen. Dit kan ook een interessante optie zijn, maar een keukenboiler van 10L is toch de betere keuze.

Waarom? Omdat een hotfill boiler van 10 liter een stuk(je) kleiner is. Je hebt hierdoor in je keuken minder ruimte voor deze boiler nodig.

Plaatsing

Je hebt ook nog met de plaatsing van de hotfill boiler te maken. Dit wordt met de volgende termen aangeduid:

 • Close in. Bij een close in hotfill boiler kun je de boiler in de keukenkastjes installeren. Je ziet hierdoor de boiler niet zitten én hij zit direct onder het tappunt. Dit betekent dat je nog sneller van het gewenste warme water geniet.
 • Close up. Bij een close up hotfill boiler wordt de boiler bijvoorbeeld aan een keukenwand gemonteerd. Ook kan zo’n boiler bovenop het aanrechtblad gemonteerd worden.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Op dit gebied bestaat niet zozeer goed of fout. Het gaat er vooral om hoe je keuken op dit moment ingericht is. En op welke manier je de hotfill boiler dus het beste in je keuken weg kunt werken.

Wat is het verschil tussen een hotfill boiler en een plintboiler?

hotfill keukenboiler

Twijfel je enigszins tussen een hotfill boiler en een plintboiler? Dat is op zich goed voor te stellen. Beide boilers leveren namelijk snel warm water af. Bovendien kun je beide boilers vrij eenvoudig op een nette manier wegwerken.

Een hotfill boiler werk je namelijk op een fraaie manier in je keuken weg. Dat is bij een plintboiler ook mogelijk, aangezien je ‘m achter de plint onder je keukenkastje weg kunt werken.

De samenstelling van deze beide soorten boilers is wel significant anders. Een hotfill boiler heeft bijvoorbeeld een inhoud van 5, 10 of 15 liter. Daar is bij een plintboiler zeker geen sprake van.

Deze boilers zijn qua inhoud een heel stuk kleiner. Dit maakt een plintboiler voor minder situaties geschikt.

Waar te koop?

Ben je onder de indruk van de werking van een hotfill boiler? Stoor je je op dit moment zo aan het feit dat je in je keuken lang op warm water moet wachten?

Indien je op deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden, is een hotfill boiler voor jou de juiste optie.

Wij raden je aan om zo’n boiler bij Boilergarant te kopen. Bij deze aanbieder geniet je van drie belangrijke voordelen:

 • Je hebt tussen meerdere varianten de keuze. Zo kun je bij deze aanbieder uit de verschillende soorten inhoud kiezen. Ook heb je de keuze tussen een close in- en close up hotfill boiler bij Boilergarant.
 • Je geniet van de gewenste kwaliteit. Alle hotfill boilers die je bij Boilergarant kunt kopen, zijn van het merk Tesy. Dit is in de wereld van boilers simpelweg één van de beste merken. Dat is overduidelijk aan bijvoorbeeld de levensduur en de werking terug te zien.
 • Je geniet van prima service. Mocht je een hotfill boiler bij Boilergarant kopen, ben je van een prima service verzekerd. Dat is ook heel wat waard, niet waar?

Wat kost een goede hotfill boiler?

hotfill plintboiler

Een goede hotfill boiler is lekker klein. Je zou hierdoor denken dat dit ook een goedkope soort boiler is. Dat valt in de praktijk echter enigszins tegen.

Voor een goede hotfill boiler betaal je namelijk tussen de €150 en €300. Wat je exact moet betalen, hangt van het soort boiler en de inhoud af.

Ook daarom raden wij je aan om een goede vergelijking bij Boilergarant te maken.

Een aanrader?

Ja, in bepaalde gevallen is een hotfill boiler een aanrader. Dit is zéker het geval als je in je keuken (te) lang op warm water moet wachten.

Ook als je op zoek naar een nieuwe keukenboiler bent, is een hotfill boiler simpelweg een geschikte optie.

Wel moet je even goed naar de verschillende soorten hotfill boilers kijken. Gebruik daarvoor goed de informatie uit dit artikel.

Check vervolgens het aanbod van Boilergarant. Bij die aanbieder vind je uiteindelijk de beste soorten hotfill boilers.Meer boilers:


Categorieën: Huishouden