Heeft de Consumentenbond elektrische boilers getest?

Last updated by Kaz on

elektrische boiler consumentenbond

Overweeg je om een elektrische boiler te kopen? Verdiep je dan heel goed in de werking van zo’n boiler, de voor- en nadelen en de adviezen van experts.

Eén van de partijen waar je je aandacht op kunt richten, is de Consumentenbond. De Consumentenbond is een naar eigen zeggen 100% onafhankelijke partij.

Deze partij test, in een laboratorium, talloze producten. Op die manier is de Consumentenbond in staat om de juiste adviezen te geven over elektrische boilers te geven.

Wat kun je verwachten van de elektrische boiler test van de Consumentenbond?

consumentenbond elektrische boiler

Voordat je een elektrische boiler koopt, kun je bijvoorbeeld naar een elektrische boiler test van de Consumentenbond kijken.

Woon je in België? Bekijk dan de test van Test Aankoop.

Je zou van de onderstaande zaken blind uit kunnen gaan bij deze test:

  • De Consumentenbond heeft de elektrische boilers uitgebreid getest. Als deze organisatie op zijn website een product plaatst, kun je er van uit gaan dat dit product door de Consumentenbond uitgebreid getest is.
  • De Consumentenbond werkt afhankelijk. De Consumentenbond krijgt bijvoorbeeld geen geld van overheden of bedrijven. Dat is althans hetgeen dat ze naar buiten toe uitdragen. Wij zetten hier onze vraagtekens bij, waarover later meer.
  • De Consumentenbond heeft verstand van zaken. Door de jaren heen is dit een grote organisatie geworden. De organisatie heeft een goede naam opgebouwd. Dit is onder meer te danken aan het feit dat deze organisatie veel kennis in huis heeft. Het blijft niet alleen bij deze kennis; de testers van de Consumentenbond hebben inmiddels ook veel ervaring.

Wat is de beste boiler volgens de Consumentenbond?

Het is daarvoor echt zaak om even de actuele tests van de Consumentenbond te bekijken. Om meerdere redenen kunnen wij hier niks over zeggen.

Ten eerste doordat de Consumentenbond haar tests met enige regelmaat aanpast. Dit komt simpelweg doordat de Consumentenbond voortdurend nieuwe producten test.

Ten tweede komt dit doordat de Consumentenbond haar productreviews ook zo af en toe aanpast.

Is men bij één specifieke boiler op een voordeel gestuit? Dan is het goed mogelijk dat in andere reviews aangeven wordt dat die boilers juist niet dat voordeel bieden.

Ten derde is het relatief lastig om bij te houden welke elektrische boilers de Consumentenbond test. Dit komt ook doordat wij niet weten welke boilers op dit moment nog getest (gaan) worden.

Wil je dus meer weten over de elektrische boiler test van de Consumentenbond? Dan zou je daarvoor zelf naar de website van de Consumentenbond toe moeten gaan.

Ten vierde weten wij niet exact hoe de elektrische boilers getest worden. Wordt dit echt in een laboratorium gedaan? Over welke tijdsspanne wordt de boiler getest?

Naar welke punten wordt specifiek gekeken? Dit zijn belangrijke vragen waar wij het antwoord niet op hebben.

Ook hebben wij opgemerkt dat de Consumentenbond op dit gebied niet al te transparant is. Spijtig, maar het is nu eenmaal niet anders.

Onze bedenkingen bij de Consumentenbond

elektrische boiler test consumentenbond

Persoonlijk zijn wij niet groot fan van de Consumentenbond. Het klopt dat ze veel kennis in huis hebben, maar het klopt ook dat ze niet volledig onafhankelijk zijn.

Deze instantie geeft zelf aan wel 100% onafhankelijk te zijn. Daar kunnen wij ons echter niet in vinden.

De reden hiervoor is in het affiliate verdienmodel te vinden. Op hun eigen website promoot de Consumentenbond specifieke producten, zonder dat je dit doorhebt.

Klik je bijvoorbeeld op een productlink en bestel je dat product? Dan krijgt de Consumentenbond hier geld voor.

Je kunt hierdoor je vraagtekens bij de eerlijkheid van de Consumentenbond zetten. Bij de onafhankelijkheid zetten wij in ieder geval grote vraagtekens.

Wij hadden bovendien liever gezien dat de Consumentenbond duidelijker over dit verdienmodel zou zijn.

Goed om te weten: ongeveer 10 jaar geleden verdiende de Consumentenbond, volgens onderzoek, al meer dan €100.000 met de affiliate links. Aangezien affiliate marketing steeds groter geworden is, is dit bedrag waarschijnlijk flink opgelopen.

Waar vind je dan wel een eerlijke elektrische boiler test?

Het uitkiezen van een elektrische boiler is een flinke klus. Je hebt met een divers aanbod te maken. Ook is dit geen alledaagse aankoop, waardoor het mogelijk aan belangrijke kennis en inzichten beschikt.

Gelukkig vind je op onze website wél een eerlijke elektrische boiler test. Dit kun je eigenlijk zien als een alternatief op de test van de Consumentenbond.

Wij informeren je graag over de beste elektrische boilers!

Richt je op ervaringen van huidige gebruikers

elektrische boiler van consumentenbond

Je bent zeker niet de enige die op zoek is naar een elektrische boiler. Allerminst zelfs. Door de jaren heen hebben de nodige mensen/huishoudens voor de aanschaf van een elektrische boiler gekozen.

Een deel van deze kopers heeft online een review achtergelaten. Deze reviews zijn nou echt waardevol, aangezien het om informatie uit eerste hand gaat.

De kopers/gebruikers hebben bovendien geen reden om foutieve informatie te verschaffen. Zij willen juist hun eigen bevindingen met andere mensen delen.

Daarnaast is het dus verstandig om je op onze elektrische boiler test te richten.

Onze conclusie

Het is lastig om een conclusie te vellen over de elektrische boiler test van de Consumentenbond. Dit komt vooral door het gebrek aan transparantie vanuit deze organisatie. Het gevolg hiervan is dat wij geen zinnige conclusie kunnen trekken.

Wat we wél zeker weten, is dat het affiliate verdienmodel van de Consumentenbond niet eerlijk is. Dit zorgt in ieder geval niet voor de gewenste onafhankelijkheid die je eigenlijk wel zoekt.Meer over elektrische boilers:


Categorieën: Huishouden