Elektrische boiler met 50 liter inhoud kopen? Bekijk de top 7

Last updated by Kaz on

elektrische boiler 50 liter

Woon je met één ander persoon samen? Dan is een elektrische boiler met een inhoud van 50 liter exact het soort boiler waar je naar op zoek bent.

Deze inhoud is voldoende voor 2 personen, ook als er dagelijks gedoucht wordt. Voor dergelijke situaties en huishoudens raden wij graag de volgende elektrische boilers 50L aan:

  1. Tesy elektrische boiler 50 liter Anti-Kalk dun
  2. Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal
  3. ELDOM Favourite
  4. Tesy elektrische boiler 50 liter Modeco Smart
  5. TTulpe Smart Master 50
  6. Tesy elektrische boiler 50 liter Inox dun
  7. Tesy Antikalk waterverwarmer 50 liter

De 7 beste elektrische boilers van 50 liter uitgelicht

Wat is nou de beste boiler van 50 liter waar je voor kunt kiezen? Dit is van talloze factoren afhankelijk.

Je hebt bijvoorbeeld met je budget te maken, maar ook met de ruimte in je woning. Mogelijk is een platte boiler met 50 liter inhoud de juiste keuze voor in jouw huis.

Wij raden je graag aan om onderstaande reviews goed door te nemen. In deze reviews vind je namelijk alle informatie over de beste boilers van 50 liter.

Met deze 50L boilers doe je wat ons betreft een prima aankoop.

1. Tesy elektrische boiler 50 liter Anti-Kalk dun

Tesy elektrische boiler 50 liter Anti-Kalk dun

Wij vinden de Tesy elektrische boiler 50 liter Anti-Kalk dun de beste elektrische boiler 50L van dit moment. Deze douche boiler 50 liter is opvallend krachtig, waardoor je snel van warm water geniet.

Deze korte opwarmtijd gaat ook nog gepaard met vrij weinig warmteverlies. Het gevolg daarvan is dat deze boiler 50 liter zeer zuinig is.

De samenstelling van de Tesy elektrische boiler 50 liter Anti-Kalk dun is ook naar onze wens. Zo is ‘ie niet overdreven groot en kun je ‘m eenvoudig aan de muur ophangen. Net zoals veel andere boilers gaat het hierbij om een verticale elektrische boiler.
2. Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal

Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal

Gaat je voorkeur naar een platte- en/of horizontale boiler 50 liter uit? Kies dan voor de Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal. Wij zijn van mening dat dit de beste horizontale boiler 50L is.

Door de vormgeving neemt ‘ie weinig ruimte in beslag. Je kunt ‘m bovendien eenvoudig aan een wand monteren.

Ook over het rendement, het vermogen en de werking zijn wij uiterst te spreken. De Tesy elektrische boiler 50 liter Bi-Light horizontaal beschikt bijvoorbeeld over een regelbare thermostaat en temperatuur indicator.

Het hoge vermogen – 2000 Watt – zorgt voor een korte opwarmtijd. Douchen is al met al een feestje met deze douche boiler 50 liter.
3. ELDOM Favourite

ELDOM Favourite elektrische boiler 50 liter

De ELDOM Favourite vinden wij de beste energiezuinige boiler 50 liter van dit moment. Deze boiler beschikt namelijk over energieklasse B.

Ten opzichte van bovenstaande boilers is ‘ie hierdoor zuiniger. Dat merk je overduidelijk aan de hoogte van je gas- en energierekening.

Een ander voordeel is de samenstelling van de boiler. De boiler kent bijvoorbeeld een digitale bediening, levert een vermogen van 2000 Watt en is van talloze handige functies voorzien.

Deze boiler 50 liter is bovendien opvallend compact. Je geeft ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je woning.
4. Tesy elektrische boiler 50 liter Modeco Smart

Tesy elektrische boiler 50 liter Modeco Smart

De Tesy elektrische boiler 50 liter Modeco Smart is de beste slimme elektrische boiler 50L van dit moment. Dit is vooral te danken aan de bediening op afstand.

Deze boiler 50 liter beschikt over een wifi ontvanger, waardoor je ‘m vanaf je smartphone kunt bedienen. Op afstand hou je zodoende totale controle over deze elektrische boiler.

Wat ook opvalt, is de compacte behuizing. Dit is een opvallend kleine boiler, terwijl ‘ie dus wel een inhoud van 50 liter heeft. Dit maakt het eenvoudig om deze boiler op te hangen. Bijkomend voordeel is het hoge vermogen van 1600 Watt.
5. TTulpe Smart Master 50

TTulpe Smart Master elektrische boiler 50 liter

Gaat je voorkeur uit naar een platte boiler 50 liter? Kies dan voor de TTulpe Smart Master 50. Deze boiler is ontzettend plat, waardoor je ‘m aan elke muur op kunt hangen.

Zelfs aan een muur waar je regelmatig langsloopt. Dat is niet het enige voordeel. Nee, je kunt deze boiler zowel verticaal als horizontaal ophangen!

De TTulpe Smart Master 50 is ook nog op een slimme manier te bedienen. De Smart Master functie zorgt bovendien voor een optimaal energieverbruik. Dat uit zich ook in de energieklasse: B.

Voor deze platte boiler 50L hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen.
6. Tesy elektrische boiler 50 liter Inox dun

Tesy elektrische boiler 50 liter Inox dun

Vind je het niet erg om net iets meer geld aan je nieuwe elektrische boiler 50L uit te geven? Kies dan voor de Tesy elektrische boiler 50 liter Inox dun.

Dit is een relatief dure boiler 50 liter, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Dat is onder meer aan de dunne behuizing te danken. Je hangt ‘m hierdoor makkelijk aan een muur op.

Ook de kwaliteit van deze boiler 50L is geweldig. Zo heeft Tesy voor een RVS tank gekozen; dat is één van de meest robuuste materialen.

Ook is de opwarmtijd prima, evenals het vermogen van 2000 Watt. Het energielabel – C – valt wel ietwat tegen.
7. Tesy Antikalk waterverwarmer 50 liter

Tesy Antikalk waterverwarmer 50 liter

Tot slot wijzen wij je met veel plezier nog op de Tesy Antikalk waterverwarmer 50 liter. Dit is een elektrische boiler met een inhoud van 50 liter én een paar unieke functies.

Zo is deze boiler van een goedwerkend antikalksysteem voorzien. De boiler gaat hierdoor een stuk langer mee en je hebt minder last van hard water.

Bijkomend voordeel is het instelbare vermogen. Je bepaalt bij de Tesy Antikalk waterverwarmer 50 liter volledig met welk vermogen hij zijn werk moet doen. Dit betekent dat je ook invloed op het uiteindelijk energieverbruik uitoefent.

Al met al een aanrader dus, hoewel het wel een vrij dikke boiler 50 liter is.
Voor wie is een elektrische boiler van 50 liter geschikt?

elektrische boiler 50 liter energielabel a

Een elektrische boiler met 50 liter inhoud is in de basis voor twee soorten huishoudens geschikt:

  • Voor alleenstaanden. Woon je in je eentje? Dan heb je niks aan bijvoorbeeld een elektrische boiler van 150 liter. Nee, je hebt in zo’n situatie meer dan voldoende aan een inhoud van 50 liter. Je zou zelfs naar een nog iets kleinere boiler kunnen kijken.
  • Voor 2 personen. Een elektrische boiler 50 liter is de beste boiler voor 2 personen. Qua inhoud is deze boiler exact groot genoeg voor 2 personen die dagelijks douchen.

Heb je een huishouden van 3 á 4 personen? Kijk dan eens naar bijvoorbeeld een elektrische boiler van 80 liter. Of heb je een nog groter huishouden? Kies dan voor een elektrische boiler van 200 liter.

Hoe lang kan je douchen met een 50L boiler?

Hoe lang kun je nou precies douchen met een 50 liter boiler? Gemiddeld kun je zo’n 15 minuten achter elkaar douchen met een dergelijke boiler.

Uiteindelijk hangt de exacte doucheduur wel van een paar factoren af. Je kunt hierbij denken aan de douchekop en de temperatuur waarmee je doucht.

Hoe vind je de beste elektrische boiler met 50 liter inhoud?

beste elektrische boiler 50 liter

Heb je het idee dat een elektrische boiler 50L op jouw situatie en huishouden aansluit? Kies dan bij voorkeur voor één van de 7 bovenstaande elektrische boilers.

Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Plaatsing van de boiler

Je hebt allereerst te maken met de plaatsing van de boiler. Waar wil je je nieuwe boiler 50 liter precies ophangen? Als je dat weet, weet je ook of je bijvoorbeeld voor een platte boiler moet gaan.

Verder moet je goed naar de vorm van de boiler 50 liter kijken. Heb je baat bij een verticale boiler 50 liter? Of heb je juist een horizontale boiler van deze inhoud nodig? Dit is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken.

Afmetingen

Ten tweede heb je met de afmetingen van de boiler te maken. Het is namelijk niet zo dat elke boiler 50 liter even groot is.

Dit komt vooral doordat de behuizing bij elke variant anders is. Ga daarom goed na wat de exacte afmetingen van de elektrische boiler 50 L zijn.

Vermogen & energielabel

Bij een boiler 50 liter weet je één ding zeker: de boiler heeft een inhoud van 50 liter. Hoe snel dit water opgewarmd wordt, is afhankelijk van het vermogen. Ga daarom goed na wat het vermogen van de boiler is.

Des te hoger het vermogen, des te korter de opwarmtijd is.

In het verlengde hiervan moet je ook naar het energielabel kijken. Er bestaat jammer genoeg geen goede boiler 50 liter energieklasse A op dit moment.

Als je voor de meest zuinige variant wilt gaan, kom je bij energieklasse B uit. Het vermogen en energielabel gaan hand in hand met elkaar. Een hoger vermogen zorgt namelijk voor iets meer energieverbruik.

Extra functies

Bij een elektrische boiler 50 liter zou je ook even goed naar de functies moeten kijken.

Kun je ‘m bijvoorbeeld op afstand bedienen? Kun je zelf het vermogen instellen? Dit zijn slechts twee voorbeelden van mogelijke functies waar de betere boilers 50 liter over beschikken.

Waar koop je een goede boiler van 50 liter?

50 liter elektrische boiler

Aan de hand van bovenstaande punten vind je snel de beste elektrische boiler 50 liter. Uiteraard is het hierbij wel zaak dat je de boiler bij een betrouwbare aanbieder koopt.

Daarvoor wijzen wij je graag op Boilergarant en Bol.com. Bij deze twee aanbieders geniet je van een divers aanbod, scherpe prijzen en de juiste service.

Wat kost een goede boiler van 50 liter?

Dit is echt volledig van het soort boiler 50 liter afhankelijk. Kies je bijvoorbeeld voor een hypermoderne boiler 50 L met wifi ontvanger? Dan betaal je hier meer geld voor dan voor een eenvoudige boiler 50 liter.

Je moet hoe dan ook rekening houden met een investering van een paar honderd euro. Durf in ieder geval te investeren in de beste elektrische boiler 50 liter. Daar heb je namelijk op termijn het meeste aan.

Welke merken bieden kwaliteit aan?

In het huidige aanbod steken een paar merken met kop en schouders boven de rest uit. Dit geldt voor onder meer Tesy, TTulpe en ELDOM.

Deze merken leveren de gewenste kwaliteit en voorzien de boilers van de nieuwste technologieën. Dat ervaar je overduidelijk.

Onze conclusie

verbruik elektrische boiler 50 liter

Voor huishoudens van 1 á 2 personen is een douche boiler van 50 liter ideaal. Dit is de perfecte inhoud voor dergelijke kleinere huishoudens.

Door deze beperkte inhoud geniet je sowieso van een lager energieverbruik. Dat is al helemaal het geval als je voor één van bovenstaande varianten kiest.

Kijk in ieder geval naar de plek waar je je boiler 50 liter op wilt hangen. Dat is namelijk van groot belang voor de uiteindelijke keuze die je gaat maken.Meer elektrische boilers:


Categorieën: Huishouden