TV met ingebouwde soundbar kopen? Advies & Beste opties

Last updated by Simon on

Skip de soundbar, kies een TV met een ingebouwde soundbar

Het hebben van een tv draait om zo veel meer dan alleen maar een scherp beeld. Voor een complete ervaring wil je natuurlijk dat alles van de beste kwaliteit is.

Gelukkig zijn tv-fabrikanten vandaag de dag dan ook niet alleen gericht op het beeld, maar ook op het geluid. Zo is een tv met ingebouwde soundbar eigenlijk niet meer weg te denken van de markt.

Maar is een tv met ingebouwde soundbar echt zoveel beter dan een ‘normale’ tv? En wat zijn dan de beste modellen?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze tv’s en waarom deze op het gebied van geluid zichzelf apart weten te zetten van de normale tv’s.

Waarom wil je een TV met ingebouwde soundbar?

Als film en/of serie-fanaat ben wil je graag de beste series en films zo snel mogelijk en zo goed mogelijk kunnen kijken. Maar als fervent fan ben je natuurlijk niet alleen op zoek naar het scherpste beeld, maar ook het beste geluid.

Je kunt ervoor kiezen om helemaal een complete geluidsinstallatie aan te schaffen en aan te sluiten bij je tv. Hoewel dit voorheen nodig was om goed geluid te krijgen uit een flatscreen is dat vandaag niet meer het geval.

Een tv met ingebouwde soundbar is dan ook voor veel mensen de ideale oplossing. Het combineert de beste tv met het aanzienlijk betere geluid van een soundbar. Denk dan ook maar niet dat deze soundbars een overbodige luxe zijn.

De soundbar zorgt voor een voller, mooier en dynamischer geluid. Dit komt onder andere door de ruimte die de speakers krijgen. Doordat zij meer ruimte hebben om te trillen dan in de behuizing van de tv zelf komt het geluid veel meer tot zijn recht.

Maar naast de resonantieruimte beschikken de speakers van een soundbar ook over aanzienlijk meer vermogen dan normale tv-speakers. Zo heeft een Philips tv met ingebouwde soundbar een stuk beter geluid dan zonder!

De voor- en nadelen van een ingebouwde soundbar

Ieder model tv heeft zo zijn eigen set voor- en nadelen, dat geldt ook voor een tv met ingebouwde soundbar. Want of je nu een Samsung tv met ingebouwde soundbar hebt of een LG tv met ingebouwde soundbar, ze delen altijd een aantal eigenschappen.

Hieronder hebben we enkele voor- en nadelen van een tv met ingebouwde soundbar voor je op een rijtje gezet!

Voordelen

Laten we beginnen met het positieve gedeelte, de voordelen. Want waarschijnlijk zou je best kunnen raden dat de tv’s behoorlijk wat voordelen met zich meenemen.

Geluid

Uiteraard is het meest vooropstaande voordeel het geluid. Het is namelijk hetgeen wat dit type tv onderscheidt van andere (smart)tv’s.

De soundbar van deze tv’s hebben aanzienlijk meer vermogen dan normale tv-speakers, vaak het dubbele. Hierdoor wordt het geluid een stuk dynamischer en levendiger dan dat je bij een normale tv zou hebben. Ook zijn de soundbars voorzien van verschillende formaten speakers, waardoor het frequentiebereik een stuk groter wordt.

Geen losse kabels

Een ander voordeel van een tv met ingebouwde soundbar is dat je niet moeilijk hoeft te doen met kabels. Je hoeft namelijk geen externe speakers of iets aan te sluiten waardoor je dit leed bespaard blijft. Wel kun je in sommige gevallen nog een externe subwoofer draadloos koppelen.

Nadelen

Hoewel de voordelen erg fijn zijn, zitten er natuurlijk ook wel een paar kleine minpuntjes aan een tv met ingebouwde soundbar. Hier hebben we enkele nadelen aan de toestellen voor je gebundeld.

Prijs

Hoewel een mooie 55 inch oled-tv met ingebouwde soundbar een hoop moois met zich meebrengt, neemt het ook een nadeel met zich mee; de prijs.

Het aanschaffen van bijvoorbeeld een Samsung tv met ingebouwde soundbar is dan ook beslist geen goedkope aanschaf. Daarentegen ben je wel verzekerd van kwaliteit voor je geld!

Geen surround

Een tv met ingebouwde soundbar zorgt ervoor dat het directe geluid dat uit je tv komt aanzienlijk beter is. Maar ondanks de toename in kwaliteit van het directe geluid biedt een ingebouwde soundbar geen surround sound mogelijkheden.

Het is in sommige gevallen wel mogelijk om nog externe speakers draadloos aan te sluiten aan je tv. Op deze manier kun je alsnog erg makkelijk een surround set creëren terwijl je tv al beschikt over goed geluid!

Onze aanbevelingen!

Een tv met ingebouwde soundbar is een absolute verrijking van jouw multimedia-ervaring. Desalniettemin kan de zoektocht naar de perfecte tv met ingebouwde soundbar een beetje een hobbelige weg zijn.

Daarom hebben we speciaal voor jou onze aanbevelingen op een rijtje gezet. Zo wordt het uitzoeken van de perfecte tv een stuk makkelijker!

Philips 550LED935

Philips 550LED935

Wie op zoek is naar de top op het gebied van multimedia komt al gauw bij het Nederlandse Philips uit. Met de Philips 550LED935 met Ambilight wordt de reputatie van de tech gigant dan ook opnieuw bevestigd.

De 55 inch OLED tv met ingebouwde soundbar is voorzien van een kraakheldere 4k UHD-resolutie. Hierdoor ben je verzekerd van het scherpste plaatje en de meest diepe zwart tonen.

Jouw bioscoopervaring wordt helemaal compleet gemaakt door de ingebouwde soundbar van de tv. Deze maakt gebruik van Dolby Atmos surround effect. Hierdoor heb je niet echt een surround sound, maar de soundbar weet een accurate simulatie hiervan te geven waardoor je films en series echt tot leven komen.

Om je nog verder in de beleving te kunnen trekken is deze Philips tv met ingebouwde soundbar ook nog eens voorzien van Ambilight. Hierdoor strekt het licht nog buiten de kaders van het 55 inch scherm, waardoor de immersie nog hoger is.
Philips 43PUS9235

Philips 43PUS9235

Voor onze tweede aanbeveling blijven we bij Nederlandse kwaliteit! De Philips 43PUS9235 is namelijk niet alleen een prachtig plaatje om te zien, maar heeft er ook nog eens een kraakhelder geluid inzitten!

De Philips 43PUS9235 is voorzien van een HD Ready LED-scherm. Dit zorgt voor een compleet levendige ervaring in jouw woon- of slaapkamer! De combinatie met de 4k resolutie maakt het plaatje compleet.

Hoewel de kleuren en scherpte van het toestel erg hoog zijn beschikt de tv over een verversingssnelheid van 50 Hz, waardoor het scherm niet altijd even vloeiend loopt.

Daarentegen is de tv voorzien van een ingebouwde soundbar. Deze soundbar van Bower & Wilkins zorgt ervoor dat jouw bioscoop ervaring nog echter wordt door het dynamische geluid. De soundbar zit geïntegreerd in de voet van de tv, waardoor het een extra aangenaam ontwerp is.

Net als de 550LED935 beschikt ook de 43PUS9235 over ambilight. Hierdoor word je compleet in je film of serie opgenomen en is de beleving realistischer dan ooit tevoren.
Conclusie

Een van de meest geliefde manieren om te ontspannen van menig mens is het aanzetten van een goede film of serie. Hoewel we genieten van het plaatje van de beste films en series kan het geluid nog wel eens tegenvallen in onze platte tv’s.

Het aansluiten van een complete geluidsinstallatie is dan meteen ook een heel gedoe en kan ook behoorlijk wat geld kosten. De beste oplossing is daarom om te kijken voor een tv met ingebouwde soundbar.

De soundbar is namelijk een absolute verbetering op het geluid van een ‘normale’ tv. Dit komt doordat een soundbar veel meer vermogen heeft en meer ruimte heeft om te trillen en zijn geluid kwijt te kunnen.

Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer fabrikanten die dit ook oppakken. Zo kun je een gemakkelijk een 43 inch Philips tv met ingebouwde soundbar kopen bij verschillende elektronicawinkels.

Maar of je nu gaat voor een Philips tv met ingebouwde soundbar of een LG tv met ingebouwde soundbar, het geluid zit in ieder geval goed!

Misschien ook interessant:


Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *